Mikä on vuoden 2024 paras VPN reititin?

Tässä artikkelissa kerromme, mikä on vuoden 2024 paras VPN reititin. VPN reititin tarjoaa sekä lisäsuojaa laitteelle että toimivan tavan toistaa haluamiesi suoratoistopalveluiden esittämiä ohjelmia. Toisin sanoen kyseessä on turvallisuuden ja sen mukana tuoman mukavuuden kannalta erinomainen valinta. Ei ole myöskään vaikea tehtävä asentaa VPN reitittimeen. Varsinkin jos sinulla on hyvä ja toimiva reititin VPN palvelu. Olemme tehneet hieman kokeiluja eri palveluiden välillä helpottaaksemme lukijoidemme valintaa. Selvitetään nyt, mikä on paras VPN reititin vuonna 2024.

HANKI ExpressVPN
Hanki markkinoiden paras VPN ExpressVPN:llä 49 % alennuksen

Luotettava ja laadukas ExpressVPN tarjoaa 30 päivän rahat takaisin -takuun. Tilaa vuodeksi ja saat kolme kuukautta ilmaiseksi.

Artikkeli päivitetty: 21 toukokuu 2024

VPN reititin: kuinka se toimii?

Kun ostat VPN reitittimeen, saat käyttöösi palvelun, jonka avulla voit pitää kaikki reitittimeen yhteydessä olevat laitteet suojattuna käyttämäsi VPN-palvelun avulla.

Ensin on syytä varmistaa, että VPN yhteys reitittimeen sopii VPN-palvelun kanssa yhteen. Jos siis olet ostamassa reititintä, varmista sen sopivuus VPN n kanssa ja jos sinulla on jo reititin, varmista ostamasi VPN:n yhteensopivuus. Tarvitset todennäköisesti DD WRT tai Tomato router -reitittimen, sillä useimmat VPN-palvelut tukevat juuri näitä ohjelmistoja. Toisinaan on myös mahdollista asentaa reititin uudelleen, jotta se soveltuu VPN n kanssa käytettäväksi.

vpn reititin

On kuitenkin muistettava selvittää myös muita toimintoja ennen parhaan mahdollisen reititin VPN hankkimista. Tarkistathan, kuinka monta palvelinta reititin VPN sisältää, mikä on paras mahdollinen yhteysnopeus, kuinka turvallinen VPN on ja kuinka tehokas asiakaspalvelu on antamaan neuvoja. Näitä kaikkia asioita tulisi pohtia ja palaamme niihin tässä artikkelissa myöhemmin hieman yksityiskohtaisemmin.

Siirry ExpressVPN
Erikoistarjous toukokuu 2024n loppuun asti

Mitä etuja VPN yhteys reitittimeen tarjoaa?

Jos pohdit parhaillaan, että miksi kannattaa hankkia VPN yhteys reitittimeen, jatka tämän osion lukemista. Kerromme nyt mitä hyötyä reititin VPN -yhdistelmä tarjoaa käyttäjille.

VPN yhteys reitittimeen tarjoaa katkeamattoman suojauksen, jonka avulla voit säästää huomattavasti aikaa, koska voit pitää yhteyden jatkuvasti päällä. Et joudu näin ollen muodostamaan itse yhteyttä. Kun sinulla on VPN yhteys reitittimeen, kulkee kaikki tietoliikenne salatun tunnelin läpi. Mikäli sinulla on useita laitteita kytkettynä samaan langattomaan verkkoon, saavat ne kaikki siis suojauksen. Näin ollen myös laitteet, kuten pelikonsoli ja älytelevisio, pysyvät salattuina. Yksityisyytesi pysyy siis paremmin turvattuna.

Mikäli nämä hyödyt ei vielä vakuuttaneet, paranee myös verkon käyttönopeus merkittävästi. Mikä parasta, VPN reitittimeen asentaminen on helppoa ja saat reittimen useimmiten valmiiksi konfiguroituna.

Kuinka VPN reititin asennetaan?

