Parhaat Ilmaiset VPN:t Suomessa Vuonna 2024

VPN:t ovat supersuosittuja, eikä ihme! VPN on halvin ja helpoin keino pysyä turvassa netissä ja niille on kysyntää niin kuluttajien parissa kuin suurissa, kansainvälisissä korporaatioissakin. VPN:ien kysyntä on ollut kasvussa jo pitkään, joten ei tule yllätyksenä, että myös ilmainen VPN yhteys on tullut yleisemmäksi. Ilmaiseen VPN:n liittyy kuitenkin paljon kysymyksiä. Voiko se olla hyvä? Onko se turvallinen? Jatka lukemista ja löydät vastaukset.

HANKI ExpressVPN
Haussa edullinen VPN? Ota kokeiluun ExpressVPN!

Hanki loistoluokan VPN muutamalla eurolla tällä ainutlaatuisella alennuksella. Suoratoista videoita, lataa torrentteja ja suojaa yksityisyytesi.

Parhaat ilmaiset VPN-palvelut lyhyesti

Markkinoilta löytyy netin selaamiseen tarkoitettuja VPN-palveluita laidasta laitaan. Maksullisen palvelun lisäksi nopeita yhteyksiä tarjoavat myös ilmaiset VPN t. Hyvä ilmainen VPN tarjoaa ne palvelut, mitä maksullinenkin, mutta ilman maksullisen version kuukausimaksua!

ilmainen vpn

VPN:in parhaat ominaisuudet ovat se, että se piilottaa käyttäjän koneelta lähtevän datan niin, että muun muassa ip osoite ja sijainti jäävät salaisiksi. Näin markkinointia ei voida kohdistaa käyttäjään eivätkä vaikkapa rikolliset saa käyttäjän paikkatietoa selville. Myös ulkomaalaiset tv kanavat ja esimerkiksi suoratoistopalvelut, kuten Netflix ovat saatavilla VPN:n avulla ilman maarajoituksia!

Ilmainen VPN voi olla yhtä hyvä kuin maksullinenkin. VPN ilmainen sopii etenkin käyttäjille, jotka eivät käytä palvelua koko aikaa vaan vaikkapa vain silloin tällöin. Käyttäjä saattaa hyödyntää VPN:ää vaikkapa Netflixin katseluun ja pitää sen muina aikoina suljettuna.

VPN yhteyksistä voi tuntua vaikealta löytää se paras VPN ilmainen. Haluamme kuitenkin tehdä elämästäsi helpompaa ja olemmekin koonneet tähän artikkeliin ilmaisten VPN –palveluntarjoajien parhaimmiston vuodelta 2024.

Jatka lukemista, opi ilmaisista VPN palveluista lisää ja valitse itsellesi sopivin VPN!

Siirry ExpressVPN
30 päivän rahat takaisin -takuu

Kuinka ilmaiset VPN:t pärjäävät markkinoilla

”Ilmaisia lounaita ei ole olemassakaan” –sanotaan. Sanonnassa piilee varmasti jokin totuus, sillä usein on niin, että asia, joka tuntuu liian hyvältä ollakseen totta, on liian hyvää ollakseen totta. Ilmainen VPN palvelu on maksuton aina jostakin syystä. Kukaan ei rakentele ja ylläpidä VPN-palveluita hyväntekeväisyytenä vaan toimintaan liittyy aina taloudellinen motiivi. Kuinka ilmaiset VPN:t sitten pärjäävät markkinoilla? Jatka lukemista ja opi!

Lähdetään siitä, että ilmainen VPN ohjelma ei ole synonyymi huijaukselle. Monien ilmaisten VPN palveluiden tarjonnasta löytyy kaikki tarvittava peruskäyttäjille, mutta palvelun rajoitukset tulee ottaa kuitenkin huomioon. Rajoituksilla tarkoitetaan lähinnä sitä, että sen ominaisuudet saattavat olla rajallisemmat, kuin varsinaisessa versiossa eli vaikkapa palvelimia ei välttämättä ole käytössä yhtä montaa.

