LastPass vs Dashlane 2024: kumpi on parempi?

Tämän artikkelin aiheena on LastPass vs Dashlane -salasanojen hallintaohjelmien vertailu. Kumpi onnistuu tarjoamaan paremman palvelun turvallisuuden, helppokäyttöisyyden, hinta-laatusuhteen, ominaisuuksien ja asiakaspalvelun suhteen? Saat sen selville, kun jatkat tämän LastPass vs Dashlane -artikkelin lukemista.

Kokeile tästä
LastPass vs Dashlane: kumpi on parempi?

Kokeile Dashlane -salasanojen hallintaohjelmaa. Voit luoda ja tallentaa tilien salasanat helposti.

Artikkeli päivitetty: 10 heinäkuu 2024

LastPass vs Dashlane: vertailutaulukko

Eikö sinulla ole aikaa lukea koko artikkelia? Ei hätää! Tiedämme, että salasanojen hallintaohjelman valitseminen voi olla vaikeaa. Jos et osaa päättää tai sinulla ei ole aikaa lukea koko vertailua, voit siinä tapauksessa tarkastella alla olevaa taulukkoa. Esittelemme siinä jokaisen osion voittajan erikseen. Siten näet välittömästi, kumpi näistä LastPass Dashlane -palveluista pärjäsi paremmin. Kumpi on siis vuoden 2024 voittaja?

Dashland LassPass
Suorituskyky Voittaja Häviäminen
Ominaisuudet Voittaja Häviäminen
Turvallisuus ja yksityisyys Voittaja Häviäminen
Asiakaspalvelu Yhtä Yhtä
Hinta Häviäminen Voittaja

LastPass vs Dashlane: lyhyt esittely

Haluatko tietää lisää palveluista, joita tulemme kohta vertailemaan? Halusimme tehdä alkuun lyhyen esittelyn kummastakin salasanojen hallintaohjelmasta, jotta saisit enemmän taustatietoja palveluista ja voisit vertailla niitä sitten paremmin.

Dashlane

Dashlane on vuonna 2009 perustettu amerikkalainen salasanojen hallintaohjelma, joka auttaa käyttäjiä hallitsemaan salasanoja helposti ohjelman avulla. Voit luoda vaikeita salasanoja sekä tallentaa tietosi seuraavaa käyttöä varten. Saat ohjelman mukana myös monia muita lisäominaisuuksia, jotka auttavat parantamaan turvallisuutta verkossa.

Dashlane on saanut paljon positiivista palautetta käyttäjiltä ja suosittelemme tutustumaan tuotteeseen lisää lukemalla tämän artikkelin. Palvelu on turvallinen ja helppokäyttöinen.

dashlane vs lastpass

LastPass

LastPass puolestaan perustettiin Yhdysvalloissa vuonna 2008. Sillä on miljoonia käyttäjiä ympäri maailmaa ja se tarjoaa palvelun edulliseen hintaan käyttäjille. Se sisältää lukuisia turvallisuutta ja salasanojen hallintaa parantavia ominaisuuksia, joten tästä Dashlane vs LastPass -vertailusta tulee varmasti mielenkiintoinen. Jatka lukemista, niin aloitetaan palveluiden vertailu!

lastpass vs dashlane

LastPass vs Dashlane: turvallisuus

Turvallisuus on yksi tärkeimmistä kriteereistä salasanojen hallintaohjelmaa valitessa. Tästä syystä haluammekin aloittaa vertailun juuri siitä. Salasanojen tulee olla kunnolla salattuja ja huolella valittuja, että hakkerit eivät pääse tileihin käsiksi.

Dashlane ja LastPass eivät kumpikaan kerää tietoja käyttäjästä, mikä on merkittävä etu. Salasanoja ei siis koskaan tallenneta palveluiden palvelimeen. Siten käyttäjä on itse ainoa, joka tietää omat salasanat. Molemmat tarjoavat myös kaksivaiheisen tunnistautumisen. Kaksivaiheinen tunnistautuminen parantaa turvallisuutta entisestään. Voit tunnistautua sähköpostin tai sovelluksen kautta tai käyttää biometristä tunnistautumista, kuten sormenjälkeä tai kasvoja kirjautumiseen.

dashlane vs lastpass

Voit luoda varmuuskopioita ja synkronoida tiedot turvallisesti kummankin ohjelman avulla. Dashlane-palvelussa ei ole koskaan esiintynyt tietovuotoja ja tämä tekee siitä turvallisuuden kannalta erityisen hyvän salasanojen hallintaohjelman. LastPass joutui valitettavasti hakkeroinnin uhriksi vuonna 2015 ja tämä vaikuttaa yhä käyttäjien mielipiteisiin ohjelmasta. Turvallisuusosion voittajaksi selviytyykin näin ollen Dashlane. Dashlane vakuuttaa vakaudellaan ja sisäänrakennettu VPN tuo merkittävää lisäturvaa verkossa toimimiseen.

