ExpressVPN vs NordVPN: kumpi on parempi? 2024

Haluatko tietää kumpi voittaa ExpressVPN vs NordVPN -vertailussa? Molemmat ovat listan kärjessä markkinoiden parhaiden VPN-palveluiden joukossa. Mutta kumpi on parempi? Selvitä se tämän artikkelin avulla lukemalla tekemämme vertailu.

Hanki tästä
Edullinen ja laadukas ExpressVPN

Hanki ExpressVPN 49 % alennettuun hintaan vuodeksi ja saat kolme kuukautta kaupan päälle sekä 30 päivän tyytyväisyystakuun.Erikoistarjous: 12 kuukautta + 3 kuukautta ILMAISEKSI

Artikkeli päivitetty: 19 kesäkuu 2024

ExpressVPN vs NordVPN: vertailutaulukko

Tiedämme, että VPN-palveluiden vertailu voi olla työlästä ja aikaa vievää. Siksi olemme päättäneet helpottaa kiireisiä lukijoitamme ja laatineet lyhyen NordVPN vs ExpressVPN -yhteenvedon. Sen avulla voit helposti tarkistaa kunkin osion voittajan.

Kriteerit ExpressVPN NordVPN
Hinta Voittaja Häviäjä
Nopeus Voittaja Häviäjä
Ominaisuudet Voittaja Häviäjä
Asiakaspalvelu Tasapeli Tasapeli
Turvallisuus Voittaja Häviäjä

Tutustutaan seuraavaksi tarkemmin kumpaankin palveluun ja vertaillaan yllä olevia kriteereitä lisää. Haluatko tietää, mihin NordVPN ExpressVPN -vertailutulokset perustuvat? Jatka siis lukemista.

ExpressVPN

NordVPN ExpressVPN -vertailussa ensimmäisenä esittelyyn tulee ExpressVPN. ExpressVPN on vakaa ja luotettava palvelu, joka on palvellut käyttäjiä jo vuosien ajan. Se on erittäin tarkka turvallisuudesta, joten voit olla varma suojauksen tasosta palvelua käyttäessä. Palvelimia löytyy ympäri maailmaa yli 94 maasta mukaan lukien Yhdysvalloista, Isosta-Britanniasta sekä Suomesta.

Voit käyttää P2P-vertaisverkkoa torrenttien lataamiseen tai hyödyntää palvelinten sijaintia vaikka Yhdysvaltojen Netflixin katsomiseen. ExpressVPN tarjoaa nopean ja tasokkaan yhteyden. Sitä voidaan käyttää myös  Kiinan asettaman sensuurin kiertämiseen.

Voit kirjautua sisään samaan aikaan viidellä eri laitteella. ExpressVPN on käytettävissä sekä Windows- että Mac-laitteilla. Voit ladata sovelluksen myös puhelimeen Windows, Android, iOS, macOS, Chrome, Firefox, Router, Console, Apple TV, PlayStation, Xbox, Amazon Fire TV, Roku, Kindle.

Lue lisää kokemuksia ExpressVPN-palvelusta tästä artikkelista.

expressvpn nordvpn

NordVPN

Seuraavaksi haluamme esitellä NordVPN ExpressVPN -vertailun toisen osapuolen. NordVPN on noin 10 vuotta sitten julkaistu VPN-palvelu, joka herättää suurta suosiota käyttäjien keskuudessa. Kyberturvallisuuteen panostaminen on palvelun keskeinen tehtävä. Sillä on palvelimia myös yli 60 eri maassa, Suomi mukaan lukien, ja se tarjoaa siten nopean sekä kattavan palvelun käyttäjille.

Se tarjoaa suojan pimeältä verkolta tarkkaillen käyttäjän mahdollista tietojen vuotamista. Voit myös ladata torrentteja anonyymisti sekä kiertää suoratoistopalveluiden maakohtaiset estot. NordVPN on kaiken kaikkiaan luotettava ja käytännöllinen palvelu, joka toimii myös Kiinassa.

Voit kirjautua sisään samaan aikaan jopa kuudella eri laitteella. NordVPN tukee seuraavia käyttöjärjestelmiä: Windows, macOS, Linux, Android, iOS

Lue lisää NordVPN-kokemuksia tästä artikkelista.

Nyt on aika verrata palveluita keskenään tärkeimpien kriteereiden mukaan. Mikäli sinua kiinnostaa näiden kahden NordVPN ExpressVPN -palveluiden vertailu, jatka lukemista.

nordvpn expressvpn

Verkosto ja maakohtaisten rajoitusten kiertäminen

NordVPN vs ExpressVPN -vertailussa verkoston määrä on monipuolisempi ExpressVPN:n kohdalla. Sillä on yli 3 000 palvelinta 94 maassa (Suomi mukaan lukien), kun taas NordVPN:llä on yli 5 601 palvelinta 60 eri maassa (Suomi mukaan lukien). Molemmat palvelut toimivat tällä hetkellä hyvin Kiinassa, mutta Kiinan palomuuri päivittyy jatkuvasti, joten on hyvä tarkistaa aina ajankohtainen tieto ennen VPN:n tilausta.

