McAfee vs Norton: kumpi on parempi viruksentorjuntaohjelma?

McAfee vs Norton -vertailu on jännittävää, sillä molemmat kuuluvat virustorjuntaohjelmien parhaimmistoon. Kumpi ohjelma siis kannattaa valita? Lue tämä artikkeli ja selvitä palveluiden erot ja ominaisuudet. Valitse sitten itsellesi parhaiten sopiva virustorjuntaohjelma 2024.

Hanki tästä
McAfee-virustorjuntaohjelma

Hanki paras virustorjuntaohjelma, joka suojaa laitteesi haittaohjelmilta. Saat 30 päivän rahat takaisin -takuun.

Artikkeli päivitetty: 17 huhtikuu 2024

McAfee vs Norton: vertailutaulukko

Ymmärrämme, että osa lukijoistamme ovat varmasti kiireisiä eivätkä halua selata läpi koko Norton Antivirus vs McAfee -artikkelia. Tästä syystä olemme koonneet alle pienen yhteenvedon voittajista ja häviäjistä yksinkertaisen taulukon muodossa. Siitä on helppo tarkistaa itselleen tärkeimmät kriteerit ja kuinka arviointitulokset jakautuvat näiden kahden palvelun välillä.

Kriteerit McAfee Norton
Suorituskyky Voittaja Häviäjä
Hinta Häviäjä Voittaja
Ominaisuudet Voittaja Häviäjä
Asiakaspalvelu Tasapeli Tasapeli
Yhteensopivuus Voittaja Häviäjä

Kuten huomaat, on McAfee voittanut useamman osion ja se on meidän suosikkimme näistä kahdesta. Kilpailu oli kuitenkin tasavertoinen ja käymme myöhemmin artikkelissa tarkemmin läpi kaikki kriteerit ja miten Norton v McAfee pärjäsivät kussakin osiossa. Jatka siis lukemista ja opi lisää aiheesta!

Siirry McAfee Total Protection

McAfee vs Norton: lyhyt esittely

Jotta tietäisit enemmän McAfee Norton -palveluista, haluamme ensin tehdä lyhyen esittelyn kummastakin.

McAfee

McAfee on John McAfeen vuonna 1987 perustama yritys ja se on ollut suuressa suosiossa käyttäjien keskuudessa aina siitä lähtien. Yritys myytiin myöhemmin Intelille, mutta nykyään McAfee toimii itsenäisenä yhtiönä.

Lue lisää McAfee-kokemuksia tästä artikkelista.

mcafee vs norton

Norton

Norton on puolestaan Peter Nortonin vuonna 1990 perustama yritys. Se on yksi ensimmäisistä virustorjuntaohjelmista ja on edelleen ajan tasalla uusien virusten sekä haittaohjelmien suhteen pitämällä ohjelman aina päivitettynä.

Lue lisää Norton-kokemuksia tästä artikkelista.

norton vs mcafee

McAfee vs Norton: turvallisuus

Nyt on aika aloittaa Norton 360 vs McAfee -palveluiden vertailu. Koska turvallisuus on aina merkittävässä osassa mitä tahansa palvelua, haluamme aloittaa vertailun tästä kriteeristä. Testasimme alla olevat turvallisuusominaisuudet.

Palomuuri

Palomuurin ideana on estää asiaton pääsy verkosta toiseen. Kumpikin Norton vs McAfee -vertailun osapuolista sisältää palomuurin, jota käyttäjä voi mukauttaa itselleen sopivaksi. Näet Nortonilla myös luotettavien ohjelmien luettelon, joilla asennusaikaa on helpompi lyhentää. Tätä ominaisuutta ei McAfeella ole.

Nortonin palomuuri soveltuu siis paremmin muokattavaksi, mutta kummatkin ovat turvallisia ja estävät mahdollisia haittaohjelmia tai hakkereita pääsemästä verkkoon.

Identiteettivarkauksilta suojaaminen

Identiteetttivarkauksilta suojautuminen on tärkeää ja Norton suhtautuu siihen hyvin vakavasti. Saat kolme erilaista ominaisuutta, jotka suojaavat käyttäjän henkilöllisyyttä verkon vaaroilta. Niitä ovat luottotietojen tarkkailu, pimeän verkon tarkkailu sekä puhelimen haltuunoton tarkkailu. Saat Nortonin mukana myös sijoitustoimintaan liittyviä hälytyksiä.

