CyberGhost VPN kokemuksia 2023

cyberghost vpn kokemuksia

Halusimme selvittää tähän artikkeliin CyberGhost VPN kokemuksia 2023. Sen halpa hinta herättää epäilyjä, mutta onko kyseessä hyvä VPN-palvelu? Lue arvostelu ja kerromme, kannattaako palveluun luottaa.

Hanki tästä
Kokeile CyberGhostia ainutlaatuisella alennuksella– Säästä 83 %

CyberGhost ei ole vielä luopunut haamusta! Se on edelleen turvallinen VPN-palveluntarjoaja, jolla on vahvat salausprotokollat, kuten OpenVPN ja WireGuard. Lisäksi se ei pidä lokeja, koska sillä on tiukka kirjautumattomuuskäytäntö ja selkeä vastuuvapauslauseke. Kokeile Ghostia riskittömästi 45 päivän rahat takaisin -takuulla ja rahat takaisin -laatutakuun.

Artikkeli päivitetty: 1 helmikuu 2023

Mikä on CyberGhost VPN?

CyberGhost on saksalais-romanialainen VPN-palvelu, jolla on yli 38 miljoonaa käyttäjää maailmanlaajuisesti. Sen pääkonttori sijaitsee Bukarestissa, Romaniassa ja yritys on perustettu vuonna 2011. Sillä on yli 9 738 palvelinta ympäri maailmaa 91 eri maassa.

Palvelun tavoitteena on panostaa käyttäjien digitaaliseen vapauteen ja tästä syystä sijainti on erinomainen. Romaniassa nimittäin arvostetaan paljon yksityisyyttä. Suurin osa palvelun kehittämisestä tapahtuu kuitenkin Saksassa. VPN CyberGhost -tiimiläisiä on yli 70 ja jokainen työntekijä on kiinnostunut tekniikasta tarjoten siten parastaan turvallisuuteen ja yksityisyyteen perustuvassa työssään.

Pääkonttori Romaniassa edesauttaa. Sehän on yksi harvoista Euroopan maista, joka purki 2006 Euroopan tiedonkeruun direktiiviin perustuvat kansalliset tiedonkeruulait. Toisin sanoen yksityisyytesi on taattu.

CyberGhost VPN: hinta ja tilausvaihtoehdot

Voit valita tilauksen, joka sopii parhaiten omaan käyttöösi. Valittavana on eri pituiset tilausjaksot: kuukausi, vuosi, kaksi vuotta ja kolme vuotta. Kuukauden tilaus maksaa 12,65 euroa ja se on kaikista kallein vaihtoehto. Voit nimittäin hankkia CyberGhost kokemuksia hankkimalla sen vuodeksi hintaan 3,97euroa kuukaudessa tai kahdeksi vuodeksi hintaan 3,12 euroa kuukaudessa.

CyberGhost VPN hinta

Paras tarjoushinta on kuitenkin kolmen vuoden tilauksella. Se maksaa vain 2,11 euroa kuukaudessa ja saat vielä kolme kuukautta kaupan päälle. Säästät tällä tilauksella jopa 83 %.  Jos et jostakin syystä ole täysin tyytyväinen palveluun, voit pyytää rahat takaisin. VPN Cyber Ghost tarjoaa 45 päivän rahat takaisin -tyytyväisyystakuun.

Voit käyttää maksutapana pankkikorttia, Bitcoin-valuuttaa tai PayPal-sovellusta. Mikäli haluat lisätä tarjoukseen vielä yksityisen vain omaan käyttöösi tarkoitetun IP-osoitteen, voit tehdä sen tilausta tehdessä. Se tietenkin nostaa hieman kuukausittaista hintaa.

Hanki tästä

CyberGhost VPN kokemuksia: yhteenvetotaulukko

Eikö sinulla ole aikaa lukea koko arvostelua? Ei hätää, tarkista palvelun ominaisuudet pikaisesti alla olevasta taulukosta.

