Mikä salasanojen hallintaohjelma on? Täydellinen opas 2024

Joudutko jatkuvasti opettelemaan ja keksimään uusia salasanoja? Salasanojen hallintaohjelma on tunnettu apu ongelmaan. Jatka artikkelin lukemista, niin kerromme lisää tästä palvelusta ja sen hyödyistä.

KOKEILE NYT
Suojaa salasanasi Dashlanella – hyödynnä erityinen tarjous jo tänään

Käytä Dashlanea salasanasi hallintaan verkossa. Kokeile nyt 30 päivän ajan ja saat rahat takaisin, jos et ole tyytyväinen.

Artikkeli päivitetty: 10 heinäkuu 2024

Mikä salasanojen hallintaohjelma on?

Salasanojen hallintaohjelmat ovat hyödyllisiä apuvälineitä salasanojen muistamiseen tai vahvojen salasanojen luomiseen.

Käyttäjät joutuvat jatkuvasti luomaan uusia salasanoja eri palveluihin ja ohjelmiin rekisteröityessä. Niiden kaikkien muistaminen on vaikeaa. Kun käytät salasanojen hallintaohjelmaa, tulee sinun muistaa ainoastaan pääsalasana, jolla kirjaudut sisään ohjelmaan. Muut salasanat pysyvät tallessa itse palvelussa.

Salasanojen Hallintaohjelmat

Voit siis tallentaa salasanat ohjelmaan, selaimeen tai pilveen. Näin et joudu muistamaan niitä kaikkia. Mikäli sinulla on vaikeuksia luoda vahvoja salasanoja, onnistuu sekin palvelun avulla. Se näyttää, kuinka vahva käyttämäsi salasana on ja voit muuttaa sitä sitten tarpeen mukaan tehdäksesi salasanasta mahdollisimman turvallisen.

Millaisia salasanojen hallintaohjelmia on oikein olemassa? Jatka lukemista, niin kerromme lisää seuraavassa osiossa.

Siirry 1Password

Erityyppisiä salasanojen hallintaohjelmia

Salasanojen hallintaohjelmia on olemassa erityyppisiä sen mukaan, mihin ne soveltuvat. Tutustu eri vaihtoehtoihin alla.

Laitteelle soveltuva (mobiililaite, pöytäkone tai läppäri)

Voit käyttää salasanojen hallintaohjelmaa ohjelmasta riippuen lukuisilla eri laitteilla. Se synkronoi tiedot laitteiden välillä, joten sinun ei tarvitse huolehtia mitä laitetta käytät. Pääset käsiksi kaikkiin salasanoihin minkä tahansa käyttämäsi laitteen kautta, vaikka vaihtaisitkin Androidista iOS-käyttöjärjestelmään tai Windowsista Maciin.

Selaimelle soveltuva

Jos haluat, voit ladata selaimeen salasanojen hallintaohjelmien selainlaajennuksen ja useissa selaimissa tämä on jo valmiiksi asennettuna. Tällaisia suosittuja selaimia ovat Chrome, Firefox, Safari ja Edge. Ne kysyvät käyttäjältä, haluaako tämä selaimen täyttävän salasanan ja muistavan sen automaattisesti. Jos vastaat kyllä, muistaa selain salasanan jatkossa. Voit halutessasi poistaa salasanan tallennuksen kyseisen selaimen asetuksissa.

Muistathan, että selainten salasanojen tallentaminen on selainkohtaista eikä automaattisesti synkronoidu selaimesta toiseen.

Salasanan Hallintaohjelmat

Pilvitallennustilaan soveltuva

Voit pitää kaikki salasanasi suojattuna myös pilvessä, jolloin tiedot eivät tallennu paikallisesti laitteelle vaan verkossa toimivaan pilvitallennustilaan. Niiden käyttäminen on turvallista ja ne sisältävät monia ominaisuuksia, joilla voidaan parantaa turvallisuutta. Voit esimerkiksi varmistaa, että sinulla on aina varmuuskopio pilvessä tietojen paikallisen katoamisen varalta. Pääset käsiksi salasanoihin aina kaikkialla, missä nettiyhteys on saatavilla.

