RoboForm arvostelu 2024: apu salasanojen hallintaan?

RoboForm arvostelu

RoboForm arvostelu 2024 paljastaa lukijoillemme, mitä mieltä olemme tästä salasanojen hallintaohjelmasta. Onko tämä edullinen salasanojen hallintaohjelma ostamisen arvoinen? Lue lisää sen ominaisuuksista, mikäli tarvitse apua salasanoilla suojattujen tilien hallintaan.

Hanki tästä
Edullinen ja luotettava RoboForm

Robo Form on yksi markkinoiden vanhimmista salasanojen hallintaohjelmista.Hanki RoboForm 30 % alennuksella. Tarjous voimassa vain rajoitetun ajan.

Artikkeli päivitetty: 10 heinäkuu 2024

Mikä on RoboForm?

Robo Form on yksi markkinoiden vanhimmista salasanojen hallintaohjelmista. Se on ollut käytössä jo reilun 20 vuoden ajan ja on yhä kova kilpailija muihin ohjelmiin verrattuna.

Kyseinen tuote kuuluu yksityiselle Siber Systems -yritykselle, jonka pääkonttori sijaitsee Virginiassa, Yhdysvalloissa. Ohjelmaa käyttävät miljoonat ihmiset ympäri maailmaa ja sen suosio ei ole laskenut vuosien saatossa. Asiakkaina ovat sekä yksityiset kuluttajat kuin myös suuret ja pienet yritykset.

Mikä on RoboForm

Yrityksen tavoitteena on pienentää salasanojen muistamisesta ja vahvojen salasanojen luomisesta aiheutuvaa taakkaa. Tiedät varmaan tunteen, kun eri tilejä tulee luoda jatkuvasti ja aina pyydetään keksimään uusi salasana. Lopulta niiden kaikkien muistaminen on mahdotonta.

Onneksi Robo Formin kaltaiset yritykset ovat kuitenkin halunneet tuoda ongelmaan luotettavan ja turvallisen ratkaisun. Voit hallita henkilökohtaisia tietoja helpommin salasanojen hallintaohjelman avulla. Jatka arvostelun lukemista, mikäli kiinnostus heräsi.

Hinta

Ensimmäisenä mieleen tulee tietenkin kysymys, paljonko ohjelma maksaa. Robo Form on hieman muita markkinoilla saatavilla olevia salasanojen hallintaohjelmia edullisempi vaihtoehto. Se on saatavilla kolmella eri tilausvaihtoehdolla: ilmainen, kaikkialla käytettävissä oleva sekä perhetilaus.

RoboForm hinta

Ilmainen vaihtoehto ei kuitenkaan sisällä kaikkia ominaisuuksia, joita maksullinen versio pitää sisällään. Kaikkialla-tilin hankkimalla voit käyttää ohjelmaa kaikilla laitteilla ja tietosi varmuuskopioidaan. Voit myös olla yhteydessä asiakaspalveluun ympäri vuorokauden.

Perhetilaus on muuten sama, mutta saat yhteensä viisi Kaikkialla-tiliä. Näin myös perheenjäsenillä on mahdollisuus käyttää ohjelmaa omaan tarkoitukseen. Jos siis haluat pitää kaikkien perheenjäsenten salasanat ja tilit suojattuina, kannattaa hankkia perhetilaus, sillä se tulee paljon halvemmaksi.

Voit kuitenkin halutessasi testata ohjelmaa ilmaisen version kanssa. Sen avulla voit täyttää sähköisiä lomakkeita netissä ja luoda vahvoja salasanoja. Ohjelma on tällä hetkellä tarjouksessa, joten voit hankkia sen jopa 30 % alennettuun hintaan. Maksulliseen tilaukseen kuuluu 30 päivän rahat takaisin -takuu.

Hanki tästä

Yhteenvetotaulukko

Alla näet pienen yhteenvedon RoboForm arvostelun sisältämistä ominaisuuksista, jotta saat nopean kuvan palvelun tarjonnasta.

