Malwarebytes Kokemuksia 2024

malwarebytes kokemuksia

Esittelemme tässä kokonaisvaltaisessa arvostelussa Malwarebytes kokemuksia. Kyseessä on tuhansien käyttäjien rakastama tuote. Sen suosio perustuu yksinkertaiseen ja tehokkaaseen haittaohjelmien skannaukseen sekä huoliteltuun sovellukseen. Malwarebytes Anti-Malware on ilmainen, mutta tehokas kyberturvallisuuteen perustuva apuväline. Tässä Malwarebytes Antivirus -arvostelussa keskitymme erityisesti tuotteen hienoihin ominaisuuksiin ja autamme käyttäjiä valitsemaan itselleen parhaiten sopivan virustorjuntaohjelman.

Hanki nyt
Malwarebytes -virustorjuntaohjelma

Paranna tietokoneen turvallisuutta suojaamalla laite viruksilta ja haittaohjelmilta.

Artikkeli päivitetty: 19 kesäkuu 2024

Malwarebytes kokemuksia: millaisesta tuotteesta on kyse?

Ennen kuin Antivirus Malwarebytes -ohjelmasta tuli yksi maailman käytetyimmistä virustorjuntaohjelmista, tunnettiin se vain ohjelmana, jolla pyrittiin löytämään uusimmat haittaohjelmat, joita muut yritykset eivät olleet vielä löytäneet. Malwarebytes Antivirus ei siis ole perinteinen turvallisuutta parantava apuväline, kuten esimerkiksi Avast, McAfee, AVG ja niin edelleen.

antivirus malwarebytes

Nykyään Malwarebytes Anti-Malware on saatavilla ilmaiseksi ja se puhdistaa virustartunnan saaneet laitteet. Voit käyttää Malwarebytes Mac ja Windows-tietokoneella. Saatavilla on myös Malwarebytes Android ja Malwarebytes iOS -sovellus. Tämä sovellus havaitsee virukset ja haittaohjelmat, joita muut ilmaiset virustorjuntaohjelmat eivät välttämättä huomaa. Malwarebytes Linux sekä muut käyttöjärjestelmät poistavat virukset tehokkaasti.

Mikäli olet aikeissa käyttää Malwarebytes Antivirus -ilmaisversiota, ei ehkä kannata luottaa ohjelman tehokkuuteen ainoana virustorjuntaohjelmana, koska siinä on omat rajoituksensa. Malwarebytes Antivirus toimii kuitenkin mainiosti muiden virustorjuntaohjelmien kanssa lisäsuojana.

Malwarebytes kokemuksia: hintataso

Jos olet vakuuttunut siitä, että Antivirus Malwarebytes Premium on sinulle sopiva tuote, voit päivittää ilmaisversion siihen ohjelman omilla verkkosivuilla. Kuukausittainen tilaus tulee eri tilausvaihtoehdoilla, jotka sisältävät enemmän tai vähemmän eri ominaisuuksia.

 • Ilmaisversio on tehokas, mutta ei täydellinen. Voit skannata laitteesi virusten löytämiseksi, mutta et saa mitään muuta lisäsuojaa tai reaaliaikaista turvaa.
 • Malwarebytes Antivirus Premium-versio puolestaan tarjoaa kaksi erilaista hintavaihtoehtoa. Voit sitten valita haluamasi kuukausihinnan sen mukaan, monellako laitteella aiot käyttää tuotetta. Saat reaaliaikaisen suojauksen verkkoa käyttäessä, eli jos ohjelma havaitsee viruksen, varoittaa se sinua siitä välittömästi.
 • Kaikista kalleimpaan hintaan sisältyy reaaliaikaisen suojan lisäksi myös sisäänrakennettu Malwarebytes VPN. Tämä lisäominaisuus parantaa turvallisuutta entisestään.

Mikäli et kuitenkaan ole täysin tyytyväinen Premium-version tuomiin ominaisuuksiin, saat aina halutessasi rahat takaisin. Tuote sisältää nimittäin 60 päivän hintatakuun.

Hanki nyt

Taulukko ominaisuuksista

OMINAISUUS ARVO
Saatavilla olevat versiot Premium, Premium + Privacy
Kirjautuminen usealla laitteella 1-5 laitteet
Tuetut laitteet Windows, macOS, Android, iOS, Chrome
Rahat takaisin takuu? 60 päivää
Alkaa alkaen 39,99 € (3,33 € kuukaudessa)
Ilmainen kokeilu? Kyllä

Malwarebytes kokemuksia: turvallisuus

AV-TEST on saksalainen testilaboratorio, joka arvioi jatkuvasti kyberturvallisuutta ja arvostelee ohjelmat perustuen niiden kykyyn havaita niin tunnetut kuin myös uudet haittaohjelmat. Malwarebytes Antivirus ei kuitenkaan lähetä tuotteitaan AV-TESTin testattavaksi, sillä sen tarkoituksena ei ole kilpailla muiden virustorjuntaohjelmien kanssa. Palvelun tavoitteena on vain löytää uusia haittaohjelmia, joita muut eivät onnistu havaitsemaan. Antivirus Malwarebytes ei siis ole AV-TESTin pisteyttämä.

