Surfshark VPN -arvostelu 2022

surfshark

VPN Surfshark on edullinen VPN loistoluokan ominaisuuksilla. Se ylpeilee nopeilla palvelinyhteyksillään, siinä on rajoittamattomat samanaikaiset yhteydet, ei lokeja, lisäksi se mahdollistaa kaikkeen verkossa olevaan tietoon pääsyn, mahdollisuuden striimaukseen eli suoratoistoon ja tiedon lataamiseen. Eli kannattaa siis käydä läpi tämä Surfshark arvostelu vahvistaakseen näiden väitteiden paikkansapitävyyden, tai kumota väitteet jos ne eivät ole totta. Sillä tämä on missiomme; Olemme täällä auttaaksemme sinua löytämään sinun tarpeisiisi parhaan VPN:n. Ainoastaan yksi asia on tässä vaiheessa varma; Jos tämä palveluntuottaja lunastaa lupauksensa, sinun todellakin kannattaa harkita sen ostamista! Aloitetaan tämä SurfShark arvostelu ja katsotaan yltääkö se parhaiden VPN:ien joukkoon.

Artikkeli päivitetty: 19 toukokuu 2022

Surfshark, onko tässä uusi kaupungin paras VPN?

Ensimmäisessä osassa Surfshark –arvostelua 2019, saat tietää yrityksestä itsestään. On oleellista tietää kenen kanssa olet tekemisissä kun siirrät kaiken oman tietosi heidän verkkoonsa. Et halua saada jälkikäteen tietoosi, että yksityisyytesi on vaarassa kun olet luullut sen olevan suojattuna ja olet maksanut siitä.

Surfshark Ltd. on tarjonnut palveluitaan Brittiläisiltä Neitsytsaarilta vuodesta 2018 alkaen, samoin kuin kaikkien aikojen suosikkiamme Express VPN:ää. Pääkonttorin sijainnilla on iso merkitys yksityisyytesi turvaamisessa. Tällä alueella ei ole käytössä tiedonkeruulakeja, joten se mahdollistaa VPN:n tarjoamisen ilman lokeja – tarkoittaa, että mitään tietoa ei kerätä tai tallenneta verkkoliikenteestä. Voit siis pysyä anonyyminä verkossa.

Kuinka Surfshark VPN toimii?

Tiimistä Sufshark VPN:n taustalla ei löydy paljoakaan tietoa. Käytännössä kaikki tieto minkä löysin heidän verkkosivuiltaan, on heidän CTO – Magnus Steinberg. Googlaamalla löysin myös, että yritys on osa RIPE Network Coordination Centre:ä. Ajan myötä selviää, kuinka luotettava tämä palveluntuottaja todella on.

Heidän laajeneva palvelinverkkonsa sisältää jo nyt yli 500 palvelinta sijoitettuna viiteenkymmeneen maahan Euroopassa, Amerikassa, Keski-idässä, Afrikassa ja Aasian maissa. Nämä kattavat kaikki suosituimmat lokaatiot, mm. Yhdysvallat, Iso-Britannian ja Kanadan.

Miten liityt tähän VPN –verkkoon? Helppoa kuin heinän teko; Siihen on oma sovellus tietokoneille (Windows, macOS, Linux), mobiililaitteille (Android, iOS) ja selaimille (Firefox, Chrome). Voit myös luoda VPN -yhteyden manuaalisesti, jos laitettasi ei löytyisi listoilta – mutta epäilen tätä. Lisäksi suosittelen käyttämään heidän sovellustaan jos haluat nauttia siitä, mitä useimmat VPN –asiantuntijat pitävät parhaana protokollana; Open VPN.

VPN Surfshark; Tilausjaksot ja hinnoittelu

surfshark hinta

On olemassa kolme erilaista tilausjaksoa, jotka kaikki sisältävät VPN:n kaikki tarjolla olevat ominaisuudet. Voit tilata 1 kuukauden, 6 kuukauden tai 2 vuoden aikajaksolle ja saat aina samat hyödyt. Kuukausitilauksessa et kuitenkaan saa mitään alennuksia, eikä tämä yhden kuukauden hinnoittelu mielestäni muutenkaan ole ihan linjassa. Kuka maksaisi tänä päivänä VPN-yhteydestä niin paljon? Tuskin kukaan. Sanoin tämän olevan edullinen VPN ja sitä se onkin, mikäli hyödynnät kahden vuoden tilausjakson ja saat 82% alennusta.

Yksi tämän VPN:n tärkeimmistä ominaisuuksista on USP (unlimited simultaneous connections), eli rajoittamattomat yhtäaikaiset yhteydet ja tämä kuuluu kaikkiin tilausjaksoihin! Voit siis suojata kaikki laitteesi ja perheesi laitteet samaan hintaan. En ole törmännyt moneenkaan VPN:ään, joka tarjoaisi enempää kuin 5 yhtäaikaista yhteyttä… Voit lisäksi säästää vieläkin enemmän kuin täällä kerrotaan, jos aiot jakaa yhteytesi kotona.