OMINAISUUS ARVO
 Zero-logs? Kyllä, tietosi ja henkilöllisyytesi ovat turvassa
 P2p Kyllä
 Netflix US, DE, FR, UK
 Kirjautuminen usealla laitteella 7 samanaikaista kirjautumista
 Valtiot 91+
 Tuetut käyttöjärjestelmät Windows, macOS, Android, iOS, Linux,Router, Smart TV, Amazon Fire TV Stick, Game console
 Rahat takaisin takuu? 45 Päivää
 Protokollat WireGuard, OpenVPN, IKEv2
 Viestintätiedot Rajoittamaton
 Salaus Military AES 256 bits
 IP-osoitteet Ei julkistettu
Palvelimet 9 738+

CyberGhost VPN kokemuksia VPN:n käytöstä

Netflix

Netflixin ja muiden suoratoistopalveluiden katsominen on monien käyttäjien ehtona VPN-palvelua hankittaessa. Tämä on usein myös syy sen hankintaan. Tarkistimme, kuinka CyberGhostVPN selviytyi striimauspalveluiden ja erityisesti Netflixin estojen kiertämisestä.

Tämä VPN-palvelu mahdollistaa erillisten palvelinten käytön juurikin striimauspalveluita varten. Huomasimme palvelun todella toimivan estojen kiertämiseen. Pystyimme katsomaan sekä Ison-Britannian että Yhdysvaltojen Netflixiä ilman mitään ongelmia. Netflixin lisäksi voit katsoa muun muassa Amazon Primea, HBO:ta tai Disney+:aa.

Torrentit

Torrenttien lataaminen ei ole aina täysin riskitöntä, mutta CyberGhostVPN pyrkii karsimaan kaikista epäilyttävimmät ja näin ollen huonoimmat vaihtoehdot. Siten voit ladata torrentteja hieman turvallisemmin.

VPN-palvelu ei kuitenkaan tue P2P-vertaisverkkoa kaikilla palvelimillaan. Tämä johtuu joko laillisista tai strategisista syistä. Voit kuitenkin valita erilliseltä torrenttien lataamiseen tarkoitetulta listalta P2P-vertaisverkkoa tukevan palvelimen. Tarjonta on hyvin laaja ja torrenttien lataaminen ei hidasta yhteysnopeutta.

CyberGhost VPN käyttöliittymä

Kiina

Selvitimme myös toimiiko CyberGhost Kiinassa tai muissa sensuuria harjoittavissa maissa. Valitettavasti sen toiminta ei kuitenkaan ulottunut näiden maiden palomuurin ohittamiseen. Kyseisen valtion viranomaiset ovat onnistuneet estämään palvelun toiminnan.

Videopelit

Nopeudella on merkitystä varsinkin videopelien pelaamisessa. CyberGhostVPN tarjoaa hyvän nopeuden jopa pelaamiseen. Voit siis pelata pelejä netissä ilman turhia hidastuksia tai keskeytyksiä.

Emme kuitenkaan varsinaisesti huomanneet mitään eroa pelaamiseen optimoitujen palvelinten käytössä. Yhteys pysyy vakaana koko pelin ajan, mutta suosittelemme käyttämään pelaamiseen paikallisia palvelimia, joita ei ole optimoitu tähän tarkoitukseen.

Hanki tästä

VPN:n ominaisuudet

Jaettu tunnelointi

Split tunneling eli jaettu tunnelointi tarkoittaa sitä, että osa sovelluksista tai laitteen tiedonsiirrosta tapahtuu VPN-palvelun salatun tunnelin kautta ja osa puolestaan yhdistää suoraan nettiin. Voit käyttää jaettua tunnelointia sellaisten palveluiden tai sovellusten käyttöön, joilla VPN ei yleensä toimi, kuten verkkopankki tai suomalaiset striimauspalvelut.

Voit listata kaikki haluamasi sovellukset, joihin VPN muodostaa yhteyden automaattisesti käynnistyessä. Valitettavasti tämä ominaisuus ei ole saatavilla Mac-, iOS- tai Linux-laitteille.

