Mikä on oma IP osoite? Tee IP osoite haku i 2024

ip osoite haku

Tee IP osoite haku, kun haluat selvittää, mikä on sinun oma IP osoite. Koneen tai puhelimen IP osoite auttaa tunnistamaan laitteen verkossa. Jos käytössäsi on jo VPN-yhteys, kuten ExpressVPN, olet turvassa ja voit rauhassa jatkaa surffailua. Jos taas ei, sinun on hyvä tietää että joka kerta kun vierailet jollain verkkosivulla, tai käytät sovellusta jolla on pääsy joihinkin tietoihisi, jää tieto selaushistoriastasi ja oma IP osoite talteen verkkoon.

Näin voimme saada tietoon esimerkiksi koneesi kieliasetukset, käyttämäsi selaimen, käyttöjärjestelmän ja jopa koneesi tai puhelimen IP osoite sekä tämänhetkisen sijaintisi. Pelottavaa, eikö?

Kokeile nyt
Vaihda IP-osoitetta hankkimalla ExpressVPN - Säästä 49 %

Käytä nettiä turvallisesti vaihtamalla IP-osoitetta ExpressVPN:llä. Vuoden tilauksella. Saat 3 ilmaiskuukautta sekä 30 päivän laatutakuun.

Mikä on oma ip-osoitteeni?

IP-osoite tulee englanninkielisistä sanoista ”Internet Protocol”, joka tarkoittaa suomennettuna internet-protokollaa. Sen avulla laite voidaan tunnistaa verkossa ja käyttäjän tiedot sekä sijainti voidaan selvittää. IP-osoitetta tarvitaan verkon selaamiseen ja käyttämiseen.

IP:
City:
Country:
ISP:

Tietokoneen tai puhelimen IP osoite haku on tapa, jolla voimme nähdä mikä on oma IP osoite, IP-osoitteen tyyppi, sijainti sekä palveluntarjoaja. Tietokoneen tai puhelimen IP osoite on siis verkkoyhteyteen liitettävä neljästä numerojoukosta koostuva numerosarja, jonka avulla käyttäjä tunnistetaan. Numerojoukot on eroteltu pisteillä. IP haku on kätevä tapa selvittää oma IP osoite.

Mikä on IP-osoite?

Kaikki laitteet tarvitsevat IP-osoitteen päästäkseen verkkoon. Koneen tai puhelimen IP osoite on täysin uniikki. Se voi olla staattinen (internetin palveluntarjoajasi tarjoaa sen sinulle, eikä se koskaan muutu) tai dynaaminen (IP-osoite vaihtuu esimerkiksi joka tunti tai joka kerta kun reititin käynnistetään uudelleen. Kyseessä on palveluntarjoajan tarjoama vaihtoehto). Tutustutaan näihin paremmin alla:

  • Staattinen IP-osoite: kyseessä on IP-osoite, joka pysyy muuttumattomana. Tämä on tärkeää esimerkiksi yrityksille, kun he haluavat pitää yllä omaa palvelintaan. Näin ollen verkkosivustoilla on kiinteä IP-osoite.
  • Dynaaminen IP-osoite: kyseessä on IP-osoite, joka puolestaan vaihtuu säännöllisesti. IP-osoitteen muuttuminen tapahtuu automaattisesti ja palveluntarjoaja säilyttää vanhat IP-osoitteet siirtämällä ne muiden käyttöön. Dynaaminen IP-osoite on turvallisuuden kannalta hyödyllinen, kun käyttäjän verkkoon tunkeutumisesta tulee vaikeampaa. IP-osoitteet voidaan jakaa eri luokkiin, kuten julkisiin ja yksityisiin IP-osoitteisiin. Julkisella tarkoitetaan verkon ulkopuolella käytettävää ja yksityisellä verkon sisällä käytettävää IP-osoitetta. Kun luot yhteyden omaan verkkoon, on kyseessä siis yksityinen IP-osoite. Julkisella verkolla puolestaan tarkoitetaan koko verkkoon liittyvää IP-osoitetta, jota ulkopuoliset laitteet käyttävät.
  • IPv4 ja IPv6 ovat määritelmiä, joilla kuvataan IP-osoitteiden eri versioita. Ensin tulivat IPv4-osoitteet ja tämän jälkeen uudempi versio eli IPv6-osoite. IPv4 on neljän numeron sarja ja IPv6 on kahdeksan 16-bittisen heksadesimaalin sarja. IPv6-version avulla voidaan taata useampien IP-osoitteiden määrä, sillä yhdistelmiä on tällä tavalla paljon enemmän verrattuna IPv4-versioon, jossa mahdollisia numerosarjavaihtoehtoja on noin 4 miljardia. IP osoite haku voi siis näyttää kumman tahansa näistä versioista.

ip osoite haku

Siirry ExpressVPN
Erikoistarjous heinäkuu 2024n loppuun asti

Onko oma IP osoite muiden tiedossa?

