Löydä vastaus siihen, mitä tarkoittaa VPN?

Mikä on vpn ja mitä tarkoittaa vpn? Mikä on vpn verkko? Tämän nettisivun tarkoitus on auttaa sinua pääsemään kartalle VPN:n maailmassa. Tänään on ensimmäinen opetus VPN -luokassa: Mikä on VPN ja mitä tarkoittaa vpn? Tämän ytimekkään ja täsmällisen artikkelin lukemisen jälkeen, tiedät mikä Virtual Private Network on ja miten vpn toimii. Vaikka et ehkä tiedä, miten se tarkalleen toimii, tiedät kuitenkin toimintaperiaatteen yleisellä tasolla. No niin, lopeta puhuminen vierustoverille, katso tänne ja aloitetaan.

Kokeile nyt
Tilaa turvallinen ja luotettava ExpressVPN:llä 49 % alennuksen

ExpressVPN sisältää 30 päivän rahat takaisin -takuun. Kun tilaat vuodeksi ja saat kolme kuukautta veloituksetta. Hyödynnä tarjous.

Artikkeli päivitetty: 19 huhtikuu 2024

Mitä VPN tarkoittaa? Miten VPN toimii?

Ensinnäkin VPN:n määritelmä: Mikä on VPN yhteys? Mitä tarkoittaa vpn yhteys? Mikä on vpn palvelu? Mikä on vpn palvelin? Wikipedian mukaan (kyllä, jopa opettajat käyttävät Wikipediaa, mitä te luulette?) Virtual Private Network (VPN) eli näennäisesti yksityinen verkko laajentaa yksityisen verkon julkisen verkon puolelle, kuten internetin. Sen avulla käyttäjät voivat lähettää ja vastaanottaa dataa jaettujen tai julkisten verkkojen läpi samalla tavalla, kuin heidän käyttämänsä laitteet olisivat suoraan yhdistettynä yksityiseen verkkoon (käännös englanninkielisestä määritelmästä).

mikä on vpn

No, tuo ei nyt kovin paljon auttanut, vai mitä? Koitetaanpas etsiä parempi. Se on vpn verkko. Ja tämä vpn verkko on virtuaalinen, joka muodostaa virtuaalisen sillan käyttäjän (sinä esimerkiksi) ja palvelimen välille (voi sijaita missä päin maailmaa tahansa). Lopuksi tämä vpn verkko on yksityinen, koska sen käyttäminen edellyttää tiliä kirjautumista varten (käyttäjätunnus ja salasana).

Eli sinä yhdistät palvelimeen, joka yhdistää sinut Internettiin. Siinäpä se. Tämä selittää, mitä tarkoittaa vpn, mikä on vpn verkko ja miten vpn toimii.

Siirry ExpressVPN
Erikoistarjous huhtikuu 2024n loppuun asti

Haluatko käyttää VPN:ää ilmaiseksi?

Jos haluat saada ExpressVPN käyttöösi ilmaiseksi, lue tästä, miten se on mahdollista:

Tämä palveluntarjoaja tarjoaa 30 päivän rahat-takaisin-takuun. Saman takuun tarjoavat monet muutkin, mutta erona heihin, joilla palautusehdot ovat usein pienellä printillä ja vaikeasti havaittavissa, ExpressVPN palauttaa sinulle rahat takaisin kysymättä mitään syytä.

Täyden palautuksen saat, jos lataat ohjelmiston tästä linkistä. Sen jälkeen voit rauhassa käyttää ohjelmaa 30 päivän ajan. Muista hakea rahojen palautusta ennen 30 päivän kokeilujakson päättymistä, esimerkiksi ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun vaikkapa heidän sivujensa live-chatin kautta.

