F Secure Antivirus arvostelu 2024: kannattaako ostaa?

Tarvitsetko luotettavana ja hinta-laatusuhteelta hyvän virustorjuntaohjelman? Tässä F Secure safe arvostelussa selvitämme, kannattaako kyseinen palvelu ostaa. Jatka siis lukemista.

Hanki tästä
F-Secure virustorjunta, yksi luotettavimmista virustorjuntaohjelmista.

Kokeile F-Secure virustorjuntaa jo tänään suojautuaksesi netissä piileviä viruksia vastaan. Saat 40 % alennuksen, kun ostat täyden palvelun vuodeksi.

Artikkeli päivitetty: 22 toukokuu 2024

F Secure Antivirus: yleistä tietoa

F Secure virustorjunta on suomalaisten Risto Siilasmaan ja Petri Altaan vuonna 1988 perustama yritys. Se toimi aluksi nimellä Data Fellows, mutta nimi muuttui vuonna 1999. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Helsingissä ja se on yksi maailmanlaajuisen kyberturvallisuuden ykkösnimistä. Sillä on toimistoja ympäri maailmaa ja turvallisuuslaboratorioita Helsingin lisäksi myös Kuala Lumpurissa, Malesiassa.

Yrityksen tavoitteena on tarjota asiakkailla kokonaisvaltainen turvallisuuspalvelu, jolla tietotekniikan käyttäjät voivat muun muassa hallita salasanoja, parantaa turvallisuutta sekä taistella viruksia ja haittaohjelmia vastaan.

Antivirus F Secure: hinta

Entä mitä tämä suomalainen palvelu maksaa? Se riippuu siitä, minkä paketin valitset. Tarjolla on neljä eri vaihtoehtoa, joista voit valita niiden ominaisuuksien mukaan. Lue lisää alta.

F Secure hinta

 • F-Secure ID Protection suojaa käyttäjän salasanat ja henkilöllisyyden. Voit estää identiteettivarkauksia tapahtumasta, kun tietomurtoja tarkkaillaan kellon ympäri. Salasanojen suojaaminen erityisessä holvissa tekee tileistä turvallisempia ja helppokäyttöisempiä. Voit hankkia tilauksen vuodeksi viidelle laitteelle.
 • F-Secure Freedome VPN tarjoaa turvallisen ja yksityisen selauksen. Voit estää kolmansia osapuolia seuraamasta, mitä teet julkisessa verkossa. Hakkerit eivät pääse käsiksi tietoihisi ja torjut myös helposti haitalliset verkkosivustot. Voit hankkia tilauksen vuodeksi kolmelle laitteelle.
 • F-Secure Safe tekee netin käytöstä turvallista. Se suojaa viruksilta, haittaohjelmilta ja troijalaisilta tehden verkon selaamisesta sekä verkkopankin käyttämisestä paljon suojatumpaa. Saat myös erillisen lapsilukon. Voit hankkia tilauksen vuodeksi kolmelle laitteelle.
 • F-Secure Total sisältää kaikki nämä yllä mainitut paketit. Voit hankkia tilauksen vuodeksi yhdelle laitteelle.

F Secure virustorjunta hinta on tällä hetkellä alennuksessa ja saat sen 40 % edullisemmin, kun ostat täyden paketin. Kannattaa siis hyödyntää F Secure tarjous vielä kun se on voimassa.

Voit kokeilla virustorjuntaa 30 päivän ajan ilmaiseksi rahat takaisin -takuun avulla. Jos et haluat jatkaa tilausta, peruuta se ennen kokeilujakson päättymistä.

Hanki tästä

Yhteenvetotaulukko

Alla näet lyhyen yhteenvedon F Secure virusturvan ominaisuuksista. Jos et siis ehdi lukea arvostelua loppuun, voit tutkia ohjelman ominaisuuksia taulukosta.

OMINAISUUS ARVO
Saatavilla olevat versiot F-Secure SAFE, F-Secure TOTAL
Kirjautuminen usealla laitteella 1-10 laitteet
Tuetut laitteet Windows, macOS, Android, iOS
Rahat takaisin takuu? 30 päivää
Alkaa alkaen 29,99 € (2,49 € kuukaudessa)
Ilmainen kokeilu? Ei

F Secure anmeldelse: turvallisuus

Turvallisuuteen on tietenkin aina hyvä panostaa ja niin on myös virustorjuntaohjelmaa hankittaessa. Tarjoaako Antivirus F Secure riittävän suojan? Se selviää, kun jatkat lukemista.

