Paras Arvo

NordVPN kokemuksia 2022: onko palvelu hyvä?

nordvpn

Esittelemme tässä artikkelissa NordVPN kokemuksia ja selvitämme, onko kyseessä hyvä VPN-palvelu sekä mitä ominaisuuksia se tarjoaa käyttäjille. Etsitkö toimivaa ja laadukasta tapaa suojata laitteesi hakkereilta sekä muilta kolmansilta osapuolilta? Suosittelemme siinä tapauksessa jatkamaan lukemista, niin kerromme miten tämä VPN voi auttaa.

Hanki tästä
NordVPN tarjoushintaan - säästä jopa 68%

Haluatko laadukkaan ja nopean VPN-palvelun? Hanki tästä edulliseen vuosihintaan ja säästä jopa 68% ja 30 päivän rahat takaisin -takuu.

Artikkeli päivitetty: 29 kesäkuu 2022

Mikä on NordVPN?

Selvitetään Nord VPN kokemuksia lisää itse palvelun lyhyen esittelyn jälkeen. Tämä VPN julkaistiin noin 10 vuotta sitten vuonna 2012 ja se on edelleen yksi suosituimmista VPN-palveluista käyttäjien keskuudessa. Se on panostanut erityisesti kyberturvallisuuteen ja on siinä alansa huippuja.

Nord VPN on Panaman toimivallan alainen ja sillä on toimistoja Panaman lisäksi myös Liettuassa, Isossa-Britanniassa sekä Alankomaissa. Sillä on nykyään yli 5 601 palvelinta 60 eri maassa. Tämä on huikea määrä palvelimia ja tekee siten palvelusta nopeamman.

VPN NordVPN -palvelua voidaan käyttää useimmilla laitteilla, kuten  Windows, macOS, Linux, Android, iOS. VPN-palvelun lisäksi ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa P2P-vertaisverkko ja Tor-verkko anonyymiin torrenttien lataamiseen. Se skannaa myös pimeän verkon käyttäjien mahdollisten tietovuotojen varalta ilmoittaen tuloksista aina reaaliajassa. Näin pysyt aina suojattuna myös tietovuodoilta.

Tämä VPN on myös voittanut lukuisia palkintoja turvallisimman ja luotettavimman VPN-palvelun sarjassa.

NordVPN hinta: hinta ja tilausvaihtoehdot

Mikä on tämä VPN hinta? Se riippuu siitä, oletko valmis hankkimaan palvelun pidemmäksi aikaa vai haluatko vain kuukausitilauksen. Kuukauden pituinen tilaus on kaikista kallein vaihtoehto, mutta sen hyvä puoli on se, että käyttäjän ei tarvitse sitoutua kauemmaksi aikaa. Vuoden ja kahden vuoden pituiset tilausvaihtoehdot ovat luonnollisesti edullisempia tarjouksia, koska kuukausihinta pienenee huomattavasti.

nordvpn hinta

Saat NordVPN Suomi -palvelun hintaan 10,49 euroa kuukaudessa, kun valitset vain yhden kuukauden veloituksen. Jos valitset vuoden tilauksen, on hinta 3,93 euroa kuukaudessa ja jos valitset kahden vuoden tilauksen, tulee hinnaksi 3,3 euroa kuukaudessa.

Voit käyttää VPN:ää jopa kuudella eri laitteella, eli sinun ei tarvitse ostaa erillistä tilausta vaikka puhelimeen ja tietokoneeseen. Maksutapoja on useita, joten voit valita kortin, kryptovaluutan tai jopa Amazon, Google tai Apple Payn.

NordVPN tarjous

Hanki VPN Nord jo tänään alennettuun hintaan. Saat 30 päivän tyytyväisyystakuun, eli jos et ole tyytyväinen tuotteeseen, saat rahat takaisin kuukauden kokeilujakson aikana, niin opit lisää aiheesta tässä.

Hanki tästä

Yhteenvetotaulukko

OMINAISUUSARVO
 Zero-logs? Kyllä, tietosi ja henkilöllisyytesi ovat turvassa
 P2p Kyllä
 Netflix US, UK, CA, AU, DE, FR
 Kirjautuminen usealla laitteella6 samanaikaista kirjautumista
 Valtiot60+
 Tuetut käyttöjärjestelmätWindows, macOS, Linux, Android, iOS
 Rahat takaisin takuu?30 Päivää
 ProtokollatWireGuard, OpenVPN (UDP/TCP), IKEv2/Ipsec
 ViestintätiedotRajoittamaton
 SalausMilitary AES 256 bits
 IP-osoitteetEi julkistettu
Palvelimet5 601+

Nord VPN -palvelun käyttö

Netflix

Mihin kaikkeen Nord VPN kokemuksia voikaan hyödyntää? Tämä VPN on erinomainen apu suojauksen lisäksi myös vaikka Netflixin tai muiden suoratoistopalveluiden katsomiseen.