Tuotteen nettisivuilla myös todetaan, että Malwarebytes Anti-Malware ohjelman ilmaisversio ei anna käyttäjälle reaaliaikaista suojaa haittaohjelmia vastaan. Se vain puhdistaa tietokoneen, mikäli laite on jo saanut tartunnan.

Vaikka ohjelma onkin ilmainen, voi se silti poistaa rootkit-piilohallintaohjelmat, joiden avulla laitteelle saadaan etäyhteys käyttäjän tietämättä. Mutta tämä asetus ei ole päällä oletuksena, joten se tulee ottaa käyttöön manuaalisesti suojausasetuksissa.

Malwarebytes Anti-Malware -ohjelman ilmaisversiota ei tulisi käyttää ainoana virustorjuntaohjelmana. Se toimii parhaiten lisäsuojana muiden ohjelmien rinnalla, jotta käyttäjä voi poistaa mahdolliset piilossa olevat haittatiedostot, joita pääasiallinen virustorjuntaohjelma ei ole huomannut.

Skannaus

Malwarebytes Anti-Malware tarjoaa innovatiivisen tavan havaita uusia viruksia, joita ohjelma ei ole vielä aikaisemmin tunnistanut. Olemme kokeilleet neljää erilaista Malwarebytes Antivirus Premium-version skannaustapaa.

malwarebytes antivirus

 • Threat Scan skannaa kaikki laitteen pääalueet, kuten käynnistystiedostot ja sisäisen muistin.
 • Quick Scan on nopea tapa havaita laitteella jo olevat tartunnat.
 • Yksilöllinen skannaus kohdentuu tiettyihin tiedostoihin ja kansioihin. Tämän skannauksen avulla voit myös suorittaa täydellisen skannauksen laitteelle.
 • Yksittäisten kansioiden tai tiedostojen skannaus antaa tarkan analyysin mahdollisesta tiettyä tiedostoa kohtaavasta uhasta.

Reaaliaikainen suojaus

Tämä ominaisuus on saatavilla ainoastaan Premium-versioon. Se tarjoaa jatkuvan suojan verkkoa selattaessa. Se jakautuu kolmeen osaan.

 • Verkkosuoja on ominaisuus, joka hälyttää käyttäjää silloin, kun vierailtu sivu on tunnettu haittaohjelmista. Saat ilmoituksen ennen sivun avaamista, joka varoittaa sivuston käyttämisestä. Tämä suojausominaisuus torjuu myös mainoksia.
 • Haittaohjelmien torjunta havaitsee uhan ja varoittaa käyttäjää välittömästi. Kyseinen tiedosto tuhotaan.
 • Kiristyshaittaohjelmien torjunta suodattaa laitteen ja estää laitetta julkaisemasta henkilökohtaista tietoa verkossa.

Malwarebytes kokemuksia tarkastellessa voimme todeta, että kaikki nämä ominaisuudet toimivat erittäin hyvin. Olemme huomanneet Antivirus Malwarebytes -ohjelman todella hyvän tehokkuuden erityisesti kalasteluyrityksiä vastaan.

Hanki nyt

Malwarebytes kokemuksia: suorituskyky

Monet käyttäjät ovat huolissaan virustorjuntaohjelmien suorituskyvystä ja ymmärrämme sen täysin. Mikään ei ole pahempaa, kuin että joutuu odottamaan yli kolme tuntia koko skannauksen suorittamista laitteella ilman pääsyä koneelle. On kuitenkin todettava, että Antivirus Malwarebytes toimii täydellisesti taustalla. Voit siis jatkaa laitteen käyttöä skannauksen aikana.

Mikäli pelaat paljon koneella, on ohjelmassa omat asetukset tähän tarkoitukseen. Voit ottaa käyttöön pelitilan, joka mahdollistaa sovelluksen ilmoitusten poistamisen siksi aikaa, kun käytät koko näytön tilaa. Pysyt siis suojattuna samalla, kun katsot elokuvia tai pelaat pelejä eivätkä ilmoitukset häiritse.

Olemme kaiken kaikkiaan erittäin tyytyväisiä Malwarebytes Antivirus -ohjelman suorituskykyyn. Laitteen hidastumista ei huomaa lainkaan edes skannauksen aikana.

Malwarebytes kokemuksia: asennus

Malwarebytes Anti-Malware on helppo asentaa laitteelle. Se on todella arvostettu ominaisuus käyttäjien keskuudessa. Ilmaisversiossa ei esimerkiksi tarvitse antaa melkein mitään henkilökohtaista tietoa. Jos päätät kokeilla 14 päivää ilmaiseksi, ei sinun tarvitse antaa maksutietoja. Sovelluksen tilaaminen ja lataaminen on siis todella kätevää. Voit päivittää parempaan Premium-versioon milloin tahansa.

malwarebytes antivirus

Voidaksesi käyttää Antivirus Malwarebytes -ohjelmaa, tulee sinun vain mennä palvelun viralliselle nettisivulle, rekisteröityä käyttäjäksi ja ladata sovellus. Noudata vain sovelluksen antamia ohjeita ja asennus tapahtuu vaivattomasti.

