5 Tapaa Muuttaa IP Osoitteesi vuonna 2024

Haluatko tietää, kuinka IP-osoite muutetaan? Olet juuri oikeassa paikassa! Vaihda IP osoite tämän artikkelin helppojen ohjeiden avulla. Kerromme, kuinka se tapahtuu vaivatta. Jatka siis lukemista oppiaksesi lisää.

Kokeile ExpressVPN:ää nyt
Hanki ExpressVPN ja vaihda IP osoite helposti.

Vaihda IP-osoitteesi, hanki anonyymiys ja suojaa itseäsi verkossa ExpressVPN:n avulla. Saat vuoden tilauksen 49 % alehintaan sekä 3 kk kaupan päälle. Sisältää 30 päivän rahat takaisin -takuun.

Artikkeli päivitetty: 22 toukokuu 2024

Mikä IP-osoite on?

IP on lyhenne englanninkielisistä sanoista Internet Protocol, eli verkon protokolla. Se on kaikille laitteille välttämätön yksilöllinen numerosarja, jonka avulla sinut voidaan tunnistaa verkossa ja tarvitset aina IP-osoitteen käyttääksesi verkkoa.

IP-osoite on koko tietoliikenteen perusta. Kaikki verkossa tekemäsi aktiviteetit tapahtuvat erillisen sovelluksen, kuten esimerkiksi selaimen, välityksellä. Selain tarvitsee tietoa käyttäjästä ja palvelimesta, minkä IP-osoite tarjoaa.

Jotta voit piilottaa IP-osoitteesi, on hyvä ensin selvittää, mikä se ylipäätään on. Selvitä siis oma IP-osoite.

vaihda ip osoite

Vaihda IP osoite näin (viisi tapaa)

Alla esittelemme viisi tapaa, jolla IP osoite muuttaminen onnistuu.

Käytä VPN-palvelua

Mikä on VPN ja kuinka IP vaihtaminen toimii?

VPN tulee sanoista Virtual Private Network, eli suomeksi virtuaalinen erillisverkko. Kyseessä on välikäsi, jonka avulla voit salata tietosi ennen kuin ne siirtyvät palveluun voidaksesi käyttää verkkoa turvallisesti ja anonyymisti. VPN myös piilottaa käyttäjän IP-osoitteen.

Vaihda IP osoittesi valitsemalla ensin haluamasi VPN-palvelu ja rekisteröidy palvelun käyttäjäksi. Lataa ja asenna VPN-sovellus käyttämällesi laitteelle. Sitten voit aloittaa VPN:n käytön kirjautumalla sisään ja valitsemalla palvelimen sijainti maakohtaiselta listalta. Uusi IP-osoite määrittyy palvelimen mukaan.

Jos etsit luotettavaa ja laadukasta VPN-palvelua, suosittelemme erityisesti ExpressVPN:ää. Se sisältää monia palvelimia ympäri maailmaa ja soveltuu siten erinomaisesti IP-osoitteen vaihtamiseen. Mikä parasta, saat ExpressVPN:n nyt 49 % tarjoushintaan!

Parhaat VPN-palvelut, joilla piilotat IP-osoitteen

Olemme testanneet lukuisia eri VPN-palveluita ja vertasimme niitä keskenään. Nämä palvelut ovat arvostelujemme mukaan parhaita vaihtoehtoja IP-osoitteen piilottamiseen. Vaihda IP address valitsemalla VPN alla olevalta listalta.

Paras Kaikki Aika 1 ExpressVPN-arvostelu 2024
9.8
2 CyberGhost VPN kokemuksia 2024
9.5
3 IPVanish -arvostelu 2024
9.2
4 Private Internet Access Kokemuksia 2024
9
5 NordVPN kokemuksia 2024
8.5

Vaihda IP osoite ilmaisen VPN:n avulla?

Ilmaiset VPN-palvelut sisältävät rajoituksia maksullisiin verrattuna. Ne eivät siis välttämättä ole turvallisin tapa IP-osoitteen muuttamiseen. Ilmaisten VPN-palveluiden toiminta perustuu siihen, että käyttäjistä kerätään tietoja, jotka myydään sitten eteenpäin kolmansille osapuolille.

Tästä syystä emme suosittele käyttämään ilmaista VPN-palvelua, vaan hankkimaan maksullisen version.

ExpressVPN on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen ja todella turvallinen. Se takaa täydellisen yksityisyyden verkossa ja voit olla varma sen toimivuudesta. Kokeile ExpressVPN:ää ilmaiseksi 30 päivän ajan ja huomaa itse, kuinka helppoa IP osoitteen vaihtaminen on.

Käytä Tor-verkkoa

Tor on ilmainen verkosto, joka on tuhansien vapaaehtoisten operoima. Se käsittää lukuisia eri kerroksia, jotka suojaavat käyttäjien tiedot verkossa. Tor-selaimen avulla tietoliikenne salataan välityspalvelinten avulla kolmikerroksisesti.

