Surfshark VPN kokemuksia 2024

Surfshark VPN kokemuksia

Esittelemme tässä artikkelissa Surfshark VPN kokemuksia 2024. Selvitämme, onko tämä edullinen VPN oikeasti turvallinen ja onko positiivisiin arvosteluihin luottamista. Jatka siis lukemista, niin kerromme lisää aiheesta.

Kokeile tästä
Tilaa Surfshark VPN edulliseen hintaan säästä 82 %

Turvallinen ja laadukas VPN tarjoushintaan.Voit käyttää rajattomasti laitteilla ja käyttää sisältöä turvallisesti. Hanki VPN ja kokeile sitä ILMAISEKSI jopa 30 päivää. Ilman riskiä. Kokeile.

Artikkeli päivitetty: 10 heinäkuu 2024

Mikä on Surf shark VPN?

Surfshark kokemuksia on saatu testata jo vuodesta 2018 lähtien, jolloin palvelu aloitti toimintansa. Se on ehdottomasti yksi tunnetuimmista ja käytetyimmistä VPN-palveluista. Sillä on palvelimia jopa 100 eri maassa ja yli 3 200 palvelinta. Niiden avulla VPN on kasvattanut suosiotaan kilpailevien haastajien keskuudessa.

Yrityksen pääkonttori sijaitsee Brittiläisillä Neitsytsaarilla. Sijainti on siitä hyvä, että kyseisillä saarilla ei ole käytössä lakia, jolla voitaisiin pakottaa VPN-palvelut keräämään tietoja käyttäjien verkkoliikenteestä. Palvelulla on myös sivukonttoreita muualla maailmassa, kuten Isossa-Britanniassa, Alankomaissa, Liettuassa, Kyproksella ja Filippiineillä.

Sen sisältämien lukuisten ominaisuuksien avulla voit selata nettiä turvallisesti, kiertää Netflixin tai muiden suoratoistopalveluiden maakohtaiset rajoitukset, katsoa Suomen televisiota ulkomailla tai vaikka ladata torrentteja.

Surf sharkista on tullut nopeasti suosittu VPN kaikkialla maailmassa ja käyttäjät ovat jakaneet positiivisia mielipiteitä palvelusta. Mitä mieltä me olemme? Tarjoaako tämä edullinen VPN turvallisen palvelun sen käyttäjille? Jatka artikkelin lukemista, niin kerromme mielipiteemme.

Hinta ja tilausvaihtoehdot

Pohdit nyt varmaan, että mitä tällainen VPN-palvelu oikein maksaa. Selvitetään nyt mahdolliset hintavaihtoehdot. Jatka osion lukemista, niin opit lisää aiheesta.

Surfshark VPN hinta

Voit siis valita eri tilausvaihtoehtojen välillä itsellesi parhaiten sopivan laskutuksen. Parhaan tarjouksen saat tilaamalla palvelun kahdeksi vuodeksi kerralla. Voit kuitenkin valita myös vuoden tai pelkän kuukausitilauksen. Tällöin hinta on kuitenkin huomattavasti kalliimpi. Hinnaksi tulee nimittäin 12,95 euroa kuukaudessa.

Mikäli haluat pidempiaikaisen tilauksen, on tämä vaihtoehto, jota suosittelemme. Voit hankkia Surfshark Suomi -palvelun kahden vuoden sopimuksella hintaan 2,30 euroa kuukaudessa. Säästät 82% kun valitset tämän tilausvaihtoehdon.

Tilaus sisältää kaikki tarvittavat ominaisuudet ja se tarjoaa täyden suojan käyttäjälle. Mikäli haluat, voit ostaa lisäsuojausta laitteelle valitsemalla tilaukseen reaaliaikaisen hälytyssuojan, viruksentorjuntaohjelman sekä yksityisen hakulaitteen. Tästä tulee pieni kuukausittainen lisäveloitus.

Hanki paras tarjous rajoitetulla tarjouksella nyt

Hanki VPN Surfshark –kuponki kautta ja säästä 82% tekemällä kahden vuoden tilauksen.

Etkö vielä halua sitoutua tilaukseen? Ei ongelmaa.

