NordPass Kokemuksia 2024

nordpass

Tässä arvostelussa käymme läpi NordPass -salasanojen hallintaohjelman tehokkuutta ja hyödyllisiä ominaisuuksia. Onko sinun vaikea muistaa salasanoja eri palveluihin ja tileille? Se tarjoaa sinulle ratkaisun näihin kysymyksiin. Jatka siis lukemista, mikäli haluat tietää lisää NordPass-palvelusta. Selvitämme, miten tämä sovellus pärjää salasanojen hallinnassa ja mitä muita vaihtoehtoja vuosi 2024 tarjoaa.

Hanki tästä
NordPass: salasanojen hallintaohjelma.

Haluatko helpotusta salasanojen hallintaan? Kokeile tätä turvallista ja helppokäyttöistä salasanojen hallintaohjelmaa. Kokeile nyt rahat takaisin -takuulla!

Artikkeli päivitetty: 17 huhtikuu 2024

Mikä on NordPass?

NordPass on vuonna 2019 julkaistu apuväline salasanojen hallintaan. Olet ehkä kuullut jo NordVPN:stä? Kyseessä on nimittäin saman kyberturvallisuuteen painottuvan yrityksen luoma ohjelma. Se ei ole ollut markkinoilla vielä kovin pitkään, mutta on saanut jo hyvät arvostelut lukuisilta tietotekniikkaan erikoistuneilta sivustoilta. Tämä on hyvä merkki NordPassin sopivuudesta nykyisille markkinoille, vaikka salasanojen hallintaohjelmia onkin jo tarjolla useita.

NordPassin tavoitteena on auttaa käyttäjiä tallentamaan ja järjestämään salasanat helpommin ja turvallisemmin netissä. Tämä perustuu yrityksen omaan tavoitteeseen tarjota yksinkertaisempia, nopeampia, mukavampia ja turvallisempia palveluita käyttäjille. Tarkastellaan näitä tavoitteita hieman tarkemmin ja katsotaan.

Mitä ominaisuuksia NordPass tarjoaa käyttäjille? Tässä lista ominaisuuksista, joita NordPass-ohjelma sisältää:

 • Salasanojen tallennus, tuonti ja vienti
 • Ainutlaatuisten ja vahvojen salasanojen luominen tunnistamalla heikot, vanhat ja käytetyt salasanat
 • Automaattinen tallennus ja automaattinen täyttö
 • Muistion ja luottokorttien tallentaminen
 • Kaavakkeiden täyttäminen henkilökohtaisilla tiedoilla
 • Eri laitteiden välinen automaattinen synkronointi
 • Pysyt sisäänkirjautuneena laitetta vaihtaessa
 • Monivaiheinen tunnistautuminen salasanojen suojaamiseksi
 • Tiedostojen jakaminen muiden kanssa
 • Salasanoihin pääsy hätätilanteessa
 • Sisäänrakennettu luotettujen yhteystietojen lista
 • Tietovuotojen skannaus

NordPass: kuinka hinnoittelu tapahtuu?

nordpass hinta

Koska yrityksen tavoitteena on tarjota palveluita kaikille käyttäjille edulliseen hintaan, on hinnoittelu suunniteltu myös sen mukaan. Mitä pidemmän tilausjakson päädyt valitsemaan, sitä enemmän tulet lopulta säästämään. Saat tällä hetkellä Premium-tilauksen omilla nettisivuilla.Premium sisältää myös 30 päivän palautusoikeuden. Saat siis rahat takaisin, jos et halua jatkaa tuotteen käyttöä enää 30 päivän jälkeen.

Premium- ja Family-tilaukset eroavat toisistaan siten, että perhetilauksessa käyttäjätilejä voi olla jopa 6. Yhdellä tilauksella voit siis auttaa koko perhettä suojaamaan salasanat helposti. Näiden tilausvaihtoehtojen ominaisuudet ovat muuten samat. Kuten jo totesimme yllä, ei ilmainen ohjelma sisällä yhtä paljon ominaisuuksia, kuin Premium ja Family, mutta se on myös hyvä tapa tutustua palveluun.

Lopullinen hinta määrittyy tilausjakson pituuden perusteella. Saat luonnollisesti paremman kuukausittaisen hinnan, kun valitset pitkäaikaisen tilauksen. Voit maksaa tilauksen eri tavoin, kuten pankki- tai luottokortilla, Google Paylla, Direct Debit -suoraveloituksella, AmazonPaylla tai kryptovaluutalla.

