Mikä on VPN? Mitä VPN tekee? VPN opas aloittelijoille

Tämän nettisivun tarkoitus on auttaa sinua pääsemään kartalle VPN:n maailmassa. Tänään on ensimmäinen opetus VPN -luokassa: Mikä on VPN? Tämän ytimekkään ja täsmällisen artikkelin lukemisen jälkeen, tiedät mikä Virtual Private Network on. Vaikka et ehkä tiedä, miten se tarkalleen toimii, tiedät kuitenkin toimintaperiaatteen yleisellä tasolla. No niin, lopeta puhuminen vierustoverille, katso tänne ja aloitetaan.

HANKI ExpressVPN
Haussa edullinen VPN? Ota kokeiluun ExpressVPN!

Hanki loistoluokan VPN muutamalla eurolla tällä ainutlaatuisella alennuksella. Suoratoista videoita, lataa torrentteja ja suojaa yksityisyytesi.

Mikä VPN tarkoittaa? Tarvitsenko sen?

Ensinnäkin VPN:n määritelmä: Mikä on VPN yhteys? Wikipedian mukaan (kyllä, jopa opettajat käyttävät Wikipediaa, mitä te luulette?) Virtual Private Network (VPN) eli näennäisesti yksityinen verkko laajentaa yksityisen verkon julkisen verkon puolelle, kuten internetin. Sen avulla käyttäjät

voivat lähettää ja vastaanottaa dataa jaettujen tai julkisten verkkojen läpi samalla tavalla, kuin heidän käyttämänsä laitteet olisivat suoraan yhdistettynä yksityiseen verkkoon (käännös englanninkielisestä määritelmästä).

No, tuo ei nyt kovin paljon auttanut, vai mitä? Koitetaanpas etsiä parempi. Se on verkko. Ja tämä verkko on virtuaalinen, joka muodostaa virtuaalisen sillan käyttäjän (sinä esimerkiksi) ja palvelimen välille (voi sijaita missä päin maailmaa tahansa). Lopuksi tämä verkko on yksityinen, koska sen käyttäminen edellyttää tiliä kirjautumista varten (käyttäjätunnus ja salasana).

Eli sinä yhdistät palvelimeen, joka yhdistää sinut Internettiin. Siinäpä se.

VPN ja turva

Jos olet hieman hukassa, älä murehdi, tämä on vasta alkua. Tules pian tietämään, mikä VPN on. Nyt hieman historiaa. Tietääkö kukaan, miksi VPN aikoinaan luotiin? Vinkki: Sillä on jotain tekemistä liiketoiminnan kanssa….eikä kukaan?

Alun perin yhtiöt loivat VPN:n suojaamaan heidän tiedonvälitystä teollista vakoilua vastaan, koska on kasvavin määrin yksinkertaisia keinoja siepata viestejä verkosta. Oletko kuullut esimerkiksi seuraavista; MAC spoofing ja Firesheep? Kaksi keinoa tiedon hakkerointiin.

Tämän vuoksi VPN tarjoaa salatun yhteyden pisteestä A pisteeseen B. VPN käyttää salattua tiedonsiirtoa ja tunnelointia tiedon siirtämiseen näiden kahden pisteen välillä. Lopputuloksena sinun datasi on salattu ja suojattu.

VPN ja Internet -yksityisyys

Turva kuulostaa hyvältä, vai mitä? Entäpä Internet -yksityisyys? Hyviä uutisia: VPN tarkoittaa myös parempaa Internet -yksityisyyttä! VPN todellakin korvaa sinun oman IP -osoitteesi palvelimen IP -osoitteella, johon olet yhdistänyt. Ja voit yhdistää mille tahansa VPN -palveluntuottajan palvelimelle tahansa. Sen vuoksi sinulla voi olla useita IP -osoitteita käytössäsi. Esimerkiksi, saatat asua Helsingissä ja esittää olevasi New Yorkissa VPN:n toimesta.

Yhteenvetona, kun käytät VPN:ää: Ensinnäkin, kukaan ei voi siepata sinun dataasi. Toiseksi, kukaan ei voi tietää, millä nettisivuilla vierailet.

Haluatko käyttää VPN:ää ilmaiseksi?

Jos haluat saada ExpressVPN käyttöösi ilmaiseksi, lue tästä, miten se on mahdollista:

Tämä palveluntarjoaja tarjoaa 30 päivän rahat-takaisin-takuun. Saman takuun tarjoavat monet muutkin, mutta erona heihin, joilla palautusehdot ovat usein pienellä printillä ja vaikeasti havaittavissa, ExpressVPN palauttaa sinulle rahat takaisin kysymättä mitään syytä.