Sinun ei tarvitse keksiä mitään syytä, mutta halutessasi voit kertoa muuttaneesi yksinkertaisesti mieltäsi, kokeilleesi vain miten ohjelma toimii, tai olevasi tällä hetkellä varaton. Sinun ei ole pakko kuitenkaan kertoa mitään syytä, ja viiden päivän kuluessa saat heiltä täyden hyvityksen.

Monet lukijamme ovat kertoneet meille, että tämä todella toimii!

VPN verkko ja turva

Jos olet hieman hukassa, älä murehdi, tämä on vasta alkua. Tules pian tietämään, mikä VPN on, mitä tarkoittaa vpn, miten vpn toimii, ja mikä on vpn verkko. Nyt hieman historiaa. Tietääkö kukaan, miksi VPN aikoinaan luotiin? Vinkki: Sillä on jotain tekemistä liiketoiminnan kanssa….eikä kukaan?

Alun perin yhtiöt loivat VPN:n suojaamaan heidän tiedonvälitystä teollista vakoilua vastaan, koska on kasvavin määrin yksinkertaisia keinoja siepata viestejä verkosta. Oletko kuullut esimerkiksi seuraavista; MAC spoofing ja Firesheep? Kaksi keinoa tiedon hakkerointiin.

Tämän vuoksi VPN tarjoaa salatun yhteyden pisteestä A pisteeseen B. VPN käyttää salattua tiedonsiirtoa ja tunnelointia tiedon siirtämiseen näiden kahden pisteen välillä. Lopputuloksena sinun datasi on salattu ja suojattu.

Siirry ExpressVPN
Erikoistarjous huhtikuu 2024n loppuun asti

Miten VPN toimii: VPN ja Internet -yksityisyys

Turva kuulostaa hyvältä, vai mitä? Entäpä Internet -yksityisyys? Hyviä uutisia: VPN tarkoittaa myös parempaa Internet -yksityisyyttä! VPN todellakin korvaa sinun oman IP -osoitteesi palvelimen IP -osoitteella, johon olet yhdistänyt. Ja voit yhdistää mille tahansa VPN -palveluntuottajan palvelimelle tahansa. Sen vuoksi sinulla voi olla useita IP -osoitteita käytössäsi. Esimerkiksi, saatat asua Helsingissä ja esittää olevasi New Yorkissa VPN:n toimesta. Kuulostaa hyvältä miten vpn toimii.

miten vpn toimii

Yhteenvetona, kun käytät VPN:ää: Ensinnäkin, kukaan ei voi siepata sinun dataasi. Toiseksi, kukaan ei voi tietää, millä nettisivuilla vierailet.

VPN ja nettisensuuri (geo-rajoitettu sisältö)

Mutta ei tässä kaikki! Edellä mainitun Internet -yksityisyyden lisäksi on siihen liittyen todellakin olemassa vielä yksi hyvä lisäetu. Yhdistämällä IP -osoitteeseen mistä maasta tahansa tarkoittaa, että voit poistaa estot kaikilta geo-rajoitetuilta sisällöiltä siltä maalta, jonne yhdistit. Kuvittele, että haluat katsoa amerikkalaista Netflixiä kotoasi käsin Helsingistä. Ilman VPN:ää tämä on mahdotonta. Mutta VPN:n avulla voit yhdistää palvelimeen Yhdysvalloissa ja päästä helposti US Netflixin sisältöön.

Ja sama asia päinvastoin. Jos olet matkalla Kiinassa, voit VPN:n avulla katsoa Suomen Netflixiä tai maksukavavia ulkomailla. Lisäksi voit poistaa estot sisällöistä ja päästä sensuroiduille nettisivuille kuten Facebook tai Twitter.

Useimmat toimittajat käyttävät VPN:ää nettisensuurin kiertämiseen matkustaessaan ulkomailla. Tällä tavoin he voivat käyttää Internettiä vapaasti.

Yhteenvetona, VPN:n avulla voit suojata datasi, turvata Internet -yksityisyytesi ja päästä nettisivuille ja sisältöihin, jotka normaalisti ovat rajoitettuja.