Ilmainen VPN Suomi saattaa kuitenkin olla ilmainen myös muista syistä. Yksi syy on se, että palveluntarjoaja on saattanut myydä huikean määrän mainospaikkoja ilmaisessa versiossa näytettäväksi. Näin ollen ainoa keino päästä mainoksista eroon on ostaa varsinainen paketti. Pahimmillaan dataa myydään kolmansille osapuolille. Tällaisissa tapauksissa VPN:ää ei missään nimessä kannata käyttää.

vpn ilmainen

VPN Suomi ilmainen versio saattaa olla viaton osa yhtiön asiakashankintaa, sillä siihen tyytyväiset asiakkaat saattavat mielellään ostaa varsinaisen paketin, jotta saavat VPN:stä kaiken irti. Onkin äärimmäisen tärkeää selvittää juurisyy sille, miksi VPN on ilmainen. Vastaus tähän löytyy usein lukemalla palvelun ehtoja ja täydentämällä tietoutta netistä löytyvillä kysymyksillä.

Maksulliset VPN –palvelut maksavat parhaimmillaan 2 – 3 euroa kuukaudessa ja tuovat lisäominaisuuksia ilmaisversioihin verrattuna. VPN ilmainen kokeilu on usein mahdollisuus, jonka osa palveluista tarjoaa. Näin voit päästä käsiksi maksullisen version ominaisuuksiin ja tehdä päätöksen siitä, täyttääkö VPN odotuksesi vai ei. Suosittelemme harkitsemaan tätäkin vaihtoehtoa!

Saa 30 Päivää Ilmaista VPN:ää ExpressVPN:ltä

Kuten jo mainitsimme, VPN saattaa olla ilmainen siitä syystä, että palvelu haluaa todistaa olevansa loistava. Positiivinen kokemus on varmin tapa saada asiakas jäämään ja pysymään lojaalina! Tästä hyvänä esimerkkinä on ExpressVPN, markkinoiden ehkä paras VPN!

Ilmainen VPN yhteys ExpressVPN:ltä toimii niin, että käyttäjä valitsee itselleen mieluisimman sopimuksen yhtiön tarjonnasta. Sopimuskausi tulee maksaa, mutta 30 päivän sisällä käyttäjä voi pyytää rahojen palautusta. Mikäli käyttäjä siis lopettaa käytön päivään 30, on VPN ilmainen! Järjestelyssä on se etu, että mikäli käyttäjä rakastuu palveluun, ei kokeilua tarvitse irtisanoa, eikä mitään muutoksia tehdä, sillä tällöin paketti säilyy muuttumattomana sopimuskauden loppuun!

ExpressVPN on markkinoiden ehdotonta huippua. Se on supersuosittu ja sitä käyttävät myös useat julkisuudesta tutut it-kasvot. Yhtiön on nostanut valta-asemaan muun muassa se, että sen verkostossa on huimat yli 3000 palvelinta maailmanlaajuisesti. VPN on nopea eikä rajoita kaistanopeuksiasi. Se on helppo asentaa ja takaa pääsyn suoratoistopalveluihin missä vain maassa, sekä mahdollistaa luonnollisesti myös torrentoinnin turvassa ja anonyymina. Mitäpä jos aloittaisit ilmaisen kokeilun jo tänään?

Kokeile Halpaa VPN:ää

Maksuton VPN ei ole tuhoon tuomittu asia, mutta sen valinnassa tulee pitää tuntosarvet pystyssä ja sormet ristissä. Hinnan ei tulisi olla syy tehdä huonoja tietoturvavalintoja ja tämän takia haluamme esitellä myös edullisemman hintaluokan VPN:t, jotka pitävät sinut turvassa!

Tässä tulevat poimintamme halpoihin, mutta hyviin VPN:iin, jotka ovat parempia kuin paras ilmainen VPN, mutteivät kuitenkaan maksa maltaita. Tsekkaa nämä tärpit jo tänään:

Parhaat Ilmaiset VPN:t

VPN kannattaa valita omien tarpeidesi mukaisesti, sillä kuten seuraavassa kappaleessa hieman avaamme, on ihmisillä erilaiset odotukset palvelusta. Meidän henkilökohtainen nettikäyttäytymisemme eroaa monin tavoin, sillä joku käyttää nettiä paljon ja joku vähän. Joku lukee uutisia ja joku toinen tekee niitä. Emme siis voi millään odottaa, että sama VPN ilmainen tai ei, olisi jokaiselle paras valinta!

Tässä kuitenkin muutamia poimintoja ilmaisista VPN:istä, jotka saattavat sopia sinulle:

Ilmaisten VPN-palveluiden lista on valtava ja muuttuu jatkuvasti. Seuraavassa kappaleessa perehdymmekin tarkemmin siihen, kuinka sinä voit valita itsellesi omatoimisesti parhaan mahdollisen VPN:n. Jatka lukemista ja opi turvakysymykset, joiden avulla selvität, onko VPN hyvä vai huono!