Tämä virustorjuntaohjelma on erinomainen niin uusille kuin kokeneemmillekin käyttäjille. Malwarebytes Anti-Malware on helppokäyttöinen ja toimii moitteettomasti.

Hanki nyt

Malwarebytes kokemuksia: muita ominaisuuksia

Seuraavaksi esittelemme muita Antivirus Malwarebytes -ohjelman sisältämiä ominaisuuksia.

 • Sisäänrakennettu VPN on saatavilla vain Premium-versiossa. Se tarjoaa siis VPN-palvelun, jota voidaan käyttää suoraan virustorjuntaohjelman kautta. Tämä VPN on todella tehokas ja sillä on merkittävä määrä palvelimia useissa maissa ympäri maailmaa, mikä ei ole tyypillistä kaikille virustorjuntaohjelmille. VPN parantaa huomattavasti latausnopeutta. Huomasimme kuitenkin kokeiluissamme, että tämä VPN ei suoriudu riittävän hyvin voidakseen kiertää palveluiden maakohtaiset rajoitukset. Olemme kokeilleet VPN:ää useisiin eri suoratoistopalveluihin, mutta se ei kuitenkaan toiminut toivotulla tavalla.
 • Browser Guard on ilmaisen virustorjuntaan käytettävän selainlaajennuksen nimi. Kokeilimme ominaisuutta ja olimme tyytyväisiä saatuihin tuloksiin. Browser Guard suojaa verkon käyttäjää. Se on tehokas torjumaan mainoksia sekä havaitsemaan kalastelu- tai jäljittämisyritykset.

Käytettävyys ja yhteensopivuus

Emme voisi olla tyytyväisempiä Malwarebytes Antivirus -ohjelman käytettävyyteen. Se on helppokäyttöinen ja tarjoaa tehokkaan suojan laitteelle. Verkkosuoja aktivoituu välittömästi käyttöönoton jälkeen ja sovelluksen asennus on muutenkin helppoa. Eri skannausvaihtoehdot löytyvät vaivattomasti asetuksista. Käyttäjän ei tarvitse olla teknologiasta kiinnostunut.

malwarebytes kokemuksia

Malwarebytes Anti-Malware on saatavilla useimmille käyttöjärjestelmille ja laitteille, kuten Windows, MacOS, Android ja iOS. Voit siis suojata sekä tietokoneet että mobiililaitteet verkossa piileviltä uhilta. Yhtä tiliä voidaan käyttää jopa 1-5 laitteella. Mikään ei estä käyttäjää suojaamasta kaikkia laitteita yhdellä tilauksella. Tämä lisää huomattavasti tuotteen hinta-laatusuhdetta.

Hanki nyt

Malwarebytes kokemuksia : asiakaspalvelu ja kilpailijat

Mitä tulee asiakaspalveluun, tarjoaa tuote hyvän tuen käyttäjille. Voit olla asiakaspalveluun yhteydessä, kun ongelmia tai kysymyksiä esiintyy. Palvelulla on tarjolla useita ratkaisuja ja helpoin on varmasti sivulla oleva tukea tarjoava robotti. Se lähettää tarvittavia linkkejä artikkeleihin ja mikäli niistä ei ole apua, voit myös olla yhteydessä asiakastukeen sähköpostitse. Saimme itse testissä vastauksen 24 tunnin sisällä tukipyynnön lähettämisestä.

Windows Defender, Spybot ja Bitdefender ovat todella tehokkaita virustorjuntaohjelmia, mutta Malwarebytes Anti-Malware tarjoaa mielestämme yksinkertaisen ja hyvän palvelun, joka toimii monien käyttöjärjestelmien kanssa.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan Antivirus Malwarebytes on hyödyllinen ilmainen palvelu, joka tarjoaa lukuisia ominaisuuksia skannaukseen sekä verkon käytön suojaamiseen. Kyseessä on kuitenkin helppokäyttöinen virustorjuntaohjelma. Antivirus Malwarebytes pitää tietokoneen tai puhelimen turvattuna kaiken aikaa reaaliaikaisen suojan ansiosta.

9.3 Pisteet
Malwarebytes

Yksityisyys ja turvallisuus
9
Ominaisuudet
8.5
Tuki
9
Helppokäyttöisyys
10
Hinta-laatusuhde
9
Etuja
 • Virusten havaitseminen ja poistaminen
 • Helppokäyttöinen
 • Ilmainen kokeiluversio
 • Hinta-laatutakuu
 • Sisäänrakennettu VPN
Haitat
 • Rajoitettu VPN
Avatar photo

Kattan asiantuntemuksen ansiosta Internet-liittyvissä aiheissa hän, taitava turvallisuustutkija, pyrkii antamaan merkittävän panoksen tälle verkkosivustolle ja palauttamaan yhteisölle. Hänellä on online-turvallisuustodistus, joka rikastuttaa hänen taustaansa ja tietämystään alalla. Kaikki tiedustelut tai yhteistyömahdollisuudet voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen katta@privacyonline.fi.

Kuulemme mielellämme ajatuksesi

Jätä kommentti

PrivacyOnline.fi