ExpressVPN vs CyberGhost VPN: kumpi on parempi 2024?

Kumpi on ExpressVPN vs CyberGhost VPN -vertailun voittaja? Kummatkin VPN-palvelut ovat suosittuja ja hyviä palveluita. Jos pitää kuitenkin valita vain yksi, kumpi vie voiton? Selvitä voittaja lukemalla vertailun tulokset tästä artikkelista.

Hanki tästä
Kokeile luotettavaa ja laadukasta ExpressVPN-palvelua.

Hanki ExpressVPN vuodeksi 49 % alennuksella ja saat kolme kuukautta ilmaiseksi. Sisältää 30 päivän rahat takaisin -takuun.

Artikkeli päivitetty: 19 kesäkuu 2024

ExpressVPN vs CyberGhost VPN: vertailutaulukko

VPN-palveluiden vertaileminen keskenään voi olla aikaa vievää, joten haluamme helpottaa kiireisten lukijoidemme elämää tekemällä vertailun puolestanne. Jos et siis halua tai sinulla ei ole aikaa kahlata läpi koko artikkelia, voit tarkastella alla olevasta taulukosta, kumpi pärjäsi paremmin – ExpressVPN tai CyberGhost?

Kriteerit ExpressVPN Cyberghost VPN
Palvelimet Tasapeli Tasapeli
Nopeus Voittaja Häviäjä
Turvallisuus Voittaja Häviäjä
Yksityisyys ja anonyymiys Tasapeli Tasapeli
Striimauksen estojen kiertäminen Voittaja Häviäjä
Torrentit Voittaja Häviäjä
Hinta Häviäjä Voittaja
Samanaikaiset yhteydet Häviäjä Voittaja
Asiakaspalvelu Tasapeli Tasapeli

Tutustutaan nyt paremmin molempiin VPN-palveluihin ja tarkastellaan, miten yllä olevien kriteereiden voittajat selvitettiin. Haluatko oppia lisää näistä palveluista? Jatka siis seuraavaan osioon.

ExpressVPN vs CyberGhost VPN: lyhyt esittely

Millaisia palveluita olemme vertailleet artikkelissa? Tutustutaan pikaisesti kumpaankin VPN-palveluun ja aloitetaan sitten voittajan selvittäminen kriteereittäin.

ExpressVPN

Ystävykset, Peter ja Dan, perustivat ExpressVPN-palvelun vuonna 2009. Palvelu on ollut jo kauan lukijoidemme suosikki. Sillä on yli kolme miljoonaa käyttäjää yli 180 eri maassa ja kyseessä on turvallinen sekä luotettava palvelu, jonka tavoitteena on tarjoa käyttäjille täydellinen yksityisyys verkossa. VPN:n takana on osaava teknologiatiimi, joka takaa käyttäjien turvallisuuden netissä nyt ja tulevaisuudessa.

Voit lukea lisää ExpressVPN-palvelusta tästä artikkelista.

ExpressVPN ja Cyberghost VPN vertailu

CyberGhost VPN

CyberGhost VPN on Bukarestissa, Romaniassa vuonna 2011 perustettu palvelu. Se tarjoaa käyttäjille turvallisen ja vakaan kokemuksen verkon selailuun. CyberGhost on niin suosittu, että sillä on yli 38 miljoonaa käyttäjää ympäri maailmaa. Sen tiimi koostuu teknologian ja ohjelmistokehittäjien ammattilaisista, jotka asuvat niin Romaniassa kuin myös Saksassa. CyberGhostin tavoitteena on edistää ihmisoikeuksia varmistamalla, ettei nettiä sensuroida ja se on kaikkien vapaasti käytettävissä.

Voit lukea lisää Cyberghost VPN-palvelusta tästä artikkelista.

Cyberghost ja ExpressVPN vertailu

Vertaillaan nyt palveluita keskenään osioittain ja selvitetään CyberGhost vs ExpressVPN -vertailun voittaja.

Verkosto ja maarajoitusten kiertäminen

Onko palvelimia Suomessa?

ExpressVPN:llä ja CyberGhostilla on kummallakin palvelimia yli 90 eri maassa ja voit valita tuhansista eri palvelimista. CyberGhostilla palvelimia on yli 9000 ja ExpressVPN:llä noin 3000. ExpressVPN voittaa kuitenkin sijaintien määrän suhteen.