Kun siis käytät selainta, kulkee tietoliikenne kolmen eri ohjelmiston sisältämän ”solmun” välillä. Nämä solmut purkavat vain niille tarkoitetut salaukset.

Tor-verkon haittana on se, että verkkoliikenne voi olla hidasta, kun tietojen tulee kulkea usean eri salauksen kautta. VPN on siis huomattavasti parempi ratkaisu jokapäiväiseen käyttöön.

vaihda IP

Käytä proxy-palvelinta

Entä miten IP osoite vaihdetaan proxyn avulla? Proxy lähettää pyyntöjä palvelimeen ja vastaanottaa niitä. Se siis käsittelee koko verkkoliikenteen käyttäjän puolesta. Jos haluat käyttää proxy-palvelinta, tulee se yleensä määritellä manuaalisesti laitteen asetuksissa.

Proxy ei kuitenkaan ole yhtä luotettava, kuin VPN ja Tor. Se ei nimittäin salaa tietoliikennettä eikä siten tarjoa yksityisyydensuojaa verkossa. Kyseessä onkin siis hyvä väliaikainen ratkaisu, mutta pidemmällä aikavälillä haluat ehdottomasti valita turvallisemman tavan, jolla IP osoitteen vaihtaminen tapahtuu.

Käytä toista verkkoa

IP-osoite vaihtuu aina, kun käytät toista verkkoa. Tämä voi siis olla hyvä nopea tapa vaihtaa IP-osoitetta, mikäli epäilet sen tulleen hakkeroiduksi tai jäljitetyksi. Saat uuden IP-osoitteen hetkessä yhdistämällä vaikka julkiseen tai toiseen yksityiseen Wifi-verkkoon. Voit myös vaihtaa Wifi-verkosta mobiilidataan ja IP-osoite muuttuu.

On kuitenkin syytä muistaa, että julkiset Wifi-verkot ovat kaikille avoimia ja suojattomia, joten niiden käyttöön sisältyy aina riskejä. Hakkerit ja muut uteliaat kolmannet osapuolet voivat helposti päästä käsiksi tietoihisi ja käyttää niitä hyväksi. Mikäli mahdollista, valitse siis julkinen Wifi-verkko, johon tulee kirjautua sisään salasanalla.

Pyydä Internetin palveluntarjoajaa vaihtamaan IP-osoite

Vaihda IP osoite pyytämällä sitä suoraan netin palveluntarjoajaltasi. Palveluntarjoaja nimittäin päättää, mitä IP-osoitetta käytetään. Tämän pitäisi onnistua helposti, mutta palveluntarjoajilla voi olla erilaisia näkemyksiä ja sääntöjä IP-osoitteen vaihtamisen suhteen.

IP-osoite on kuitenkin dynaaminen, eli se muuttuu aina silloin tällöin. Uusi IP-osoitteesi ei siis välttämättä pysy aina samana.

Voit joissakin tapauksissa tehdä erillisen pyynnön palveluntarjoajaltasi staattisen IP-osoitteen saamiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että IP-osoite ei koskaan muutu, ellet tee sitä manuaalisesti. Huomaathan, että prosessi voi olla kuitenkin maksullinen palveluntarjoajasta riippuen.

Siirry ExpressVPN
Erikoistarjous toukokuu 2024n loppuun asti

Miksi IP-osoite kannattaa piilottaa?

IP osoitteen vaihtaminen on tärkeää monestakin syystä. Alla niistä lisää.

Estä mainosverkkoja jäljittämästä sinua

Mainostajat voivat jäljittää sinua ja analysoida tapaasi selata verkkoa. Siten mainostajat voivat markkinoida tuotteitaan tehokkaammin ja kohdistetummin. Kun käytät Googlea tai Facebookia, annat niille myös luvan käyttää selaushistoriaasi apuna mainonnan kohdistamiseksi oikein.

On tärkeää tyhjentää selaushistoria ja evästeet säännöllisesti, jotta voit vähentää mainosverkkojen jäljittämistä.

Piilota todellinen sijaintisi

IP-osoite on sidottu käyttäjän fyysiseen sijaintiin, joten hakkereiden on helppo selvittää, missä olet. Vaihda IP osoite toiseen virtuaaliseen sijaintiin eikä kukaan pysty selvittämään todellista sijaintiasi. Voit käyttää myös geoblokkauksella estettyjä striimauspalveluita, kun sinulla on uusi IP-osoite eri maassa. Vaihda IP-osoitteen sijaintia säännöllisesti ja säilytä anonyymiys netissä.

IP vaihtaminen

Piilota aktiviteettisi palveluntarjoajaltasi

Internetin palveluntarjoajat voivat halutessaan jäljittää käyttäjien aktiviteetteja verkossa, sillä sitä ei ole rajoitettu. Tämä tapahtuu tietenkin IP-osoitteen perusteella. Netin palveluntarjoajat voivat mahdollisesti myydä sinusta tietoja mainostajille tai muille kolmansille osapuolille.