Voit nimittäin katsoa muiden maiden Netflixiä ja siten nauttia laajemmasta tarjonnasta, kuin mitä vastaava suomalainen palvelu tarjoaa. Amerikkalainen Netflix-palvelu on pullollaan elokuvia ja sarjauutuuksia, joten sen testaaminen kannattaa. Kokeile myös Amazon Primea ja Hulua, jos haluat uutta mielenkiintoista katsottavaa.

Torrent

Voit myös hyödyntää Nord VPN -palvelua torrenttien lataamiseen. Keräsimme Tämä VPN kokemuksia torrenttien suhteen ja voimme todeta palvelun toimivan. Torrenttien lataaminen sujuu nopeasti ja täysin anonyymisti P2P-vertaisverkon avulla.

Voit valita lukuisista eri palvelimista parhaan juuri tähän tarkoitukseen sopivan palvelimen Nord VPN -sovelluksen suosittelemana.

Videopelit

Entä pelaaminen? Tarvitset nopean yhteyden, jotta pelaaminen ei kärsi. Tämä VPN testit osoittivat, että nopeus pysyy vakaana vaikka käyttäisitkin palvelimia ruuhka-aikaan. Tämä johtuu siitä, että palvelimia on niin paljon ympäri maailmaa. Pelaaminen ei siis pätki, vaan kuva latautuu ilman viiveitä.

Kiina

Testasimme myös Tämä VPN palvelua Kiinassa ja sen pitäisi edelleen toimia kyseisessä maassa. Maan hallituksella on kuitenkin tapana päivittää palomuureja jatkuvasti ja näin ollen VPN-palveluiden ei ole aina helppoa pysyä mukana muutoksissa, mutta kokemuksia uskoen se on suhteellisen luotettava palvelu myös tähän tarkoitukseen.

Ominaisuudet

Selvitetään seuraavaksi millaisia kokemuksia meillä on ominaisuuksien suhteen. Alla näet listattuna tärkeimpiä ominaisuuksia, joita tämä VPN sisältää.

nordvpn kokemuksia

Lokitietojen kerääminen

NordVPN ei kerää lokitietoja käyttäjistä. Koska palvelu on rekisteröity Panamaan, tarkoittaa se sitä, ettei se kuulu suurten valtioiden valvontaliittoon. Tämä tarjoaa paremman yksityisyydensuojan käyttäjille. Panaman lakien mukaan käyttäjistä ei tarvitse myöskään kerätä tietoja, joten Nord VPN voi todella noudattaa lokitietojen keräämättä jättämistä.

Koska Panaman lainsäädäntö ei ole aivan yhtä tiukkaa kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa tai Euroopassa, pysyy käyttäjien yksityisyys hyvin suojattuna, sillä tietoja ei ole pakko säilyttää tai kerätä.

Salaus

Sen turvallisuus on myös huippuluokkaa, sillä Nord VPN on päivittänyt palvelunsa hiljattain NordLynx-protokollaan. Saat siis WireGuardin ja kaksoisNATin takaaman suojauksen ja nopeuden. Salauksena käytetään tyypillistä 256-bittistä AES-salausta. Nord VPN läpäisi myös kaikki tekemämme vuototestit.

Kill Switch

Kill Switch on nimensä mukaisesti hätäkatkaisin, joka estää netin käytön, mikäli VPN sattuu menemään vahingossa pois päältä. Voit siis selata nettiä huoletta ilman pelkoa yhteyskatkojen aiheuttamista vuodoista, kun muistat laittaa Kill Switch -ominaisuuden päälle. Tämä VPN sisältää myös erillisen tietyille sovelluksille tarkoitetun Kill Switch -ominaisuuden.

Haittaohjelmilta suojautuminen

Se neutraloi kyberuhat ennen kuin ne voivat tehdä todellista vahinkoa laitteellesi. Uhkasuojaus tekee selaamisestasi turvallisempaa ja sujuvampaa. Se auttaa sinua tunnistamaan haittaohjelmien sisältämät tiedostot, estää sinua pääsemästä haitallisille verkkosivustoille ja estää jäljittäjät ja tunkeilevat mainokset paikan päällä.

nord vpn kokemuksia

Mainosten torjunta

NordVPN kykenee torjumaan mainoksia omalla CyberSec-toiminnollaan. Voit ottaa sen helposti käyttöön ja huomasimme Nord VPN kokemuksia testatessa, että tämä toiminto todella toimii. Voit selata nettiä täysin mainoksetta, mikä on mahtavaa, sillä niiden latautuminen voi hidastaa paljon netin käyttöä.