VPN reitittimeen asentaminen ei ole vaikeaa ja onnistuu, vaikka et olisikaan hyvä käyttämään tietotekniikkaa. Voit ostaa jo valmiiksi konfiguroidun reitittimen ja näin helpottaa omaa tehtävää sekä säästää aikaa.

vpn reitittimeen

Tarvitset ensinnäkin VPN-palvelun, joka on luotettava ja toimiva. Sen sisältämien ominaisuuksien tulisi aina kohdata käyttäjän tarpeet. Seuraavaksi tarvitset jo yllä mainitun DD-WRT laiteohjelmiston, jota useimmat VPN-palvelut tukevat. Näin voit asentaa ne toimimaan yhdessä. DD-WRT toimii tavallaan yhdistävänä tekijänä reitittimen ja VPN:n välillä. Sitä kutsutaan yleensä termillä ”flashing”.  Varmistathan, että DD-WRT toimii avoimella lähdekoodilla ja yhdistyy WLAN-verkkoon. DD-WRT laiteohjelmiston avulla reitittimestä tulee turvallinen ja se suojaa tietosi salaamalla ne muilta.

Asentaaksesi reititin VPN palveluun, kirjaudu ensin reitittimeen sisään. Saat yksityiskohtaisemmat ohjeet tuotteen mukana tulevasta ohjekirjasta. Voit joutua tekemään muutamia muutoksia reitittimen asetuksiin tehdäksesi siitä yhteensopivan käyttämäsi VPN palvelun kanssa.

Sitten voit tarvittaessa konfiguroida reitittimen uudelleen, jotta saat asetukset toimimaan oikein VPN-palvelun kanssa. Seuraavaksi voit testata, onko yhteys toimiva.

Siirry ExpressVPN
Erikoistarjous toukokuu 2024n loppuun asti

Mikä on vuoden 2024 paras VPN reititin?

Parhaan reititin VPN palvelun valitsemiseksi on tärkeää vertailla palvelua tarjoavia kilpailijoita keskenään. Testasimme eri VPN reitittimeen mahdollisuuksia ja tulimme seuraavanlaiseen lopputulokseen.

Paras Kaikki Aika 1 ExpressVPN-arvostelu 2024
9.8
2 CyberGhost VPN kokemuksia 2024
9.5
3 IPVanish -arvostelu 2024
9.2
4 Private Internet Access Kokemuksia 2024
9
5 NordVPN kokemuksia 2024
8.5

Yllä oleva reitin VPN -lista on tulos useiden viikkojen tutkimuksista. Testasimme ensin yhtä reititintä ja sitten seuraavaa löytääksemme niistä parhaan. Lopuksi vertailimme yksittäisiä tuloksia. Ei siis kannata ostaa VPN reitittimeen täysin umpimähkään, sillä se ei suurella todennäköisyydellä tule toimimaan halutulla tavalla. Sen sijaan suosittelemmekin valitsemaan jonkin testatuista ja hyväksi havaituista vaihtoehdoista.

Vertailimme kokeiluissa eri palveluita tunnettujen kriteereiden avulla selvittääksemme, mikä niistä erottuu parhaiten joukosta. Mainitsimmekin nämä kriteerit jo aikaisemmin ja paneudumme niihin nyt tarkemmin seuraavassa osiossa.

Kuinka paras VPN reititin valitaan?

Kuten jo totesimme, kerromme nyt lisää näistä tärkeistä kriteereistä, joiden avulla valitsimme parhaan VPN reitittimen. Nämä kriteerit liittyvät suoraan turvallisuuteen ja suoratoistopalveluiden maakohtaisten estojen kiertämisen tehokkuuteen. 

Palvelinten määrä

Maailmanlaajuinen palvelinverkosto on tietenkin merkittävä tekijä, koska VPN reitittimeen tehokkuus riippuu siitä. Hyvä kattavuus koostuu useista palvelimista ympäri maailmaa. Jos esimerkiksi haluat katsoa suomalaisia suoratoistopalveluita ulkomailla lomaillessa, tulee sinun varmistaa, että VPN sisältää lukuisia palvelimia Suomessa. Samoin myös muiden maiden kohdalla riippuen tietenkin siitä, minkä maan ohjelmia haluat katsoa.