Siirry ExpressVPN
Erikoistarjous huhtikuu 2024n loppuun asti

Mitä tarkoittaa VPN: Protokollat

Nykyään on tarjolla useita eri protokollia. Yleisimmät ovat:

  • PPTP: yksi ensimmäisistä protokollista (suunnilleen Windows 95 lähtien)
  • L2TP/IPsec: Yksi turvallisimmista protokollista tunnelin kanssa
  • OpenVPN SSL: Joustavin ja suosituin avoimen lähdekoodin protokolla

VPN -palveluntuottajat

Vuorovaikutuksen lisääntyessä (ostaminen, myyminen, seurustelu jne.) Internetissä, ihmiset käyttävä yhä enemmän ja enemmän henkilökohtaisia VPN:iä. Tämän vuoksi sinulla on niin monta vaihtoehtoa, kun valitset VPN -palveluntoimittajaa.

Jotkut yhtiöt tarjoavat ilmaisia VPN:iä, kun useimmat vaativat tilauksen suorittamista. Kaikkien verkot ovat erilaisia. Jokaisella verkolla on omat erityisominaisuudet (nopeus, yhtäaikaiset yhteydet, palomuuri, hinta, palvelimen sijainnit jne.).

Löydät alta 5 parasta ja käytetyintä VPN:ää, koska niillä on vakaat palvelimet, taattu turva, ilmainen sovellus ja ainutkertainen nopeus.

Paras Kaikki Aika 1 ExpressVPN-arvostelu 2024
9.8
2 CyberGhost VPN kokemuksia 2024
9.5
3 IPVanish -arvostelu 2024
9.2
4 Private Internet Access Kokemuksia 2024
9
5 NordVPN kokemuksia 2024
8.5

OLE VAROVAINEN ILMAISTEN VPN:ien KANSSA!

Todellakaan mikään ei ole oikeasti ilmaista tässä maailmassa… Häikäilemättömät yhtiöt saattavat kerätä sinun datasi ja selaustapasi kaupankäyntiä tai pahempaa käyttöä varten. He saattavat myös myydä sinun kaistaleveyttä tai käyttää sinua botnettinä. Ilmaisten VPN:ien käyttäminen tulee aiheuttamaan sinulle paljon ongelmia. Mutta nyt sinä olet tietoinen: Käytä ilmaisia VPN:iä omalla vastuullasi.

Voimme suositella ExpressVPN-palvelua, jonka sisältää 100% rahat takaisin takuun.

Yhteenveto

Nyt tiedät mikä on VPN, mitä tarkoittaa vpn ja miten VPN toimii. Sinulla on nyt yksinkertainen määritelmä VPN:lle.

Tältä nettisivulta löydät kaiken tiedon, mitä tarvitset parhaan VPN:n valitsemiseen. Kaikki VPN:t ovat todellakin testattu, arvosteltu ja vertailtu. Lue ja valitse paras VPN, joka sopii parhaiten sinun käyttötarpeeseesi.

Siirry ExpressVPN
Erikoistarjous huhtikuu 2024n loppuun asti

Eetu

Eetu, taitava IT-ammattilainen, jolla on tausta ohjelmistosuunnittelusta, tunnistaa verkkomaailman hämmästyttävän tiedon, viihteen ja paljon muuta. Taitavana kyberturvallisuusanalyytikona hän on valtavan kiitollinen mahdollisuudesta jakaa tietoa verkkoyksityisyydestä, kyberturvallisuudesta ja ohjata kaikki turvallisesti Internet-maailmaan. Mahdollisissa tiedusteluissa tai yhteistyömahdollisuuksissa ota rohkeasti yhteyttä Eetuun sähköpostitse osoitteeseen eetu@privacyonline.fi.

Kuulemme mielellämme ajatuksesi

Jätä kommentti

PrivacyOnline.fi