KeePass Arvostelu 2024: Turvallinen Valinta?

Keepass

KeePass on yksi markkinoiden suosituimmista salasanojen hallintaohjelmista. Mutta onko se oikeasti hyvä ja rahan arvoinen ostos? Tässä KeePass arvostelussa selvitämme, onko kyseessä tosiaan turvallinen tapa tallentaa salasanat. Jatka siis lukemista.

Kokeile Nyt
KeePass: helppokäyttöisin salasanojen hallintaohjelma.

Hanki KeePass ja turvaa salasanasi verkossa helposti. Kokeile heti ilmaiseksi.

Artikkeli päivitetty: 22 toukokuu 2024

KeePass kokemuksia: tietoa palvelusta

Kee Pass on Dominik Reichlin vuonna 2003 alunperin luoma palvelu, joka on yksi eniten käytetyistä salasanojen hallintaohjelmista. Se käyttää avointa lähdekoodia ja sen tarkoituksena on auttaa käyttäjiä salasanojen viidakon hallinnassa. Ohjelma on saatavilla yli 45 eri kielelle ja tarvitset vain yhden pääsalasanan.

KeePass käyttöliittymä

Alla listattuna KeePassin perusominaisuuksia:

 • Saatavilla 45 eri kielelle.
 • Salasanojen lisääminen, luonti ja automaattinen täyttö.
 • Salasanojen luominen ryhmiin ja muokkaaminen.
 • Varmuuskopiointi laitteen paikalliseen sijaintiin.
 • Manuaalinen synkronointi
 • Aikaleiman lisääminen salasanoihin.
 • Salasanageneraattori.

Ohjelma ei ole paljon muuttunut alkuajoilta ja tämä saattaa herättää epäilyksiä käyttäjässä. Onko kyseessä luotettava palvelu?

Tarkastellaan nyt, mitä Kee Pass kokemuksia tältä ohjelmalta voidaan odottaa.

KeePass arvostelu: hinta

Kee Pass on saatavilla kahdessa eri versiossa – 1.x ja 2.x. Ensimmäinen versio on hyvä vaihtoehto aloitteleville käyttäjille ja se on paljon kevyempi kuin toinen versio, joka tarjoaa paljon enemmän ominaisuuksia. Kerromme näistä ominaisuuksista lisää myöhemmin.

Parasta tässä ohjelmassa on luonnollisesti sen hinta. Se ei nimittäin maksa mitään, vaan voit hankkia sen ilmaiseksi ohjelman nettisivujen kautta. Huolimatta siitä, kumpaa versiota käytät. Mutta onko ilmainen hyvä ja luotettava palvelu? Se selviää, kun luet lisää KeePass kokemuksia.

KOKEILE ILMAISEKSI NYT

Yhteenvetotaulukko

Onko sinulla kiire etkä ehdi lukea koko KeePass arvostelua? Ei hätää, voit tarkistaa alla olevasta yhteenvetotaulukosta palvelun tärkeimmät ominaisuudet nopeasti ja tutustua itse arvosteluun paremmalla ajalla.

OMINAISUUS ARVO
Kirjautuminen useille tileille samanaikaisesti Enintään 1 samanaikaiset yhteydet
Yhteensopivat käyttöjärjestelmät Windows
Rahat takaisin takuu? N/A
Salaukset N/A
Alkaa alkaen
Ilmainen versio? Kyllä, mutta rajoitetuin ominaisuuksin

KeePass arvostelu: turvallisuus

Miten on ohjelman turvallisuuden laita? Tarkastellaan nyt KeePass kokemuksia turvallisuusominaisuuksien suhteen.

Salaus

Kee Pass tukee AES-salausta, joka on tietotekniikassa käytettävä lohkosalausmenetelmä. Ohjelma käyttää myös Twofish-algoritmia ja SHA-256-salausprotokollaa. Kyseessä on siis hyvin laadukas salausjärjestelmä, johon voi luottaa.

Tällaista salausta hyödyntävät myös muut kansainväliset tahot, kuten Yhdysvaltojen NSA. Salauksen purkaminen veisi miljoonia vuosia. Tiedät siis salasanojen olevan turvassa, kun käytät KeePass-ohjelmaa.