Automaattinen Kill Switch

Kill Switch -toiminnon ideana on, että verkkoliikenne katkaistaan automaattisesti, mikäli VPN-yhteys jostakin syystä katkeaa äkillisesti. Siten et koskaan vahingossa altistu netin haitoille.

Testasimme ominaisuuden toiminnan ja voimme todeta sen palvelevan käyttäjiä erinomaisesti. Kannattaakin siis pitää Kill Switch -hätäkatkaisin aina päällä. Kyseinen ominaisuus ei kuitenkaan ole saatavilla mobiilisovelluksiin.

muodosta yhteys CyberGhost VPN:ään

DNS-vuodoilta suojautuminen

CyberGhostVPN tarjoaa suojan DNS- ja IP-vuodoilta. Vuotojen estäminen on tärkeää, jotta esimerkiksi netin palveluntarjoaja ei pysty hyödyntämään niistä saatavia tietoja nettitapahtumiesi tarkasteluun.

DNS-pyyntöjen lähettäminen tapahtuu palvelun omien DNS-palvelinten kautta. Ominaisuuden käyttöönotto ei vaadi käyttäjältä mitään, sillä se on päällä oletusarvoisesti. 

Mainosten ja haitallisen sisällön estäminen

Voit poistaa ainoastaan haitallisen sisällön CyberGhost -palvelun avulla. Kaikkien mainosten poistaminen ei ikävä kyllä onnistu. Esimerkiksi YouTube-videoiden aikana näytetyt mainokset säilyivät ennallaan, mutta tämä on hyvin yleistä VPN-palveluiden keskuudessa.

VPN onnistui poistamaan näytölle ponnahtavat mainokset, mutta muuten toiminto on melko hyödytön. Jos haluat estää kaikki mainokset, suosittelemme hankkimaan tähän tarkoitukseen erillisen palvelun VPN:n lisäksi.

Hanki tästä

CyberGhost VPN kokemuksia Windows-laitteella

Sovellus

Kaikki parhaat ominaisuudet ja toiminnot ovat saatavilla juuri Windows-laitteelle, johon CyberGhostVPN sopii erinomaisesti. Sovelluksen käyttäminen oli suoraviivaista ja se tarjoaa alasvetovalikoita, joista voit valita optimoituja erikoispalvelimia vaikka torrenttien lataamiseen tai striimauspalveluiden käyttämiseen.

Sovelluksen ulkonäkö on miellyttävä ja se tarjoaa yksinkertaisen käyttökokemuksen. Käytön helppouden takia VPN sopii erinomaisesti myös aloitteleville käyttäjille.

Asetukset

Sovelluksen asentaminen oli hyvin yksinkertaista. Voit vain seurata latauksen jälkeen tulevia asennusohjeita. Asennus kestää vain pari minuuttia. Voit valita parhaan saatavilla olevan palvelinsijainnin ja aloittaa VPN:n käytön välittömästi asennuksen jälkeen painamalla vain käynnistysnappia.

Asetusten säätäminen tapahtuu myös helposti eri valikoiden kautta. Voit valita esimerkiksi yleisten asetusten ja verkkoasetusten väliltä sopivaa asetusta hakiessasi. Palvelun asetusten säätäminen ei ole kuitenkaan välttämättömyys, sillä oletusasetukset ovat hyvä tapa aloittaa käyttö.

Kill Switch -toimintoa ei pystynyt poistamaan käytöstä, mutta tästä ei todennäköisesti ole haittaa, sillä se kannattaa aina pitää päällä.

CyberGhost VPN Windowsissa

Muutama sana Wi-Fi-asetuksista; Tämän asetuksen kautta voit laittaa VPN-yhteyden aukeamaan aina kun olet langattomassa verkossa. Varsinkin jos olet paljon reissun päällä, tämä on ehdoton asetus – Paras suoja julkisten verkkojen riskejä ja haitallisia sivustoja vastaan.