Virusskannaus

Virusskannaus on yksi parhaimmista, mitä markkinoilla on saatavilla. Sen virusten ja haittaohjelmien havaitsemisaste on huikeat 100 %. Testasimme skannauksen tehokkuutta ja se todellakin läpäisi tekemämme haastavammatkin testit, joissa haittaohjelmat oli piilotettu .zip-tiedostoon.

antivirus F Secure

Voit suorittaa joko pikaskannauksen tai täyden skannauksen. Pikaskannaus on luonnollisesti nopeampi ja kestää vain 2-5 minuuttia. Täyden skannauksen tekemiseen voi puolestaan mennä noin puoli tuntia. Virustorjuntaohjelma tunnistaa niin virukset, haittaohjelmat, keyloggerit, troijalaiset, kiristysohjelmat, vakoiluohjelmat kuin myös rootkit-ohjelmat.

Reaaliaikainen suojaus

Reaaliaikainen suojaus varmistaa, etteivät virukset ja haittaohjelmat pääse alkuunkaan laitteelle. Näin voit pysyä suojassa hyökkäyksiltä. Antivirus F Secure -ohjelma pysäytti hyökkäykset hyvin. Sen DeepGuard-tunnistusjärjestelmä tarkkailee epäilyttävästi toimivia tiedostoja tai sovelluksia ja pitää siten käyttäjän jatkuvasti turvassa.

Se estää käyttäjää joutumasta epäilyttäville sivustoille merkaten ne haitallisiksi. Siten voit itse kieltäytyä sivuston avaamisesta tai sallia kyseisen sivuston poikkeuksena.

Suorituskyky

FSecure ei vaikuta suuresti tietokoneen suorituskykyyn, sillä se perustuu pilvipohjaiseen toimintaan. Hidastelua ja pientä viivästystä saattoi kuitenkin esiintyä täyden skannauksen aikana, kun yrität esimerkiksi avata uusia välilehtiä tai kopioida tiedostoja.

Onko Antivirus F Secure helppo asentaa?

Rekisteröityminen ja ohjelman hankkiminen on yksinkertaista. Mene vain ohjelman verkkosivuille, valitse haluamasi paketti ja kuinka monelle laitteelle tai kuinka moneksi vuodeksi haluat sen. Voit maksaa tilauksen PayPalilla tai luotto-/pankkikortilla. Anna vain tietosi ja vahvista sähköpostiosoite.

F-Secure Total -paketti sisältää kolme erillistä sovellusta: Safe, Freedome VPN ja ID Protection. Kaikkien sovellusten asentaminen käy helposti ja ne ovat melko kevyitä muihin virustorjuntaohjelmiin verrattuna. Voit asentaa sovellukset kaikille suosituille laitteille, kuten Windows, Mac, iOS ja Android.

Antivirus F Securen ominaisuudet

Alla näet listan ominaisuuksista, joita F Secure anmeldelse sisältää. Tutustu niihin lisää ja varmista, saatko vastinetta rahalle.

 • Tietomurroilta suojaaminen. Jos tietomurto pääsee tapahtumaan, hälyttää F Secure anmeldelse siitä käyttäjälle. Saat ainutlaatuista asiantuntevaa palvelua kaikille henkilökohtaisille tiedoillesi.
 • Identiteettivarkauksilta suojaaminen. FSecure yhdistää vuorokauden ympäri toimivan pimeän verkon tarkkailemisen ihmisälyyn. Siten käyttäjän henkilökohtaiset tiedot löydetään helpommin, jos tiedot ovat päässeet vuotamaan.
 • VPN. Suojaa verkkoyhteys paremmin henkilökohtaisen VPN-palvelun avulla, joka sisältyy virustorjuntaan. Se muodostaa salatun tunnelin, jonka läpi tietosi kulkevat palvelimeen. Käyttäjän todellinen IP-osoite piilotetaan ja tilalle tulee uusi, virtuaalinen sijainti, jotta voit selata verkkoa huoletta.
 • Salasanojen hallintaohjelma. F Secure anmeldelse auttaa käyttäjiä myös hallitsemaan salasanojaan helpommin. Tallenna salasanat laitteelle ja synkronoi ne automaattisesti laitteesta toiseen. Salasanat pysyvät piilossa ja voit myös selvittää, onko käyttämäsi salasana heikko tai jo kertaalleen käytetty. Luo vahvoja ja ainutlaatuisia salasanoja.
 • Käyttäjätunnusten automaattinen täyttö. Salasanojen lisäksi sinun ei tarvitse myöskään muistaa käyttäjätunnuksia kaikille tileille. Voit nimittäin täyttää tiedot automaattisesti ohjelman avulla ja kirjautua siten sisään nopeammin.
 • Lapsilukko. Hyödyllinen ominaisuus, jos sinulla on nuorisoa, jonka verkon käyttöä tulee rajoittaa. Voit asettaa aikarajan netin selaamiselle sekä estää haitallisen sisällön näyttämistä.
 • Wifi-verkon ja selaimen suojaaminen. Suojaa laitteesi ja tietosi haitallisilta tai vaarallisilta nettisivuilta ja pysy suojassa netissä. Yhteyden turvaaminen on tärkeää varsinkin kun Wifi-verkkoa käytetään julkisessa paikassa, kuten kahvilassa tai lentokentällä.
 • Pankkipalveluiden suojaaminen. FSecure panostaa myös nettipankin suojaamiseen. Siten muiden pääsy rahoihisi estetään ja voit varmistaa tilin tietojen pysyvän turvassa käyttämällä suojattua nettipankkisivustoa.
 • Pelitila. Windows-laitteelle suunniteltu tila, jonka aikana päivitykset ja muut tarkistukset keskeytetään.