Maksutapoja on useita. PayPal, luottokortit ja kryptovaluutat kelpaavat kaikki maksuvälineinä. Eli jos todella haluat pysyä anonyyminä alusta loppuun, se on mahdollista!

Vaikka ilmaista kokeiluversiota ei olekaan, voit aloittaa ensimmäiset 30 päivää riskittömästi kokeillen. Näin suosittelenkin tekemään, koska tämän arvostelun lukeminen ei välttämättä yksistään riitä tekemään päätöstä. Kannattaa myös kokeilla yhtäaikaista käyttöä usealla laitteella nähdäksesi miten se oikeasti toimii, voidaksesi tehdä päätöksen.

Surfshark VPN Yhteenveto

OMINAISUUSARVO
 Zero-logs? Kyllä, tietosi ja henkilöllisyytesi ovat turvassa
 P2p Kyllä
 Netflix US, UK, IN, IT, NO, DE, AU, JP, KR, PL, FR, CA, TR, SE, SG, NL
 Kirjautuminen usealla laitteella∞ samanaikaista kirjautumista
 Valtiot63+
 Tuetut käyttöjärjestelmätiOS, Android, Windows, macOS, Linux, Chrome, Fire TV, Firefox
 Rahat takaisin takuu?30 Päivää
 ProtokollatIKEv2/IPsec
 ViestintätiedotRajoittamaton
 SalausMilitary AES 256 bits
 IP-osoitteetEi julkistettu
Palvelimet1 700+

Asennus ja käyttöönotto

Asetukset

Pidän siitä, että käyttöönotto on helppo (ei vähiten siksi, että joudun asentamaan ja arvostelemaan näitä useita). Vaikka sinulla ei olisi yhtä paljoa kokemusta näistä, sinulla on kuitenkin samat odotukset; Kytke ja käytä. Surfshark VPN on senkin takia rakastettava, että käyttöönoton aikana sinun tarvitsee painaa vaan kahta nappia: Asenna ja Aloita.

Netflixin katsominen

Onko sinulla Netflix-tilaus? Haluatko katsoa Netflixiä myös ulkomailla? Siinä tapauksessa voin suositella tätä VPN:ää. Se vapauttaa US Netflixin vallan toimivasti. Todellakin, otin yhteyden useisiin palvelimiin yhdysvalloissa ja käynnistin suoratoistoalustan. Joka kerta pystyin katsomaan elokuvia virheettömästi. Ensimmäisen elokuvan bufferointi kesti muutaman sekunnin, mutta sen jälkeen kaikki toimi hyvin. Toivottavasti Surfshark VPN pystyy säilyttämään tämän palvelutason kun tuhannet käyttäjät ryhtyvät kirjautumaan. Tämä voi olla ongelma ainakin pienempien palveluntarjoajien kanssa. Jäämme odottamaan miten käy.

Katso Netflix Amerikasta Surfsharkin kanssa

Torrent –lataukset

Mainitsin yllä, että tämä VPN ei kerää lokia, joka on hyvä asia jos aiot tehdä torrent –latauksia. Näin voit tehdä verkossa mitä vaan anonyymisti. Tiedämmehän torrent –latausten riskit, eikö? Joissain maissa se on täysin kiellettyä ja voisit saada isot sakot, jos jäisit kiinni tiedostojen jakamisesta tai käyttämisestä P2P-protokollalla.

Mutta onko VPN Surfshark torrent –ystävällinen? KYLLÄ! Se mahdollistaa torrent –lataukset niin, ettet riko mitään sääntöjä tai ehtoja ladatessasi. Yksinkertaisuudessaan otat vaan yhteyden haluamaasi palvelimeen ja käynnistä torrent –istuntosi ja pääset alkuun. On myös hyvä tietää, että nopeudet olivat myös hyviä sinä aikana kun kirjoitin tätä arvostelua.

VPN Surfshark ominaisuudet

Kill (Lopeta) –toiminto

Vaikka VPN-sovelluksesi sisältää lopeta-toiminnon, se on oletusarvoisesti disabloituna. Ensimmäinen asia siis, joka sinun kannattaa tehdä on ottaa tämä lopeta –toiminto käyttöön, varsinkin jos lataat torrent –tiedostoja. Tämä toiminto voi olla pelastus, kirjaimellisesti. Se sulkee sinulta pääsyn verkkoon, jos VPN-yhteys menee poikki, eli lopputuloksena et voi jatkaa tiedostojen lataamista omalla näkyvällä IP-osoitteellasi. Näin yksityisyytesi säilyy myös silloin, jos VPN-yhteytesi on poikki.

