TunnelBear VPN Kokemuksia 2024

tunnelbear vpn kokemuksia

Jos haluat suojata yksityisyytesi netissä, on VPN:n hankinta ensisijaisen tärkeää. Kerromme nyt TunnelBear VPN kokemuksia, jotta saat lisätietoja tästä yksinkertaisesta ja helposta VPN-palvelusta. Tiedämme nimittäin VPN:n valinnan olevan vaikeaa ja halusimme tehdä siitä sinulle helpompaa.

Onko TunnelBearVPN ostamisen arvoinen? Täyttääkö se kaikki parhaan VPN:n ominaisuudet? Lue tästä artikkelista lisää TunnelBear kokemuksia, niin saat vastauksen näihin ja moniin muihin sinua mahdollisesti askarruttaviin aiheeseen liittyviin kysymyksiin.

Hanki TunnelBear VPN
TunnelBear VPN

Yksinkertainen mutta vahva VPN yksityisyyden suojaamiseksi.

TunnelBear VPN Kokemuksia: Millainen palvelu on kyseessä?

Koska TunnelBearVPN -palvelusta on tullut meille valtavasti kyselyitä, halusimme myös kokeilla tätä VPN:ää ja tehdä oma arviomme siitä. Se on nimittäin hyvin suosittu VPN-palvelu. Mutta miksi näin oikein on ja millainen palvelu on kyseessä? Jatka lukemista, niin kerromme lisää TunnelBear VPN kokemuksia.

TunnelBearVPN on kanadalaisen vuonna 2011 perustetun yrityksen omistama palvelu. Sitä on hehkutettu muun muassa CNN-kanavan toimesta VPN:n helppokäyttöisyyden ansiosta. VPN TunnelBear on laajentanut toimintaansa yli 350 sijaintiin 22 eri maassa, mukaan lukien Australian, Aasian, Euroopan sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikan maat. Kuten VPN TunnelBearin sopimusehdoissa mainitaan, suostut ne hyväksyttyäsi noudattamaan kanadalaista lakia huolimatta siitä, mihin palvelimeen yhdistät laitteen. Emme siis suosittele tämän VPN:n käyttöä, mikäli asut Kanadassa tai haluat käyttää P2P-vertaisverkkoa ja ladata torrentteja. Tämä johtuu siitä, että Kanada jakaa tietoliikenteensä yhdessä muun muassa Yhdysvaltojen ja Iso Britannian kanssa.

Vaikka TunnelBearVPN ei sisälläkään mitään erityisiä ominaisuuksia, on se silti erittäin suosittu palvelu. Yksinkertaisuus onkin TunnelBearVPN:n paras etu. Voit vain valita maan, jonka palvelinta haluat käyttää, klikata sitä laittaaksesi palvelimen päälle ja saat kyseisen maan IP-osoitteen käyttöösi. Tiedonsiirto pysyy salattuna ja VPNTunnelBear tekee tehtävänsä. Voit käyttää tätä VPN:ää Windows-, Mac-, iOS- ja Android-laitteilla.

TunnelBear VPN Kokemuksia: Hinta ja tilausvaihtoehdot

Seuraavaksi tutustumme VPN TunnelBear -palvelun hintaan ja tilausvaihtoehtoihin. Jotta voisit alkaa käyttää palvelua,  tulee sinun rekisteröityä käyttäjäksi yrityksen nettisivuilla tai ladata VPN-sovellus suoraan ja rekisteröityä asennuksen aikana. Voit valita eri tilausvaihtoehdoista itsellesi parhaiten sopivan.

