Top 5 – Paras Android VPN: Suojaa älypuhelimesi VPN-ohjelmistolla

Android on Googlen mobiililaitteiden käyttöjärjestelmä. Se on eri valmistajien eniten käyttämä ja suosituin käyttöjärjestelmä älypuhelimissa. Huono puoli tässä suosiossa on se, että hakkerit ja verkkorikolliset keskittyvät Androidin heikkouksiin. Koko ajan tulee uusia haittaohjelmia ja viruksia jotka uhkaavat Android -käyttäjien tietoturvaa ja yksityisyyttä. Tässä artikkelissa kerron miten voit suojata Android puhelimen ja tietosi Android VPN –ohjelman avulla.

HANKI ExpressVPN
Hanki markkinoiden paras VPN ExpressVPN:llä 49 % alennuksen

Luotettava ja laadukas ExpressVPN tarjoaa 30 päivän rahat takaisin -takuun. Tilaa vuodeksi ja saat kolme kuukautta ilmaiseksi.

VPN Android: Onko se todella hyödyllinen?

Yleisesti ottaen, suosittelen aina käyttämään VPN-yhteyttä KAIKISSA laitteissasi. Useimmilla on käytössään virustorjuntaohjelma, ilman että tätä sen enempää mietitään. Harvempi kuitenkaan hankkii VPN puhelimeen. Molemmat ohjelmistot on kuitenkin kehitetty suojaamaan tietoturvaa laitteissasi. Olen jo aiemmassa artikkelissani käynyt läpi aihetta ”Mikä on VPN”, joten käyn tässä läpi sen vaan lyhyesti. VPN on suojattu yhteys kohteesta A kohteeseen B. Se on suljettu verkko, jota voit hyödyntää kun olet tilannut VPN puhelimeen.

Suojaa yksityisyytesi

On olemassa lukematon määrä asioita, joita voit Android –laitteellasi tehdä. Voit soittaa ja lähettää viestejä, luonnollisesti. Voit myös surffata verkossa, shoppailla verkkokaupoissa ja maksaa laskusi. Joka päivä julkaistaan uusia sovelluksia helpottamaan elämääsi. Onhan se uskomatonta! Ikävä kyllä, uhka arkaluonteisen tiedon vuotamiselle hyökkääjille kasvaa samaa tahtia.

Siinä VPN:n hyöty tuleekin esiin. Yritykset kehittivät ensimmäiset VPN:t suojaamaan omaa kommunikointiaan ja välttämään tiedon salakuuntelun. Paras VPN Android –laitteille salaa kaiken liikenteesi. Siksi voit liikkua verkossa anonyymisti, lukea sähköpostisi ja syöttää salasanoja rauhassa.

Jos viranomaiset, internet -palveluntarjoajasi tai joku hakkeri sinua vakoilee, he eivät pääse käsiksi sinun verkkoliikenteeseesi. Vaikka he pääsisivät käsiksi VPN-palvelimen tietoon jossa tiedot käydyistä verkkosivuista on, heidän on silti mahdotonta löytää sinun aitoa IP-osoitettasi tai sijaintiasi.

Paras VPN Android:ille

Ilmainen langaton verkko – miten käytät turvallisesti

En voi koskaan toistaa tätä liikaa; Ilmaiset langattomat verkot ovat vaarallisia! Oletko suojassa julkisissa verkoissa? Vastaus on ehdottomasti ei! Kun näet ilmaisen wifin, et voi tietää mistä verkko tulee. Voi olla että liityt suoraan jonkun hakkerin laitteeseen, täysin tietämättäsi. 12-vuotias on voinut virittää ansan ilmaisella troijalaisella, joka pääsee suoraan laitteesi tietoihin käsiksi.

Koita aina välttää ilmaisten wifi-verkkojen käyttämistä, äläkä koskaan käsittele arkaluontoista tietoa julkisessa verkossa. Kaikki tieto helposti nähtävillä näissä ilmaisissa langattomissa verkoissa.

Ainoa olemassaoleva suoja tähän on Android VPN-palvelu. Onneksi useimmat VPN:t tarjoavat natiivisovelluksia Androidille. Android VPN takaa, että voit käyttää ilmaisia langattomia verkkoja turvallisesti. Kaikki tietosi kulkee salattuna tunnelissa.

Siirry ExpressVPN
Erikoistarjous toukokuu 2024n loppuun asti

Vapauta alueellisesti rajattu sisältö

Tämä on yksi yleisimpiä asioita, joihin VPN otetaan avuksi. Se liittyy IP-osoitteeseen josta mainitsin aiemmin. Käytännössä VPN-ohjelmisto näyttää sinut toisen maan käyttäjänä. Lista valittavista maista riippuu VPN-tarjoajastasi. Se luo linkin laitteesi ja palvelimen välillä ja palvelimen maa määrittää minkä maan käyttäjänä näyt verkossa. Sen jälkeen kyseinen palvelin ottaa yhteyden haluamaasi verkkosivustoon, hakee sinulle haluamasi tiedon ja lähettää sen sinulle.

Tätä voi käyttää esim. kun haluat katsoa US Netflixiä tai katsoa AMC-tv:tä nähdäksesi viimeisimmän The Walking Dead –jakson. Tämä ei päde ainoastaan Yhdysvalloissa, vaan kaikissa maissa joissa on maarajoitettua sisältöä.

Teknisempää tietoa löydät aiemmista artikkeleistani. Olen kirjoittanut useita artikkeleita teemalla VPN-arvostelu, VPN aloittelijalle, VPN kokemuksia, paras VPN Android:ille.