Kertakirjautumiseen (SSO) soveltuva

SSO-kertakirjautumiseen soveltuvien salasanojen hallintaohjelmien avulla esimerkiksi työntekijät voivat kirjautua helposti yrityksen eri palveluihin automaattisen salasanojen luomiseen käytettävien työkalujen avulla. Vanhojen salasanojen korvaaminen uudella ja vahvalla salasanalla on helppoa. Näin saat pääsyn kaikkiin kirjautumistietoihin vain yhden pääsalasanan avulla.

Siirry 1Password

Kuinka salasanojen hallintaohjelma toimii?

Salasanojen hallintaohjelmat ovat hyvin helppokäyttöisiä ja sinun tulee muistaa vain yksi pääsalasana. Valitse laadukas ohjelma, joka tarjoaa parhaat turvallisuusominaisuudet ja tilaa ohjelma yrityksen virallisilta nettisivuilta. Voit ladata sovelluksen ensin laitteelle tai käyttää selainten automaattista salasanojen tallennusta.

Kun olet kirjautunut ohjelmaan sisään pääsalasanalla, voit alkaa luoda ja tallentaa muita salasanoja eri käyttötileille. Se myös muistaa kaikki tallentamasi salasanat ja synkronoi ne laitteesta toiseen. Voit myös synkronoida tiedot eri salasanojen hallintaohjelmien välillä, mikäli vaihdat uuteen ohjelmaan.

Varmistathan aina, että luomasi salasanat ovat vahvoja. Se onnistuu helposti ohjelman avulla ja voit antaa ohjelman myös luoda sinulle varmasti ainutlaatuisen salasanan automaattisesti. Panosta erityisesti vahvan pääsalasanan luomiseen, sillä kaikkien muiden tilien salasanat ovat tämän salasanan takana. Vahvan salasanan tulisi olla riittävän pitkä ja sisältää erityismerkkejä, numeroita sekä isoja ja pieniä kirjaimia.

Siirry 1Password

Onko salasanojen hallintaohjelma turvallinen?

Tämä on varmasti kysymys, jota pohdit artikkelia lukiessa. Voimme todeta, että laadukkaat salasanojen hallintaohjelmat käyttävät vahvaa salausta ohjelman turvallisuuden takaamiseen. Siten saat paremman suojan kyberrikollisuutta vastaan. Käyttämäsi salasanat eivät ole myöskään näkyvillä ohjelman luoneelle yritykselle.

Salasanan Hallintaohjelma

Täyttä riskittömyyttä emme kuitenkaan voi taata salasanojen hallintaohjelmaa käytettäessä. Salasanat tallentuvat joko paikallisesti laitteelle tai pilveen, jolloin salasanat ovat käytettävissä myös koneen hajotessa. Hakkerit voivat kuitenkin päästä käsiksi pilvipalvelun tietoihin tai haittaohjelma saattaa vaarantaa koneella olevat paikalliset tiedostot. Siten tietosi voivat päästä vuotamaan.

Riskit ovat kuitenkin huomattavasti pienemmät kuin heillä, jotka eivät käytä salasanojen hallintaohjelmaa. Tällöin käyttäjien on yleensä tapana hyödyntää samaa salasanaa kaikissa palveluissa. Se ei tietenkään ole viisasta ja tietojen vuotaminen on hyvin todennäköistä. Tästä syystä suosittelemme kokeilemaan salasanojen hallintaan tarkoitetun ohjelman käyttöä.

Parhaat salasanojen hallintaohjelmat

Mikä salasanojen hallintaan tarkoitettu ohjelma kannattaa hankkia? On totta, että salasanojen hallintaohjelmien valitseminen voi olla hankalaa, sillä niitä on tarjolla lukuisia. Olemme kuitenkin halunneet helpottaa lukijoidemme valintaa ja tehneet listan parhaista vaihtoehdoista.