Ensimmäinen vaihtoehto on ”Little”, jolla saat 500 Mb ilmaista tietoliikennettä. Kyseessä on melko mielenkiintoinen ilmaisen VPN -palvelun kokeilujakso, sillä elokuvien striimaaminen on sen kanssa vaikeaa. Netflixin katsominen vaatii esimerkiksi 1 Mb sekunnissa. Huomaat siis, että 500 Mb kuluu hyvin nopeasti. Et pysty myöskään muokkaamaan sivustojen reititystä.

tunnelbear hinta

Tilausvaihtoehtojen välinen valinta on siis tehty helpoksi. Saadaksesi rajoittamattoman tietoliikenteen, tulee sinun päivittää tilaus parempaan. TunnelBearVPN tarjoaa kaksi tilausvaihtoehtoa: kuukausittain ja vuosittain maksettavan. Näiden kahden välillä ei ole mitään muuta eroa. ”Giant” vaihtoehdon valitessasi maksat palvelusta kuukausittain ja ”Grizzly” vaihtoehdon valitessasi vuosittain. Suosittelemme kuitenkin vuosittaista tilausta, sillä saat sen mukana huomattavasti paremman alennuksen. Yhteenlaskettu loppusumma on jopa 50 % halvempi kuin kuukausittaisen tilauksen.

TunnelBearVPN ei aikaisemmin tarjonnut laatutakuuta, jonka mukaan käyttäjä saisi rahat takaisin, mikäli ei ole tyytyväinen palveluun. Tämä on kuitenkin muuttunut. Voit nyt testata ilmaista 500 Mb kokeilujaksoa sekä saada 7 päivän rahat takaisin -laatutakuun. Viikon kokeilun jälkeen huomaat varmasti pidätkö tästä palvelusta vai et. Voit myös kokeilla VPN TunnelBear -palvelua kaikilla laitteillasi, sillä se tarjoaa viisi samaan aikaan käytettävää yhteyttä.

Hanki TunnelBear VPN

TunnelBear VPN Kokemuksia: Yhteenveto ominaisuuksista

OMINAISUUS ARVO
 Zero-logs? Kyllä, tietosi ja henkilöllisyytesi ovat turvassa
 P2p Ei
 Netflix Ei
 Kirjautuminen usealla laitteella 5 samanaikaista kirjautumista
 Valtiot 23+
 Tuetut käyttöjärjestelmät iOS, macOS, Windows, Android, Chrome
 Rahat takaisin takuu? Ei sovellettavissa
 Protokollat OpenVPN, IKEv2
 Viestintätiedot Rajoittamaton
 Salaus Military AES 256 bits
 IP-osoitteet Ei julkistettu
Palvelimet Ei julkistettu

TunnelBear VPN Kokemuksia: Miten palvelu toimii käytännössä?

Kuten mainitsimme jo aikaisemmin tässä TunnelBear VPN kokemuksia kartoittavassa arvostelussa, on yksinkertaisuus VPN TunnelBear -palvelun valttikortti. Se houkuttelee lisää käyttäjiä, sillä palvelu on ihanteellinen myös aloittelijoille, jotka käyttävät VPN yhteyttä lähinnä matkustellessa suojatakseen verkkoyhteytensä uteliailta hakkereilta.

TunnelBearVPN ja Netflix

Mikäli haluat katsoa muiden maiden Netflixiä, ei se ole mahdollista tämän VPN:n avulla. TunnelBearVPN ei ikävä kyllä tue striimauspalveluita. Kokeilimme eri maiden Netflix-sovelluksia ja saimme aina saman tuloksen. Jos siis Netflixin katsominen on sinulle tärkeä VPN:n tarjoama ominaisuus, emme suosittele hankkimaan tätä VPN ää. Muut VPN palveluntarjoajat soveltuvat tehtävään huomattavasti paremmin.

Muiden kanavien katsominen puolestaan onnistui ja voit katsoa esimerkiksi suomalaisia kanavia ulkomailla ollessasi vaivatta. Halusimme myös testata VPN:n suorituskyvyn palvelimeen yhdistettäessä. Koska et voi itse valita VPN-protokollaa, joka käyttää pienempää verkon kaistanleveyttä, saa se kokeiluversion kuluttamaan noin 1Mb 4-5 sekunnissa. Tällä ei siis pärjää kovin pitkälle. Yhteys oli myös melko hidas ja keskeytyi ajoittain. Emme siis voi todeta TunnelBearVPN:n olevan tässä suhteessa kaikista tehokkain.