Saat alennuksen Premium-tilauksesta, kun teet tilauksen pikimmiten. Hyödynnä siis tarjous vielä, kun se on saatavilla!

Osta tästä

Yhteenvetokaavio NordPass-ohjelmasta

OMINAISUUS ARVO
Kirjautuminen useille tileille samanaikaisesti Enintään 6 samanaikaiset yhteydet
Yhteensopivat käyttöjärjestelmät Windows, macOS, Linux, Android, iOS
Rahat takaisin takuu? Aikeissa 30 päivää
Salaukset XChaCha20
Alkaa alkaen 1,49€
Ilmainen versio? Kyllä, mutta rajoitetuin ominaisuuksin

Turvallisuus: kuinka NordPass suojaa tiedot?

NordPass-ohjelma turvaa käyttäjän tiedot ja tämä on varmistettu Cure53-yrityksen tekemällä turvallisuustarkastuksella, jonka tämä palvelu läpäisi menestyksekkäästi. Tutkitaan nyt hieman tarkemmin, mitä kaikkia turvallisuusmenetelmiä tämä laadukas salasanojen hallintaohjelma oikein pitää sisällään.

Salaus

NordPass-ohjelman salaus on huippuluokkaa. Se sisältää nimittäin XChaCha20-salauksen, joka on erittäin nykyaikainen ja uudistunut suojausmenetelmä. Mikäli tiedot joutuisivatkin vääriin käsiin, kuluisi salauksen purkamiseen aikaa miljoonia vuosia. Tätä salausmenetelmää käyttävät myös muun muassa Google, NSA ja Cloud Fare. On siis huojentavaa tietää, että henkilökohtaiset tiedot pysyvät varmasti suojattuina uusimman teknologian avulla. Tämä on ehdottomasti yksi NordPassin parhaista puolista, kun verrataan muihin saatavilla oleviin salasanojen hallintaohjelmiin.

Nollalinjaus tietojenkeräyksessä

NordPassin sisältämällä nollalinjauksella tietojenkeräyksen yhteydessä tarkoitamme sitä, että edes palveluntarjoaja ei saa tietoonsa käyttäjän salasanoja, vaan ne pysyvät vain sinun omana tietona. Salasanat tallennetaan palvelimen sijaan paikallisesti. Tämän avulla yritys voi varmistaa, että vaikka NordPass-palvelulle tehtäisiin hyökkäys, eivät hakkerit saisi selville käyttäjien tietoja, vaan ne pysyvät salassa. Tämä on tärkeä ominaisuus, jota on helppo arvostaa.

Kaksivaiheinen tunnistautuminen

Kaksivaiheinen tunnistautuminen lisää tilin turvallisuutta entisestään. Olet varmasti jo tietoinen sen eduista ja sitä onkin hyvä käyttää kaikilla mahdollisilla tileillä. Vaikka hakkeri saisikin selville pääsalasanan, ei hän kuitenkaan pääse sisään tilille. Hänen tulee nimittäin läpäistä myös toinen tunnistautuminen. Tunnistautuminen tapahtuu sähköpostitse, tekstiviestillä tai sovelluksen välityksellä lähetetyllä koodilla.

Biometrinen tunnistautuminen

Voit myös halutessasi ottaa käyttöön biometrisen tunnistautumisen. Se tarkoittaa sitä, että voit kirjautua sisään tileille pelkän sormenjäljen tai kasvojen avulla. Tämä tuo lisäturvaa NordPass-ohjelmaan ja antaa vaihtoehtoisen tavan tunnistaumiselle.

Varmuuskopiointi ja synkronointi

Palvelun käyttäminen on helppoa useilla eri laitteilla, koska se synkronoi salasanat laitteiden välillä. Mikäli käytössäsi on Premium-versio, ei sinun edes tarvitse kirjautua uudelleen sisään tilille laitetta vaihtaessa. Salasanat myös varmuuskopioidaan ja voit tuoda tai viedä niitä laitteelta toiselle. Voit synkronoida tai muuttaa tietoja vain online-tilassa.

NordPass -salasanojen hallintaohjelman käyttöönotto

NordPass -salasanojen hallintaohjelman käyttöönotosta on tehty helppoa ja sovellus on suuniteltu yksinkertaisuus mielessä pitäen. Voit siis helposti navigoida eri asetusten välillä ja se sopii erinomaisesti kaikille käyttäjille – niin uusille kuin myös kokeneille tietotekniikan osaajille.