Koska palvelimia on ympäri maailmaa, voit käyttää molempia VPN-palveluita Suomessa katsoaksesi ulkomaalaisia striimauspalveluita tai kanavia omalta kotisohvalta sekä toisinpäin – voit katsoa suomalaisia ohjelmia ulkomailla! Jos tämä on siis sinulle tärkeä ominaisuus, voit tämän osion perusteella valita kumman tahansa vaihtoehdon.

Toimivatko palvelut Kiinassa?

ExpressVPN CyberGhost onnistuvat kiertämään myös Kiinan valtion asettaman sensuurin, mutta CyberGhost ei välttämättä pysty siihen aina. Kiinan palomuuria päivitetään jatkuvasti eivätkä kaikki VPN-palvelut pysy päivitysten perässä. ExpressVPN on kuitenkin tässä suhteessa luotettava vaihtoehto.

Tämän osion voittaja: tasapeli

CyberGhost VPN vs ExpressVPN: Nopeus

Paikallisen nopeustestin tulokset

Olemme tehneet muutamia nopeustestejä selvittääksemme CyberGhost VPN vs ExpressVPN vertailun nopeimman palvelun. Nopeuteen voivat nimittäin vaikuttaa monet tekijät, etkä varmasti halua pätkivää striimausta tai hidasta selausta. ExpressVPN sisältää Lightway-protokollan ja CyberGhost puolestaan WireGuard-protokollan. Kummatkin ovat erittäin nopeita protokollia.

ExpressVPN pärjää erinomaisesti nopeuden ylläpitämisessä paikallisella suomalaisella palvelimella eikä CyberGhost VPN tule pahasti jäljessä.

Pitkän matkan nopeustestin tulokset

Mitä tulee pidempään välimatkaan, ei sillä ole juuri vaikutusta ExpressVPN-palveluun. Nopeus pysyi yhtä vakaana. CyberGhostin pitkän matkan nopeus kärsi hieman, kun testasimme palveluita Yhdysvaltojen palvelimella ja ExpressVPN:n tallennusnopeus on myös hieman CyberGhostia parempi.

On selvää, että ExpressVPN päihittää CyberGhostin nopeudessa. Kyseessä on ehdottomasti yksi markkinoiden nopeimmista VPN-palveluista, joten tästä syystä tämän osion voitto menee ansaitusti ExpressVPN:lle.

Tämän osion voittaja: ExpressVPN

Kokeile voittajaa: ExpressVPN

ExpressVPN vs CyberGhost VPN: turvallisuus

Salaus ja salausprotokolla

CyberGhost VPN ExpressVPN tarjoavat kummatkin AES-256 bittisen salauksen sekä uuden VPN-protokollan, jota jo sivusimme aikaisemmin. WireGuard on CyberGhostin tukema protokolla, joka käyttää ChaCha20-salausta. Lightway on puolestaan ExpressVPN:n samankaltainen protokolla, mutta salauksena on joko AES-256 tai ChaCha20 laitteen käyttöjärjestelmästä riippuen. Molempien salaus on siis hyvin samalla tasolla.

Mainosten ja haittaohjelmien esto

ExpressVPN sisältää erityisen Threat Manager -ominaisuuden, jonka avulla pääset eroon mainoksista ja haittaohjelmista.

CyberGhostin käyttäjät voivat myös hyötyä mainosten eston tarjoavasta ominaisuudesta. Se ei kuitenkaan ole täysin varma tapa estää mainontaa ja mainoksia saattaa edelleen esiintyä joillakin sivustoilla.

Tietovuodoilta suojautuminen

Onnistuvatko nämä VPN-palvelut suojaamaan käyttäjän tietovuodoilta? ExpressVPN:n oma yksityinen DNS-palvelin auttaa sen tekemisessä. Palvelimen ylläpito ei tässä tapauksessa kuulu julkiselle taholle, kuten netin palveluntarjoajalle.

Testasimme tietenkin myös CyberGhostin kyvyn estää tietovuodot ja se selviytyi tehtävästä erinomaisin tuloksin eivätkä tiedot päässeet leviämään.

ExpressVPN tai Cyberghost

Palvelinten turvallisuus ja erityispalvelimet

ExpressVPN on tunnettu sen takaamasta palvelinten turvallisuudesta. Voit käyttää nettiä täysin suojattuna ja varmana siitä, ettei yksityisyytesi ole uhattuna. CyberGhostin palvelinten turvallisuuden taso on hieman alhaisempi, mutta ei kuitenkaan huono.