CleanWeb (Mainokseton selain)

Tämä on ominaisuus, joka löytyy yhä useammasta VPN-sovelluksesta, mutta eri nimellä (omalla tavaramerkillään). Mikä se sitten on? Se on mainosten esto, seurannan esto ja haittaohjelmien esto. Kun tämä on käytössä, voit selailla verkossa turvallisesti ja anonyymisti. Mainokset voivat olla häiritseviäja tämä on hyvä tapa päästä niistä eroon.

Whitelister (luotetut kohteet)

Tässä on toinen tavaramerkitty ominaisuus, joka tarjoaa jaetun tunneloinnin. Voit käyttää sitä lisätäksesi sovelluksille tai verkkosivuille luotetun pääsyn VPN-yhteytesi ohi. Suosittelisin suojaamaan kaiken liikenteesi VPN:llä, mutta joskus voi olla ei-tuottavaa jos pitää vaihtaa palvelinta koko ajan.

Sanotaan että olet yhteydessä palvelimeen Iso-Britanniassa löytääksesi tietoa BBC:n sivuilta, samaan aikaan sinun pitäisi päästä paikallisen verkkosivuston sisältöön käsiksi. Tämä ei ehkä ole mahdollista, jos paikallinen sivusto on alue-rajattu.. Ratkaisu on lisätä tämä paikallinen sivusto luotettujen kohteiden listalle. Muista kuitenkin; Tämän jälkeen et ole tällä sivustolla VPN-yhteydellä, eli olet julkisesti tällä sivustolla ja muut näkevät mitä teet. Varmista ainakin, että käytät HTTPS:ää tässä tapauksessa – se on parempi kuin ei mitään.

Wi-Fi protection (Langattoman verkon suoja)

Tämä on myös yksi käytännöllinen ominaisuus jonka ansiosta pysyt turvassa kun liityt uuteen langattomaan verkkoon. Riski on aina olemassa kun liityt ilmaiseen langattomaan verkkoon. On lähes mahdotonta tietää kuka on verkon toisessa päässä. Onko kyseessä luotettava reititin? Onko sen pystyttänyt hakkeri joka tekee välistävetohyökkäyksen (MITM – man-in-the-middle attack)? Parempi olla turvassa kuin katua, eli ota käyttöön tämä toiminto ja osaat arvostaa sitä.

MultiHop (Tupla VPN)

Nimi itsessään on jo selkeä. Tämä toiminto antaa sinun kirjautua tupla –VPN:llä, eli kahteen VPN-palvelimeen korkeamman tietosuojan saavuttamiseksi. Vaikka tupla-VPN on hyvä piilottamaan kaikki verkkoliikenteesi, se hidastaa yhteyksiäsi. Käytä siis tätä vain silloin kun todella on tarvis.

Surfsharkin toiminto nimeltään Mulithop

NoBorders mode (Rajaton tila)

Heidän tiimiläisensä tykkäävät selkeästi tavaramerkeistä! Tämä toiminto antaa sinun piilottaa VPN-liikenteesi. Tästä on hyötyä jos olet sellaisessa maassa jossa VPN-liikenne on rajoitettua, esimerkiksi Kiinassa. Mutta kun otat käyttöön tämän toiminnon, voit kiertää VPN-rajoitteet ja saat pääsyn rajoittamattomaan verkkoon. Tämä toiminto saattaa kuitenkin hidastaa yhteyksiä – se onkin tämän toiminnon ainoa varjopuoli.

Surfshark One

Surfshark tarjoaa nyt myös Surfshark One -ominaisuuden. Se on tärkeä kyberturvallisuudesta huolehtiva apuväline. Voit siis parantaa yksityisyyttä ja turvallisuutta entisestään. Siihen sisältyvät:

  • VPN
  • Yrityksen uusin tuote eli Windows- ja Android-laitteille saatavilla oleva Antivirus-ohjelma
  • Tietovuodosta hälyttävä Alert-apuväline
  • Search eli yksityinen hakukenttä, jonka avulla voidaan hakea tietoa ilman mainoksia

Surfshark One on saatavilla sekä kaikille uusille että jo olemassa oleville asiakkaille lisäominaisuutena VPN-tilaukseen.

Windows

Minimalistinen käyttöliittymä

Taas kerran, Surfshark VPN tarjoaa mitä tilasit jos pidät yksinkertaisesta käyttöliittymästä. Ulkoasu itsessään on selkeä ja kompakti. Voit yhdellä napinpainalluksella valita parhaan sijainnin. Rehellisesti sanottuna, tämä muistuttaa vähän ExpressVPN:ää, joka kylläkin on kohteliaisuus. Kuten tavallista, voit valita tietyn VPN-palvelimen listasta, mutta palvelimista ei ole mitään lisätietoa, ainoastaan sen nimi, maa ja kaupunki. Palvelimia ei myöskään voi pistää järjestykseen etäisyyden tai latenssin mukaan. Samasta paikasta voit kuitenkin valita myös MultiHop (Tupla VPN) –toiminnon päälle.