VPN avaa ovet kaikkiin maihin, kunhan niissä vain on palvelimia. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa syy siihen, miksi palvelinverkoston laajuus on tärkeää. Verkkoyhteyden nopeus stabilisoituu ja vakaantuu palvelimien runsauden avulla. Tämä johtuu siitä, että mitä useampia palvelimia reititin VPN sisältää, sitä alhaisempi riski niiden tukkeutumisella on.

Paras VPN reititin: Nopeus

Pitää myös paikkansa, että VPN-yhteys hidastaa yleistä verkkoyhteyden nopeutta. Virtuaalisen erillisverkon tuoma salaus vaatii tietenkin hieman enemmän aikaa kuin suora verkkoyhteys. Mutta hyvä VPN yhteys reitittimeen tekee tästä hidastavasta tekijästä niin keveän, että et edes huomaa sitä. Nopeus on parempi VPN reitittimeen kanssa, kuin suoraan laitteille asennettuna.

Sen vuoksi onkin tärkeää hankkia hyvä verkkoyhteyden kattavuus. Ethän siis aliarvioi tätä merkittävää valintakriteeriä parasta VPN reititintä valitessa. Ilman hyvää yhteysnopeutta verkossa tapahtuvista aktiviteeteista tulee työläämpiä ja päivittäisestä elämästä rasittavaa. Käyttäjän täytyy pystyä vierailemaan kaikilla sivustoilla yhdellä klikkauksella tai muuten reititin VPN käyttäminen ei ole kannattavaa. Olisi turhauttavaa jäädä kaikesta netin iloista paitsi.

reititin vpn

Verkon kattavuus ja yhteysnopeus vaikuttavat pääosin ohjelman toimivuuteen ja käyttäjäystävällisyyteen. Nyt kerromme enemmän yksityisyyden turvaamisesta. VPN yhteys reitittimeen takaa sellaisen salauksen kaikkiin reitittimeen yhdistettyihin laitteisiin, että sen ostaminen kannattaa. Turvallinen yhteys piilottaa käyttäjän todellisen IP osoitteen ja korvaa sen uudella. Tällainen VPN-palvelu voidaan asentaa joko laitteelle tai suoraan reitittimeen.

Mikäli valitset sen asentamisen reitittimelle, saat siitä useita etuja. Olemmekin jo maininneet nopeuden. Mitä tulee luottamuksellisuuteen, on selvää, että VPN yhteys reitittimeen mahdollistaa maailmanlaajuisen suojauksen siitä riippuville laitteille.

Asiakaspalvelu

Yksi tärkeä kriteeri on myös asiakaspalvelu. Se tarjoaa nimittäin käyttäjälle mukavan käyttökokemuksen. Tunnistamme hyvän tuen siitä, kuinka se on saatavilla. Paras VPN reititin tarjoaa live chatin ja muita perinteisiä tapoja olla yhteydessä asiakaspalveluun. Asiakaspalvelun tulee myös olla asiantuntevaa ja reaktiivista. Siitä syystä halusimme myös kysyä aina jotakin asiakaspalvelusta VPN reitittimiä testatessamme, jotta voimme tarkistaa niiden vastaukseen kuluvan ajan ja laadun.

On harhaluulo ajatella, että mitä kalliimpi palvelu on, sitä parempi se on. Mutta on myös totta, että käyttäjien tulisi olla varuillaan todella houkuttelevien ja hyvältä kuulostavien VPN tarjousten suhteen. Ne ovat usein liian hyvää ollakseen totta. Yleisesti ottaen kuukausittainen VPN palvelu maksaa suunnilleen saman verran kaikkien hyvien palveluiden kesken. Kannattaa tarkastella pitkäkestoisia tilauksia ja niiden kuukausittaista hintaa. Voit säästää huomattavan summan rahaa pitkällä aikavälillä, mikäli valitset yli 12 tai 24 kuukautta kestävän tilauksen. Hyviä tarjouksia kannattaa katsoa ainakin ExpressVPN sivuilta.