OMINAISUUS ARVO
Kirjautuminen useille tileille samanaikaisesti Enintään 1-∞ samanaikaiset yhteydet
Yhteensopivat käyttöjärjestelmät Windows, macOS, Android, iOS
Rahat takaisin takuu? Aikeissa 30 päivää
Salaukset N/A
Alkaa alkaen
Ilmainen versio? Kyllä, mutta rajoitetuin ominaisuuksin

RoboForm arvostelu: turvallisuus

Entä millaisen turvallisuustason Robo Form -ohjelma tarjoaa? Pysyvätkö tietosi varmasti turvassa? Se selviää nyt. Lue alta lisää ohjelman turvallisuusominaisuuksista.

Salaus

Huippuluokan turvallisuusominaisuudet ovat tärkeässä osassa salasanojen hallintaohjelmien toimintaa. RoboForm on myös panostanut siihen. Se tallentaa kaikki käyttäjien tiedot salattuun ohjelmaan, jossa käytetään AES265-bittistä salausta.

Kaikki tiedot pakataan yksittäiseen tiedostoon, joka salataan paikallisesti mahdollisia hyökkäysyrityksiä vastaan. Ohjelman salaus on huippuluokkaa ja tarjoaa jopa lisäsuojaa pääsalasanan turvaamiseen.

Nollatoleranssi

Käyttäjien tietojen tallentamisen suhteen yrityksellä on nollatoleranssi. Ohjelma ei siis tallenna käyttäjän pääsalasanaa mihinkään tai saa tietoon muita salasanoja tai yksityisiä tietoja.

Kaksivaiheinen tunnistautuminen

Voit halutessasi käyttää kaksivaiheista tunnistautumista turvallisuuden edistämiseksi. Ominaisuus ei kuitenkaan ole saatavilla ilmaiseen versioon. Suosittelemme aina valitsemaan tämän vaihtoehdon, kun se vain on mahdollista, jotta tilin hakkerointi on entistä vaikeampaa.

Kaksivaiheinen tunnistautuminen tarkoittaa nimittäin sitä, että vaikka hakkerilla olisikin tiedossa käyttämäsi salasana, tarvitsee hän silti ylimääräisen tunnistautumiskeinon. Tämä tunnistautumiskoodi voidaan lähettää vaihtoehtoiseen sähköpostiin, puhelinnumeroon tai varta vasten siihen tarkoitettuun sovellukseen.

Biometrinen tunnistautuminen

Biometrinen tunnistautuminen tuo vielä enemmän turvaa tilille, sillä siinä kirjautumiseen käytetään henkilön yksilöllistä biometristä tunnistetta. Tällainen tunniste voi olla esimerkiksi sormenjälki tai kasvot. Kirjautuminen on siis mahdotonta, ellet ole itse paikalla.

Turvallinen varmuuskopiointi ja synkronointi

Ohjelman avulla voit synkronoida tietosi eri laitteiden välillä sekä varmuuskopioida käyttämäsi salasanat pilveen, jotta ne eivät edes pahimmassa tapauksessa pääse katoamaan. Huomaathan, että sinun tulee kuitenkin maksaa palvelusta voidaksesi käyttää näitä ominaisuuksia.

RoboForm käyttöliittymä

Mikäli et halua varmuuskopioida tietoja pilveen, tarjoaa ohjelma mahdollisuuden paikalliseen tiedostojen tallentamiseen. Laita vain tässä tapauksessa pilveen tallentamiseen tarkoitettu automaattinen synkronointi pois päältä.

Hanki tästä

Kuinka ohjelman asentaminen tapahtuu?

Jotta voit aloittaa ohjelman käyttämisen, tulee sinun ensin tilata haluamasi tilausvaihtoehto ja luoda tili netissä Robo Formin nettisivuilla.

Sen jälkeen voit ladata ja asentaa sovelluksen laitteelle, käytitpä sitten Windowsia, Macia tai puhelinta. Sovelluksen asentaminen on vaivatonta ja tapahtuu nopeasti. Asentaessasi ohjelmaa koneelle, lisätään selainlaajennus automaattisesti asennuksen aikana. Mikäli näin ei kuitenkaan tapahdu, voi selainlaajennuksen ladata helposti selaimen kautta.

Voit tuoda salasanoja selaimesta tai muista salasanojen hallintaohjelmista. Näin voit siis helposti vaihtaa ohjelmaa ilman ylimääräistä säätöä.