Parhaan Ilmaisen VPN:n Valitseminen

Paras ilmainen VPN on vaikeaa löytää. Ei niinkään sen takia, että ilmainen VPN yhteys olisi jotenkin lähtökohtaisesti huono, turvaton tai vajavainen, vaan sen takia, että vaihtoehtoja on paljon. VPN:iä on vaikea laittaa selkeään paremmuusjärjestykseen, sillä jokaisella käyttäjällä on omat tarpeensa, joiden mukaan VPN:t tulisi arvostella. Yhtä, selkeää päätöstä siitä, mikä on paras ilmainen VPN, on mahdotonta tehdä.

Sinun tulee siis valita itsellesi sopivin VPN ilmaiseksi. Apuna valintaan voit hyödyntää vaikkapa näitä kysymyksiä ja vastauksia niihin. Näin saat ehkä parhaiten kartoitettua sen, onko VPN sitä, mitä lupaa, ja onko se sinulle sopivin palvelu.

Kysy siis itseltäsi nämä kysymykset varten paras ilmainen vpn:

Mistä VPN tienaa rahansa?

Kuten jo aiemmin kerroimme, VPN ei ole koskaan hyväntekeväisyystoimintaa. Rahat palkkoihin ja ylläpitoon tulee hankkia jostain ja hankintatapa vaikuttaa suoraan siihen, onko kyseessä paras ilmainen vpn vai ei. Mikäli käyttäjän tiedot myydään Kiinaan tai markkinoijille tai tietosuoja on olematon, ei VPN ole hyvä. Mikäli VPN on vain riisuttu versio perusversiosta ja tarkoituksena on asiakashankinta, on VPN potentiaalisesti hyvä.

Millä tavalla VPN suojaa sinua?

Kuinka VPN toimii? Ladataanko se erillisenä sovelluksena, joka kierrättää kaiken tiedon omien palvelimiensa kautta ennen nettiin lataamista? Onko prosesseja aukkoja eli voiko käydä niin, että selain saa ongittua vaikkapa käyttäjän ip-osoitteen silti tietoonsa. Vinkkejä vastauksen rakentamiseen löytyy VPN:n teknisistä ominaisuuksista ja lisäksi kannattaa lukea netistä kokemuksia liittyen esimerkiksi VPN ilmainen – DNS vuotosuojaukseen, sekä protokolliin.

Mikä erottaa yhtiön ilmaisen ja maksullisen version?

VPN ilmainen saattaa olla niin sanottu karvalakkimalli varsinaisesta versiosta. Siinä saattaa olla datakatto tai rajoitettu palvelimien määrä tai VPN saattaa näyttää vaikka hurjan määrän mainoksia. Tutustu siis siihen, mitä kyseinen ilmainen VPN yhteys kaipaa mahdollisesti rinnalleen ja olisiko jonkin toisen yhtiön ilmaisessa versiossa kaikki ne ominaisuudet, joita juuri sinä tarvitset.

Tallentaako VPN tietosi?

VPN ilmainen tai ei, ei saisi missään nimessä tallentaa tietojasi. Henkilökohtaiset tietosi eivät kuulu palveluntarjoajalle tai kolmansille osapuolille! Tarkista siis, että VPN poistaa kaikki tietosi jokaisen istunnon päätteeksi. Tarkista palvelun ehdot ja lue ne huolella, sillä usein mahdollinen tietojen tallennus ja jakaminen on kirjattu sinne, mutta ne ovat hyvin piilossa.

Ilmainen VPN yhteys saattaa läpäistä kaikki sille asettamasi ehdot. Siinä tapauksessa valitse se, sillä kyseessä on juuri sinulle paras ilmainen VPN!

Siirry ExpressVPN
30 päivän rahat takaisin -takuu

Vältä näitä VPN:iä!

Ilmainen VPN yhteys on ongelmallinen, mikäli sen takana oleva yhtiö käyttäytyy moraalittomasti. Käyttäjä saadaan parhaimmillaan itse hyväksymään ehdot, joissa kerrotaan, että hänen tietonsa myydään ulos.

ilmainen vpn yhteys

Näin ollen onkin käyttäjän vastuulla lukea myös sopimuksen pikkupräntti ja selvittää millainen toimija VPN:n taustalla on. Autamme kuitenkin sen verran, että kerromme, että Betternet VPN, Cross VPN, HolaVPN, Snap VPN ja X-VPN ovat sellaisia palveluita joihin ei kannata missään nimessä sekaantua!