Voit kokeilla palvelua myös täysin ilmaiseksi 30 päivän ajan rahat takaisin -takuun turvin. Jos et ole tyytyväinen palveluun kuukauden kokeilun jälkeen, saat rahat takaisin. Näin tiedät jo etukäteen, millaiseen palveluun käytät rahasi ja mikäli haluat jatkaa palvelun käyttöä myös tulevaisuudessa.

Click here to try Surfshark VPN out.
Klikkaa tästä kokeillaksesi Surfshark VPN:ää.

Yhteenvetotaulukko

Eikö sinulla ole aikaa käydä läpi koko artikkelia, mutta haluat tarkistaa VPN-palvelun erityistiedot. Katso siinä tapauksessa pikaisesti alta, mitä ominaisuuksia VPN Shark tarjoaa asiakkaille.

OMINAISUUS ARVO
 Zero-logs? Kyllä, tietosi ja henkilöllisyytesi ovat turvassa
 P2p Kyllä
 Netflix US, UK, IN, IT, NO, DE, AU, JP, KR, PL, FR, CA, TR, SE, SG, NL
 Kirjautuminen usealla laitteella ∞ samanaikaista kirjautumista
 Valtiot 100+
 Tuetut käyttöjärjestelmät iOS, Android, macOS, Windows, Linux, Chrome, Firefox, FireTV, Apple TV, smart TVs, Xbox, Playstation
 Rahat takaisin takuu? 30 Päivää
 Protokollat WireGuard, IKEv2, OpenVPN
 Viestintätiedot Rajoittamaton
 Salaus Military AES 256 bits
 IP-osoitteet Ei julkistettu
Palvelimet 3 200+

VPN:n käyttäminen

Netflix

Maakohtaisten rajoitusten kiertäminen on tietysti yksi VPN-palvelun tärkeimmistä tehtävistä. Asiakkaat haluavat VPN-yhteyden, joka pystyy kiertämään nämä estot. Siten käyttäjät voivat nauttia suoratoistopalveluiden tarjoamista ohjelmista niin Suomessa kuin ulkomailla. Esimerkiksi Netflixin sisältö on aivan huikea amerikkalaisen palvelun kautta.

Surfshark VPN Netflixin kanssa

Surfshark kokemuksia striimauspalveluiden asettamien rajoitusten kiertämiseen on useita ja niiden mukaan se onnistuu kyseisen palvelun avulla. Sen avulla voit helposti vaihtaa palvelimen sijaintia ja koska palvelimia on runsaasti ympäri maailmaa, et varmasti jää paitsi yhdestäkään tapahtumasta tai ohjelmasta.

Voit myös katsoa suomalaisia ohjelmia ulkomailla esimerkiksi Katsomon tai Yle Areenan kautta, kun valitset Surfshark-palvelun. Tämä on tarpeellinen ominaisuus varsinkin jos asut vakituisesti tai väliaikaisesti ulkomailla ja haluat yhä seurata suomalaisten kanavien tarjoamia ohjelmia. Näitä et muuten näkisi ulkomailla.

Torrenttien lataaminen

Torrenttien lataaminen on myös tehty mahdolliseksi Surfshark-palvelun avulla. Siten lataaminen pysyy anonyyminä ja näin ollen turvallisena käyttäjälle. Palvelu tarjoaa erityisesti torrenttien lataamiseen optimoituja palvelimia. Nopeus ei ehkä ole paras torrenttien lataamiseen, mutta palvelinten latausnopeus säilyy kuitenkin hyvänä.

Lisäksi P2P-vertaisverkkoon yhdistäminen oli hieman hankalaa alussa. Kun tästä ongelmasta selvittiin, toimi VPN mainiosti torrenttien lataamisen suhteen.

Kiina

Entä onnistuuko kaikkien sovellusten ja sivustojen käyttäminen Kiinassa? Kiinan palomuurin asetuksia uudistetaan jatkuvasti VPN-palveluiden estämiseksi.

Surfshark kokemuksia uskoen, voimme kuitenkin todeta sen tarjoavan pääsyn estettyihin sovelluksiin ja sivustoihin Kiinassa. Voit siis hyödyntää sitä Kiinassa matkaillessa esimerkiksi Facebookin, Googlen ja YouTuben käyttämiseen. Nämä kaikki sovellukset ovat muuten estettyjä.