Tietojen kerääminen

Hyvä uutinen on myös se, että vain sinä itse tiedät tilin pääsalasanan sekä palvelussa olevat muut salasanat. Salasanojen hallintaohjelma ei siis näe näitä tietoja tai pääse käsiksi niihin. Tämä tekee ohjelman käyttämisestä entistä turvallisempaa.

Kaksivaiheinen tunnistautuminen

Jos haluat parantaa tilin turvallisuutta, ota käyttöön kaksivaiheinen tunnistautuminen. Se tarkoittaa sitä, että tarvitset myös ylimääräisen tunnistautumismenetelmän kirjautuessasi palveluun eikä pelkkä salasana riitä. Kertakäyttöinen koodi voidaan lähettää esimerkiksi vaihtoehtoiseen sähköpostiosoitteeseen tai puhelinnumeroon. Voit myös käyttää tähän suunniteltua varmennussovellusta.

Mikäli hakkeri saa selville tilin pääsalasanan, ei hänellä silti ole mahdollisuutta kirjautua tilille, kun siihen vaaditaan ylimääräinen suojakoodi.

Biometrinen tunnistautuminen

Biometrinen tunnistautuminen on vielä toinen vaihtoehtoinen tapa tunnistautua kertakäyttöisen koodin sijaan. Koska kyseessä on kaikille yksilöllinen piirre, kuten kasvot, ääni tai sormenjälki, pysyy tili vielä paremmassa turvassa.

Turvallinen varmuuskopiointi ja synkronointi

Kaikki Kee Pass -ohjelmaan tallentamasi tiedot salataan, kuten salasanasi, tiedostosi ja muut henkilökohtaiset tietosi. Ne tallennetaan oletuksena paikallisesti käyttämällesi laitteelle pilvipalvelun sijaan. Mikäli haluat, voit kuitenkin valita myös pilvipalvelun tietojen varmuuskopiointiin. Tämä kuitenkin vaatii hieman enemmän työtä käyttäjältä, kun joudut tekemään sen manuaalisesti.

Voit myös tuoda tietoa muista salasanojen hallintaohjelmista sekä muuttaa tiedostoja muihin tiedostomuotoihin.

KeePass salasanaluettelo

KeePass kokemuksia: onko palvelua helppo käyttää?

Asennusprosessi on suhteellisen helppo. Kee Pass on suunniteltu erityisesti Windows-laitteelle, mutta se on yhteensopiva myös Macin ja Linuxin kanssa. Lataa ohjelma ensin palvelun nettisivuilta valitsemalla haluamasi ja aloita ohjelman käyttäminen.

Asennus ei voisi käydä helpommin. Version lataaminen sujuu nopeasti ja sivusto on muutenkin hyödyllinen. Sen navigointi on yksinkertaista ja ohjelman käytön pitäisi onnistua teknisistä taidoista riippumatta.

KOKEILE ILMAISEKSI NYT

KeePass arvostelu: ominaisuudet

Tutustutaan nyt ohjelman ominaisuuksiin.

Salasanojen lisääminen

Voit lisätä uusia salasanoja palveluun asetuksissa tai automaattisesti, kun kirjaudut sisään käyttämällesi tilille. Kun teet sen asetuksissa, pyydetään sinua täyttämään kaikki salasanatiedot sekä antamaan salasanalle sitä kuvaava nimi, esimerkiksi tili, johon sitä käytetään.

KeePass Salasanojen lisääminen

Salasanojen tuonti ja vienti

Voit tuoda salasanoja helposti muista salasanojen hallintaohjelmista sekä viedä ne toiseen palveluun. Joudut kuitenkin valitettavasti tekemään tämän manuaalisesti kopioi ja liitä -toiminnolla. Voit muuttaa salasanat eri tiedostomuotoihin: TXT, HTML, XML ja CSV.

Salasanojen luonti

Salasanageneraattoria kannattaa hyödyntää vahvojen salasanojen luomiseen. Voit valita tietyistä perusominaisuuksista, mihin pohjautuen salasana luodaan. Sitten saat uniikin ja vahvan salasanan, jonka hakkerointi on vaikeaa. Voit luoda salasanan tällä tavalla kaikille tileillesi.