Täyden palautuksen saat, jos lataat ohjelmiston tästä linkistä. Sen jälkeen voit rauhassa käyttää ohjelmaa 30 päivän ajan. Muista hakea rahojen palautusta ennen 30 päivän kokeilujakson päättymistä, esimerkiksi ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun vaikkapa heidän sivujensa live-chatin kautta. Sinun ei tarvitse keksiä mitään syytä, mutta halutessasi voit kertoa muuttaneesi yksinkertaisesti mieltäsi, kokeilleesi vain miten ohjelma toimii, tai olevasi tällä hetkellä varaton. Sinun ei ole pakko kuitenkaan kertoa mitään syytä, ja viiden päivän kuluessa saat heiltä täyden hyvityksen.

Monet lukijamme ovat kertoneet meille, että tämä todella toimii!

Siirry ExpressVPN
30 päivän rahat takaisin -takuu

VPN ja nettisensuuri (geo-rajoitettu sisältö)

Mutta ei tässä kaikki! Edellä mainitun Internet -yksityisyyden lisäksi on siihen liittyen todellakin olemassa vielä yksi hyvä lisäetu. Yhdistämällä IP -osoitteeseen mistä maasta tahansa tarkoittaa, että voit poistaa estot kaikilta geo-rajoitetuilta sisällöiltä siltä maalta, jonne yhdistit. Kuvittele, että haluat katsoa amerikkalaista Netflixiä kotoasi käsin Helsingistä. Ilman VPN:ää tämä on mahdotonta. Mutta VPN:n avulla voit yhdistää palvelimeen Yhdysvalloissa ja päästä helposti US Netflixin sisältöön.

Ja sama asia päinvastoin. Jos olet matkalla Kiinassa, voit VPN:n avulla katsoa Suomen Netflixiä tai maksukavavia ulkomailla. Lisäksi voit poistaa estot sisällöistä ja päästä sensuroiduille nettisivuille kuten Facebook tai Twitter.

Useimmat toimittajat käyttävät VPN:ää nettisensuurin kiertämiseen matkustaessaan ulkomailla. Tällä tavoin he voivat käyttää Internettiä vapaasti.

Yhteenvetona, VPN:n avulla voit suojata datasi, turvata Internet -yksityisyytesi ja päästä nettisivuille ja sisältöihin, jotka normaalisti ovat rajoitettuja.

Mikä on VPN: Protokollat

Nykyään on tarjolla useita eri protokollia. Yleisimmät ovat:

  • PPTP: yksi ensimmäisistä protokollista (suunnilleen Windows 95 lähtien)
  • L2TP/IPsec: Yksi turvallisimmista protokollista tunnelin kanssa
  • OpenVPN SSL: Joustavin ja suosituin avoimen lähdekoodin protokolla

vpn definition: the protocols

VPN -palveluntuottajat

Vuorovaikutuksen lisääntyessä (ostaminen, myyminen, seurustelu jne.) Internetissä, ihmiset käyttävä yhä enemmän ja enemmän henkilökohtaisia VPN:iä. Tämän vuoksi sinulla on niin monta vaihtoehtoa, kun valitset VPN -palveluntoimittajaa.

Jotkut yhtiöt tarjoavat ilmaisia VPN:iä, kun useimmat vaativat tilauksen suorittamista. Kaikkien verkot ovat erilaisia. Jokaisella verkolla on omat erityisominaisuudet (nopeus, yhtäaikaiset yhteydet, palomuuri, hinta, palvelimen sijainnit jne.).

OLE VAROVAINEN ILMAISTEN VPN:ien KANSSA! Todellakaan mikään ei ole oikeasti ilmaista tässä maailmassa… Häikäilemättömät yhtiöt saattavat kerätä sinun datasi ja selaustapasi kaupankäyntiä tai pahempaa käyttöä varten. He saattavat myös myydä sinun kaistaleveyttä tai käyttää sinua botnettinä. Ilmaisten VPN:ien käyttäminen tulee aiheuttamaan sinulle paljon ongelmia. Mutta nyt sinä olet tietoinen: Käytä ilmaisia VPN:iä omalla vastuullasi.

Tältä nettisivulta löydät kaiken tiedon, mitä tarvitset parhaan VPN:n valitsemiseen. Kaikki VPN:t ovat todellakin testattu, arvosteltu ja vertailtu. Lue ja valitse paras VPN, joka sopii parhaiten sinun käyttötarpeeseesi. Löydät alta 3 parasta ja käytetyintä VPN:ää, koska niillä on vakaat palvelimet, taattu turva, ilmainen sovellus ja ainutkertainen nopeus.

Nyt tiedät mikä on VPN -yhteys ja itse VPN. Sinulla on nyt yksinkertainen määritelmä VPN:lle.

Kuulemme mielellämme ajatuksesi

      Jätä kommentti

      PrivacyOnline.fi