Videopelien pelaaminen

Mikäli etsit nopeaa yhteyttä videopelien pelaamiseen, on hyvä ratkaisu. Ei ole kiva, jos pelaaminen keskeytyy lataamisen vuoksi. Testasimme siis palvelun nopeutta pelaamisen kannalta ja tulokset olivat erinomaiset. Voit siis pelata helposti yksin- ja moninpelejä ilman, että yhteys pätkii. Huomasimme kuitenkin, että jos palvelimen sijainti on kaukainen, saattaa yhteys pätkiä hieman.

Click here to try Surfshark VPN out.
Klikkaa tästä kokeillaksesi Surfshark VPN:ää.

Ominaisuudet

VPN-palvelun ominaisuudet takaavat sen, että käyttäjät saavat vastinetta rahoille ja että turvallisuus on taattu. Lue alta lisää Surfshark kokemuksia palvelun ominaisuuksista.

Kill Switch

Kill Switch on hyödyllinen toiminto, jos VPN-yhteytesi katkeaa yllättäen. Mitä tahansa voi nimittäin tapahtua ja on syytä aina varautua pahimpaan pitämällä kyseinen ominaisuus päällä. Tämän toiminnon avulla nettiyhteytesi katkaistaan automaattisesti, kun näin tapahtuu. Silloin ei synny riskiä siitä, että tietosi leviävät nettiin ja ovat kaikkien nähtävillä.

Ei lokitietojen keräystä

Kuten jo mainitsimme aikaisemmin, ei yritys ole velvollinen keräämään tietoja käyttäjistään, sillä sen pääkonttori sijaitsee Brittiläisillä Neitsytsaarilla. Näin ollen voit käyttää palvelua turvallisesti tietämällä, että lokitietoja ei kerätä.

Surfshark VPN käyttöliittymä

CleanWeb

CleanWeb-ominaisuuden avulla voit blokata mahdolliset mainokset, jäljittimet sekä haittaohjelmat. Se pitää selauksen siistinä ja kun mainoksia ei ole, on sivustojen lataaminen myös helpompaa ja nopeampaa. Saat turvallisen ja yksityisen selauskokemuksen ilman rasittavia ponnahdusikkunoita.

Whitelister

Tämä ominaisuus antaa käyttäjälle mahdollisuuden valita tiettyjä sivustoja tai sovelluksia, jotka ohittavat VPN-yhteyden käytön.

Sinun ei siis tarvitse erikseen kytkeä VPN-palvelua pois päältä, vaan voit jatkaa muun tietoliikenteen turvaamista taustalla entiseen tapaan esimerkiksi langattoman tulostamisen tai verkkopankin käytön aikana. Aseta siis sivustot valkoiselle listalle, jos et tarvitse VPN-palvelua niiden käyttämiseen.

Wifi-suoja

Julkinen Wifi-yhteys on suojattu palvelun käyttäjille. Tämä VPN käyttää erittäin vahvaa suojausta salatun tunnelin muodostamiseen ja kaikki tietoliikenne kulkee sen kautta. Voit siis rauhassa esimerkiksi työskennellä kahvilan julkisessa verkossa, sillä tämä ominaisuus pitää tietosi turvassa.

MultiHop

MultiHop on hieno ominaisuus. Sen palvelinten avulla voit salata tiedot kaksinkertaisesti. Tällöin verkkoliikenne kulkee kahden palvelimen kautta yhden palvelimen sijaan. Voit siis piiloutua entistä paremmin kolmansilta osapuolilta.

Kuten arvata saattaa, tämä ominaisuus hidastaa melko paljon netin nopeutta. Siksi emme suosittele sen käyttämistä tavalliseen netin selaamiseen, vaan enneminkin arkaluonteisimpiin aiheisiin.

No Borders

Netin tulisi olla kaikkien käytettävissä ja selattavissa ilman rajoja. Tämä on myös Surf Shark VPN:n tavoite ja se täyttyy helposti No Borders -ominaisuuden avulla. Sillä taataan, että kaikki voivat käyttää nettiä missä tahansa ilman tietojen keruuta, mainostamista, jäljittämistä tai muuta vakoilua.