McAfee puolestaan sisältää ainoastaan pimeän verkon tarkkailun, joten tässä osiossa paremman turvan tuo Norton.

mcafee vs norton

Pimeän verkon tarkkailu

Kuten jo yllä olevassa osiossa mainitsimme, on pimeän verkon tarkkailu kummankin palvelun sisältämä ominaisuus. Saat siis hälytyksen vahingossa muille sivustoille vuotaneista tiedoistasi ja näin pystyt reagoimaan siihen ajoissa.

Tällaisia yksityisiä tietoja ovat esimerkiksi sähköpostiosoite, luottokortin numero, tilitietojen turvakysymysten vastaukset sekä käyttäjänimet.

mcafee norton

VPN

VPN on tärkeä turvallisuusapuväline, jonka Norton vs McAfeen -vertailun osapuolet tarjoavat käyttäjille sisäänrakennettuna. McAfeen VPN on huomattavasti Nortonin VPN-palvelua nopeampi ja se todella yllätti.

Voit käyttää VPN:ää esimerkiksi Amerikan Netflixin estojen kiertämiseen sekä torrenttien anonyymiin lataamiseen. Emme löytänyt pahemmin moitteita kummastakaan VPN:stä.

mcafee norton

Pilvitallennustila varmuuskopioille

Nortonin tilaukseen on saatavilla jopa 100 Gt pilvitallennustila. Voit tällä tavalla varmistaa, että tietosi pysyvät varmasti turvassa, mikäli laitteelle tai tiedostoille tapahtuu jotakin ikävää. Et siis menetä tärkeitä tietojasi. Tätä ominaisuutta ei valitettavasti ole tarjolla McAfeen palvelussa.

Salasanojen hallinta

Saat paremman salasanojen hallintaohjelman Nortonin kaikkiin tilauksiin, kun taas McAfee mahdollistaa vain 15 salasanan tallentamisen perustilaukseen ja joudut maksamaan muuten kalliimmasta paketista. Toisille 15 salasanaa on sopiva määrä, mutta tiedän useimpien lukijoiden tarvitsevan enemmän.

Muutoin salasanojen hallintaohjelmat ovat hyvin samankaltaiset kummallakin palvelulla ja tämä osio oli hyvin tasavertainen Norton vs McAfee -kamppailussa. Voit luoda uusia ainutlaatuisia salasanoja sekä tallentaa eri tileille tarvittavat kirjautumistiedot sekä täyttää ne automaattisesti. Näin sinun tarvitsee muistaa vain yksi pääsalasana itse salasanojen hallintaohjelmaa varten kirjautumiseen.

norton vs mcafee

Lapsilukko

Laadukas lapsilukko antaa vanhemmille rauhan ja lapset voivat huoletta selata nettiä itsenäisesti. Norton sisältää hieman enemmän toimintoja McAfee-palveluun verrattuna. Voit kuitenkin estää sopimattomia sivustoja ja sovelluksia, joilla et halua lapsesi vahingossa vierailevan.

Voit halutessasi seurata sijaintia sekä valvoa lapsen toimintaa verkossa. Norton esimerkiksi paljastaa, mitä videoita lapsi katsoo netissä. Tämä tuo lisää mielenrauhaa huolehtivaisille vanhemmille.

Yksityisyyden tarkkailu

Yksityisyyden tarkkailu ja turvallisuuden takaaminen on kummankin palvelun tuoma turva. Norton ja McAfee suojaavat siis käyttäjää haittaohjelmilta ja varmistavat, etteivät yksityiset tiedot vuoda nettiin. Tämän suhteen kyseessä on tasapeli.

Laitteen optimointi

McAfee ei sisällä optimointityökaluja, joten tämän osion voittaja on helppo valita. Nortonilla voit optimoida laitteen käynnistyksen ja kovalevyn. Voit myös siivota väliaikaisia tiedostoja sekä eheyttää käynnistysaseman. Tämä on hyödyllinen ominaisuus erityisesti vanhemmille laitteille tai mikäli olet käyttänyt tietokonetta paljon.

Tämän osion voittaja: McAfee

Siirry McAfee Total Protection

Helppokäyttöisyys

Entä miten kummatkin Norton McAfee pärjäävät tämän osion vertailussa? Ovatko palvelut helppokäyttöisiä? Voit käyttää kumpaakin palvelua lukuisilla eri laitteilla ja verkossa tai sovelluksella. Nortonin sovelluksen käyttäminen on helppoa, mutta mobiilisovellus ei tarjoa kaikkia samoja turvallisuusominaisuuksia, josta palvelu saa miinusta.

mcafee norton

McAfeen sovelluksen käyttäminen on myös vaivatonta ja kaikin puolin turvallista. Sovellus on suunniteltu hyvin ja siinä on pidetty mielessä myös aloittelevat käyttäjät. Jotkin ominiasuudet ovat kuitenkin tarjolla ainoastaan selaimella. Mobiilisovellus sisältää kuitenkin samat ominaisuudet kuin työpöytäsovelluskin.