Nopeus

Ensimmäisenä kriteerinä Nord VPN Express VPN -vertailussa on nopeus. Ethän halua VPN:n hidastavan netin selaamista tai suoratoistopalveluiden katsomista? Nopeuteen vaikuttavat lukuisat eri tekijät (kuten palvelimien käyttäjien määrä sekä prosessorin tehokkuus) ja olemme ottaneet ne kaikki huomioon.

Olemme suorittaneet pari nopeustestiä (paikallisia ja pitkän matkan testejä) kummallekin VPN-palvelulle ja tässä ovat tulokset. Testiemme perusteella ExpressVPN pärjää yhteysnopeuden ylläpitämisessä oikein hyvin paikallisella suomalaisella palvelimella sekä yhdysvaltalaisella palvelimella. NordVPN-palvelun yhteysnopeudessa ei myöskään tapahtunut merkittäviä muutoksia kun paikallinen palvelin vaihtui Yhdysvaltoihin.

ExpressVPN on kuitenkin nopeuden suhteen vakaampi palvelu, sillä palvelimia on käytettävissä enemmän eivätkä ne pääse siten ruuhkautumaan. ExpressVPN säilytti aina yli 362 megabitin nopeuden riippumatta siitä, oliko kyseessä paikallinen vai kauempana sijaitseva palvelin.

Tämän osion voittaja: ExpressVPN

Hanki tästä

Turvallisuus

Seuraavana NordVPN vs ExpressVPN -vertailussa on vuorossa turvallisuus. Tämä on tärkeä ominaisuus VPN:lle, sillä VPN on alunperin luotu nimenomaan käyttäjän turvallisuuden parantamiseen verkossa.

Salaus

NordVPN vs ExpressVPN -vertailun molemmat osapuolet käyttävät 256 bittistä armeijatason salausta. Salaus luo turvallisen tunnelin VPN-palvelun ja verkon välille kätkien käyttäjän IP-osoitteen tehokkaasti.

expressvpn vs nordvpn

Suojausprotokolla

ExpressVPN on sisältänyt vuodesta 2021 lähtien uuden protokollan nimeltä Lightway. Tämä uudistunut protokolla parantaa VPN-palvelun turvallisuutta entisestään ja on hyvin kevyt rakenteeltaan. Se pitää siis palvelun nopeana ja suojaa samalla käyttäjän yksityisyyttä verkossa. ExpressVPN sisältää myös muita protokollia, kuten OpenVPN (UDP/TCP), L2TP-IPsec, SSTP ja PPTP.

NordVPN-palvelun protokolliin kuuluvat WireGuard, OpenVPN (UDP/TCP) ja IKEv2/Ipsec.

Mainosten ja haittaohjelmien esto

ExpressVPN-palveluun kuuluu Threat Manager -ominaisuus, joka auttaa käyttäjää pääsemään eroon mainoksista sekä haittaohjelmista.

NordVPN sisältää oman CyberSec-toiminnon, jonka avulla mainosten torjuminen sujuu helposti. Voit käyttää verkkoa ilman jatkuvia mainoksia. Tämä on mahtava plussa ja toiminto oikeasti toimii.

Molemmat NordVPN vs ExpressVPN -vertailun palvelut torjuvat haittaohjelmia tekemällä netin selaamisesta turvallisempaa. VPN-palvelun avulla voit tunnistaa helpommin haittaohjelmia sisältävät tiedostot. Näin ollen haittaohjelmat eivät pääse leviämään laitteelle.

Tietovuodoilta suojautuminen

Miten NordVPN ExpressVPN -vertailussa olevat pärjäävät tietovuodoilta suojautumisen suhteen? ExpressVPN sisältää yksityisen DNS-palvelimen käytön vähentäen siten merkittävästi tietovuotojen esiintymistä. Yksityinen DNS-palvelin tarkoittaa sitä, että sen ylläpitäminen ei kuulu julkiselle taholle, kuten netin palveluntarjoajalle.

NordVPN sisältää myös DNS-vuotosuojan ja onnistui läpäisemään kaikki tekemämme testit.

expressvpn vs nordvpn

ExpressVPN NordVPN -palvelinten turvallisuus

Palvelinten käyttäminen on turvallista kummankin Nord ExpressVPN -palvelun kohdalla. IP-osoitetta ei tallenneta eikä kumpikaan VPN kerää lokitietoja käyttäjistä. Voit rauhassa selata nettiä julkisessa Wifi-verkossa, ladata torrentteja nimettömästi tai striimata suosikkiohjelmiasi.