Rajattomasti dataa – vai dataa rajatusti

Eräät VPN-ohjelmistot tarjoavat tiedon kompressointi-ominaisuuden, joka on keino pienentää kuvien kokoa pienentämällä niiden resoluutiota (mm. CyberGhost). Et huomaa eroa mobiilikäytössä, mutta tämä ominaisuus pakkaa tiedon paljon pienempään kokoon.

Se poistaa ja minimoi myös HTML, CSS ja Javascript –tiedostoja. Sen ansiosta verkkosivut latautuvat paljon nopeammin ja sinulla on näin nopeammin pääsy haluamaasi sisältöön.

Tämä ominaisuus voi mahdollisesti tarjota sinulle viisinkertaisen määrän dataa sinulle tarjottuun pakettiin verrattuna. Tästä on hyötyä varsinkin, jos käytät puhelintasi verkkotukiasemana (hotspot) tietokoneellesi, tai muille laitteille.

Siirry ExpressVPN
Erikoistarjous toukokuu 2024n loppuun asti

Valitse paras Android VPN

Markinoilta löytyy paljon VPN Android –tarjoajia, jotka väittävät olevans paras VPN Android-laitteille. Joukosta löytyy ilmaisia VPN-ohjelmistoja, käytettäväksi omalla riskilä. Lista jonka olen tehnyt, sisältää parhaat VPN –tarjoajat Androidille. Kaikki ovat luotettavia palveluntarjoajia, joista voit rauhassa valita haluamasi VPN Android-laitteelle.

Paras Kaikki Aika 1 ExpressVPN-arvostelu 2024
9.8
2 CyberGhost VPN kokemuksia 2024
9.5
3 IPVanish -arvostelu 2024
9.2
4 Private Internet Access Kokemuksia 2024
9
5 NordVPN kokemuksia 2024
8.5
OLE VAROVAINEN ILMAISTEN ANDROID VPN SOVELLUSTEN KANSSA! Mikään ei ilmaista tässä maailmassa… jos tiedät mitä tarkoitan. He voivat kerätä tietoa ja verkkosivukäyttäytymistäsi kaupallisiin tarkoituksiin, tai pahempaankin; he voivat myydä laajakaistaasi tai käyttää sinua bottiverkkona (bonet). Ilmainen VPN voi tehdä enemmän haittaa kuin hyötyä.

VPN Android käyttöönotto

Sovellus Play Storesta

Useimmat VPN:t tarjoavat natiivisovelluksen Androidille. Se on helppo asentaa ja ottaa käyttöön. Se voi tarjota myös OpenVPN-protokollan (joka ei ole manuaalisessa käyttöönotossa mahdollinen). Kaikki sovellukset ovat vähän erilaisia, mutta käyttöönottoprosessi on hyvin samankaltainen;

 • Valitse haluamasi tilausjakso ja tilaa VPN verkkosivuilta
 • Avaa Play Store
 • Hae tilaamasi VPN –sovellus
 • Lataa ja asenna sovellus
 • Avaa yhteys omilla käyttäjätiedoillasi
 • Valitse palvelin haluamastasi maasta
 • Valitse ”avaa yhteys”, valmis!

Manuaalinen käyttöönotto

Tämä ohjeistus on tehty Samsung-puhelimellani jossa on Android ja VyprVPN. Useimmissa Android-laitteissa on samannäköinen setuppi.

 1. Avaa asetukset
  androidien manuaalinen asetus 1
 2. Kirjoita ”vpn” hakukenttään ja valitse ensimmäinen tulos: VPN
  androidien manuaalinen asetus 2
 3. Uudessa ikkunassa, valitse ”lisää VPN” (add vpn)
  androidien manuaalinen asetus 3
 4. Avautuvassa ikkunassa;
  • Nimeä oma VPN – valitse helppolukuinen nimi jatkokäyttöä varten
  • Valitse protokolla-tyyppi (type); Suositukseni on L2TP/IPsec PSK, koska PPTP on Androidissa melko epävakaa ja OpenVPN ei ole mahdollinen manuaalisessa käyttöönotossa
  • Syötä palvelimen osoite, jonka löydät VPN verkkosivuilta
  • Täytä IP Sec ennaltajaettu avain (pre-shared key) – tämä löytyy myös VPN verkkosivuilta
  • Valitse ”tallenna
   androidien manuaalinen asetus 4
 5. Avataksesi yhteyden, klikkaa juuri lisäämääsi ja nimeämääsi VPN:ää
  androidien manuaalinen asetus 5
 6. Avautuvassa ikkunassa;
  • Syötä käyttäjätietosi (muista isot ja pienet merkit)
  • Tarkista käyttäjätietojen tallennus
  • Valitse ”yhdistä” ja se on siinä!
   androidien manuaalinen asetus 6

Tässä oli minun oppaani: Top 5 – Paras Android VPN: Suojaa älypuhelimesi VPN-ohjelmistolla. Lisää on tulossa, eli pysy kanavalla.

Siirry ExpressVPN
Erikoistarjous toukokuu 2024n loppuun asti

Avatar photo

Kattan asiantuntemuksen ansiosta Internet-liittyvissä aiheissa hän, taitava turvallisuustutkija, pyrkii antamaan merkittävän panoksen tälle verkkosivustolle ja palauttamaan yhteisölle. Hänellä on online-turvallisuustodistus, joka rikastuttaa hänen taustaansa ja tietämystään alalla. Kaikki tiedustelut tai yhteistyömahdollisuudet voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen katta@privacyonline.fi.

Kuulemme mielellämme ajatuksesi

Jätä kommentti

PrivacyOnline.fi