Paras ilmainen virustorjunta 2024: mikä kannattaa valita?

Mikä on paras ilmainen virustorjunta vuonna 2024? Haluatko viruksentorjuntaohjelman, joka tarjoaa tehokkaan suojan haittaohjelmia sekä viruksia vastaa? Jatka siinä tapauksessa lukemista, niin kerromme, mikä ilmainen virustentorjunta kannattaa valita. Ohjelmissa on nimittäin eroja ja haluat varmasti parhaat ilmaiset virustorjuntaohjelmat omille laitteille.

Kokeile nyt
Hanki Malwarebytes - paras ilmainen virustorjunta.

Malwarebytes on markkinoiden paras virustorjuntaohjelma. Suojaa laitteesi viruksilta ja haittaohjelmilta. Hanki Malwarebytes heti ja saat sen 39 % alehintaan.

Artikkeli päivitetty: 22 toukokuu 2024

Paras ilmainen virustorjunta 2024

Mikä on paras ilmainen viruksentorjunta vuonna 2024 ja onko Windowsin oma suojaus riittävä virusten ja haittaohjelmien estämiseen? Viruksentorjuntaohjelmaan panostaminen on tärkeää, jotta voit suojata laitteesi laadukkailla suojausominaisuuksilla. Ilman viruksentorjuntaohjelmaa laitteesi altistuu verkossa vastaan tuleville hyökkäyksille. Ilmaiset virustorjunnat sekä Windowsin oma Microsoft defender -suojaus tarjoavat laitteelle vain perustason suojauksen. Ne ovat usein myös hyvin rajallisia ominaisuuksiltaan, kun taas maksullinen virustorjunta sisältää kaikki lisäsuojaa tuovat ominaisuudet. Tällaisia ominaisuuksia ovat muun muassa salasanojen hallintaan tarkoitettu työkalu, identiteettivarkauksilta suojautuminen ja jopa sisäänrakennettu VPN.

paras ilmainen virustorjunta

Tästä syystä onkin suositeltavaa hankkia maksullinen viruksentorjunta ilmainen sijaan. Siten voit olla varma siitä, että laitteesi on suojassa nettiä selatessa. Saat myös yleensä parempaa tukea asiakaspalvelusta. Ymmärrämme kuitenkin, että kaikilla ei ole varaa maksulliseen versioon ja olemme testanneet eri ilmaisia vaihtoehtoja ja nyt on aika laittaa parhaat ilmaiset virustorjuntaohjelmat järjestykseen. Ilmaiset virustorjuntaohjelmat voivat myös olla riittäviä, mutta valitse virustorjunta huolella. Mitkä ovat meidän mielestä parhaat ilmaiset virustorjuntaohjelmat? Jatka lukemista, niin saat sen selville.

Siirry Malwarebytes

Mikä on paras ilmainen virustorjunta?

Miten ilmainen virustorjunta kannattaa valita? Laadukas virustorjunta ilmainen versio on vaikeaa löytää. Netti on nimittäin täynnä erilaisia vaihtoehtoja, mutta kaikki niistä eivät suinkaan ole yhtä luotettavia ja tehokkaita, kuin mitä virustorjuntaohjelmat antavat olettaa. Ilmaiset virustorjuntaohjelmat ei välttämättä sisällä kovin monia hyödyllisiä ominaisuuksia.

Viruksentorjuntaohjelmasta kannattaakin yleensä suosiolla maksaa laadun takaamiseksi. Kokeilimme kuitenkin monia eri ilmaisia vaihtoehtoja ja listasimme parhaat virustorjuntaohjelmat tähän osioon. Testien tekeminen vaatii huolellista tutkimista ja tehtävä on melko työläs. Kiinnitimme huomiota tärkeimpiin asioihin, joita virustorjuntaohjelmaa valitessa tulee selvittää. Testasimme muun muassa asiakaspalvelun laadun, uhkien havaitsemisen, käytettävyyden sekä lisäominaisuuksien tason.

Perustimme siis testimme muun muassa näihin asioihin ja vertailimme ohjelmia sitten keskenään. Alla näet listattuna testitulostemme mukaan parhaat ilmaiset virustorjuntaohjelmat.