TunnelBearVPN, torrentit ja P2P

Kerroimmekin jo arvostelun alussa, että VPN TunnelBear ei sovellu torrenttien lataamiseen. Se johtuu siitä, että VPN:ää ei ole optimoitu tähän tehtävään, eivätkä sen kehittäjät halua VPN:ää käytettävän P2P-vertaisverkkoon. Monet VPN-palvelut eivät toki virallisesti sovellu torrenttien lataamiseen, mutta ne kuitenkin sallivat sen tekemisen. Näin ei ole kuitenkaan TorrentBearVPN:n suhteen. Jos siis haluat ladata torrent-tiedostoja, älä käytä Tunnel Bearia, vaan valitse jokin toinen VPN-palvelu.

TunnelBearVPN -yhtiön pääkonttori on Kanadassa. Vaikka he väittävätkin, etteivät pidä kirjaa aktiivisuudestasi, ottavat he kuitenkin kirjautumistietosi ylös ja palvelimet sijaitsevat Kanadassa. He ilmoittavat sopimusehdoissaan selkeästi, että tätä VPN:ää käyttäessä sitoudut noudattamaan Kanadan lakia palvelimesta riippumatta. Voit siis itse päättää haluatko sitoutua näihin ehtoihin.

Hanki TunnelBear VPN

TunnelBear VPN Kokemuksia: Mitä ominaisuuksia palvelu sisältää?

Seuraavaksi tutustumme paremmin VPN TunnelBearin ominaisuuksiin. Olet varmasti jo tullut samaan johtopäätökseen itse, että tältä VPN-palvelulta ei sovi odottaa liikoja eikä se kuulu markkinoiden parhaimpiin palveluihin. Jos siis olet vasta tutustumassa VPN:n ihmeelliseen maailmaan etkä vaadi siltä paljon, on TunnelBearVPN juuri sopiva vaihtoehto nimenomaan yksityisyyden salaamiseen nettiä selatessa. Mikäli kuitenkin tarvitset tehokkaamman VPN n käyttöön, suosittelemme tutustumaan esimerkiksi ExpressVPN:ään, sillä se tarjoaa paljon enemmän hyötyjä ja ominaisuuksia käyttäjille. Voit myös olla heidän asiakaspalveluunsa yhteydessä live chattia käyttämällä.

VPN stä on yleisesti ottaen paljon hyötyä ja olemme koonneet alle yhteenvedon Tunnel Bear VPN:n ominaisuuksista.

Kill Switch -katkaisukytkin

VPN TunnelBear tarjoaa VigilantBear-ominaisuuden, joka toimii eräänlaisena katkaisukytkimenä. Kun se on aktivoitu, suojaa se salaamattoman verkkoyhteyden. Jos siis VPN-yhteys katkeaa, pysähtyy koko tietoliikenne. Sillä tavoin sinun ei tarvitse pelätä IP osoitteiden vuotamista vahingossa muualle kolmansien osapuolten käsiin.

DPI-suojaus

Tämä on erittäin tervetullut uudistus. GhostBear-ominaisuus on uusi suojauskeino DPI:tä vastaan. Jos siis pidät tämän ominaisuuden päällä, on hallitusten, yritysten ja internetin palveluntarjoajien vaikeampi havaita salattuja tietojasi.

Kuinka se oikein toimii? VPN-palvelu tukkii viestintäsi ja vaikeuttaa siten sen havaitsemista ja estämistä. GhostBear on tällä hetkellä saatavilla vain Windows-, Mac- ja Android-sovelluksissa, mutta ei valitettavasti iOS-sovelluksissa. Mobiilisovellus on muutenkin rakenteeltaan hyvin yksinkertainen ja minimalistinen.