Salasanojen automaattinen täyttö

Salasanat täytetään automaattisesti, kun ne on ensin lisätty ohjelmaan. Jos siis kirjaudut tietylle sivustolle tai sovellukseen, täyttää ohjelma salasanan automaattisesti ja voit vain kirjautua sisään.

Salasanojen vahvuuden tarkistaminen

Mikäli haluat luoda omat salasanat salasanageneraattorin automaattisen luonnin sijaan, suosittelemme aina tarkistamaan niiden vahvuuden. Mitä enemmän eri pieniä ja isoja kirjaimia, erikoismerkkejä ja numeroita salasana sisältää ja mitä pidempi se on, sitä vahvempi siitä tulee.

Muita ominaisuuksia

Tässä vielä pari muuta ominaisuutta, jotka tarjoavat parempia KeePass kokemuksia käyttäjille.

 • Salasanojen muokkaus. Kun olet luonut salasanoja ohjelmaan, voit muokata ja poistaa tiettyjä salasanaryhmiä tai luoda uusia ryhmiä haluamasi järjestelmän mukaan.
 • Aikaleiman lisääminen. Haluatko tietää, milloin salasanasi luotiin ja milloin sitä viimeksi muokattiin tai käytettiin? Voit asettaa aikaleiman käyttämiisi salasanoihin.

KeePass arvostelu: käytettävyys

Kee Pass -ohjelma voisi olla ehkä hieman selkeämpi ja helppokäyttöisempi. Mutta olemme varmoja, että kaikki onnistuvat kuitenkin käyttämään ohjelmaa tietoteknisistä taidoista riippumatta. Päävalikon kautta voit vaihtaa asetuksia mielesi mukaan ja luoda uusia salasanoja.

Ohjelma on muutenkin hyvin Windows 95 -tyylinen, joten joudut tekemään paljon manuaalista työtä salasanojen hallintaohjelman käyttämiseksi. Avoin lähdekoodi on mahtava etu, mutta se on aiheuttanut myös joitakin kompromisseja ohjelman suunnittelun suhteen. Ohjelma on hyvin vanhanaikainen eikä ole muuttunut paljon sen perustamisesta.

Ohjelma tukee kuitenkin lukuisia eri kielivaihtoehtoja, joten suurin osa käyttäjistä saa ohjelman omalle kielelle ja näin ollen ohjelman käyttäminen voi olla helpompaa.

KeePass arvostelu: yhteensopivuus

Kuten jo totesimme aikaisemmin arvostelussa, on KeePass luotu erityisesti Windows-laitteelle. Ohjelmaa voidaan käyttää jopa jo markkinoilta poistuneilla vanhoilla Windows-versioilla. Se soveltuu kuitenkin käytettäväksi myös MacOS- ja Linux-käyttöohjelmilla. Voit myös käyttää salasanojen hallintaohjelmaa iOS- ja Android-mobiililaitteilla.

Halutessasi voit ladata selainlaajennuksen, jolla ohjelma toimii myös suosituimmilla selaimilla, kuten Safari.

Asiakaspalvelun laatu

Kee Pass ei tarjoa varsinaista asiakaspalvelua, sillä ohjelma perustuu täysin avoimelle lähdekoodille. Voit kuitenkin lukea sivuston usein kysytyt kysymykset ja saada sitä kautta mahdollisesti vastauksen myös sinua mietityttävään asiaan. Tämä voi kuitenkin olla hankalaa, mikäli sinusta tuntuu, että teknisten tietojen lukeminen on uuvuttavaa ja haluaisit mieluummin tukea oikealta palveluhenkilöltä.

Tässä linkki Kee Passin keskustelupalstalle.

Tässä puolestaan linkki tukikeskukseen, josta saat lisää apua ohjelman käyttöön. Mikäli tarvitset ohjelman yhteystiedot, voit tarkistaa ne tämän linkin kautta.

KOKEILE ILMAISEKSI NYT

KeePass vs muut salasanojen hallintaohjelmat

Selvitetään seuraavaksi KeePass kokemuksia verratessamme ohjelmaa muiden suosittuje salasanojen hallintaohjelmien kanssa. Kuinka se pärjää vertailussa?