Siirry ExpressVPN
Erikoistarjous toukokuu 2024n loppuun asti

Ilmainen VPN reitin: mitä vaaroja siihen liittyy?

Ilmainen VPN reitittimeen on yksi vanhimmista tempuista, joka valitettavasti toimii. Tähän ansaan ei kannata vajota, vaan hankkia mieluummin maksullinen reititin VPN. Palveluntarjoajat eivät toki halua tehdä ilmaiseksi töitä ja tarjota VPN reitittimeen ilman, että he saavat jotakin takaisin vastapalveluksena. Joudut vain maksamaan sen käytöstä jollakin toisella tavalla.

Ilmainen VPN yhteys reitittimeen voi kerätä sinusta tietoa ja myydä sen sitten eteenpäin eniten tarjoavalle kolmannelle osapuolelle. Tällaisen ilmaisen tarjouksen takana voi olla myös hakkeri, joka yrittää saada sinusta niin paljon rahaa irti kuin vain mahdollista saadessaan pääsyn yksityisiin tietoihisi.

Jos haluat kokeilla reititin VPN palvelua ilmaiseksi, suosittelemme antamaan ExpressVPN tilaisuuden. Se nimittäin tarjoaa rahat takaisin -laatutakuun. Se tarkoittaa sitä, että voit testata tilausta kuukauden ajan ilmaiseksi, sillä voit pyytää rahat takaisin, mikäli et halua jatkaa tilausta. Asiakaspalvelun nopea reagointi ja toiminta antoivat meille myös varmistuksen ExpressVPN palveluntarjoajan laadusta.

Yhteenveto: mikä on paras VPN reititin vuonna 2024?

Tämän artikkelin loppuun on hyvä tehdä kertaus kaikesta oppimasta, jotta ymmärtäisit VPN reitittimen käyttämisen olevan hyvä idea. Hankkimalla VPN yhteys reitittimeen, pysyvät kaikki reitittimeen yhdistettynä olevat laitteet suojattuna samaan aikaan. Esimerkiksi parhaat arvostelut saaneen ExpressVPN palvelun avulla voit varmistaa jokaisen päivittäisessä arkikäytössä olevan laitteen turvallisuuden, kun ne ovat yhteydessä VPN palvelimeen. Myös kaikki muut tämän artikkelin listalla olevat vaihtoehdot ovat täydellisiä tähän tehtävään. Luethan lisää niiden ominaisuuksista palveluiden nettisivuilla ja valitse itsellesi omaan käyttöön parhaiten sopiva reititin VPN.

VPN reitittimeen asentaminen on melko yksinkertaista, mutta ymmärrämme, että se voi aiheuttaa huolta, mikäli et ole tottunut tietotekniikan käyttäjä. Mikäli siis tarvitset apua reitittimen asentamisessa, on netti täynnä tukivideoita sen tekemiseen. Suosittelemme tutustumaan niihin, mikäli reitittimen mukana tulevasta ohjekirjasta ei ole riittävästi apua. Kiitos, että luit tämän artikkelin ja toivottavasti siitä oli hyötyä!

Avatar photo

Kattan asiantuntemuksen ansiosta Internet-liittyvissä aiheissa hän, taitava turvallisuustutkija, pyrkii antamaan merkittävän panoksen tälle verkkosivustolle ja palauttamaan yhteisölle. Hänellä on online-turvallisuustodistus, joka rikastuttaa hänen taustaansa ja tietämystään alalla. Kaikki tiedustelut tai yhteistyömahdollisuudet voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen katta@privacyonline.fi.

Kuulemme mielellämme ajatuksesi

Jätä kommentti

PrivacyOnline.fi