Mitä tulee yleiseen suunnitteluun, on tällä VPN llä erityisen helposti lähestyttävä sovellus. VPN on hyvin helppokäyttöinen ja asennuksen jälkeen näet visuaalisia esityksiä eri yhteyksistä ja toiminnoista. Tämä ei välttämättä miellytä kaikkia, mutta helpottaa aloittelijoiden VPN:n käyttöä.

TunnelBear VPN Windows Client

Yksinkertainen sovellusnäkymä

TunnelBearVPN on ehkä helppokäyttöisin VPN, mitä tulee sen ulkonäköön. Se on suunniteltu fiksusti pitämällä sovelluksen minimaalisena ja erityisen yksinkertaisena. Kun olet asentanut VPN:n, voit valita haluamasi maan kartalta ja klikata Kyllä. Näet visuaalisen esityksen tarjolla olevista yhteyksistä. Voit vain laittaa sen päälle ja pois päältä. Helppoa kuin mikä!

tunnelbear vpn

Tunnel Bear on todella yksinkertainen ja suosittelen ehdottomasti kokeilemaan sen käyttöä, varsinkin jos olet aloitteleva VPN:n käyttäjä. Näin saat mukavan kosketuksen VPN-palveluiden maailmaan. Voit salata esimerkiksi sähköpostitiedot ulkomailla ilman hankalan VPN:n opettelemista matkan ajaksi. Tietokoneelle (Windows ja Mac) tarkoitettu sovellus on saatavilla vain englanniksi.

Saat VPN TunnelBear -sovellukseen myös pienennetyn ikkunan, jonka käyttöä suosittelen. Se täyttää hyvin VPN:n käyttäjien tarpeet. Voit vain valita pudotusvalikosta haluamasi maan ja yhdistää siihen. Siten sinun ei tarvitse pitää aina isoa ikkunaa avoinna.

tunnelbearvpn

Asetukset

Yksinkertaisesta ulkonäöstä huolimatta TunnelBearVPN antaa käyttäjien myös muuttaa asetuksia yksityisyyden tarpeen mukaan. VigilantBear-katkaisukytkimen päälle laittamisesta ei esimerkiksi kannata väitellä, vaan suosiolla ottaa sen käyttöön. Voit kuitenkin valita tässä kohtaa myös muiden ominaisuuksien käytöstä. GhostBear esimerkiksi mahdollistaa palomuurien ja netin palveluntarjoajan ohittamisen alueella, jossa se on tarpeen. Käytä sitä siis silloin, kun netin käyttämisessä on ongelmia. Välilehtien ”tilit” ja ”luotetut verkot” -asetuksissa voit turvallisesti yhdistää VPN:n valitsemaasi Wifi-verkkoon sekä muuttaa tilin asetuksia haluamallasi tavalla.

tunnelbear vpn

”Yleiset” -välilehdessä voit valita, haluatko TunnelBearVPN -sovelluksen avautuvan, kun käynnistät koneen. Voit valita, että se avaa suoraan pienennetyn ikkunan. Sinulla on myös mahdollisuus käyttää TCP-protokollaa parantaaksesi yhteyden vakautta. Tämä tapahtuu kuitenkin nopeuden kustannuksella, eli nopeus hidastuu hieman.

Asiakaspalvelu

VPN TunnelBear ei myöskään tarjoa mahdollisuutta live chattiin, niin kuin lukuisat muut VPN-palvelut. Yritys käyttää sen sijaan tikettijärjestelmää, johon pääset helposti käsiksi VPN TunnelBear -sovelluksen tai virallisten nettisivujen kautta. Live chat -ominaisuuden puuttumisesta huolimatta asiakaspalvelu on kuitenkin nopeaa ja asiantuntevaa. Saat pikaisen vastauksen kysymykseen ja vastauksen toimivuutta seurataan.

