Paras Linux VPN 2024 – Vinkkejä valintaan

VPN:n valinta on vaikeaa, varsinkin jos kyseessä on harvemmin käytetty Linux. Mikä on paras Linux VPN 2024? Esittelemme tässä artikkelissa parhaat vaihtoehdot Linuxille. Jatka siis lukemista, mikäli haluat oppia lisää.

Kokeile ExpressVPN:ää
Paras Linux VPN: säästä 49 % ja hanki ExpressVPN

Testaa parasta VPN-palvelua Linuxille. Saat nyt 49 % alennusta ExpressVPN:n vuoden tilauksesta ja 3 kk kaupan päälle. Voit kokeilla palvelua 30 päivän laatutakuun turvin.

Artikkeli päivitetty: 19 kesäkuu 2024

Parhaat VPN palvelut Linuxille

Useimmat VPN-palvelut keskittyvät suosituimpiin käyttöjärjestelmiin, kuten Windows ja Mac, jolloin Linux jää usein niiden varjoon. Tähän artikkeliin olemme kuitenkin koonneet VPN for Linux sopivia palveluita.

Testasimme useita eri vaihtoehtoja ja vertasimme niitä keskenään. Olennaisimpana kriteerinä listalle pääsyyn oli luonnollisesti yhteensopivuus Linuxin kanssa.

Alla voit tutustuta niihin Linux VPNs-palveluihin, jotka saivat parhaat tulokset arviointiprosessissamme.

Paras Kaikki Aika 1 ExpressVPN-arvostelu 2024
9.8
2 CyberGhost VPN kokemuksia 2024
9.5
3 IPVanish -arvostelu 2024
9.2
4 Private Internet Access Kokemuksia 2024
9
5 NordVPN kokemuksia 2024
8.5

Miten paras Linux VPN valitaan?

Parhaan VPNs Linuxin valinta ei ole helppoa, mutta haluamme auttaa lukijoitamme sen tekemisessä. On tärkeää huomioida tietyt kriteerit, jotta voit valita parhaan VPN:n. Tutustu siis seuraaviin kriteereihin.

Maailmanlaajuinen palvelinten kattavuus

Palvelimia on hyvä olla useita ja mahdollisimman monissa eri maissa. Siten voit mennä takuuseen siitä, että VPN on nopea ja luotettava. Esimerkiksi ExpressVPN:llä on tuhansia palvelimia 94 eri maassa.

Sijantien lukumäärä tekee siitä vahvan tekijän VPN-palveluiden joukossa. Voit tarkistaa palvelinten tilan aina reaaliajassa ja valita siten parhaan mahdollisen vaihtoehdon juuri sillä hetkellä.

Yhteysnopeus

Yhteysnopeus kulkee myös käsi kädessä palvelinten lukumäärän kanssa. Mitä enemmän VPN:llä on palvelimia eri sijainneissa, sitä nopeampi VPN on. On tärkeää, että yhteysnopeus pysyy vakaana olipa kyseessä sitten Suomea tai muuta sen hetkistä lokaatiotasi lähellä sijaitseva tai kauempana vaikka toisella puolella maailmaa sijaitseva palvelin.

Haluat varmasti, että yhteys ei pätki verkkoa selatessa, striimatessa, pelatessa tai torrentteja ladatessa. Panosta siis hyvään ja nopeaan VPN:ään, kuten esimerkiksi ExpressVPN.

VPN Linuxille

Yksityisyys

Paras VPNs Linux panostaa myös käyttäjän yksityisyyteen. VPN:n on tarkoitus suojata käyttäjää verkon uhilta ja varmistaa, että pysyt anonyyminä.

ExpressVPN on sitoutunut suojaamaan käyttäjien yksityisyyttä ja siten se on erittäin vahvoilla tämän kriteerin suhteen. Käyttäjän yksityisiä tietoja ei jaeta kolmansille osapuolille ja suojauksessa käytetään 256-bittistä salausta.

Varmista, että VPN ei kerää lokitietoja vaikka selaushistoriasta, DNS-kyselyistä tai tiedonsiirrosta. IP-osoitteen tulee aina pysyä salassa, jotta voit säilyttää anonyymiytesi verkossa.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelun tärkeyttä ei voi vähätellä. Mikäli sinulla on ongelmia VPN:n käytön kanssa tai muuten vain kysymyksiä palveluun liittyen, on tärkeää voida saada apua helposti ja nopeasti.

Tutustu siis valitsemasi VPN-palvelun verkkosivuihin ja selvitä, mitä kautta asiakaspalveluun voi olla yhteydessä sekä kuinka nopeasti he vastaavat kysymyksiin. Verkkosivuilla on hyvä olla myös erillinen keskustelupalsta tai usein kysyttyjen kysymysten osio, jotta tiedät VPN:n olevan uskottava.