Suosikkimme on ehdottomasti Malwarebytes. Se tarjoaa parhaan yksityisyyden sekä turvallisuuden ja voimme mennä takuuseen sen toimivuudesta.Malwarebytes sisältää muun muassa pilvitallennustilan, Dark Web -yksityisyyden suojauksen, salasanojen hallintaohjelman sekä sisäänrakennetun VPN-palvelun. Nämä ovat erinomaisia lisäsuojaa tuovia ominaisuuksia. Huomaathan kuitenkin, että monet näistä ominaisuuksista ovat saatavilla vain maksullisessa versiossa. Voit valita tilauksen kolmesta eri vaihtoehdosta: Standard, Deluxe ja Premium. Tämä virustorjunta täytti kaikki odotuksemme ja voimme ehdottomasti suositella sen hankkimista.

Listan toisella ja kolmannella sijalla ovat McAfee Total Protection sekä Norton 360 Antivirus. Nekin ovat saaneet hyvät arvostelut testeissämme, mutta eivät ole aivan yhtä laadukkaita kuin Malwarebytes. McAfee Total Protection suojaus ei ole aivan samalla tasolla ja Norton 360 Antivirus sisältää vain rajoitetun VPN-palvelun. Muita suosittuja ilmaisia virustorjuntaohjelmia ovat muun muassa Bitdefender, Avira Free sekä Avast Free Antivirus.

Näin paras ilmainen virustorjunta valitaan

Jos et vielä omista viruksentorjuntaohjelmaa tai ole koskaan käyttänyt sellaista, ei varmasti ole helppoa valita sinulle sopivaa tuotetta. Mihin kannattaa kiinnittää huomiota virustentorjunta ilmainen tai maksullista versiota valitessa? Ilmaiset virustorjuntaohjelmat ovat yleensä hyvin rajoitettuja ja siksi onkin tärkeää huomioida tämä seikka. Olemme koonneet alle eri ominaisuuksia, joihin on syytä kiinnittää huomiota. Parhaat ilmaiset virustorjuntaohjelmat nimittäin panostavat juuri näihin ominaisuuksiin.

Suojaus

Suojaus on tietenkin merkittävässä osassa viruksentorjuntaohjelmaa valitessa. Vaikka kyseessä olisikin ilmainen virustorjuntaohjelma, on sen syytä täyttää tämä ominaisuus ja suojata laite viruksilta. Tarkistathan siis, mitä kaikkia haittaohjelmia ilmaiset virustorjuntaohjelmat pystyvät havaitsemaan ja poistamaan. Mitä useampia erilaisia haittaohjelmia ja viruksia se pystyy poistamaan, sitä parempi. Näin voit varmistua suojauksen monipuolisuudesta ja tehokkuudesta.

Uhkien havaitseminen

Ovatko parhaat ilmaiset virustorjuntaohjelmat tehokkaita havaitsemaan verkossa piileviä uhkia? Tämä kannattaa aina selvittää ennen virustorjunnan hankkimista. Näin virukset tai muut haittaohjelmat eivät pääse lainkaan laitteelle, vaan ne estetään heti, kun ohjelma havaitsee ne. Skannaus on merkittävässä osassa virusten havaitsemista ja poistamista. Täyden skannauksen tekemiseen kuluu enemmän aikaa, mutta se on myös kaikista tehokkain tapa suojata laite viruksilta ja poistaa mahdolliset turvallisuusuhat. Kun uhka havaitaan ajoissa, ei se pääse asentumaan laitteelle ja ongelmilta vältytään.

Järjestelmän kuormitus

On myös tärkeää kiinnittää huomiota siihen, paljonko ohjelma kuormittaa laitteen järjestelmää. Ei ole luonnollisesti hyvä, jos viruksentorjuntaohjelma hidastaa laitetta entisestään. Valitsethan siis ohjelman, joka säilyttää laitteen yhteysnopeuden. Kuten jo totesimme yllä, on täyden skannauksen tekeminen suositeltavaa, mutta siihen kuluu enemmän aikaa ja se yleensä hidastaa hieman laitteen toimintaa. Valitsemalla listalta parhaat ilmaiset virustorjuntaohjelmat, voit kuitenkin varmistua siitä, että laite ei kuormitu liikaa edes tässä tapauksessa.