TunnelBear VPN kokemuksia: Onko palvelu turvallinen?

Tunnel Bearin ihailtavin ominaisuus on sen helppokäyttöinen sovellus ja käyttäjäystävälliset toiminnot. Ne soveltuvat erinomaisesti myös aloittelijoille. Onko TunnelBearVPN kuitenkin turvallinen? Palvelu on jo miljoonien ihmisten käytössä, jotka haluavat estää tietovarkauksia ja IP-osoitteeseen perustuvaa jäljittämistä, joten sen pitäisi jo tarjota vastaus kysymykseen.

Toisin kuin muut huippulaadukkaat VPN-palvelut, emme TunnelBear VPN kokemuksia kartuttaessamme voineet todeta sen olevan kovinkaan nopea, mutta nopeus toimii kuitenkin suhteellisen hyvin yksinkertaisia toimintoja ajatellen. Saat myös pääsyn 22 eri maan palvelimiin. Tämä ei varmastikaan miellytä kaikkia, mutta ei kuitenkaan häiritse palvelun nopeutta. Voit käyttää palvelua samaan aikaan viidellä eri laitteella, kuten pöytäkoneella, kannettavavalla tietokoneella, tabletilla tai puhelimella.

Hanki TunnelBear VPN

Yhteenveto

Halusimme päättää tämän TunnelBear VPN kokemuksia sisältävän arvostelun vielä pieneen yhteenvetoon.  Olitpa sitten aloittelija tai kokeneempi käyttäjä, voit aloittaa VPN TunnelBear käytön välittömästi vain parissa minuutissa. Niin helppoa se on! Ei ihme, että tämä VPN yhteys on niin suosittu nimenomaan yksinkertaisuutensa vuoksi. Tunnel Bear onkin erinomainen käyttäjille, jotka haluavat selata nettiä (tarkistaa sähköpostin ja vierailla verkkosivuilla) anonyymisti. Et voi siis esimerkiksi käyttää TunnelBear VPN Netflix -ohjelmien tai muiden suoratoistopalveluiden katsomiseen. Tämä on useille käyttäjille tärkeä ominaisuus, joten jos haluat käyttää VPN:ää nimenomaan striimaukseen, suosittelemme harkitsemaan muita vaihtoehtoja.

Yhteenvetona voimme siis todeta laadukkaampia VPN -palveluita olevan olemassa ja kannattaa tutustua niiden tarjontaan. Mutta jos yksinkertaisuus sopii sinulle, on VPN TunnelBear täydellinen ratkaisu! Toivottavasti pidit tämän arvostelun lukemisesta ja sait tarvitsemaasi tietoa Tunnel Bear VPN:stä. Luethan myös muut parhaista VPN-palveluista kertovat arvostelumme ja vertaile eri vaihtoehtoja.

TunnelBear VPN
8.1 Pisteet
TunnelBear VPN

Yksityisyys ja turvallisuus
8.5
Ominaisuudet
7
Nopeus ja suorituskyky
8
Helppokäyttöisyys
9
Hinta-laatusuhde
8
Etuja
  • Erinomainen salaus
  • Mobiilisovellukset
  • Käyttäjäystävällinen
Haitat
  • Torrentit eivät sallittuja
  • Vähän konfigurointivaihtoehtoja
  • Vähän maavaihtoehtoja
Avatar photo

Kattan asiantuntemuksen ansiosta Internet-liittyvissä aiheissa hän, taitava turvallisuustutkija, pyrkii antamaan merkittävän panoksen tälle verkkosivustolle ja palauttamaan yhteisölle. Hänellä on online-turvallisuustodistus, joka rikastuttaa hänen taustaansa ja tietämystään alalla. Kaikki tiedustelut tai yhteistyömahdollisuudet voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen katta@privacyonline.fi.

Kuulemme mielellämme ajatuksesi

Jätä kommentti

PrivacyOnline.fi