Haluamme julistaa turvallisuusosion voittajaksi ExpressVPN-palvelun, joka jaksaa aina panostaa käyttäjien yksityisyyden suojaan sekä varmistaa, ettei tietovuotoja tai haittaohjelmien leviämistä pääse tapahtumaan. Se päivittää palveluaan jatkuvasti uusien uhkien varalta.

Tämän osion voittaja: ExpressVPN

Hanki tästä

Yksityisyys ja anonyyminä pysyminen

Mitä tulee yksityisyyteen ja nimettömänä pysymiseen verkossa, ovat molemmat NordVPN vs Express -palvelut erinomaisia sen takaamisessa.

Pääkonttori ja lokitiedot

NordVPN on lähtöisin Panamasta, joten se ei kuulu suurten valtioiden valvontaliittoon. Sen lainsäädännön mukaan käyttäjistä ei tarvitse kerätä tietoja ja näin ollen yksityisyys paranee huomattavasti.

ExpressVPN:n pääkonttori puolestaan sijaitsee Brittiläisillä Neitsytsaarilla ja pitää myös käyttäjän lokitietojen keräämisestä nollalinjaa. Lokitietojen keräämisen suhteen NordVPN vs ExpressVPN -vertailu on hyvin tasainen.

expressvpn vs nordvpn

Rekisteröityminen ja maksumenetelmät

Rekisteröityminen sekä asentaminen on myös helppoa molempien VPN-palveluiden kohdalla ja sinun tulee vain antaa sähköpostiosoitteesi sekä maksutietosi tilausta tehdessä. Sitten sinun tulee vain vahvistaa sähköpostiosoite ja asentaa sovellus laitteelle.

Maksaminen tapahtuu suojatun yhteyden avulla ja maksutapoina voit käyttää muun muassa luottokorttia, PayPalia ja Bitcoinia. Käyttäjästä ei siis kerätä mitään ylimääräistä tietoa kummankaan palvelun kohdalla.

Lokitietojen kerääminen ja käyttäjän tietojen tallentaminen

Kuten jo mainitsimme, ovat molemmat VPN-palvelut sellaisesta maasta (Panama ja Brittläiset Neitsytsaaret), että yritysten ei tarvitse kerätä tai tallentaa tietoja käyttäjistä. Näin ollen kumpikaan VPN-palvelu NordVPN ExpressVPN ei kerää lokitietoja tai muita tietoja palvelun käyttäjistä ja siitä tulee näin ollen käyttäjän kannalta turvallisempaa.

Tämän osion voittaja: tasapeli

Suoratoistopalveluiden estojen kiertäminen

Monet lukijoistamme haluavat käyttää VPN:ää juuri tähän tarkoitukseen eli kiertämään suoratoistopalveluiden estot. Tästä syystä se on myös yksi tärkeimmistä ExpressVPN NordVPN -vertailukriteereistä. Voit katsoa helposti muiden maiden Netflixiä ja Amazon Primea ExpressVPN:n ja NordVPN:n avulla tai seurata suomalaista TV:tä ulkomailla.

ExpressVPN sisältää kuitenkin enemmän palvelimia ympäri maailmaa, joten se tarjoaa suuremman maakohtaisen valikoiman käyttäjille. Tästä syystä voitto menee ExpressVPN:lle. Nauti muiden maiden laajasta tarjonnasta ja katso vaikka Amerikan Netflixiä omalta kotisohvalta.

Tämän osion voittaja: ExpressVPN

expressvpn nordvpn

Torrenttien lataaminen

Mitä tulee torrenttien lataamiseen, on Express vs Nord -vertailu tasainen ja voit tehdä sen anonyymisti kummankin palvelun kanssa. Rajaton kaistanleveys mahdollistaa P2P-vertaisverkon käytön tehokkaasti. ExpressVPN voittaa tässä osiossa palvelinten määrällä. Torrenttien lataaminen on nopeampaa, kun voit valita haluamasi palvelimen.

NordVPN antaa valita palvelimista myös juuri tähän tarkoitukseen parhaiten sopivan palvelimen.

Tämän osion voittaja: ExpressVPN

Hanki tästä

Hinta ja tilausvaihtoehdot

ExpressVPN NordVPN -hintavertailussa voimme todeta NordVPN:n olevan hinnaltaan ExpressVPN-palvelua edullisempi. Pidempi tilausjakso on aina lyhyempää kuukausittaista tilausta parempi vaihtoehto hinnan suhteen. NordVPN on saatavilla kuukauden, vuoden ja kahden vuoden tilauksella. ExpressVPN puolestaan tarjoaa kuukauden, puolen vuoden ja vuoden tilauksen.