Paras ilmainen virustorjunta: lisäominaisuudet

Parhaat ilmaiset virustorjuntaohjelmat sisältävät jonkinlaisia lisäominaisuuksia, jotka tuovat parempaa suojaa laitteelle. Yleensä lisäominaisuudet ovat kuitenkin tarjolla vain maksullisiin versioihin.

ilmaiset virustorjuntaohjelmat

On kuitenkin hyvä tutkia, mikäli ilmainen versio sisältää joitakin hyödyllisiä lisäominaisuuksia. Tällaisia ominaisuuksia voivat olla esimerkiksi sisäänrakennettu VPN-palvelu, pimeän verkon tarkkailu, salasanojen hallintaohjelma sekä lapsilukko. Tutki siis, millaisia lisäominaisuuksia on tarjolla ja valitse sitten paras ilmainen virustorjunta niiden mukaan. Ne ovat tärkeitä ominaisuuksia, jotka tuovat lisäarvoa ohjelmalle parantaen siten hinta-laatusuhdetta.

Käytettävyys ja yhteensopivuus

Onko ohjelma helppokäyttöinen? Tähän kysymykseen kannattaa aina selvittää vastaus, sillä et varmasti halua viruksentorjuntaohjelmaa, jonka käytön oppimiseen kuluu ikuisuus. On paljon parempi, jos sovellus on yksinkertainen ja se soveltuu niin aloittelijoille kuin myös taitaville osaajille. Varmistathan myös, että valitsemasi viruksentorjuntaohjelma soveltuu käyttämällesi laitteelle. Parhaat ilmaiset virustorjuntaohjelmat ovat yhteensopivia Androidin, iOS:n, Windowsin ja Macin kanssa.

Hinta

Kuten jo totesimme, on laadukkaan ilmaisen viruksentorjuntaohjelman löytäminen vaikeaa. Jos olet kuitenkin valmis maksamaan viruksentorjuntaohjelmasta, saat tarvittavia lisäominaisuuksia. On tärkeää valita hinta-laatusuhteelta sopiva tuote, sillä ethän varmasti halua maksaa turhaan huonosta ohjelmasta. Hinta vaihtelee yleensä eri tilausten mukaan ja voit valita esimerkiksi perustilauksen tai enemmän ominaisuuksia tai useampia laitteita suojaavan tilauksen. Tutustu siis eri tilausvaihtoehtoihin. Mikäli hankit ilmaisen virustorjuntaohjelman, ei se välttämättä täytä kaikkia odotuksiasi ja saatat pettyä sen tarjontaan, mutta ainakin voit aina vaihtaa toiseen ilmaiseen tuotteeseen.

Paras ilmainen virustorjunta: asiakaspalvelu

Viimeisimpänä, muttei suinkaan vähäisimpänä, on asiakaspalvelun laatu. Tarkista, kuinka saat yhteyden asiakaspalveluun – tarjoavatko he tukea live chatin, sähköpostin tai puhelimen välityksellä? Sisältävätkö nettisivut keskustelupalstan tai usein kysyttyjä kysymyksiä, joiden kautta on usein nopeampi saada vastaus. Kannattaa myös lähettää muutama tukipyyntö ennen palvelun hankkimista, jotta voit tarkistaa kuinka hyvin saat vastauksen ongelmaan. Hyvä asiakaspalvelu vastaa pyyntöön nopeasti ja antaa täydentävän vastauksen, jolla ongelma ratkeaa.

Siirry Malwarebytes

Paras ilmainen virustorjunta: miksi sitä tulisi käyttää?

Mitä hyötyä viruksentorjuntaohjelmasta oikein on ja miksi sitä tulisi käyttää? Yksinkertaisesti sanottuna jos sinulla ei ole minkäänlaista suojausta laitteella, on laite altis kaikille verkon kautta tapahtuville hyökkäyksille ja haittaohjelmille. Haittaohjelmia ja viruksia tulee jatkuvasti lisää ja laadukas viruksentorjuntaohjelma onnistuu havaitsemaan myös uusimmat uhat. Pidäthän siis sovelluksen aina päivitettynä, jotta pysyt suojassa myös viimeisimmiltä uhilta.

Viruksentorjuntaohjelma pystyy skannaamaan laitteen mahdollisilta viruksilta ja varmistamaan, että ne eivät aiheuta haittaa laitteelle. Voit tehdä tämän automaattisesti tietyin väliajoin tai suorittaa manuaalisen skannauksen. Monet tuotteet tarjoavat myös suojaa haitallisilta sivustoilta, jotka yrittävät kalastaa yksityisiä tietoja käyttäjästä.

parhaat ilmaiset virustorjuntaohjelmat

Viruksentorjuntaohjelman lisäksi on syytä varmistaa, että laite on päivitetty aina uusimpaan versioon ja että kaikki turvallisuuspäivitykset ovat kunnossa. Selain on myös syytä päivittää uusimpaan versioon. Laitteiden omat päivitykset ja suojausohjelmat eivät kuitenkaan takaa maksimaalista suojausta. Tästä syystä onkin hyvä hankkia lisäsuojaa laitteeseen viruksentorjuntaohjelman muodossa. Hanki siis paras ilmainen virustorjunta ja suojaa laitteesi!