Entä onko koneen tai puhelimen IP osoite muiden tiedossa? Kun jollakin henkilöllä, yrityksellä tai viranomaisilla on pääsy käyttäjän IP-osoitteeseen (aitoon osoitteeseen), he tietävät täsmällisen sijaintisi. Sillä ei ole merkitystä oletko lankaverkossa, langattomassa verkossa tai käytätkö mobiiliverkkoa. Voit siis vain pohtia, ketkä kaikki tietävät IP-osoitteesi…

Jos et halua kenenkään tietävän todellista IP-osoitettasi (jonka palveluntarjoajasi sinulle on antanut), sinun on peitettävä tai muutettava se. Paras keino tähän on VPN. Sen avulla voit piilottaa IP-osoitteen muilta tai vaihtaa sen sijaintia. Voit valita eri palvelinten välillä ja saada uuden IP-osoitteen. Esimerkiksi HideMyAss on tarkoitettu käyttäjille jotka haluavat joko peittää IP-osoitteensa tai vaihtaa osoitetta jatkuvasti.

Mitä oma IP osoite paljastaa käyttäjästä?

Mikä on minun IP osoite? Selvitä IP osoite haun avulla. Näet laitteesi ainutlaatuisen tunnisteen, jonka avulla käyttäjä voidaan yksilöidä. Se näyttää missä maassa, kaupungissa ja postinumerossa laitteesi sijaitsee. Kaikki verkossa tekemäsi asiat voidaan liittää tähän IP-osoitteeseen ja mainokset voidaan kohdentaa paremmin käyttäjään.

IP osoite haku paljastaa siis mitä teet netissä ja kerää tietoja sinusta. Netin palveluntarjoajalla on näin ollen mahdollisuus jäljittää käyttäjän tiedot IP-osoitteen avulla. Se saa selville, mitä torrent-tiedostoja lataat, millaisia ostoksia teet netissä tai millä sivustoilla vierailet. Näiden tietojen paljastamien kiinnostuksenkohteiden mukaan mainostajat voivat tarjota paremmin juuri sinua kiinnostavia mainoksia.

oma ip osoite

Siirry ExpressVPN
Erikoistarjous heinäkuu 2024n loppuun asti

Piilottaako yksityinen selailu IP-osoitteen?

Ikävä kyllä ei. Yksityinen selailu (Firefox) tai incognito-tila (Chrome) eivät kumpikaan piilota IP-osoitettasi. Nämä erityiset välilehdet tai ikkunat voivat ainoastaan suojata paikallisen selaustietosi laitteellasi. Kaikki tieto on kuitenkin julkisesti verkossa ja siepattavissa, lisäksi IP-osoitteesi on edelleen julkinen kaikilla vierailemillasi sivuilla. Ainoa tapa suojata itsensä verkossa on VPN.

Miten oma IP osoite piilotetaan?

Ainoa tapa piilottaa koneen tai puhelimen IP-osoite on käyttää toista IP-osoitetta ja tarkista ip osoite. Tähän on kaksi keinoa:

1. Proxyn käyttäminen, eli syöttämällä proxy-osoite (julkinen tai yksityinen) selaimeesi.

2. VPN-yhteyden käyttäminen saadaksesi uuden IP-osoitteen. Tätä vaihtoehtoa suosittelemme, koska VPN salaa myös kaiken tiedon tehden sinut täysin anonyymiksi verkossa. Pääset uudella turvallisella ja salatulla IP-osoitteella verkkoon kaikilla laitteillasi (puhelin, tabletti ja tietokone). ExpressVPN on yksi parhaista VPN-palveluista.

oma ip

Siirry ExpressVPN
Erikoistarjous heinäkuu 2024n loppuun asti

Johtopäätös: Miten VPN suojaa IP-osoitteeni?

Olemme kirjoittaneet useita artikkeleita joissa aiheina on henkilökohtaisen tiedon suojaaminen verkossa VPN-yhteyden avulla.

Olemme löytäneet ja testanneet parhaat markkinoilta löytyvät VPN-palvelut, jotka takaavat 100% tietoturvan. Sen voi ainoastaan VPN sinulle tarjota.

PrivacyOnline.fi