Exceptions (Poikkeus-asetukset) on eräänlainen jaettu tunnelointi-ominaisuus. Jos sinun on päästävä verkkosivuille paikallisella yhteydellä, myös silloin kun olet VPN-yhteydessä, se on mahdollista. Voit lisätä haluamasi verkkosivujen osoitteet poikkeus-listalle.

CyberGhost VPN kokemuksia muilla sovelluksilla

CyberGhostVPN on yhteensopiva kaikkien yleisimpien laitteiden kanssa, kuten Windows, macOS, Android, iOS, Linux,Router, Smart TV, Amazon Fire TV Stick, Game console. Voit käyttää sitä myös reitittimessä tai Android TV:ssä tai hankkia selainlaajennukseen Chromeen tai Firefoxiin.

Kaikkien sovellusten käyttäminen oli melko samanlaista kuin Windowsin sovellus. Windows tarjoaa kuitenkin enemmän mahdollisuuksia käyttäjille.

Testitulokset

Nopeus

VPN-palvelun nopeuteen vaikuttavat monet tekijät. Tällaisia tekijöitä ovat VPN-palvelimen ja laitteen välinen etäisyys, VPN-palvelimen käyttäjien määrä, alueellisen kaistanleveyden rajoitukset, netin palveluntarjoaja sekä prosessorin tehokkuus.

CyberGhostVPN tarjoaa käyttäjilleen laadukkaan nopeuden, joka soveltuu erinomaisesti pelaamiseen, striimaamiseen tai torrenttien lataamiseen. Testitulosten perusteella tämä pitää kuitenkin paikkansa vain lyhyen matkan etäisyyksillä. Kun etäisyys kasvoi, alkoi nopeus myös kärsiä hieman. Tällöin kaikki palvelimet eivät enää sopineet nopeutta vaativiin tehtäviin.

Latausnopeus ei kuitenkaan laskenut ikinä alle 38 megabittiin. Suosittelemme siis käyttämään paikallisia palvelimia aina kuin vain mahdollista.

DNS-vuodot ja torrentit

VPN läpäisi DNS-vuototestit kunnialla. Käytimme testeissä apuna IPleak.net-sivustoa, josta näet ajankohtaisen tilanteen DNS-vuotojen, IP-osoitteen (IPv4 ja IPv6) vuotojen sekä WebRTC-vuotojen osalta.

DNS- tai IP-vuotoja ei esiintynyt millään testaamillamme palvelimilla. Testasimme eri sijainneissa olevia palvelimia eikä vuotoja löytynyt lainkaan.

Hanki tästä

Asiakaspalvelu

Voit olla yhteydessä CyberGhostin tukeen ympäri vuorokauden live chatin kautta. Palvelu on kaikin puolin osaavaa ja ystävällistä. Suomenkielistä tukea ei valitettavasti ole tarjolla, mutta voit keskustella tuen kanssa englanniksi. Vastausten saantiin ei mennyt kauaa ja sain aina ratkaisun ongelmaani joko chatin tai sähköpostin kautta, mikäli kyseessä oli hankalampi tekninen ongelma.

Mitä tulee 45 päivän rahat takaisin -takuuseen, hyväksyttiin pyyntö asiakaspalvelun kautta välittömästi ja rahat palautettiin.

Saat asiakaspalveluun yhteyden tämän linkin kautta.

CyberGhost VPN vs kilpailijat

CyberGhost VPN vs ExpressVPN

ExpressVPN on listan sijalla ensimmäinen ja sen nopeus on huomattavasti parempi kaikissa tilanteissa, myös pitkillä välimatkoilla. Mikäli haluat myös käyttää VPN:ää Kiinassa, suosittelemme ExpressVPN:n kokeilemista CyberGhostVPN:n sijaan.

ExpressVPN sisältää myös palvelimia useammissa maissa, mutta  CyberGhost ei ole lainkaan hullumpi palvelinten määrän suhteen. Jos haluat edullisen, mutta kuitenkin suurimmalta osin toimivan VPN-palvelun, sopii se hyvin normaaliin käyttöön.