Vertasimme niitä keskenään ja laitoimme ne parhausjärjestykseen ominaisuuksiin, turvallisuuteen sekä hintaan perustuen. Sinun päätettäväksi jää, mitä ominaisuuksia haluat ohjelman sisältävän ja kuinka monelle laitteelle tarvitset sen.

Tutustu eri vaihtoehtoihin ja valitse itsellesi hinta-laatusuhteelta sopivin. Suosittelemme erityisesti Dashlane-ohjelmaa, joka on saanut parhaat arviot tekemissämme testeissä.

Lue lisää parhaiden salasanojen hallintaohjelmien valitsemisesta tästä artikkelista.

Miksi salasanojen hallintaohjelmaa kannattaa käyttää?

Salasanojen hallintaohjelmat ovat siitä hyviä, että tarvitset vain yhden pääsalasanan. Muut salasanat täytetään automaattisesti, kun kirjaudut tietylle tilille tai käyttämääsi palveluun. Ohjelma luo myös uniikkeja ja vahvoja salasanoja, jotka parantavat käyttämiesi tilien turvallisuutta. Varsinkin, jos olet tottunut käyttämään tyypillisiä salasanoja, kuten esimerkiksi lemmikin nimeä tai syntymäaikaasi.

Ohjelman avulla luotu vahva ja ainutlaatuinen salasana estää mahdollisten hakkereiden pääsyä tilille ja näin ollen tietosi pysyvät suojassa. Osa ohjelmista sisältää myös erityisen turvallisuusominaisuuden, joka tunnistaa mahdollisen huijaussivuston ja estää siten käyttäjää kirjautumasta kyseiselle sivustolle ja vuotamasta yksityisiä tietoja niitä kalasteleville kolmansille osapuolille.

Salasana Hallinta

Salasanojen lisäksi salasanojen hallintaohjelmiin voi tallentaa myös muuta tärkeää tietoa, kuten pankkitilin tai pankkikortin tiedot sekä henkilökohtaiset yhteystiedot. Näin sinun ei tarvitse joka kerta täyttää nettilomakkeita uudelleen, vaan saat tarvittavat tiedot ohjelmasta. Verkossa maksaminen ja asioiminen tapahtuu jatkossa paljon nopeammin.

Siirry 1Password

Yhteenveto: salasanojen hallintaohjelmin käyttö

Salasanojen hallintaohjelmat ovat nykypäivää ja hyvin yleisiä apuvälineitä netin käyttäjien keskuudessa. Niitä hyödyntämällä saat tehokkaan tavan salasanojen hallintaan sekä suojausta parantavia ominaisuuksia. Voit tunnistaa huijaussivuston aidosta sekä luoda vahvoja ja uniikkeja salasanoja, joita hakkereiden on vaikea arvata. Voit myös tallentaa ohjelmaan muita hyödyllisiä tietoja, joita käytät verkon lomakkeissa tai maksuja tehdessä.

Suosittelemme kokeilemaan erityisesti 1Password-ohjelmaa, joka on arvostelujemme mukaan paras ohjelma salasanojen hallintaan. Se helpottaa myös käyttäjiä suojautumaan hakkereilta auttamalla vahvojen salasanojen luonnissa.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että salasanojen hallintaohjelmat eivät suojaa kaikilta verkossa piileviltä vaaroilta. Tarvitset avuksi myös muita turvallisuutta parantavia apuvälineitä. Suosittelemmekin hankkimaan salasanojen hallintaohjelman lisäksi myös VPN-palvelun ja virustorjuntaohjelman. 

Avatar photo

Kattan asiantuntemuksen ansiosta Internet-liittyvissä aiheissa hän, taitava turvallisuustutkija, pyrkii antamaan merkittävän panoksen tälle verkkosivustolle ja palauttamaan yhteisölle. Hänellä on online-turvallisuustodistus, joka rikastuttaa hänen taustaansa ja tietämystään alalla. Kaikki tiedustelut tai yhteistyömahdollisuudet voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen katta@privacyonline.fi.

Kuulemme mielellämme ajatuksesi

Jätä kommentti

PrivacyOnline.fi