KeePass vs 1Password

1Password on yksi suosituimmista salasanojen hallintaohjelmista ja sen hinta vaihtelee 2,49 eurosta 5,99 euroon kuukaudessa tilauksesta riippuen, joten parhaimmillaan se ei ole kovin kallis, mutta KeePass tarjoaa luonnollisesti ilmaisen version.

Kummatkin käyttävät AES 256-bittistä salausta ja toimivat kaikilla laitteilla. Dashlanen sovellus on kuitenkin huomattavasti helppokäyttöisempi ja salasanojen tuonti ja vienti onnistuu automaattisesti. Asiakaspalvelu on myös tavoitettavissa helposti live chatin kautta, toisin kuin Kee Passilla.

KeePass vs Dashlane

Dashlane tarjoaa hyvän suojauksen salasanoille ja se on julkaistu vasta vuonna 2019 NordVPN-yrityksen luomana. Palvelunn jako-ominaisuudet ovat kuitenkin hyvin rajoitetut.

Se tarjoaa kuitenkin edullisen hintatason käyttäjille 1,49 eurosta kuukaudessa alkaen. Salaukseen käytetään eri XChaCha20-protokollaa, joka on hieman nykyaikaisempi menetelmä ja antaa siten NordPassille paremman edun KeePassiin verrattuna. Sovellus on myös hyvin yksinkertainen ja toimii mobiililaitteiden lisäksi Windowsilla, Macilla ja Linuxilla.

KeePass vs RoboForm

RoboForm on erinomainen vaihtoehto salasanojen hallintaan ja se tarjoaa hyvän hintatason. Se käyttää myös AES 256-bittistä salausta, joten tässä suhteessa eroa ei ole paljon. Saat ohjelman mukana kuitenkin paljon eri lisäominaisuuksia, kuten hätätapauksessa käytettävät yhteystiedot, pimeän verkon skannauksen sekä DNS-palvelinta hyödyntävän turvallisen selaimen.

Password Bossin asiakaspalvelu on olemassa, mutta siihen on toisaalta hankalampi saada yhteyttä. Ohjelma ei myöskään ole yhteensopiva Linux-käyttöjärjestelmän kanssa, toisin kuin Kee Pass.

KeePass arvostelu 2024: yhteenveto

Kee Pass on kaiken kaikkiaan turvallinen ja hyvä salasanojen hallintaohjelma, jos etsit perustason ominaisuuksia. Ominaisuuksien yksipuolisuus on kuitenkin odotettavissa ilmaiselta ohjelmalta. Kaikki salasanojen hallintaohjelmat eivät kuitenkaan tarjoa yhtä monipuolista kielivalikoimaa, kuin KeePass ja siitä ehdottomasti plussaa ohjelmalle. Se tuo parempia KeePass kokemuksia käytön suhteen, kun voit käyttää ohjelmaa omalla kielellä.

Mikäli etsit hinta-laatusuhteelta parempaa ja luotettavaa salasanojen hallintaohjelmaa, suosittelemme tutustumaan Dashlane-palveluun. Voit kokeilla sitä ensin ilmaisella kokeilulla ja vaihtaa sitten maksulliseen premium-palveluun. Klikkaa alla olevaa linkkiä ja hanki suosittu salasanojen hallintaohjelma 1Password.

7.5 Pisteet
KeePass Arvostelu 2024

Yksityisyys ja turvallisuus
8
Ominaisuudet
7.5
Asiakaspalvelu
7
Hinta-laatusuhde
7.5
Helppokäyttöisyys
7
Etuja
 • Ilmainen
 • Vahva salaus
 • Ei vaadi asennusta
 • Saatavilla 45 eri kielelle
Haitat
 • Ei asiakaspalvelua
 • Ominaisuuksien yksipuolisuus
Avatar photo

Kattan asiantuntemuksen ansiosta Internet-liittyvissä aiheissa hän, taitava turvallisuustutkija, pyrkii antamaan merkittävän panoksen tälle verkkosivustolle ja palauttamaan yhteisölle. Hänellä on online-turvallisuustodistus, joka rikastuttaa hänen taustaansa ja tietämystään alalla. Kaikki tiedustelut tai yhteistyömahdollisuudet voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen katta@privacyonline.fi.

Kuulemme mielellämme ajatuksesi

Jätä kommentti

PrivacyOnline.fi