Vaikka vaihdat IP-osoitetta, on julkinen IP-osoitteesi aina Internetin palveluntarjoajan tiedossa. Palveluntarjoajan tulee nimittäin antaa sinulle IP-osoite voidaksesi yhdistää verkkoon. Tämä IP-osoite on aina tiedossa, jotta tietoliikenne kulkee palvelimen ja laitteen välillä.

Se ei kuitenkaan estä sinua piilottamasta verkon aktiviteettejasi palveluntarjoajalta. VPN nimittäin salaa kaiken tiedon ennen kuin se siirtyy laitteelta palvelimeen. IP osoitteen vaihtaminen auttaa siis estämään jäljittämistä.

Suojaa itseäsi hallituksen valvonnalta

Jotkin valtiot tarkkailevat kansalaisten tekemisiä verkossa ja haluavat pitää sen hallinnassa. Et varmasti halua, että valtiot pystyvät tarkkailemaan sinua vapaasti, joten suojaa yksityisyytesi ja käytä VPN-palvelua IP-osoitteen piilottamiseksi. Tämä on erityisen hyödyllistä toimittajille, jotka työskentelevät vaarallisilla alueilla tai raportoivat erityisen herkistä aiheista.

Ohita sensuuri – nauti vapaasta verkosta

Jokaisella tulisi olla oikeus nauttia vapaasta verkosta. Myös sensuuria käyttävissä valtioissa. Kierrä valtioiden asettama sensuuri ja käytä haluamiasi sovelluksia sekä sivustoja vapaasti.

VPN:n avulla voit kiertää myös geoblokkauksen, jota striimauspalveluiden tulee noudattaa. Jos haluat siis katsoa suomalaisia ohjelmia ulkomailla tai ulkomaalaisia ohjelmia Suomessa, tarvitset laadukkaan VPN-palvelun. Uuden IP-osoitteen avulla voit siis taistella sensuuria vastaan sekä kiertää maakohtaiset rajoitukset. Nauti vapaudesta verkossa!

Siirry ExpressVPN
Erikoistarjous toukokuu 2024n loppuun asti

UKK – usein kysytyt kysymykset

Alla vastauksia meiltä usein kysyttyihin kysymyksiin.

Miten vaihdan IP-osoitteen?

Voit vaihtaa IP-osoitteen helposti VPN-palvelun avulla. Valitse vain itsellesi sopiva VPN ja rekisteröidy palvelun käyttäjäksi. Kun olet ladannut ja asentanut VPN-sovelluksen käyttämällesi laitteelle, voit valita palvelimen haluamastasi maasta ja siten vaihtaa IP-osoitteen.

Voidaanko IP osoitteen vaihtaminen jäljittää?

IP-osoitteen vaihtamista ei voida jäljittää. VPN salaa todellisen IP-osoitteen ja estää jäljittämistä tapahtumasta. Näin ollen käyttämääsi palvelinta tai verkostoa on melkein mahdotonta määrittää.

Onko IP osoitteen vaihtaminen laillista?

IP osoitteen vaihtaminen itsessään on täysin laillista. Voit käyttää VPN-palvelua melkein missä tahansa maassa ilman, että rikot lakia. Muistathan kuitenkin, että tietyt aktiviteetit verkossa ovat puolestaan laittomia, kuten esimerkiksi tekijänoikeudella suojatun materiaalin lataaminen.

Yhteenveto: vaihda IP osoite

IP osoitteen vaihtaminen saattaa kuulostaa aluksi teknisesti vaikealta, mutta sitä se ei ole. Kyseessä on myös täysin laillinen tapa suojautua verkon vaaroilta ja varjella yksityisyyttäsi.

Saadaksesi täydellisen suojauksen, valitse ExpressVPN. Sen avulla voit piilottaa verkossa tapahtuvat aktiviteettisi hakkereilta, netin palveluntarjoajilta sekä muilta uteliailta kolmansilta osapuolilta. Voit myös käyttää julkista Wifi-verkkoa sekä kiertää georajoitukset.

Kuten huomaat, IP-osoitteen vaihtamiseen on monia eri tapoja: Tor-verkko, Internetin palveluntarjoaja, proxy-palvelin ja toinen verkko. Mutta paras ja suosituin tapa on kuitenkin ehdottomasti VPN.

Vaihda IP osoite ja pysy anonyyminä verkossa hankkimalla ExpressVPN. Saat vuoden tilauksen nyt 49 % alennuksella ja kolme kuukautta kaupan päälle. Hyödynnä tarjous jo tänään ja voit kokeilla palvelua ilmaiseksi 30 päivän ajan.

Avatar photo

Kattan asiantuntemuksen ansiosta Internet-liittyvissä aiheissa hän, taitava turvallisuustutkija, pyrkii antamaan merkittävän panoksen tälle verkkosivustolle ja palauttamaan yhteisölle. Hänellä on online-turvallisuustodistus, joka rikastuttaa hänen taustaansa ja tietämystään alalla. Kaikki tiedustelut tai yhteistyömahdollisuudet voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen katta@privacyonline.fi.

Kuulemme mielellämme ajatuksesi

Jätä kommentti

PrivacyOnline.fi