Surfshark One

Tämä ominaisuus tarjoaa käyttäjille parannusta turvallisuuteen sekä yksityisyyteen. Se on tili, joka suojaa käyttäjiä muun muassa tietovuodoilta, viruksilta ja haittaohjelmilta. Tiliin kuuluvat VPN, viruksentorjuntaohjelma, hakuohjelma sekä tietovuodoilta hälytys. Kaikki nämä lisäohjelmat ovat saatavilla helposti yhdellä erillisellä tilauksella, joka lisätään kuukausittain maksettavaan hintaan.

Bypasser

Jos haluat tiettyjen sovellusten tai sivustojen pystyvän ohittamaan VPN-palvelun käyttö, voit hyödyntää Bypasser-ominaisuutta. Sen avulla voit siis päättää, mitä tietoa haluat salata tai käyttää kahta eri IP-osoitetta yhtä aikaa. Tunnelin jakaminen toimii erinomaisesti vaikka verkkopankin käyttöön mobiilisovelluksessa.

Camouflage

Camouflage piilottaa tiedon siitä, että käytät VPN-yhteyttä. Salattu verkkoliikenne nimittäin naamioidaan, kuten nimikin jo kertoo. Tämä on hyödyllinen ominaisuus, mikäli et halua esimerkiksi viranomaisten tai muiden kolmansien osapuolten analysoivan VPN-palvelun kautta tapahtuvaa liikennettä. Tila laitetaan automaattisesti päälle kaikkiin sovelluksiin.

Ad-blocker

Mainosten torjunta on helppoa tämän ominaisuuden ansiosta. Ominaisuus ei kuitenkaan kata YouTuben videoissa näkyvien mainosten estoa, vaan joudut vielä katsomaan niitä kesken videoiden.

Click here to try Surfshark VPN out.
Klikkaa tästä kokeillaksesi Surfshark VPN:ää.

Surfshark VPN kokemuksia Windows-laitteella

Sovellus

Ominaisuuksien käyttäminen oli sujuvaa Windows-käyttöjärjestelmässä ja VPN toimii melkein samalla tavalla myös muilla laitteilla. Sinun ei siis tarvitse opetella erikseen kaikkien laitteiden sovellusten käyttöä.

Surfshark VPN Sovellus

Windows tarjoaa kuitenkin hieman enemmän ominaisuuksia, kuin muut laitteet. Tällaisia ominaisuuksia ovat esimerkiksi Whitelister sekä laitteen näkymättömyys netissä. Voit myös muuttaa Windowsin sovelluksen ikkunan kokoa, mikä oli hyvä lisä sovellukseen. Kun ikkuna on isompi, näet lisää vaihtoehtoja ja kenttiä, joista valita.

Asetukset

Sovelluksen asentaminen oli yksinkertaista. Voit vain ladata palvelun nettisivuilla olevan sovelluksen ja asentaa sen sitten laitteelle ohjeita noudattaen. Kirjaudu sen jälkeen sisään sovellukseen ja aloita käyttö. Sovellus on monipuolinen ja voit muokata ominaisuuksia oman makusi mukaan.

Voit asettaa sovelluksen avautumaan aina Windowsin käynnistyksen yhteydessä. Kyseessä on perinteinen, mutta hyvin käytännöllinen ominaisuus. Kill Switch kannattaa myös pitää päällä verkkoliikenteen estämiseksi, mikäli VPN vahingossa menee pois päältä.

Surfshark VPN kokemuksia muilla laitteilla

Voit hankkia Surfshark kokemuksia myös muilla laitteilla, kuten iOS, Android, macOS, Windows, Linux, Chrome, Firefox, FireTV, Apple TV, smart TVs, Xbox, Playstation. Sovellus on hyvin samankaltainen kaikkien näiden laitteiden kanssa, joten et joudu opettelemaan aina uutta, mikäli käytät useita eri laitteita.

Surfshark VPN muilla laitteilla

Jos haluat käyttää Surf Shark VPN:ää selaimella, toimii se Chromen ja Firefoxin kanssa. Voit ladata VPN-palvelun myös reitittimeen, pelikonsoliin tai älytelevisioon. Voit suojata useamman laitteen yhdellä tilillä. Se nimittäin tarjoaa tilauksen, jolla voi käyttää rajattoman määrän laitteita. Suojaa siis omat ja koko perheen laitteen vaivattomasti yhdellä tilauksella.