Jäljityksen torjunta

Se estää jäljittäjät, kun vaeltelet Internetiä. Näiden turvallisuusominaisuuksien ja erinomaisen salauksen ansiosta käyttäjästä tulee täysin anonyymi netissä ja jäljittäminen on vaikeaa. Tietosi reititetään kahden eri VPN-palvelimen kautta ja se parantaa suojausta.

NordVPN kokemuksia: windows ja asetus

Jos käytät Windows-laitetta, sopii palvelun sovellus siihen erinomaisesti. Voit ladata sovelluksen NordVPN:n nettisivuilta. Asentaminen on helppoa ja nopeaa. Seuraa vain asennuksen aikana näytölle ilmestyviä ohjeita. Kun olet saanut sovelluksen asennettua Windows-laitteelle, voit määritellä VPN:n omat asetukset.

Suosittelemme varmistamaan, että Kill Switch on aina päällä, jotta yhteys nettiin voidaan tarvittaessa katkaista automaattisesti. Näin varmistat pysyvän suojauksen tilanteessa kuin tilanteessa.

nordvpn

Voit ottaa useimmat asetukset käyttöön tai poistaa käytöstä vain yhdellä klikkauksella. Mikäli olet hieman edistyneempi VPN:n käyttäjä, voit käyttää myös muita asetuksia, joiden kautta voit esimerkiksi mukauttaa DNS-osoitetta tai vaihtaa protokollien välillä. Aloittelijoita suosittelemme pysymään yksinkertaisemmissa toiminnoissa.

Windowsin sovellus on kaiken kaikkiaan käyttäjäystävällinen ja voit vaihtaa palvelinten välillä helposti ilman ongelmia. Se sopii erinomaisesti aloitteleville käyttäjille.

VPN toimii myös muilla käyttöjärjestelmillä, kuten OS ja Linux. Se on myös saatavilla Android- ja iOS-mobiililaitteille.

Hanki tästä

Testitulokset

Jotta NordVPN arvostelu olisi täydellinen, testasimme erikseen palvelun nopeuden ja DNS-vuodot. Tarkista tulokset alta.

Nopeus

Jos VPN on hidas ja sivujen lataamisessa kestää pitkään, on se todella turhauttavaa. Suoratoistopalveluiden estojen kiertäminen ei paljon auta, jos VPN toimii hitaasti. Teimme siis pari erilaista nopeustestiä. Testasimme ensin nopeuden ilman VPN-yhteyttä. Tämän jälkeen teimme saman testin VPN-yhteyden ollessa päällä. Latausnopeudessa ei tapahtunut merkittävää muutosta.

nord vpn

DNS-vuodot ja torrentit

Palvelu sisältää DNS-vuotosuojan ja testasimme sitä tarkoituksen mukaisella sivustolla. Voimme iloksemme antaa Nord VPN kokemuksia, jossa palvelu läpäisi kaikki testitulokset. P2P-vertaisverkon ansiosta voit käyttää VPN:ää myös turvalliseen torrenttien lataamiseen.

Voit myös käyttää erillistä proxya, joka takaa entistä nopeamman yhteyden. Sen suojaus ei kuitenkaan ole täysin salattu, mutta riittää hyvin torrenttien peruskäyttäjille.

Asiakaspalvelu

Nord VPN kokemuksia selvittäessä on tärkeää kiinnittää huomiota myös asiakaspalvelun laatuun. Se on hyvä tapa nähdä, kuinka palvelu pitää huolta käyttäjistään. Tämä VPN tarjoaakin asiakkaille mahdollisuuden ympäri vuorokauden saatavilla olevaan live chattiin sekä verkkosivuilla olevan tukipyyntölomakkeen, jonka asiakas voi täyttää.

Suosittelemme myös tutustumaan usein kysyttyjen kysymyksien osioon sekä tukisivustoon. Voit tarkistaa, mikäli joku toinen on jo ehtinyt kysyä saman kysymyksen ja saat sitten vastauksen nopeasti.

Teimme muutaman testikysymyksen ja asiakaspalvelu oli hyvin osaavaa ja ystävällistä. Jos tarvitset pikaista apua, voit olla yhteydessä live chatin kautta, mutta jos ongelma tuntuu haasteellisemmalta, on varmasti parempi olla suoraan sähköpostitse yhteydessä. Silloin asiakaspalvelun on helpompi auttaa.

Tässä vielä linkki VPN-palvelun asiakastukeen.

nordvpn kokemuksia

NordVPN kokemuksia vs kilpailevat VPN-palvelut

Halusimme myös vertailla NordVPN:n pahimpia kilpailijoita keskenään, jotta lukijat saisivat paremman kokonaisvaltaisen kuvan. VPN-palveluita on nimittäin tarjolla runsaasti ja kaikilla on omat hyvät ja huonot puolensa. Alla näet kaksi eri VPN-palvelua ja kuinka ne pärjäävät NordVPN kokemuksia vastaan.