Mikäli aloitat Robo Formin käytön ilmaisella versiolla, voit myöhemmin päivittää tilauksen Kaikkialla- tai Perhe-pakettiin käyttötarpeidesi mukaan.

RoboForm arvostelu: ominaisuudet

Millaisia ominaisuuksia tämä salasanojen hallintaohjelma sisältää? Tarkista alta, sopiiko se sinun käyttötarkoitukseen.

 • Salasanojen lisääminen. Uusien salasanojen lisääminen ei voisi olla helpompaa. Tämän jälkeen ohjelma muistaa salasanan ja täyttää sen puolestasi.
 • Salasanojen tuonti ja vienti. Voit tuoda tietoja eri selaimista tai salasanojen hallintaohjelmista. Salasanat jäävät kuitenkin selainten tallennusosaan. Mikäli haluat viedä tietosi pois ohjelmasta, muutetaan ne CSV-tiedostoksi.
 • Salasanojen luonti. Salasanageneraattorin avulla voit luoda uusia ja uniikkeja salasanoja. Voit myös muuttaa merkkien määrää ja tyyppiä, jos niin haluat tai asettaa minimivaatimuksen salasanan pituudelle. Näin saat helposti vahvan salasanan.
 • Salasanojen automaattinen täyttö. Kun olet luonut haluamasi salasanan ja kirjaudut ensimmäistä kertaa tilille, muistaa ohjelma salasanan sen jälkeen automaattisesti. Automaattinen täyttö nopeuttaa toimintaa.
 • Salasanojen vahvuuden tarkistaminen. Varmista tämän ominaisuuden avulla, että salasana on varmasti vahva etkä ole käyttänyt sitä aikaisemmin. Kun salasana täyttää kaikki vaatimukset, on se valmis käyttöön.

Muita ominaisuuksia

Näiden perusominaisuuksien lisäksi Robo Form sisältää myös muita ominaisuuksia, jotka ansaitsevat erityismaininnan. Lue lisää alta.

Turvallisuuskeskus arvioi salasanat muun muassa niiden iän, vahvuuden ja pituuden mukaan. Saat siis selville, mikäli olet jo käyttänyt salasanaa aiemmin tai jos se on parhaillaan käytössä sekä mikäli salasana on heikko vai vahva.

Hätätilan yhteyshenkilö voi tarkastella tietojasi, mikäli sille on tarvetta. Mikäli siis unohdat vahingossa pääsalasanan, voit lähettää yhteyshenkilöllesi sähköpostia ja hän voi myöntää sinulle pääsyn tilille.

Hanki tästä

RoboForm arvostelu: käytettävyys

Ominaisuuksien ja asetusten säätäminen on helppoa sovelluksen avulla. Käytätkö salasanojen hallintaohjelmaa ensimmäisen kerran? Ei hätää, sillä Robo Formin käyttäminen sujuu varmasti ongelmitta.

Sovellus on muutenkin miellyttävä. Voit halutessasi muokata pikanäppäimiä käytön helpottamiseksi. Tätä vaihtoehtoa suosivat erityisesti kokeneemmat käyttäjät. Selainlaajennus ei poikkea paljon itse ohjelmasta. Näin ollen sen käyttäminen on myös helppoa, kun toiminnot ovat samat, joihin olet jo tottunut.

Mobiiliversion ulkoasu on ehkä vielä parempi kuin tietokoneen sovelluksen. Se on erittäin selkeä ja voit klikata eri välilehtiä vaihtaaksesi niiden sisältämien toimintojen välillä.

Yhteensopivuus

RoboForm tukee kaikkia yleisimpiä sekä useimpia vähemmän käytettyjä selaimia. Voit myös käyttää ohjelmaa puhelimella mobiilisovelluksen avulla iOS- ja Android-laitteilla. Windowsin ja Macin lisäksi tarjolla on myös sovellus Linuxin käyttäjille.

Sovellukset ovat saatavilla laitteen sovelluskaupasta tai Robo Formin omien nettisivujen kautta. Lataa ja asenna sovellus, niin olet valmis käyttämään ohjelmaa.