Vaikka en löytänyt mahdollisuutta lisätä palvelimia suosikkilistalle, näkyvät viimeksi käytetyt palvelimet ohjausnäkymän alalaidassa ja listan yläpäässä listan kaikista lokaatioista. Tämä on aika miellyttävää kun vaihdat palvelimelta toiselle.

Perusasetukset

Pääset asetuksiin kun valitset ratas-kuvakkeen. Tässä VPN Surfshark –arvostelussa keskityn pelkästään yhteyksiin, tietoturvaan ja lisäasetuksiin. Muut toiminnot asetuksissa ovat vakioita ja ne löydät helposti itse klikkailemalla. Lisäksi, en usko että perusasetuksista olisi paljoa sanottavaa, jota et jo tietäisi.

Suosikkiasetukseni ovat käytettävissä! Voit käynnistää sovelluksen kun Windows käynnistyy ja yhdistää automaattisesti valittuun palvelimeen. Voit myös ottaa käyttöön ne haluamasi toiminnot, joita aiemmin listasin. Lopuksi valitse haluamasi protokolla. Oletuksena sovellus valitsee parhaan protokollan, mutta jos haluat varmistaa käyttäväsi OpenVPN:ää, on sekin mahdollista.

Muut sovelluksetSurfshark Muut sovellukset

Tämä VPN ei ole saatavilla ainoastaan Windows-käyttöjärjestelmälle, vaan voit suojata myös kaikki laitteesi joissa on Android (älypuhelimet, tabletit ja TV:t), iOS (iPhone ja iPad) tai macOS. Laitteesta riippumatta, löydät saman tutun käyttöliittymän sovelluksesta.

Tuki

Koska on tarkoitus että VPN on käytössäsi koko ajan, on tärkeää saada luotettavaa asiakaspalvelua. Et halua joutua alttiiksi vaaroille, kykenemättä suojaamaan yksityisyyttäsi tai estämään sitä tai tätä verkkosivuilta. On siis hyvä, että Surfshark VPN tarjoaa erillisen apusivuston. Tämän lisäksi käytössä on 24/7 sähköposti- ja live chat –tuki. Kysymyksiin on monia keinoja löytää vastaukset!

Yhteenveto

VPN Surfshark –arvosteluni oli tässä. Toivon, että olen vastannut kaikkiin askarruttaviin kysymyksiin liittyen tähän yritykseen, heidän palveluihinsa sekä VPN-sovelluksiin. Kuten huomaat, tämä VPN palveluntuottaja on sangen varteenotettava peluri ja älyttömän edullinen kun hankit pidemmän kuin kuukauden tilausjakson. Varsinkin, kun se tarjoaa rajoittamattomat yhtäaikaiset istunnot.

Jos haluat suojata yksityisyytesi verkossa, katsoa videoita ja tehdä torrent –latauksia, voin suositella lataamaan tämän VPN-sovelluksen. Ei pelkästään siksi, että voit käyttää tätä kaikkeen verkkoliikenteeseesi, vaan myös siksi että se on erittäin käyttäjäystävällinen. Vaikket olisi teknisesti taitava, pystyt ottamaan haltuun tämän sovelluksen minuuteissa.

Voisit ehkä jakaa mielipiteesi ja kokemuksesi tästä VPN-sovelluksesta komentoimalla tähän alle, niin annetaan muiden käyttäjien hyötyä Surfshark kokemuksistasi. Mitä enemmän arvosteluja, sitä parempi!

Kiitos että luit tämän.

9 kokonaispisteet

Yksityisyys ja turvallisuus
9
Piirteet
9
Nopeus ja suorituskyky
9
Vastinetta rahalle
9
Helppous
9

Internet-liittyviin aiheisiin liittyvän asiantuntemukseni avulla yritän antaa merkittävän panoksen tällä sivustolla antaakseni takaisin yhteisölle. Haluan kirjoittaa hyvin tutkittuja artikkeleita ja arvosteluja kaikista Internet-kysymyksistä, turvallisista yhteyksistä tietosuojaan. Seurauksena on, että minun on käsiteltävä intensiivisesti oikeudellisia kysymyksiä ja sääntöjä, jotka muuttuvat toistuvasti ja jotka on aina päivitettävä.

Kuulemme mielellämme ajatuksesi

      Jätä kommentti

      PrivacyOnline.fi