Molemmat palvelut tarjoavat myös erityispalvelimia esimerkiksi torrenttien lataamiseen. CyberGhost tarjoaa myös maksullisen NoSPY-palvelimen, jonka avulla saat lisää yksityisyyttä ja laajemman kaistanleveyden.

Turvallisuustarkastukset

Kolmannet osapuolet tekevät satunnaisia tarkastuksia VPN-palveluille ja ExpressVPN läpäisi kummatkin sille tehdyt tarkastukset. Tarkastuksissa selvitettiin lokitietojen kerääminen, yksityisyyden turvaaminen sekä selainlaajennuksen toiminta.

Emme löytäneet vastaavia tarkastuksia CyberGhostille.

Tämän osion voittaja: ExpressVPN

Yksityisyys ja anonyymiys

Pääkonttori ja lokitiedot

ExpressVPN-palvelun pääkonttorin sijainti Brittiläisillä Neitsytsaarilla ei kuulu lokitietoja käyttäjistä kerääviin valtioihin. Näin ollen palvelun käyttäjien lokitiedot pysyvät salassa.

Samoin on myös Romaniassa sijaitsevan CyebrGhostin laita. Romania on nimittäin yksi yksityisyyttä eniten arvostavista maista.

Rekisteröityminen ja maksumenetelmät

Palveluiden käyttäjäksi rekisteröityminen onnistuu helposti niiden omilla nettisivuilla. Valitse vain tilausjakso ja anna sähköpostiosoitteesi sekä maksutiedot tilausta varten. Voit valita maksutavan seuraavista vaihtoehdoista: pankki- tai luottokortti, kryptovaluutta, PayPal, GooglePay tai jokin muu maksutapa. Maksu tapahtuu täysin anonyyminä suojatun yhteyden kautta.

Käyttäjän tietoja ei tallenneta kummankaan palvelun kohdalla, joten yksityisyys pysyy varmasti taattuna. Emme siis pysty valitsemaan tämän osion voittajaa, eli kyseessä on tasapeli.

Tämän osion voittaja: tasapeli

Kokeile voittajaa: ExpressVPN

Striimauksen estojen kiertäminen

Seuraavaksi tarkastelemme CyberGhost VPN vs ExpressVPN -vertailun tuloksia striimauksen estojen kiertämisen suhteen, sillä kyseessä on ominaisuus, jota monet käyttäjät arvostavat. 

ExpressVPN onnistuu kiertämään lukuisten eri striimauspalveluiden estot. Näihin palveluihin kuuluvat muun muassa Netflix, BBC iPlayer, Hulu ja Amazon Prime. Yhteysnopeudessa ei myöskään esiintynyt hidastumista.

Toisin on kuitenkin CyberGhostin laita. Vaikka se onnistuikin kiertämään Netflixin georajoitukset, kärsi sen nopeus todella pahasti. Samoin muiden striimauspalveluiden kohdalla. Mikäli siis haluat nopean ja vakaan palvelun, joilla maakohtaisten estojen kiertäminen onnistuu poikkeuksetta, on valinta helppo – ExpressVPN!

Tämän osion voittaja: ExpressVPN

Striimauksen estojen kiertäminen

ExpressVPN vs CyberGhost VPN: torrenttien lataaminen

Torrenttien lataaminen tapahtuu kätevästi kummankin VPN-palvelun kohdalla. Erona tässä CyberGhost VPN vs ExpressVPN -vertailussa on se, että ExpressVPN sallii torrenttien lataamisen kaikilla palvelimilla. CyberGhost puolestaan ei, vaan sillä on tehtävään erikoistuneita palvelimia.

ExpressVPN:n torrenttien lataamisnopeus oli hieman parempi ja oli aina yli 6 Mt/s, kun taas CyberGhostilla vastaava luku ei koskaan ylittänyt 5 Mt/s. Ei siis ole yllättävää, että tämän osion voittajaksi selviytyi ExpressVPN.

Tämän osion voittaja: ExpressVPN

ExpressVPN vs CyberGhost VPN: hinta ja tilausvaihtoehdot

ExpressVPN on hinnaltaan hieman muita VPN-palveluita kalliimpi, joten sen kohdalla kannattaa aina suosiolla hyödyntää artikkeleissamme esiintyviä tarjouksia. ExpressVPN:n tilaus määritellään pituuden mukaan: kuukausi, kuusi kuukautta ja vuosi. 