Testitulokset

Nopeus

Nopeus on tietenkin tärkeä kriteeri, kun valitset VPN-palvelua. Se tuo huomattavasti paremman käyttökokemuksen. Monet tekijät voivat kuitenkin vaikuttaa palvelun nopeuteen.

Tällaisia tekijöitä ovat esimerkiksi alueelliset kaistanleveysrajoitukset, prosessorin tehokkuus, VPN-palvelimen ja laitteen välinen etäisyys sekä kuinka monta käyttäjää palvelimella on. Netin palveluntarjoaja voi myös vaikuttaa yhteysnopeuteen rajoittamalla kaistanleveyttä.

Onko Surf Shark VPN nopea palvelu? Teimme lataustestin ja huomasimme nopeuden olevan kunnossa. Vaikka nopeustesti tehtiin kauempina sijaitsevien palvelinten kanssa, laski nopeus enintään 20 % tavallisesta latausnopeudesta.

Se pysyi kaiken kaikkiaan vakaana eikä laskenut lainkaan alle 30 megabittiin sekunnisssa sijainnista riippumatta. Tämä on erittäin hyvä suoritus VPN:ltä.

Surfshark kokemuksia

DNS-vuodot ja torrentit

Testasimme palvelua myös DNS-vuotojen osalta. Niiden tunnistaminen on tärkeää. Jos haluat tehdä vuototestin, käytä apuna IPleak.net-sivustoa. Sen kautta voi tarkistaa DNS-vuotojen lisäksi myös IP-osoitteiden (IPv4 ja IPv6) vuodot sekä WebRTC-vuodot. Kun estät vuodot, eivät hakkerit pääse käsiksi yksityisiin tietoihisi.

Kuinka Surf shark VPN selviytyi? Sen DNS-palvelin on yksityinen ja se antaa suojauksen IP-osoitteiden vuotoja vastaan IPv4-osoitteilla. Vaikeuksia aiheuttavat kuitenkin IPv6-osoitteiden suojaaminen, joka kuitenkin on pian päivittymässä palveluun.

Niiden poistaminen käytöstä on sillä välin suositeltavaa verkkoasetusten kautta. VPN läpäisi kuitenkin kaikki vuototestit eikä vuotoja päässyt tapahtumaan.

Surfshark VPN kokemuksia asiakaspalvelun osalta

Tarkastellaan seuraavaksi Surfshark kokemuksia asiakaspalvelun kannalta. Voit olla yhteydessä asiakaspalveluun live chatin kautta suomen kielellä. Tuki on avoinna ympäri vuorokauden, joten et jää koskaan yksin mahdollisen ongelman kanssa. Voit myös lähettää sähköpostia tukeen tai tarkastella usein kysyttyjä kysymyksiä.

Asiakaspalvelua testatessamme huomasimme tuen olevan osaavaa ja he vastasivat nopeasti kaikkina kellonaikoina. Nopein tapa olla yhteydessä tukeen on tietenkin aloittamalla live chat. Sähköpostin vastausta voi joutua odottamaan muutaman tunnin ajan. Ohjeistus oli selkeää ja ratkaisut oikeita.

Click here to try Surfshark VPN out.
Klikkaa tästä kokeillaksesi Surfshark VPN:ää.

Surfshark vs kilpailevat VPN-palvelut

Surfshark vs ExpressVPN

ExpressVPN parempi käyttökokemus torrenttien lataamiseen. Se onnistuu myös tarjoamaan vakaamman palvelun VPN:n käyttäjille Kiinassa. Jos haluat pelata pelejä netissä, on ExpressVPN täydellinen vaihtoehto, sillä se ei aiheuta pätkimistä edes kaukaisemmissa sijainneissa.

ExpressVPN tukee kummankin IP-osoitteen vuotamisen estoa – IPv4 ja IPv6. Sinun ei siis tarvitse huolehtia uudemman version poistamisesta käytöstä. Lue lisää ExpressVPN -palvelusta tästä arvostelusta.

Surfshark vs CyberGhost

Kummatkin VPN-palvelut sisältävät laajan määrän palvelimia kaikkialla maailmassa, joten yhteyden muodostaminen on helppoa. CyberGhost tarjoaa myös Tor-verkon torrenttien anonyymiin lataamiseen. Se on hyvä skannaamaan pimeän verkon mahdollisten tietovuotojen osalta.