Kuinka helppoa ominaisuuksien käyttäminen on?

Antivirus F Secure -työpöytäsovellus on käyttäjäystävällinen ja hyvin suunniteltu. Valikon asetusten navigoiminen ja ominaisuuksien käyttöön ottaminen on helppoa. Pääset myös helposti vaihtamaan pääsovelluksesta ohjelman itsenäisiin sovelluksiin. Työpöytäsovelluksen muotoilu on ruudukkomainen ja siten selkeä.

Turvaominaisuudet otetaan automaattisesti käyttöön, kun lataat ja asennat sovelluksen. Siten sovellus sopii myös erinomaisesti aloitteleville käyttäjille, kun ominaisuuksia ei tarvitse heti ensimmäiseksi säätää.

F secure anmeldelse

F Secure anmeldelse mobiilisovellus ei paljon eroa työpöytäsovelluksesta. Siitä on vain tehty paremmin sopiva mobiililaitteille. Androidin sovellus sisältää iOS-sovellusta monipuolisemmin toimintoja ja ominaisuuksia, kuten lapsilukon, virusskannauksen sekä turvallisen selaamisen. Virusskannaus on huomattavan nopea Androidilla.

Antivirus F Secure: yhteensopivuus

Kuten jo totesimme aikaisemmin, tukee F Secure anmeldelse kaikkia yleisimpiä laitteita, kuten Windows, Mac, iOS ja Android. Mobiililaitteille on omat sovelluksensa. Palvelu ei ole yhteensopiva ARM-pohjaisten tablettien kanssa. 

Huomaathan myös, että ohjelmaan tarvitaan vähintään Windows 7 ja MacOS 10.15 käyttöjärjestelmät. Ohjelma on saatavilla lukuisilla eri kielillä, kuten suomi.

Voit myös halutessasi hankkia F Secure online scanner kokemuksia käyttämällä palvelua selainlaajennuksena Chromessa, Edgessä tai Mozilla Firefoxissa. Tällöin sinun ei tarvitse ladata erillistä sovellusta, mutta voit silti suojautua netin haitalliselta sisällöltä ja salata verkon käytön.

F Securen asiakaspalvelu

Millaisen asiakastuen FSecure tarjoaa käyttäjilleen? Testitulosten perusteella asiakaspalvelu oli oikein osaavaa ja vastaukset tulivat nopeasti. Voit olla tukeen yhteydessä monen eri kanavan kautta, kuten live chat, puhelin, keskustelupalsta sekä tukisivustot. Kuten huomaat, listalta puuttuu kuitenkin kokonaan sähköpostituki. Se olisi hyvä lisä, joka tarjoaisi henkilökohtaisemman kokemuksen.

Live chat on kuitenkin hyvä vaihtoehto tuen ottamiseen ja se on auki ympäri vuorokauden. Saat heti yhteyden asiakaspalvelijaan, olipa sitten päivä tai yö. Mikä parasta, kaikki FSecuren tukivaihtoehdot tarjoavat palvelua suomen kielellä. Puhelintuki on kuitenkin käytettävissä vain arkipäivinä.

Saat lisää tukea FSecure verkkosivuilta ja usein kysyttyjä kysymyksiä tarkastelemalla. Tukiartikkelit ovat hyödyllisiä ja niistä on tehty mahdollisimman yksinkertaisia. Mikäli tarvitset lisää tukea, voit aina keskustella muiden foorumilaisten kanssa keskustelupalstan kautta. Saat tukea niin suomeksi kuin englanniksi. 

Ota yhteyttä FSecure ohjelman tukeen tämän linkin kautta.

Hanki tästä

Antivirus F Secure vs kilpailevat virustorjunnat

Pärjääkö suomalainen Fsecure kilpailussa muita maailmalla suosittuja virustorjuntaohjelmia vastaan? Se selviää tässä osiossa.