Paras ilmainen virustorjunta: asennus

Viruksentorjuntaohjelman käyttö ja asentaminen on helppoa. Mikäli siinä ilmenee kuitenkin ongelmia, voit aina olla yhteydessä asiakaspalveluun ja he neuvovat sinua lisää. Voit asentaa virustorjuntaohjelman menemällä kyseisen tuotteen nettisivuille ja valitsemalla sopivan tilausvaihtoehdon – oli se sitten ilmainen tai maksullinen tilaus. Rekisteröidy käyttäjäksi antamalla omat tietosi ja luomalla käyttäjätilin. Tämän jälkeen voit ladata sovelluksen laitteelle ja asentaa sen saamiesi ohjeiden mukaan. Asennus tapahtuu sitten automaattisesti ja voit ottaa ohjelman käyttöön.

Viruksentorjuntaohjelmat pyörivät automaattisesti taustalla ja voit selata nettiä huoletta ilman hyökkäysten pelkoa. Virustorjuntaohjelma nimittäin havaitsee kaikki mahdolliset uhat ja ilmoittaa niistä käyttäjälle. Sitten ne poistetaan ja laite pysyy kunnossa. Voit myös tehdä manuaalisen täysskannauksen tai etsiä viruksia vaikka tietyistä kansioista. Mikäli viruksentorjuntaohjelma ei sisällä VPN:ää, kannattaa se hankkia erikseen. Suosittelemme erityisesti ExpressVPN:n kokeilemista, sillä se tarjoaa testiemme mukaan parhaan suojan ja tehokkuuden. Se toimii myös erinomaisesti yhdessä Malwarebytes -virustorjuntaohjelman kanssa.

Yhteenveto: mikä on paras ilmainen virustorjuntaohjelma vuonna 2024?

Mitkä ovat siis parhaat ilmaiset virustorjuntaohjelmat vuonna 2024? On aika tehdä lyhyt yhteenveto aiheesta. Viruksentorjuntaohjelmat tuovat laitteelle tarvittavaa lisäsuojaa netin vaaroja vastaan. Haittaohjelmia ja viruksia syntyy koko ajan lisää ja on tärkeää suojata laite niiden aiheuttamalta haitalta. Tästä syystä olemmekin koonneet tähän artikkeliin kaikki parhaat ilmaiset virustorjuntaohjelmat vuonna 2024. Paras ilmainen virustorjuntaohjelma takaa suojauksen tehokkuuden ja mahdollistaa myös yhden tai useamman lisäominaisuuden käytön. Suosittelemme valitsemaan Malwarebytes -ohjelman, sillä se sai laajoissa testeissämme parhaat tulokset. Se sisältää myös sisäänrakennetun VPN-palvelun.

Mikäli pohdit toimivatko parhaat ilmaiset viruksentorjuntaohjelmat vai kannattaako ohjelmasta maksaa, voimme sanoa, että tähän artikkeliin listaamamme tuotteet ovat sopivia myös ilmaisina versioina. Ne ovat siis riittävän tehokkaita suojaamaan laitteen viruksilta ja haittaohjelmilta. Suosittelemme kuitenkin ehdottomasti hankkimaan maksullisen ohjelman, sillä se tarjoaa aina enemmän turvallisuutta parantavia lisäominaisuuksia. Jos siis haluat suojan viruksia ja haittaohjelmia vastaan, hanki kunnon virustorjuntaohjelma. Voit hankkia Malwarebytes -tilauksen artikkelissa olevia linkkejä klikkaamalla. Kiitos, kun luit artikkelin.

Avatar photo

Kattan asiantuntemuksen ansiosta Internet-liittyvissä aiheissa hän, taitava turvallisuustutkija, pyrkii antamaan merkittävän panoksen tälle verkkosivustolle ja palauttamaan yhteisölle. Hänellä on online-turvallisuustodistus, joka rikastuttaa hänen taustaansa ja tietämystään alalla. Kaikki tiedustelut tai yhteistyömahdollisuudet voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen katta@privacyonline.fi.

Kuulemme mielellämme ajatuksesi

Jätä kommentti

PrivacyOnline.fi