Kun tilaat NordVPN:n kahdeksi vuodeksi, saat 60 % alennuksen. Vuoden pituisella sopimuksella säästät 39 % normaalista hinnasta. ExpressVPN:n vuoden tilaus sisältää 94 % alennuksen ja saat vielä kolme kuukautta ilmaiseksi. 

ExpressVPN tarjoaa myös erinomaisen tyytyväisyystakuun, jonka mukaan saat rahat takaisin 30 päivän sisällä palvelun tilaamisesta, jos et ole tyytyväinen tai et halua jatkaa palvelun käyttöä. Tämä on suuri etu ExpressVPN:n kannalta. Saat siis periaatteessa ilmaisen kokeilujakson.

Tämän osion voittaja: NordVPN

nordvpn expressvpn

Samanaikaiset kirjautumiset ja käyttöjärjestelmät

Kuten jo mainitsimme aikaisemmin ExpressVPN NordVPN -esittelyssä, voi ExpressVPN-palvelua käyttää samaan aikaan viidellä eri laitteella, kun taas NordVPN palvelu toimii jopa kuudella eri laitteella. 

NordVPN vs ExpressVPN -vertailua tehdessä selvitimme myös, mitä käyttöjärjestelmiä voit käyttää kummankin palvelun kanssa. NordVPN-palvelua tukevat käyttöjärjestelmät ovat Windows, MacOS, Linux, Android ja iOS. ExpressVPN-palvelua puolestaan voidaan käyttää seuraavilla käyttöjärjestelmillä: Windows, MacOS, Android, iOS.

Koska NordVPN toimii useammalla laitteella samaan aikaan ja voit käyttää sitä myös Linuxilla, menee voitto ansaitusti NordVPN:lle.

Tämän osion voittaja: NordVPN

Hanki tästä

Asiakaspalvelu

ExpressVPN NordVPN -vertailun seuraavassa osiossa keskitymme asiakaspalvelun laatuun. Hyvä asiakaspalvelu auttaa aina tarpeen tullen ja tekee sen nopeasti. Kummatkin palvelut ovat siitä erinomaisia, että ne tarjoavat ympäri vuorokauden avoinna olevan live chatin, josta käyttäjät saavat pikaisesti tarvitsemaansa apua mihin aikaan tahansa.

Voit myös täyttää erillisen tukipyynnön palveluiden verkkosivuilla. Voit olla yhteydessä ExpressVPN:n asiakaspalveluun myös puhelimitse ja sähköpostitse, mikä on kiva lisä ja tuo perinteisen tavan olla yhteydessä asiakastukeen.

Ota yhteyttä ExpressVPN:n tukeen tämän linkin kautta.

NordVPN-tukeen saat yhteyden tästä linkistä.

Tämän osion voittaja: tasapeli

Johtopäätös

Olemme nyt vertailleet ExpressVPN NordVPN -palveluiden tärkeimpiä kriteereitä ja selvittäneet kunkin osion voittajan erikseen. Kumpi vie lopulta voiton ja on todellinen voittaja tässä tiukassa kamppailussa? Voittaja on ExpressVPN!

ExpressVPN tarjoaa turvallisen ja laadukkaan palvelun, jonka käyttäminen onnistuu helposti ja useilla eri laitteilla, kun taas NordVPN ei takaa aivan yhtä vakaata turvallisuustasoa. Tietovuotoja ei pääse tapahtumana yhtä helposti ExpressVPN:n kohdalla. Lisäksi palvelimia on monipuolisemmin ympäri maailmaa, joten striimaamisesta ja torrenttien lataamisesta tulee helpompaa ja nopeampaa.

On totta, että ExpressVPN on hieman kalliimpi palvelu, mutta takaa kuitenkin vakaamman ja luotettavamman yhteyden kuin NordVPN. Suosittelemme testaamaan ExpressVPN:ää vaikka heti ja säästät rahaa tilaamalla palvelun vuodeksi kerralla 49% alennuksella.

Avatar photo

Kattan asiantuntemuksen ansiosta Internet-liittyvissä aiheissa hän, taitava turvallisuustutkija, pyrkii antamaan merkittävän panoksen tälle verkkosivustolle ja palauttamaan yhteisölle. Hänellä on online-turvallisuustodistus, joka rikastuttaa hänen taustaansa ja tietämystään alalla. Kaikki tiedustelut tai yhteistyömahdollisuudet voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen katta@privacyonline.fi.

Kuulemme mielellämme ajatuksesi

Jätä kommentti

PrivacyOnline.fi