Tämän osion voittaja: Dashlane

Siirry 1Password

LastPass vs Dashlane: käytettävyys

Pidämme siitä, että molempien ohjelmien sovellukset ovat hyvin helppokäyttöisiä ja suunniteltu kaikki käyttäjät mielessä pitäen. Ne sopivat sekä aloittelijoille että tottuneille tietotekniikan käyttäjille. Dashlane pärjää tässä kamppailussa kuitenkin hieman LastPassia paremmin ja selviytyy siten tämän osion voittajaksi. Pidämme erityisesti Dashlanen mobiilisovelluksesta, vaikka LastPassin sovelluksessa ei sinällään ole myöskään mitään vikaa.

Tämän osion voittajaa oli vaikea valita, mutta Dashlanen sovellusta on erityisen mukava käyttää ja kaikki tiedot sekä asetukset löytyvät helposti. Voit käyttää kummankin palvelun mobiilisovellusta Android- ja iOS-laitteilla. Dashlane-palvelu on saanut paljon positiivista palautetta nimenomaan sen helppokäyttöisyydestä, jonka tulet huomaaman testatessasi palvelua.

Tämän osion voittaja: Dashlane

dashlane vs lastpass

LastPass vs Dashlane: yhteensopivuus

Voit käyttää kumpaakin palvelua sekä sovelluksella että selaimella. Voit käyttää Dashlane-ohjelmaa kaikilla suosituilla selaimilla, kuten Chrome, Safari, Edge ja Firefox. LastPass-ohjelmaa voit käyttää näiden lisäksi myös Edge Legacy- ja Opera-selaimella. Et tarvitse erillistä sovellusta selaimeen, vaan voit käyttää siihen tarkoitettua lisäosaa. Mikäli haluat käyttää LastPass-palvelua tietokoneella, tarvitset kuitenkin Windows 8.1 tai sitä uudemman version. Dashlanen käyttämiseen riittää Windows 7.

LastPass ja Dashlane tarjoavat kumpikin loistavat mobiilisovellukset iOS- ja Android-laitteille. Suosittelemme kokeilemaan niitä, sillä ne ovat todella käyttäjäystävällisiä. Tämän osion voittaja on kuitenkin Dashlane. Kokeile palvelua alla olevan linkin kautta.

Tämän osion voittaja: Dashlane

Siirry 1Password

LastPass vs Dashlane: hinta ja tilausvaihtoehdot

Entä millaisia tilausvaihtoehtoja nämä palvelut tarjoavat ja mihin hintaan? Iloksemme voimme todeta, että kummatkin palvelut tarjoavat käyttäjilleen 30 päivän ilmaisen kokeilujakson. Suosittelemme ehdottomasti kokeilemaan palvelua tällä tavalla ja saat tietää, millaisia ominaisuuksia palvelun Premium-versio pitää sisällään. Ilmaisten salasanojen hallintaohjelmien ominaisuudet ovat luonnollisesti huonompia, mutta kumpikin tarjoaa myös ilmaisen version käyttäjille. Huomaathan, että ne ovat kuitenkin hyvin rajallisia.

Voit hankkia Dashlane-palveluun joko vuosi- tai kuukausitilauksen. LastPass puolestaan tarjoaa mahdollisuuden ainoastaan vuositilaukseen. Voit käyttää LastPass-ohjelmaa niin monella laitteella kun haluat, kun taas Dashlane rajoittaa käytön enintään kahteen laitteeseen ohjelman perusversiossa. Suosittelemmekin hankkimaan Premium-version, joka tarjoaa huomattavasti enemmän vaihtoehtoja. Voit hankkia myös Family-tilauksen koko perheelle.

lastpass vs dashlane

Dashlane on hieman LastPass-palvelua kalliimpi ja tästä syystä tämän osion voittajaksi selviytyi LastPass. Jos siis etsit hieman edullisempaa vaihtoehtoa, on LastPass hyvä valinta, mutta jos olet valmis maksamaan enemmän, saat huomattavasti paremman hinta-laatusuhteen hankkiessasi Dashlane-palvelun.

Tämän osion voittaja: LastPass

LastPass vs Dashlane: laatutakuu

Onko käyttäjällä mahdollisuus testata palveluita ja saada rahat takaisin, mikäli ei ole täysin tyytyväinen niihin? Dashlane-palvelu tarjoaa erinomaisen hinta-laatusuhteen ja saat kokeilla Premium-versiota 30 päivän ajan rahat takaisin -takuulla. Ole siinä tapauksessa vain yhteydessä asiakaspalveluun ja he palauttavat rahat.

LastPass-palvelun tilauksia ei ole turvattu laatutakuulla. Tästä syystä voitto menee tässä osiossa Dashlane-palvelulle. Voit kokeilla palvelua rauhassa ja luottaa takuuseen.

Tämän osion voittaja: Dashlane

LastPass vs Dashlane: ominaisuudet

LastPass vs Dashlane -vertailussa ovat seuraavaksi vuorossa palveluiden sisältämät ominaisuudet. On tietenkin tärkeää tietää, millaisia ominaisuuksia salasanojen hallintaohjelmat oikein pitävät sisällään ja ovatko ne hyviä hallitsemaan sekä luomaan vahvoja salasanoja. Voimme todeta kummankin palvelun täyttävän odotukset.