Tämän osion voittaja: McAfee

Yhteensopivuus

Norton vs McAfee -vertailussa kummatkin tukevat Mac-, Windows-, iOS- ja Android-laitteita. Niin vanhempia kuin myös nykyisiä versioita. Kummatkin tukevat myös selaimia, kuten Firefox, Chrome, Safari ja Edge.

Voit käyttää Nortonia samaan aikaa äärettömällä määrällä laitteita ja McAfeeta enintään 10:llä laitteella.

Tämän osion voittaja: McAfee

Siirry McAfee Total Protection

Hinta ja tilausvaihtoehdot

Norton sisältää kolme eri tilausvaihtoehtoa, joista käyttäjä voi valita sopivan. Niitä ovat Norton 360 Standard, Norton 360 Deluxe sekä Norton 360 Premium. Palvelu on saatavilla joko vuoden tai kahden vuoden pituisena tilauksena. Premium sisältää tietenkin kaikki parhaat ominaisuudet ja voit käyttää sitä useammilla laitteilla kuin Standard-tilausta. Saat myös enemmän pilvitallennustilaa.

Hintaa Standard-tilaukselle tulee vuodessa 48,90 euroa ja kahden vuoden Premium-tilaus maksaa 179,90 euroa.

McAfeen hinnoittelu on hieman kalliimpi ja perustason tilaus vuodeksi maksaa 54,95 euroa. Sen voi hankkia myös perhetilauksena. Hinnan puolesta voiton vie siis Norton, joka tarjoaa edullisemman vaihtoehdon käyttäjille sekä useita lisäominaisuuksia.

norton mcafee

McAfeen tuotteille on saatavilla 30 päivän rahat takaisin -takuu ja se on mahtava etu, jonka McAfee voittaa osakseen.

Tämän osion voittaja: Norton

McAfee vs Norton: asiakaspalvelu

Asiakaspalvelu on aina yksi merkittävimmistä kriteereistä, kun arvioimme tuotteita ja palveluita. Sen perusteella saat paremman kuvan yrityksen arvoista ja opit, onko asiakas etusijalla. Molemmat palvelut pärjäsivät erinomaisesti tässä osiossa.

Norton vs McAfee -palveluiden asiakastuki on avoinna ympäri vuorokauden eli voit olla yhteydessä tukeen aina, kun tarve vaatii. Asiakaspalvelua on tarjolla puhelimitse, sähköpostitse ja live chatin kautta. Voit lukea myös usein kysyttyjä kysymyksiä sekä tutustua palveluiden keskustelupalstoille, joista voi myös saada nopeasti apua jo kysyttyihin kysymyksiin.

Koska kummatkin palvelut pyrkivät auttamaan asiakkaitaan parhaalla mahdollisella tavalla, tulee tässä osiossa tasapeli ohjelmien välille.

Voit olla yhteydessä McAfeen tukeen tästä linkistä.

Nortonin tukeen saat yhteyden tämän linkin kautta.

Tämän osion voittaja: tasapeli

Yhteenveto: kumpi on voittaja?

Norton vs McAfee – kumpi vie voiton? Molemmat palvelut ovat suosittuja ja hyvästä syystä markkinoiden parhaimpien virustorjuntaohjelmien listalla. Mutta jos voittaja pitää valita, on se McAfee.

McAfee tarjoaa parempia turvallisuusominaisuuksia ja sen sovelluksen käyttäminen on helppoa niin puhelimella kuin myös muilla laitteilla. Nortonin mobiilisovelluksesta puuttui tärkeitä turvallisuusominaisuuksia, joita olisimme toivoneet näkevämme. Hinta on hieman Nortonia kalliimpi, mutta ehdottomasti sen arvoinen. Kokeile vaikka itse.

Avatar photo

Kattan asiantuntemuksen ansiosta Internet-liittyvissä aiheissa hän, taitava turvallisuustutkija, pyrkii antamaan merkittävän panoksen tälle verkkosivustolle ja palauttamaan yhteisölle. Hänellä on online-turvallisuustodistus, joka rikastuttaa hänen taustaansa ja tietämystään alalla. Kaikki tiedustelut tai yhteistyömahdollisuudet voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen katta@privacyonline.fi.

Kuulemme mielellämme ajatuksesi

Jätä kommentti

PrivacyOnline.fi