Voit ottaa NordPass-ohjelman käyttöön lataamalla ensin sovelluksen laitteelle. Sen asennukseen ei mene kauan aikaa ja voit vain seurata latauksen jälkeen tulevia ohjeita asentamiseksi. Sen jälkeen voit avata sovelluksen ja luoda uuden tilin, mikäli sinulla ei vielä ole käytössäsi Nord-tiliä. Klikkaa vain Luo tili -painiketta. Tämän jälkeen sinua pyydetään vielä vahvistamaan sähköpostiosoite, jotta rekisteröityminen voidaan varmistaa.

Mitä ominaisuuksia NordPass -salasanojen hallintaohjelma sisältää?

NordPass-ohjelma tarjoaa käyttäjille lukuisia eri ominaisuuksia, jotka auttavat hallitsemaan salasanoja ilman huolta niiden vuotamisesta tai joutumasta kolmansien osapuolten käsiin. Tutustuimme aikaisemmin NordPass-ohjelman turvallisuusominaisuuksiin. Nyt ovat vuorossa palvelun käyttöominaisuudet.

 • Salasanojen lisääminen: Voit tallentaa salasanat helposti yhdellä klikkauksella. Sovellus nimittäin ehdottaa salasanan lisäämistä aina, kun kirjaudut uudelle tilille tai sivustolle. Sitten voit käyttää salasanaa myöhemmin samalla sivustolla.

nordpass chrome

 • Salasanojen tuonti ja vienti: Sovellus  tunnistaa selaimelle tallennetut salasanat automaattisesti ilman, että käyttäjän tarvitsee tehdä mitään. Voit myös vaihtaa toisesta salasanan hallintaohjelmasta helposti NordPassiin tuomalla salasanat siihen. Näin sinun ei tarvitse siirtää niitä manuaalisesti.

nordpass

 • Salasanojen luominen: Haluatko vahvan salasanan, jota on vaikea murtaa? Suosittelemme käyttämään NordPass-ohjelman luomia vahvoja salasanoja.
 • Salasanojen automaattinen täyttö: Tämän ominaisuuden avulla voit nopeuttaa tileille kirjautumista, kun salasanat tunnistetaan ja täytetään automaattisesti.
 • Salasanojen vahvuuden tarkistaminen: NordPass-sovellus on siitä hieno, että se tunnistaa mahdolliset heikot sekä jo käytetyt vanhat salasanat. Voit siis olla varma siitä, että valitsemasi salasana on riittävän vahva suojaamaan tilejä paremmin murroilta.

NordPass-palvelu sisältää myös muita ominaisuuksia, kuten muistion tärkeiden tietojen tallentamista varten sekä luottokorttitietojen tallennuksen. Voit täyttää maksutiedot kätevästi sen avulla nettiostoksia tehdessä. Jako-ominaisuuden avulla voit jakaa tallentamasi tiedot muiden käyttäjien kanssa. Luotettujen yhteystietojen listalle voit lisätä henkilöt, joiden kanssa haluat jakaa tietoja. Tarvitset vain heidän sähköpostiosoitteensa. Mikäli perheelläsi on esimerkiksi sama tili johonkin palveluun, voit jakaa sen kirjautumistiedot kätevästi muiden perheenjäsenten kanssa.

OCR skannaus puolestaan mahdollistaa tiedon skannauksen puhelimen kamerasta suoraan salasanojen hallintaohjelmaan. Se tunnistaa kuvista tekstin ja muuttaa sen muokattavaan muotoon. Se on hyödyllinen menetelmä vaikka luottokortin skannaamiseen, jotta et joudu täyttämään kortin tietoja itse. NordPass-sovellus sisältää myös offline-tilan, joten voit käyttää sitä, vaikka et olisikaan yhteydessä verkkoon. Huomaathan, että synkronointi ja muut toiminnot kuitenkin onnistuvat vain online-tilassa.

Voit tallentaa omat henkilökohtaiset tiedot, kuten sähköpostiosoitteen, yhteystiedot ja katuosoitteen, turvalliseen säilöön. Se helpottaa netissä olevien kaavakkeiden täyttämistä, sillä tiedot täytetään tässä tapauksessa automaattisesti.

Kuten huomaat NordPass-palvelu sisältää valtavasti hyödyllisiä ominaisuuksia ja saat niistä eniten irti hankkimalla Premium-tilauksen.

Osta tästä

Onko NordPass -palvelun käyttö helppoa?