Salasanojen hallintaojelman avulla voit hallita, tallentaa ja luoda vahvoja salasanoja sekä täyttää salasanat automaattisesti aina tileille kirjautuessa. Salasanat pysyvät tallessa suojatussa säilössä ja Dashlane vaihtaa salasanoja automaattisesti tietyn ajan kuluessa. Käyttäjillä on myös pääsy muihin ominaisuuksiin.

dashlane vs lastpass

Lisäominaisuudet ovat melko samankaltaiset kummassakin ohjelmassa. Voit esimerkiksi tarkistaa Dashlane- ja LastPass-ohjelmien avulla, että et ole valinnut huonoa salasanaa ja salasana analysoidaan tarkoin. Voit tallentaa tietosi (kuten pankkikortin numerot, nimet ja osoitteet) digitaaliseen lompakkoon, jossa ne pysyvät turvassa ja josta voit niitä myöhemmin käyttää kätevästi.

Dashlane tarkkailee myös pimeitä verkkosivuja ja ilmoittaa, mikäli tietosi vuotavat vahingossa sinne. Voit myös hyödyntää sisäänrakennettua VPN-palvelua. Se tuo hyvän lisäsuojan verkon selailuun ja tekee Dashlane-palvelusta aivan erityisen muihin salasanojen hallintaohjelmiin verrattuna. Tämän osion voittajaa ei siis ole vaikea arvata, se on tietenkin Dashlane.

Tämän osion voittaja: Dashlane3

Siirry 1Password

LastPass vs Dashlane: asiakaspalvelu

Salasanojen hallintaohjelmaa valitessa on tärkeää kiinnittää huomiota asiakaspalvelun tasoon aivan niin kuin mitä tahansa muutakin palvelua käytettäessä. Selvitimme siis, kuinka helppo asiakaspalveluun on olla yhteydessä ja millaisia vastauksia sieltä sai. Kummatkin palvelut tarjoavat tukea sähköpostitse, mutta voit olla Dashlaneen yhteydessä myös live chatin ja sosiaalisen median kautta. Kumpikaan palvelu ei kuitenkaan tarjoa apua puhelimitse ja tässä osiossa tulikin tasapeli LastPass vs Dashlane -palveluiden välille.

lastpass dashlane

Helposti tavoitettavissa oleva asiakaspalvelu on tärkeä kriteeri salasanojen hallintaohjelmaa valitessa. Mikäli sinulla on kysymyksiä palvelusta tai tarvitset apua tuotteen kanssa, voit olla yhteydessä Dashlane-palvelun tukeen tämän linkin kautta.

LastPass-palveluun puolestaan saat yhteyden tästä linkistä.

Tämän osion voittaja: tasapeli

Yhteenveto

On aika tehdä LastPass vs Dashlane -vertailun yhteenveto. Kumpi onkaan lopullinen voittaja? Dashlane on huomattavasti LastPass-palvelua kalliimpi ja tämä voi olla merkittävää monille käyttäjille. LastPass ja Dashlane tarjoavat kumpikin ilmaisen Premium-version, mutta LastPass ei tarjoa 30 päivän rahat takaisin -takuuta. On suositeltavaa kokeilla tuotetta ennen lopullista ostopäätöstä, joten Dashlane tarjoaa paremman turvan kokeiluun.

LastPass-palvelulla on hieman huonompi maine aikaisempien tietomurtojen takia ja tästä syystä Dashlane on myös turvallisuuden kannalta luotettavampi vaihtoehto. Kummallakin palvelulla on kuitenkin samankaltaisia lisäominaisuuksia ja ne täyttävät hyvin salasanojen hallintaohjelmien perustarpeet. Dashlane-ohjelmasta erityisen tekee sen sisäänrakennettu VPN-palvelu, joka lisää turvallisuuden tasoa verkossa.

Asiakaspalvelun taso on yhtä hyvä kummallakin palvelulla eikä kumpikaan tarjoa puhelintukea. Palvelut ovat helppokäyttöisiä ja yhteensopivia useiden laitteiden kanssa. Haluatko tietää kumpi on meidän valintamme? Hinnasta huolimatta uskomme nimittäin Dashlane-palvelun tarjoavan paremman turvallisuustason sekä hyviä lisäominaisuuksia, jotka tekevät tästä salasanojen hallintaohjelmasta erityisen laadukkaan. Kiitos, kun luit tämän LastPass vs Dashlane -artikkelin.

Avatar photo

Kattan asiantuntemuksen ansiosta Internet-liittyvissä aiheissa hän, taitava turvallisuustutkija, pyrkii antamaan merkittävän panoksen tälle verkkosivustolle ja palauttamaan yhteisölle. Hänellä on online-turvallisuustodistus, joka rikastuttaa hänen taustaansa ja tietämystään alalla. Kaikki tiedustelut tai yhteistyömahdollisuudet voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen katta@privacyonline.fi.

Kuulemme mielellämme ajatuksesi

Jätä kommentti

PrivacyOnline.fi