CyberGhostin normaalihinta on noin puolet ExpressVPN:ää halvempi. Mikäli sitoudut pitkäaikaiseen tilaukseen, saat sen vielä entistä edullisemmin. Sen tilausvaihtoehtoina ovat kuukausi, kuusi kuukautta ja kaksi vuotta.

ExpressVPN sisältää 30 päivän rahat takaisin -takuun ja CyberGhost 45 päivän. Voit siis testata kumpaakin palvelua rauhassa ennen ostopäätöksen tekemistä.

CyberGhostin edullisempi hinta takaa kirkkaasti tämän osion voiton.

Tämän osion voittaja: CyberGhost

Samanaikaiset kirjautumiset ja käyttöjärjestelmät

Samanaikaiset kirjautumiset ja käyttöjärjestelmät

VPN:n käyttäminen on helppoa, kun lataat sovelluksen käyttämällesi laitteelle. ExpressVPN tarjoaa lukuisia palvelimia ympäri maailmaa ja voit käyttää sitä samaan aikaan jopa viidellä eri laitteella. CyberGhostilla voit suojata jopa seitsemän eri laitetta yhdellä tilauksella. Tämä on erinomainen etu CyberGhost VPN vs ExpressVPN -vertailussa.

Molemmat palvelut toimivat seuraavilla käyttöjärjestelmillä: Windows, Mac, Linux, iOS, Android. CyberGhost sisältää selainlaajennuksen Firefoxille ja Chromelle. ExpressVPN:ää voit käyttää näiden lisäksi myös Edgellä.

Sovellusten lataaminen onnistuu niin mobiililaitteelle kuin tietokoneelle, pelikonsoliin, älytelevisioon ja reitittimeen.

Tämän osion voittaja: CyberGhost

ExpressVPN vs CyberGhost VPN: asiakaspalvelu

ExpressVPN ja CyberGhost VPN ovat molemmat hyvin asiakaslähtöisiä palveluita ja ovat omistautuneita palvelemaan käyttäjiä ongelmassa kuin ongelmassa. Testasimme asiakaspalvelun tehokkuutta lähettämällä useita eri kysymyksiä eri ajankohtina ja saimme aina asiantuntevaa palvelua kummankin VPN-palvelun tuesta. Asiakaspalvelun taso on erinomainen määritelmä VPN:n laadukkuudesta.

Saat kumpaankin VPN-palveluun yhteyttä live chatin kautta ympäri vuorokauden ja tukisivustot tarjoavat keskustelupalstan sekä usein kysyttyjä kysymyksiä. ExpressVPN vastaa myös asiakkaiden lähettämiin kysymyksiin sähköpostitse.

Ota yhteyttä ExpressVPN:n tukeen tämän linkin kautta.

CyberGhost VPN:n tukeen saat yhteyden tästä linkistä.

Tämän osion voittaja: tasapeli

Kokeile voittajaa: ExpressVPN

CyberGhost VPN vs ExpressVPN -vertailun yhteenveto

CyberGhost ja ExpressVPN ovat molemmat varteenotettavia kilpakumppaneita. ExpressVPN tarjoaa kuitenkin paremman nopeuden ja mahdollisuuden striimata kaikkia suoratoistopalveluita useammissa maissa sijaitsevien palvelinten kautta. Torrenttien lataaminen onnistuu myös kaikilla palvelimilla.

Mikäli raha ratkaisee tai tarvitset tilauksen useammalle laitteelle yhtä aikaa, on CyberGhost VPN huomattavasti edullisempi vaihtoehto. Kun tarkastelemme kaikkia kriteereitä kokonaisvaltaisesti, on CyberGhost VPN vs ExpressVPN vertailun voittaja kuitenkin ExpressVPN.

Voit kokeilla ExpressVPN:ää 30 päivän ajan veloituksetta. Säästät 49 %, kun hankit ExpressVPN-palvelun nyt vuodeksi. Saat myös kolme kuukautta kaupan päälle.

Avatar photo

Kattan asiantuntemuksen ansiosta Internet-liittyvissä aiheissa hän, taitava turvallisuustutkija, pyrkii antamaan merkittävän panoksen tälle verkkosivustolle ja palauttamaan yhteisölle. Hänellä on online-turvallisuustodistus, joka rikastuttaa hänen taustaansa ja tietämystään alalla. Kaikki tiedustelut tai yhteistyömahdollisuudet voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen katta@privacyonline.fi.

Kuulemme mielellämme ajatuksesi

Jätä kommentti

PrivacyOnline.fi