ExpressVPN tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden olla yhteydessä tukeen vuorokauden ympäri live chatin kautta. Voit myös lähettää sähköpostia, mikäli asia ei ole yhtä kiireellinen.

Hinta

Hinta on usein määrittävä tekijä mitä tahansa palvelua valitessa ja näin on myös VPN:n kohdalla. Tarkista, onko VPN-palvelulla hyviä tarjouksia saatavilla tai onko kannattavampi hankkia VPN Linuxille vuodeksi kerrallaan kuukausittaisen tilauksen sijaan.

Muun muassa ExpressVPN tarjoaa tilaajille 30 päivän laatutakuun. Se tarkoittaa sitä, että saat rahat takaisin, mikäli et ole tyytyväinen palveluun ja peruutat tilauksen 30 päivän kokeilujakson aikana olemalla yhteydessä asiakaspalveluun.

Siirry ExpressVPN
Erikoistarjous kesäkuu 2024n loppuun asti

Kokeile ExpressVPN:ää ilmaiseksi

ExpressVPN täyttää kaikki yllä mainitut kriteerit. Sillä on kattava palvelinverkosto ympäri maailmaa ja vakaana säilyvä yhteysnopeus sijainnista riippumatta.

Se on panostanut erityisesti käyttäjien turvallisuuteen ja yksityisyyteen verkossa ja sen asiakaspalveluun on helppo saada yhteys vaikka keskellä yötä live chatin välityksellä. Hinta-laatusuhteelta ExpressVPN on erinomainen vaihtoehto ja paras VPN Linuxille.

Kuten jo mainitsimme, on palvelua mahdollista testata ilmaiseksi. Palvelu sisältää 30 päivän rahat takaisin -takuun.  Hyödynnä siis 30 päivän tyytyväisyystakuu ja ole yhteydessä ExpressVPN:n asiakaspalveluun, mikäli haluat peruuttaa tilauksen.

Sinulta ei kysytä syytä tilauksen peruutukseen ja saat rahat takaisin noin viiden arkipäivän kuluessa. Hyödynnä tarjous heti ja hanki luotettava VPN Linuxille.

VPN for Linux

VPN:n hyödyt

Selvitetään nyt, mitä kaikkea hyötyä VPN:stä oikein on ja miksi se kannattaa hankkia.

Poistaa estot ja torjuu sensuuria

VPN mahdollistaa pääsyn useampiin striimauspalveluihin missä päin maailmaa tahansa. Se kiertää maakohtaiset estot, joita suoratoistopalveluiden tulee noudattaa. Voit katsoa esimerkiksi suosittua Netflixiä Amerikan valikoimalla. Yhdysvaltojen Netflix sisältää nimittäin paljon enemmän katsottavaa, kuin Suomen versio. Tämän lisäksi voit katsoa vaikka HBO:ta, Hulua sekä Amazon Primea.

Mikäli aiot matkustaa Kiinaan tai muuhun valtioon, joka sensuroi verkkoa, on VPN paras vaihtoehto sen torjumiseen. Hanki VPN jo Suomessa ennen matkaa ja asenna se laitteelle. Näin olet valmis käyttämään haluamiasi sovelluksia, kuten Instagram, Facebook ja Twitter, sekä selaamaan verkkoa vapaasti ilman sensuuria.

Lisää turvallisuutta ja suojaa yksityisyyttä

VPN parantaa myös merkittävästi käyttäjien turvallisuutta verkossa. Se tapahtuu suojatun tunnelin kautta, jonka avulla VPN varmistaa, että käyttäjän yksityiset tiedot eivät joudu vääriin käsiin ennen palvelimeen pääsyä.

Kaikille uniikki IP-osoite piilotetaan ja saat uuden virtuaalisen sijainnin maasta, jonka palvelimen valitset. IP-osoite paljastaa tietosi muille, joten sen piilottaminen parantaa yksityisyyttäsi verkossa. Näin hakkerit tai muut kolmannet osapuolet eivät pääse käsiksi tietoihisi.

Voit myös käyttää julkista Wifi-verkkoa huoletta. Julkiset Wifi-verkot ovat nimittäin yleensä suojattomia ja kaikille avoimia. Mikäli mahdollista, valitse julkinen Wifi-verkko, jonka avaamiseen tarvitaan salasana.

Tämä vähentää hieman verkon käyttöä. Tärkeintä on kuitenkin muistaa pitää VPN päällä, kun käytät vaikka kahvilan, lentokentän tai ostoskeskuksen omaa Wifi-verkkoa. Näin saat parhaan mahdollisen suojan.