F-Secure vs Malwarebytes

McAfee on erittäin helppokäyttöinen virustorjuntaohjelma, joka tarjoaa myös sisäänrakennetun palomuurin. Se sisältää myös paljon muita ominaisuuksia, joista on käyttäjille todellista hyötyä. Sen suoja urkintaohjelmia vastaan on kuitenkin vain keskinkertainen eikä se sisällä VPN-palvelua, toisin kuin FSecure.

McAfee tarjoaa huomattavasti paremman puhelintuen, koska voit olla asiakaspalveluun yhteydessä sen kautta myös viikonloppuisin ja arki-iltaisin. Voit käyttää McAfee-ohjelmaa myös Safari-selaimella.

Lue lisää Malwarebytes-kokemuksia artikkelin kautta.

F-Secure vs McAfee Total Protection

Norton tarjoaa FSecuren lailla mielenkiintoisia ominaisuuksia pelaajille. Saat myös yksityisen VPN-palvelun tämän virustorjunnan kanssa. Se antaa tehokkaan suojan haittaohjelmia sekä viruksia vastaan. Norton sisältää myös erillisen pilvitallennustilan, jonne on hyvä tallentaa varmuuskopioita.

Norton Antivirus -ohjelman skannaus on puolet nopeampi ja täyden skannauksen tekemiseen menee vain 12 minuuttia puolen tunnin sijaan. Se tunnistaa virukset myös 100 % asteella. Saat Nortonin tukeen yhteyden myös sähköpostitse ja tätä ei F Secure anmeldelse pysty tarjoamaan. Huono puoli Nortonissa on se, että et voi kokeilla sitä ilmaiseksi, vaan joudut tilaamaan suoraan maksullisen version.

Lue lisää McAfee Total Protection-kokemuksia artikkelin kautta.

F-Secure vs Norton 360 Antivirus

Malwarebytes on myös käyttäjäystävällinen virustorjuntaohjelma, joka tarjoaa sisäänrakennetun VPN-palvelun. VPN-palvelu on kuitenkin hieman rajoitettu, joten se ei ole yhtä hyödyllinen kuin kilpailevien ohjelmien vastaava palvelu. Voit kokeilla palvelua 14 päivän ajan ilmaiseksi antamatta lainkaan maksutietoja, mikä on hyvä etu muihin virustorjuntaohjelmiin verrattuna.

Malwarebytesin skannausominaisuudet ovat hieman edistyneemmät ja monipuolisemmat kuin FSecuren.

Lue lisää Norton 360 Antivirus-kokemuksia artikkelin kautta.

F Secure -virustorjunta: yhteenveto

Kannattaako F Secure anmeldelse hankkia? Kyseessä on erittäin tasokas ja laadukkaita ominaisuuksia tarjoava virustorjuntaohjelma. Tämä virustorjuntaohjelma on täydellinen käyttäjille, jotka haluaavat suojautua viruksilta, tietomurroilta ja identiteettivarkauksilta. Virustorjunta sisältää myös oman VPN-palvelun, lapsilukon sekä salasanojen hallintaohjelman.

Mikäli haluat kuitenkin ympärivuorokautisen asiakaspalvelun, johon voit olla yhteydessä live chatin ja puhelimen lisäksi myös sähköpostitse, suosittelemme tutustumaan Malwarebytes. Siihen kuuluu lukuisia eri hyödyllisiä ominaisuuksia ja palvelu on yhteensopiva myös Safari-selaimen kanssa.

Kokeile Malwarebytes-ohjelmaa 30 päivän ajan rahat takaisin -laatutakuun turvin. Voit testata palvelua alla olevaa linkkiä klikkaamalla. Se vie sinut ohjelman kotisivuille.

8.2 Pisteet
F Secure Antivirus arvostelu 2024

Yksityisyys ja turvallisuus
8
Ominaisuudet
7.6
Asiakaspalvelu
7.5
Hinta-laatusuhde
9
Helppokäyttöisyys
8
Etuja
 • 100 % virusten ja haittaohjelmien havaitseminen
 • Sisäänrakennettu VPN
 • Ei hidasta laitteen suorituskykyä
 • Nopea skannaus
Haitat
 • Ei sähköpostitukea
 • Puhelintuki avoinna vain arkisin
Avatar photo

Kattan asiantuntemuksen ansiosta Internet-liittyvissä aiheissa hän, taitava turvallisuustutkija, pyrkii antamaan merkittävän panoksen tälle verkkosivustolle ja palauttamaan yhteisölle. Hänellä on online-turvallisuustodistus, joka rikastuttaa hänen taustaansa ja tietämystään alalla. Kaikki tiedustelut tai yhteistyömahdollisuudet voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen katta@privacyonline.fi.

Kuulemme mielellämme ajatuksesi

Jätä kommentti

PrivacyOnline.fi