Seuraavaksi tutustumme NordPass-sovelluksen käytön helppouteen. Ei haittaa, vaikka et olisikaan käyttänyt salasanojen hallintaohjelmaa aikaisemmin, sillä NordPass-sovellus on tehty helppokäyttöiseksi. Palveluun kirjautuminen on nopeaa ja voit käyttää sen lukuisia ominaisuuksia vaivatta. Kun vierailet uudella sivustolla, ehdottaa sovellus itse salasanan tallentamista automaattisesti ja voit toteuttaa sen yhdellä klikkauksella. Pääset myös käsiksi tallentamiisi salasanoihin ja tietoihin mistä vain ja miltä vain laitteelta. Mikä parasta, voit käyttää NordPassia myös offline-tilassa, kun sinulla ei ole pääsyä internetiin.

nordpass mac

Sovellus itsessään on laadittu käyttäjän mukavuus huomioiden. Näin ollen kaikki ominaisuudet ja asetukset ovat helposti saatavilla. Sen suunnittelu on mielestämme toteutettu tyylikkäästi. Voimme siis todeta NordPassin olevan kaiken kaikkiaan helppokäyttöinen ja suoraviivainen palvelu. Yksinkertaisuus on siis tässäkin tapauksessa valttia.

NordPass kokemuksia: yhteensopivuus

Kuten jo totesimme aikaisemmin arvostelussa, on NordPass-sovellus yhteensopiva useimpien laitteiden ja käyttöjärjestelmien kanssa. Voit käyttää sitä tietokoneella Windows-, macOS- ja Linux-käyttöjärjestelmillä.

nordpass

Mobiililaitteilla sovelluksen käyttö onnistuu Android- sekä iOS-käyttöjärjestelmillä. Mikäli et halua asentaa sovellusta lainkaan, voit käyttää salasanojen hallintaohjelmaa myös selaimella. Sovelluksesta on saatavilla Windows, macOS, Linux, Android, iOS. Voit myös hankkia palvelun NordPass Chrome ja NordPass Mac -selaimeen.

Mikäli päätät kokeilla ensin sovelluksen ilmaisversiota, voit myöhemmin päivittää tilauksen Premiumiin. Tämä onnistuu helposti kirjautumalla sisään käytössäsi olevalle Nord-tilille ja klikkaamalla Näytä yksityiskohdat ja Muuta tilausta. Tätä kautta voit valita haluamasi tilausvaihtoehdon.

NordPass: asiakaspalvelu

Asiakaspalvelu on myös yksi arvostelussa huomioitavista tärkeimmistä ominaisuuksista. Se määrittelee jo itsessään usein yrityksen ja palvelun tason. Mitä useampia tapoja yhteydenottoon on, sitä laadukkaampaa asiakaspalvelu yleensä on. Se antaa nimittäin mahdollisuuden kaikille asiakkaille olla yhteydessä tukeen.

NordPass-palvelu tarjoaa käyttäjille tukea kolmella eri tavalla. Voit olla asiakaspalveluun yhteydessä vuorokauden ympäri live chatin, sähköpostin tai verkkosivuilla olevan tukisivuston kautta. Palvelun kotisivuilla on myös UKK usein kysytyt kysymykset -osio, josta on toisinaan nopea löytää apu pikaiseen ongelmaan. Voit tutustua eri tukimahdollisuuksiin ja ottaa yhteyttä tukeen tämän linkin kautta. NordPassin tarjoama tuki on mielestämme erinomaista. Saimme yhteyden tukeen aina muutamassa sekunnissa, kun aloitimme live chatin. Asiakaspalvelun antama tuki oli myös asiantuntevaa ja ystävällistä.

NordPass ja kilpailevat palvelut

Entä kuinka NordPass-palvelu pärjää kilpailussa muita samankaltaisia salasanan hallintaohjelmia vastaan? Olemme vertailleet palvelua hieman sen pääasiallisiin kilpailijoihin ja tulleet siihen tulokseen, että NordPass on varsin varteenotettava ehdokas markkinoille.

NordPass vs Password Boss

Kun vertaamme Password Bossia NordPass-palveluun, voimme ensimmäiseksi todeta juurikin asiakaspalvelun tehokkuuden ja yhteydenoton helppouden. Kyseessä on tällä hetkellä ainut salasanojen hallintaohjelma, joka tarjoaa asiakkailleen live chat -tukimahdollisuuden. Tämä on mielestämme erittäin suuri etu ja NordPassin asiakaspalvelu on muutenkin poikkeuksellista. Asiakaspalvelu toimi testeissä erittäin osaavalla tavalla.