VPN Linux

Näin asennat paras Linux VPN

VPN:n asentaminen on helppoa ja se onnistuu varmasti keneltä tahansa – olitpa sitten teknisesti taitava tai et. Suosittelemme käyttämään sovellusta ja sen automaattisia asetuksia, mutta voit myös säätää asetuksia manuaalisesti. Tämä vaihtoehto sopii kuitenkin paremmin edistyneemmille käyttäjille.

Näin voit asentaa VPN Linuxille ja aloittaa VPN:n käytön:

  1. Valitse VPN ja rekisteröidy käyttäjäksi. Meidän suosikkimme on ExpressVPN ja se on mielestämme paras VPN Linuxille. Sillä on palvelimia ympäri maailmaa ja sen yhteysnopeus on aina vakaa.
  2. Lataa VPN ja asenna se laitteelle. Asennuksen määrittämiseksi sinun tulee vain noudattaa näyttöön tulevia ohjeita. VPN käyttää yleensä oletusasetuksia, mutta voit myös muunnella niitä vapaasti.
  3. Avaa sitten VPN-sovellus, kun asennus on valmis. Voit valita haluamasi palvelimen ja suojautua verkon vaaroilta.

UKK – usein kysytyt kysymykset

Tässä yleisimpiä kysymyksiä, joita saamme, kun käyttäjät ovat aikeissa hankkia paras Linux VPN-palvelua. Lue kysymykset ja vastaukset alta.

Onko Linuxilla sisäänrakennettu VPN?

Ei, Linuxilla ei ole sisäänrakennettua VPN-palvelua. Sinun tulee siis valita luotettava VPN, mikäli haluat varmistaa turvallisen ja anonyymin netin selailun. Suosittelemme aina valitsemaan hyvät arvostelut saaneen maksullisen VPN:n ilmaisen sijaan. Näin voit suojautua uhilta ja parantaa yksityisyyttäsi verkossa myös Linuxilla.

Kuinka VPN toimii Linuxilla?

VPN toimii Linuxilla samalla tavalla kuin muidenkin käyttöjärjestelmien kanssa. Suosittelemme valitsemaan ExpressVPN:n, joka tarjoaa huippunopeuden sekä täyden turvallisuuden verkossa ympäri maailmaa.

Se on suunniteltu toimimaan myös Linux-käyttöjärjestelmän kanssa ja asennus sujuu helposti vain muutamassa minuutissa. Noudata tavallisia asennusohjeita, niin saat VPN:n toimimaan Linuxilla.

Yhteenveto: paras Linux VPN

Linux ei saa aina yhtä paljon huomiota, kuin tavallisimmat käyttöjärjestelmät Windows ja Mac. Kun hankit VPN-palvelua Linuxille, on syytä ottaa huomioon seuraavat asiat: palvelinten kattavuus, yhteysnopeus, yksityisyys ja asiakaspalvelu.

Nämä kriteerit parantavat huomattavasti käyttäjäkokemusta. Tärkeintä VPN:n käytössä on sen antama turvallisuus ja yksityisyys nettiä selatessa. VPN:stä on kuitenkin muutakin hyötyä, kuten maakohtaisten estojen kiertäminen ja sensuurin poistaminen.

Linux ei sisällä sisäänrakennettua VPN-palvelua, joten sen hankkiminen on olennaisen tärkeää. VPN:n asentaminen Linuxille on helppoa ja tapahtuu samalla tavalla, kuin muillekin laitteille.

VPN-palveluita on tarjolla runsaasti, joten jos et ole varma, mikä kannattaisi valita, voit aloittaa ExpressVPN:n käytöstä. ExpressVPN on ehdoton suosikkimme ja se pärjää erinomaisesti kilpailussa muita VPN-palveluita vastaan.

Testaa ExpressVPN:ää ilmaiseksi 30 päivän rahat takaisin -takuun avulla. Hyödynnä tarjous heti ja hanki VPN Linuxille, niin saat 49 % alennuksen vuoden tilauksesta. Tilaukseen tulee kolme kuukautta kaupan päälle.

Avatar photo

Kattan asiantuntemuksen ansiosta Internet-liittyvissä aiheissa hän, taitava turvallisuustutkija, pyrkii antamaan merkittävän panoksen tälle verkkosivustolle ja palauttamaan yhteisölle. Hänellä on online-turvallisuustodistus, joka rikastuttaa hänen taustaansa ja tietämystään alalla. Kaikki tiedustelut tai yhteistyömahdollisuudet voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen katta@privacyonline.fi.

Kuulemme mielellämme ajatuksesi

Jätä kommentti

PrivacyOnline.fi