RoboForm salasanaluettelo

RoboForm arvostelu: asiakaspalvelu

Tukea on tarjolla monen eri kanavan kautta, kuten live chat, sähköposti, puhelin ja sosiaalinen media. Robo Formin tukikeskus tarjoaa myös valtavan määrän tietoa ohjelman käytöstä ja ominaisuuksista. Suosittelemme tutustumaan sen sisältöön.

Kokeilimme asiakaspalvelua ja saimme vastauksen kysymykseen kiitettävällä nopeudella eri tukikanavien kautta. Sosiaalinen media tuo kivan lisän asiakaspalveluun, sillä sen käyttäminen on hyvin yleistä ja se luo miellyttävämmän kokemuksen varsinkin nuoremmille käyttäjille.

Saat yhteyden tukeen tämän linkin kautta.

RoboForm vs kilpailijat

Tässä osiossa selvitimme, pärjääkö Robo Form hyvin kilpailevia salasanojen hallintaohjelmia vastaan. Jatka siis lukemista.

RoboForm vs Dashlane

1Password avulla voit hallita useita salasanoja kerralla. Niiden hallitsemisesta tulee siis helpompaa ja salasanan muuttaminen onnistuu pelkällä klikkauksella. Tämä olisi hyvä lisä myös RoboFormiin. Dashlane myös poistaa salasanat selaimesta, jos tuot ne toiseen ohjelmaan.

Mikäli etsit parasta salasanojen hallintaohjelmaa, on Dashlane mielestämme kokeilemisen arvoinen. Se on saanut arvostelussamme parhaat tulokset.

RoboForm vs NordPass

Dashlane sisältää myös lukuisia ominaisuuksia ja voit käyttää kaksivaiheista tunnistautumista. Sen jako-ominaisuudet ovat kuitenkin rajalliset. Salauksessa käytetään XChaCha20-järjestelmää. Se on erittäin moderni ja ehdottomasti NordPassin valttikortti.

RoboForm vs Password Boss

RoboForm  asiakastukeen on muita vaikeampi saada yhteyttä. Se onnistuu nimittäin vain sähköpostitse, jolloin vastauksen saaminen saattoi kestää jopa vuorokauden ajan. Password Boss ei ole käytettävissä Linux-laitteella, mutta muuten sen ominaisuudet ovat hyvin samankaltaiset muiden salasanojen hallintaohjelmien kanssa.

Yhteenveto

RoboForm tarjoaa käyttäjille ehkä vain perusominaisuudet, mutta on kuitenkin luotettava ja edullinen salasanojen hallintaohjelma. Se on yksi helppokäyttöisimmistä salasanojen hallintaohjelmista, joten kannattaa testata sen laadukkuus. Hanki Robo Form nyt 30 % alennuksella eikä sinun tarvitse enää muistaa kaikkia salasanoja.

Mikäli kuitenkin haluat kokeilla meidän suosikkiamme, voit tilata 1Password. Se tarjoaa huippuluokan salauksen ja turvallisen käytön.

8.1 Pisteet
RoboForm arvostelu

Yksityisyys ja turvallisuus
8.5
Ominaisuudet
8
Asiakaspalvelu
9.5
Hinta-laatusuhde
9
Helppokäyttöisyys
9
Etuja
 • Edullinen
 • Helppokäyttöinen
 • Yhteensopivuus laitteiden ja selainten kanssa
 • Sähköisten lomakkeiden täyttö
Haitat
 • Rajoitetut tuontimahdollisuudet
 • Ominaisuuksien yksipuolisuus
Eetu

Eetu, taitava IT-ammattilainen, jolla on tausta ohjelmistosuunnittelusta, tunnistaa verkkomaailman hämmästyttävän tiedon, viihteen ja paljon muuta. Taitavana kyberturvallisuusanalyytikona hän on valtavan kiitollinen mahdollisuudesta jakaa tietoa verkkoyksityisyydestä, kyberturvallisuudesta ja ohjata kaikki turvallisesti Internet-maailmaan. Mahdollisissa tiedusteluissa tai yhteistyömahdollisuuksissa ota rohkeasti yhteyttä Eetuun sähköpostitse osoitteeseen eetu@privacyonline.fi.

Kuulemme mielellämme ajatuksesi

Jätä kommentti

PrivacyOnline.fi