CyberGhost on hieman kalliimpi palvelu, mutta se panostaa käyttäjien turvallisuuteen netissä. Voit luottaa sen toimivuuteen ja pelata pelejä verkossa tai käyttää yhteyttä Kiinassa ilman ongelmia. Lue lisää CyberGhost -palvelusta tästä arvostelusta.

Surfshark vs IPVanish

IPVanish on helppokäyttöinen ja se tarjoaa ilmaisen sekä maksullisen version käyttäjilleen. Ilmainen versio tulee toki rajoituksineen, mutta se on kiva lisä VPN:n peruskäyttöön tai tutustumiseen. Kyseessä on uusi VPN, mutta se on jo saavuttanut suurta suosiota käyttäjien keskuudessa.

Surf Shark VPN:n sovellus monipuolisempi kuin useimmilla kilpailevilla palveluilla, kuten Atlas VPN:llä. Voit myös käyttää palvelua rajoittamattomalla määrällä laitteita, kun hankit yhden tilauksen. Lue lisää IPVanish -palvelusta tästä arvostelusta .

Yhteenveto

Surfshark –arvosteluni oli tässä. Toivon, että olen vastannut kaikkiin askarruttaviin kysymyksiin liittyen tähän yritykseen, heidän palveluihinsa sekä VPN-sovelluksiin.

Kuten huomaat, tämä VPN palveluntuottaja on sangen varteenotettava peluri ja älyttömän edullinen kun hankit pidemmän kuin kuukauden tilausjakson. Varsinkin, kun se tarjoaa rajoittamattomat yhtäaikaiset istunnot.

Jos haluat suojata yksityisyytesi verkossa, katsoa videoita ja tehdä torrent –latauksia, voin suositella lataamaan tämän VPN-sovelluksen. Ei pelkästään siksi, että voit käyttää tätä kaikkeen verkkoliikenteeseesi, vaan myös siksi että se on erittäin käyttäjäystävällinen. Vaikket olisi teknisesti taitava, pystyt ottamaan haltuun tämän sovelluksen minuuteissa.

Mikäli Surfshark VPN kokemuksia on uskominen, on tämä palvelu hyvin käyttäjäystävällinen ja onnistuu kiertämään suoratoistopalveluien maakohtaiset rajoitukset, jotta voit katsoa ohjelmia missä tahansa. Voit käyttää sitä rajoittamattomalla määrällä eri laitteita hankkimalla vain yhden tilauksen. Tämä on merkittävä etu kilpailijoihin nähden.

Surfshark kokemuksia testattuamme voimme todeta palvelun olevan kaiken kaikkiaan erittäin laadukas ja toimiva. Se on huomattavasti edullisempi kuin useat kilpailevat palvelut, mutta esimerkiksi ExpressVPN ja NordVPN tarjoavat kuitenkin turvallisemman ja vakaamman yhteyden.

ExpressVPN on parempi ja monipuolisempi palvelu, joten suosittelemme kokeilemaan sitä.

8.3 Pisteet
SurfShark VPN kokemuksia

Yksityisyys ja turvallisuus
8
Piirteet
9
Nopeus ja suorituskyky
8
Vastinetta rahalle
8.5
Helppous
8
Etuja
  • Edullinen
  • Nopea yhteys
  • Palvelinten monipuolisuus
  • Maakohtaisten estojen kiertäminen
  • Rajoittamaton määrä laitteita
Haitat
  • Ominaisuuksissa puutteita
  • Käyttökokemus voisi olla parempi
Avatar photo

Kattan asiantuntemuksen ansiosta Internet-liittyvissä aiheissa hän, taitava turvallisuustutkija, pyrkii antamaan merkittävän panoksen tälle verkkosivustolle ja palauttamaan yhteisölle. Hänellä on online-turvallisuustodistus, joka rikastuttaa hänen taustaansa ja tietämystään alalla. Kaikki tiedustelut tai yhteistyömahdollisuudet voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen katta@privacyonline.fi.

Kuulemme mielellämme ajatuksesi

Jätä kommentti

PrivacyOnline.fi