NordPass vs Dashlane

Kun vertaamme Dashlanea. NordPass sisältää myös huipputehokkaan XChaCha20-salauksen, jota myös NSA ja Google käyttävät. Haluamme mainita sen vertaillessamme tuotetta muihin palveluihin, sillä se on AES-salausta merkittävästi parempi. Salaukseen on siis helppo luottaa, kun tietää sen olevan näin kehittynyt. lue arvostelu täältä

NordPass ei välttämättä sisällä yhtä monia lisäominaisuuksia, kuin muut salasanojen hallintaohjelmat, mutta sen ominaisuudet ovat kuitenkin kaikki erinomaisesti toteutettuja. Muut sovellukset sisältävät esimerkiksi mahdollisuuden tallentaa tietoja pilvipalveluun tai vaihtaa salasanaa automaattisesti tietyin väliajoin. Nämä eivät kuitenkaan mielestämme ole korvaamattomissa olevia ominaisuuksia.

Mitä tulee NordPassin ilmaiseen tilaukseen, on se hieman muita salasanojen hallintaohjelmia parempi. Se tarjoaa nimittäin enemmän mahdollisuuksia myös ilmaiseksi sovellusta käyttäville. Maksullinen Premium-versio on myös saatavilla 30 päivän rahat takaisin -takuulla. Se antaa käyttäjille paremman tilaisuuden kokeilla tuotetta ennen varsinaisen lopullisen ostopäätöksen tekemistä.

Yhteenveto: kannattaako NordPass hankkia?

Olemme taas tulleet arvostelun siihen vaiheeseen, että on aika tehdä lyhyt yhteenveto kaikesta juuri opitusta. NordPass on ehdottomasti yksi turvallisimmista ja helppokäyttöisimmistä salasanojen hallintaohjelmista vuonna 2024. Jos olet siis varsinkin uusi käyttäjä, suosittelemme tutustumaan palveluun. Se sisältää laadukkaita ominaisuuksia, jotka tarjoavat käyttäjille mahdollisuuden muun muassa tallentaa salasanat ja varmistaa, että käytetyt salasanat ovat vahvoja. Automaattinen täyttö ja tallennus ovat myös tärkeitä ominaisuuksia, jotka nopeuttavat verkossa toimimista.

Premium-tilauksen avulla saat enemmän ominaisuuksia käyttöösi kuin ilmaisella versiolla. Family-perhetilauksella saat jopa kuusi eri tiliä samalla tilauksella, joten koko perhe voi hyödyntää NordPassin tuomat edut. Ilmaisella tilauksella saat kuitenkin myös merkittävän osan tärkeitä ominaisuuksia, joita muut palvelut eivät tarjoa ilmaiseksi. Muistathan, että voit myös kokeilla Premium-versiota ilmaiseksi 30 päivän ajan rahat takaisin -tyytyväisyystakuun avulla. 

Kaiken kaikkiaan voimme sanoa, että kyseessä on tehokas ja monipuolinen salasanojen hallintaohjelma, joka käyttää huipputehokasta XChaCha20-salausta. Se sopii hyvin päivittäiseen käyttöön eikä sen asentaminen ole vaikeaa. Arvostelumme perusteella voimme todeta NordPassin olevan yksi parhaista salasanojen hallintaohjelmista, joita vuonna 2024 on tarjolla. Kokeile vaikka itse ja tartu palvelun nettisivustolla olevaan huipputarjoukseen. Saat Premium-tilauksen jopa puoleen hintaan. Kiitos, kun luit arvostelun.

7.9 Pisteet
NordPass

Hallitse kaikkia salasanoja helposti ja nopeasti salasanan hallintaohjelman avulla.

Yksityisyys ja turvallisuus
8
Ominaisuudet
7.8
Tuki
9
Hinta-laatusuhde
7.9
Helppokäyttöisyys
8.5
Etuja
 • Helppokäyttöinen
 • Paljon ominaisuuksia
 • Kaksivaiheinen tunnistautuminen
 • Hyvä suojaus
 • Offline-tila
Haitat
 • Rajoitetut jako-ominaisuudet
Avatar photo

Kattan asiantuntemuksen ansiosta Internet-liittyvissä aiheissa hän, taitava turvallisuustutkija, pyrkii antamaan merkittävän panoksen tälle verkkosivustolle ja palauttamaan yhteisölle. Hänellä on online-turvallisuustodistus, joka rikastuttaa hänen taustaansa ja tietämystään alalla. Kaikki tiedustelut tai yhteistyömahdollisuudet voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen katta@privacyonline.fi.

Kuulemme mielellämme ajatuksesi

Jätä kommentti

PrivacyOnline.fi