CyberGhost VPN vs CyberGhost

CyberGhost on siitä loistava, että saat sen mukana Tor-verkon torrenttien nimettömään lataukseen. Se soveltuu siis erinomaisesti torrenttien lataamista harrastaville. CyberGhost sisältää myös erityisen suojausominaisuuden pimeässä verkossa tapahtuvien tietovuotojen suhteen. Se skannaa pimeän verkon säännöllisesti ja ilmoittaa mahdollisista tietovuodoista käyttäjille.

Saat CyberGhostVPN:n kuitenkin paljon halvempaan hintaan, joten jos hinnalla on väliä, voi se tarjota käyttäjälle riittävän laadukkaan palvelun monipuolisilla palvelinsijainneillaan.

CyberGhost VPN vs Private Internet Access

Private Internet Access tarjoaa monipuolisen sovelluksen, kun taas CyberGhostin sovelluksessa on hieman parantamisen varaa muiden laitteiden kuin Windowsin osalta. Olisi hyvä, jos ominaisuudet toimisivat kaikilla sovelluksilla.

Private Internet Access tarjoaa myös mahdollisuuden yhdistää palvelu rajattomaan määrään laitteita, kun taas CyberGhostilla voit käyttää vain 7 laitetta. Tämä ei kuitenkaan ole kaikille tarpeellinen ominaisuus, varsinkin jos käytät vain yhtä laitetta.

Yhteenveto

Kokemukset CyberGhostista ovat vakuuttaneet minut. Se on hyvä VPN, jolla on helppo suoratoistaa ja pelata. Jopa torrentit ovat mahdollisia.

Se poistaa geoblokit luotettavasti. Voit suoratoistaa Netflixiä CyberGhostilla sekä kaikilla muilla suoratoistoalustoilla, kuten HBO, Hulu Disney+ ja monet muut. Mistä tahansa maasta.

45 päivän rahat takaisin -takuulla voit jopa kokeilla VPN:ää puolitoista kuukautta ilmaiseksi. Tee oma CyberGhost VPN -kokemuksesi!

Nopeus oli myös hyvä, varsinkin lähellä olevien palvelimien kanssa. On kuitenkin yksi VPN, joka oli nopeampi ja suoriutui yleensä paremmin: ExpressVPN, vaikka Ghost ei ollut paljon huonompi.

Ominaisuuksien suhteen VPN tarjoaa turvallisia ja monipuolisia vaihtoehtoja. Kaikki ominaisuudet eivät kuitenkaan ole käytettävissä kaikilla laitteilla, mistä hieman miinusta palvelulle.

CyberGhostVPN ei myöskään ikävä kyllä toimi Kiinassa. Mikäli tämä ei kuitenkaan ole sinulle välttämättömyys, on kyseessä hyvä ja edullinen vaihtoehto muihin kilpaileviin palveluihin verrattuna. Jos tarvitset yhteyden VPN-palveluun myös netin käyttöä sensuroivissa maissa, suosittelemme tutustumaan muihin vaihtoehtoihin, kuten esimerkiksi ExpressVPN:ään.

9.5 Pisteet
CyberGhost VPN kokemuksia

Yksityisyys ja turvallisuus
10
Piirteet
9.0
Nopeus ja suorituskyky
9.5
Vastinetta rahalle
9.5
Helppous
9.5

Internet-liittyviin aiheisiin liittyvän asiantuntemukseni avulla yritän antaa merkittävän panoksen tällä sivustolla antaakseni takaisin yhteisölle. Haluan kirjoittaa hyvin tutkittuja artikkeleita ja arvosteluja kaikista Internet-kysymyksistä, turvallisista yhteyksistä tietosuojaan. Seurauksena on, että minun on käsiteltävä intensiivisesti oikeudellisia kysymyksiä ja sääntöjä, jotka muuttuvat toistuvasti ja jotka on aina päivitettävä.

Kuulemme mielellämme ajatuksesi

Jätä kommentti

PrivacyOnline.fi