IP-osoitteeni

Jos käytössäsi on jo VPN-yhteys, kuten ExpressVPN, olet turvassa ja voit rauhassa jatkaa surffailua. Jos taas ei, sinun on hyvä tietää että joka kerta kun vierailet jollain verkkosivulla, tai käytät sovellusta jolla on pääsy joihinkin tietoihisi, jää tieto selailuhistoriastasi ja IP-osoitteesi talteen verkkoon.
Tiedän esim. koneesi käyttökielen, käyttämäsi selaimen, käyttöjärjestelmäsi ja jopa IP-osoitteesi ja tämänhetkisen sijaintisi (pelottavaa, eikö?);

HANKI ExpressVPN
Haussa edullinen VPN? Ota kokeiluun ExpressVPN!

Hanki loistoluokan VPN muutamalla eurolla tällä ainutlaatuisella alennuksella. Suoratoista videoita, lataa torrentteja ja suojaa yksityisyytesi.

IP:
City:
Country:
ISP:

Mikä on IP-osoite? Kuka tietää IP-osoitteeni?

Kaikki laitteet tarvitsevat IP-osoitteen päästäkseen verkkoon. Sinun IP-osoitteesi on uniikki, se voi olla staattinen (internet –palveluntarjoajasi tarjoaa sen sinulle, eikä se koskaan muutu), dynaaminen (IP-osoite vaihtuu esim. joka tunti, tai joka kerta kun reititin käynnistetään uudelleen. Palveluntarjoajan tarjoama optio).

Kun jollain henkilöllä, yrityksellä tai viranomaisilla on pääsy IP-osoitteeseesi (aitoon osoitteeseen), he tietävät täsmällisen sijaintisi. Sillä ei ole merkitystä oletko lankaverkossa, langattomassa verkossa tai käytätkö mobiiliverkkoa. Voit siis vaan miettiä, kuka tietää IP-osoitteesi…

Jos et halua kenenkään tietävän aitoa IP-osoitettasi (jonka palveluntarjoajasi sinulle on antanut), sinun on peitettävä tai muutettava se. Paras keino tähän on VPN. Esimerkiksi HideMyAss on tarkoitettu käyttäjille jotka haluavat joko peittää IP-osoitteensa tai vaihtaa osoitetta jatkuvasti.

Siirry ExpressVPN
30 päivän rahat takaisin -takuu

Piilottaako yksityinen selailu IP-osoitteen?

Ikävä kyllä ei. Yksityinen selailu (Firefox) tai incognito-tila (Chrome) eivät kumpikaan piilota IP-osoitettasi. Nämä erityiset välilehdet tai ikkunat voivat ainoastaan suojata paikallisen selaustietosi laitteellasi. Kaikki tieto on kuitenkin julkisesti verkossa ja siepattavissa, lisäksi IP-osoitteesi on edelleeni julkinen kaikilla vierailemillasi sivuilla. Ainoa tapa suojata itsensä verkossa on VPN.

Miten piilotan IP-osoitteeni?

Ainoa tapa piilottaa IP-osoitteesi on käyttää toista IP-osoitetta. Tähän on kaksi keinoa;

1. Proxyn käyttäminen, eli syöttämällä proxy-osoite (julkinen tai yksityinen) selaimeesi.

2. VPN-yhteyden käyttäminen saadaksesi uuden IP-osoitteen. Tätä vaihtoehtoa suosittelen, koska VPN salaa myös kaiken tiedon tehden sinut täysin anonyymiksi verkossa. Pääset uudella turvallisella ja salatulla IP-osoitteella verkkoon kaikilla laitteillasi (puhelimet, tabletit ja tietokoneet). ExpressVPN on yksi parhaista VPN.

Miten VPN suojaa IP-osoitteeni?

Olen kirjoittanut useita artikkeleita joissa aiheina on henkilökohtaisen tiedon suojaaminen verkossa VPN-yhteyden avulla.

Olen löytänyt ja testannut parhaat markkinoilta löytyvät VPN:t jotka takaavat 100% tietoturvan, jotain jonka ainoastaan VPN voi sinulle tarjota.

PrivacyOnline.fi