NordVPN vs ExpressVPN

ExpressVPN on päässyt arvostelujemme ykkössijalle ja on siellä edelleen. Se tarjoaa parhaan mahdollisen hinta-laatusuhteen ja on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen palvelu.

ExpressVPN päihittää Nord VPN:n sekä nopeudessa että palvelinten määrässä. Se tarjoaa myös paremman ja vakaamman tietoturvan käyttäjille. ExpressVPN suoriutuu myös nopeammin torrenttien lataamisesta, sillä sen koko verkko on yhteensopiva P2P-vertaisverkon kanssa.

Näin ollen torrenttien lataamisesta tulee huomattavasti helpompaa, kun sopivaa palvelinta ei tarvitse erikseen etsiä. ExpressVPN onnistuu myös kiertämään Kiinan ja Venäjän asettaman sensuurin, jotta voit käyttää nettiä vapaasti kyseisissä maissa ja palvelu pitää tämän ominaisuuden aina päivitettynä.

Lue lisää ExpressVPN-palvelusta tästä artikkelista.

NordVPN vs AtlasVPN

Toinen hyvä vaihtoehto VPN-yhteyden käyttämiseen on hankkia AtlasVPN. Kyseessä on suhteellisen uusi palvelu, joka on kuitenkin osoittautunut varteenotettavaksi kilpailijaksi. Voit käyttää sen ilmaista tai maksullista versiota, mikä on hyvä etu joillekin käyttäjille.

Ilmainen versio ei kuitenkaan sisällä kaikkia ominaisuuksia, joten enemmän ominaisuuksia tarvitsevat käyttäjät tulevat pettymään ilmaiseen versioon. AtlasVPN on hieman Nord VPN:ää edullisempi, mutta sen palvelinten määrä on rajoitettu eikä yhteysnopeus ole siitä syystä läheskään samaa luokkaa.

Lue lisää AtlasVPN-palvelusta tästä artikkelista.

NordVPN kokemuksia 2022: yhteenveto

On aika tehdä yhteenveto, johon olemme koonneet NordVPN kokemuksia. Tekemämme arvostelun mukaan ja Nord VPN kokemuksia pohtien, voimme ehdottomasti suositella kyseisen palvelun käyttöä. VPN on panostanut merkittävästi yksityisyyden suojaamiseen ja sen kyllä näkee. Palvelun hinta on hieman kalliimpi varsinkin kuukausittain, mutta vuosittaiset tilaukset ovat suhteellisen edullisia.

Palvelu toimii niin mobiililaitteella kuin myös tietokoneella ja jopa reitittimessä. Voit käyttää tilausta samaan aikaan kuudella eri laitteella. Sovelluksen asentaminen sujuu nopeasti ja sen käyttäminen on helppoa.

Kun vertailemme Nord VPN kokemuksia, sisältää se kaikki välttämättömät ominaisuudet torrenttien lataamiseen, suoratoistopalveluiden maakohtaisten estojen kiertämiseen, pelaamiseen sekä tiettyjen valtioiden asettaman sensuurin kiertämiseen.

Hanki omakohtaisia NordVPN kokemuksia ja testaa palvelua 30 päivän ajan ilman sitoutumista. Jos et halua jatkaa palvelun käyttämistä, voit pyytää rahat takaisin asiantuntevasta asiakaspalvelusta, joka tarjoaa tukea live chatin kautta ympäri vuorokauden. Kiitos, kun luit Nord VPN kokemuksia artikkelista! Toivomme siitä olevan apua VPN:n hankkimisen suhteen.

9.5 kokonaispisteet
NordVPN kokemuksia

Yksityisyys ja turvallisuus
10
Piirteet
9
Nopeus ja suorituskyky
9.5
Vastinetta rahalle
9
Helppous
9.5
Etuja
 • Navigointipalvelin TOR
 • Sisältää HTTP-välityspalvelimen
 • Palvelin DoubleVPN
 • Nopea yhteys
Haitat
 • Yhteys PPTP / L2TP-konfiguraatiolla manuaalisesti
 • Kuukausimaksu on liian kallis

Verkkomaailma on hämmästyttävä tila tiedolle, viihteelle ja niin edelleen. Se auttaa yhteyksissä olevia ihmisiä kaikkialla maailmassa, vaihtamaan kulttuuria ja tietämään, mitä kotimme ulkopuolella tapahtuu. Verkkomaailma voi kuitenkin olla niin vaarallinen, jos et ole varovainen. Kokeneena IT-miehenä olen erittäin kiitollinen voidessani jakaa tietoa online-yksityisyydestä, tietoturvasta ja ohjata kaikki turvallisesti Internet-maailmaan.

Kuulemme mielellämme ajatuksesi

   Jätä kommentti

   PrivacyOnline.fi