Miksi käyttää VPN:ää?

Ilmainen ja maksullinen VPN tarjoavat molemmat suojaa ja mukavuutta netissä surffailuun. Eri yhtiöiden ja eri sopimuspakettien ominaisuuksissa on eroa, mutta toimintaperiaate on sama. VPN nappaa kaiken nettiin lähettämäsi datan ja puskee sen suojaustunnelin kautta maailmalle anonyymina. Näin ollen kukaan, edes operaattorisi ei tiedä kuka olet.

Operaattorin mielenkiinnon kohteena on seurata käyttäjien kaistaliikennettä ja rajoittaa sitä, mikäli kokee käyttäjän tukkivan kaistaa vaikkapa videoita tai suoratoistoa katsellessa. Tässä tarkoituksena on vapauttaa kaistaa muille käyttäjille. Ajatus taustalla on ymmärrettävä, mutta miksi yksittäisen käyttäjän tulisi kärsiä siitä, että operaattori bookkaa kaistansa täyteen. Käyttäjä kuitenkin maksaa nopeudesta, joka hänelle tulisi taata. Paras ilmainen VPN poistaa tämän ongelman, sillä operaattori ei saa käyttäjää kiinni ja näin nettiyhteys säilyy nopeana!

VPN ilmainen tuo toki muitakin etuja! IP-osoitteen ja sijainnin salaus pitää tylsän kohdistetun mainonnan poissa. Ilmainen VPN yhteys mahdollistaa toisen maan palvelimen käytön ja näin ollen avaa kyseisen maan maantieteellisesti rajatun sisällön käyttäjälle. Tämä tarkoittaa siis vaikkapa ranskalaista Netflixiä, USA:n Hulua tai vaikkapa Saksan jalkapalloliigan katselua alkuperäisiltä kanavilta omalla kotisohvallasi.

VPN:n käytön aloittamiseksi on siis paljon syitä. Mikä on tekosyysi olla aloittamatta sitä? Ei ainakaan hinta, sillä jo ilmainen VPN yhteys voi tehdä temput. Eikä käytön aloittamisen vaikeus, sillä käyttöön otto käy muutamalla klikkauksella! Aloita VPN:n käyttö jo tänään!

Siirry ExpressVPN
30 päivän rahat takaisin -takuu

Yhteenveto

VPN ilmaiseksi voi olla hyvä valinta, mutta sen valinnassa tulee ottaa muutamat asiat huomioon. Ensinnäkin, ilmaisuus voi tarkoittaa heikompaa tietoturvaa ja siihen ei missään tapauksessa kannata suostua, sillä ilmaisten VPN:ien joukossa on myös niitä, jotka kunnioittava asiakkaansa yksityisyyttä. Toiseksi, täysipäiväiselle VPN:n käyttäjälle maksullinen versio saattaa antaa enemmän, sillä ominaisuudet ovat usein paremmat, dataa on käytettävissä enemmän ja laitteita voi yhdistää yhteen tilaukseen useampia.

VPN ilmainen sopii vaikkapa kevyeen nettisurffailuun julkisessa, avoimessa WiFi-verkossa. Paras ilmainen VPN saattaa mahdollistaa suoratoistopalvelun käytön, mutta usein kaistan nopeus tekee katselukokemuksesta epämiellyttävän. Loistava ilmainen WiFi ei vaaranna käyttäjän tietoturvallisuutta tai tallenna dataa. Mikäli kuitenkin haluat kokeilla ilmaista tai halpaa VPN:ää, valitse jokin suosittelemistamme palveluista tai kokeile ExpressVPN:ää 30 päivän ajan! Vältä huijareita ja kalastelijoita, lue käyttöehdot tarkasti ja tutustu arvosteluihimme ennen VPN:n lataamista. Onnea matkaan!

Avatar photo

Kattan asiantuntemuksen ansiosta Internet-liittyvissä aiheissa hän, taitava turvallisuustutkija, pyrkii antamaan merkittävän panoksen tälle verkkosivustolle ja palauttamaan yhteisölle. Hänellä on online-turvallisuustodistus, joka rikastuttaa hänen taustaansa ja tietämystään alalla. Kaikki tiedustelut tai yhteistyömahdollisuudet voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen katta@privacyonline.fi.

Kuulemme mielellämme ajatuksesi

Jätä kommentti

PrivacyOnline.fi