AVG Antivirus -Arvostelu 2024

AVG Antivirus

AVG Antivirus arvostelut 2024 paljastavat palvelun todellisen laadun. Kannattaako kyseinen viruksentorjuntaohjelma hankkia? Lue lisää tästä artikkelista, niin saat selville, suojaako se laitteesi.

Hanki tästä
AVG Antivirus -ohjelma virusten torjuntaan.

Säästä jopa 35 % ensimmäisen vuoden tilauksesta, kun ostat AVG Antivirus -ohjelman.

Artikkeli päivitetty: 19 kesäkuu 2024

Mikä on AVG Antivirus?

Netin käytöstä on tullut valtava päivittäinen ilmiö, joka yhdistää ihmiset. On kuitenkin tärkeää muistaa suojautua sen mahdollisilta vaaroilta. AVG on käyttäjien verkkoturvallisuuteen omistautunut yritys, jonka tavoitteisiin kuuluu laitteiden, ihmisten ja tiedon turvaaminen – olitpa sitten yritys- tai yksityisasiakas.

AVG on osa Avast-tuoteperhettä, joten se tarjoaa laajan valikoiman erilaisia turvallisuuspalveluita. Se on yksi maailman johtavista turvallisuuteen sekä yksityisyyteen panostavista palvleuista. Haluatko tietää, mitä mieltä me olemme tästä tuotteesta? Jatka siinä tapauksessa AVG arvostelut lukemista.

AVG Antivirus: hinta

Tutustutaan seuraavaksi eri hintavaihtoehtoihin. Mitä tämä viruksentorjuntaohjelma oikein maksaa? AVG Technologie on saatavilla kolmen eri tuotteen muodossa. Näitä ovat AVG Antivirus Ilmainen versio, AVG Internet Security sekä AVG Ultimate. Ne kaikki sisältävät eri määrän ominaisuuksia.

AVG Antivirus hinta

Ilmainen versio sisältää tietenkin vähiten ominaisuuksia tuoden ainoastaan perusturvan laitteelle. Se estää viruksia ja haittaohjelmia sekä suojaa joiltakin kiristysohjelmilta. Mikäli haluat paremman turvan laitteelle, suosittelemme hankkimaan maksullisen version.

AVG Internet Security tuo huomattavasti lisää arvoa palveluun useampien ominaisuuksien muodossa. Saat sen 36-41 % alennuksella ensimmäiselle vuodelle, joten se maksaa 34,99-59,99 euroa. Mutta mikäli haluat myös VPN:n ja AntiTrack -ominaisuudet, hanki AVG Antivirus Ultimate. Sen hinnaksi tulee 79,99 euroa ensimmäiseltä vuodelta.

Voit kokeilla maksullista palvelua 60 päivän ajan ilmaiseksi. Jos et ole tyytyväinen, saat rahat takaisin. Rahat takaisin -tyytyväisyystakuu kannattaa ehdottomasti hyödyntää, niin saat testata tuotetta.

Tilaa tästä

Yhteenvetotaulukko

Alla näet pikaisen yhteenvedon AVG viruksentorjuntaohjelman ominaisuuksista. Tutustu taulukkoon ja kokeile tuotetta.

OMINAISUUS ARVO
Saatavilla olevat versiot AVG Internet Security
Kirjautuminen usealla laitteella ="1-10" laitteet
Tuetut laitteet Windows, macOS, Android, iOS
Rahat takaisin takuu? 30 päivää
Alkaa alkaen 46,68 € (3,89 € kuukaudessa)
Ilmainen kokeilu? Kyllä

Kuinka turvallinen AVG Antivirus Pro on?

Jotta AVG arvostelut olisivat täydellisiä, tulee ottaa huomioon tuotteen turvallisuus ja suorituskyky. Lue alta, kuinka AVG selviytyy näistä kriteereistä.

Virusskannaus

Virusskannauksen avulla on mahdollista torjua jopa 99 % hyökkäyksistä. AVG Technologie tunnistaa myös uudemmat virukset, joita kaikki viruksentorjuntaohjelmat eivät välttämättä tunnista.

AVG Antivirus Virusskannaus

AVG sisältää kuusi erilaista virusskanneria. Voit siis tehdä esimerkiksi koknaisvaltaisen täysskannauksen tai älykkään pikaskannauksen. Halutessasi voit tarkistaa ainoastaan tietyt kansiot ja tiedostot tai valita asetuksissa, että tarkistus tehdään aina, kun laite käynnistetään. Myös USB-tikun ja kovalevyn tarkistaminen on mahdollista.

Reaaliaikainen suojaus

Reaaliaikainen suojaus on tärkeää, etteivät haittaohjelmat tai virukset pääse saastuttamaan konetta. AVG:n virusskannaus on jatkuvasti päällä taustalla, joten se pitää laitteen kuin laitteen suojattuna viruksilta. Kyseessä on erittäin vahva suojaus. Mikäli virus tai haittaohjelma havaitaan, poistetaan se heti.

AVG ilmoittaa löydetyistä ongelmista myös ThreatLab-tiimille. Sen tehtävänä on tarkistaa ongelma ja kertoa siitä myös muille AVG-verkoston jäsenille.

Suorituskyky

Pikaskannaus tapahtuu nopeasti alle kahdessa minuutissa, kun taas täysskannaukseen voi mennä jopa melkein tunti aikaa. Emme kuitenkaan huomanneet suurta eroa tietokoneen nopeudessa edes täysskannauksen aikana. Suosittelemme kuitenkin pikaskannausta säännölliseen käyttöön, sillä sen tekeminen tapahtuu hetkessä.

Positiivista on kuitenkin se, että kumpikaan skannausvaihtoehto ei vaikuta juuri lainkaan tietokoneen suorituskykyyn. 

Virustorjuntaohjelman asennus

Virustorjuntaohjelman asennuksessa ei kestä kauaa ja se on helppoa. Mene vain ensin palvelun verkkosivulle ja lataa ohjelma. Voit päättää asennuksen aikana, kumpaa tilausta haluat käyttää – ilmaista vai maksullista. Ohjelman voi siis ladata laitteelle ilman maksutietojen antamista.

AVG Antivirus käyttöliittymä

Kiristysohjelmasuoja tulee automaattisesti päälle AVG:n asennuksen yhteydessä ja voit päivittää tilauksen helposti suoraan sovelluksen kautta, jos haluat vaihtaa ilmaisen version maksulliseen.

Tilaa tästä

Mitä muita ominaisuuksia AVG Antivirus sisältää?

Virusskannaus on tietenkin oleellinen ominaisuus viruksentorjuntaohjelmalle ja skannaukseen on peräti kuusi erilaista tapaa. Mutta mitä muita ominaisuuksia AVG Technologie tarjoaa käyttäjille?

  • Palomuuri. AVG Technologie sisältää myös palomuurin, jolla voit estää epäilyttävää toimintaa tapahtumasta laitteellesi. Palomuuri valvoo koneeseen suuntautuvaa verkkoliikennettä ja suojaa laitetta kiristysohjelmilta.
  • Maksunsuojaus. Voit vältellä vääristettyjä verkkosivuja ja suorittaa maksut turvallisesti selaimella.
  • Sähköpostin suojaustyökalu. Pidä tilisi turvassa huijausyrityksiltä ja roskapostilta helposti tämän ominaisuuden avulla. Siinä kaikki liitteitä sisältävät sähköpostiviestit skannataan ja mikäli niistä löytyy viruksia tai haittaohjelmia, tulee siitä käyttäjälle ilmoitus.

Ominaisuuksia AVG Antivirus

Ilmainen versio sopii ainoastaan virusten ja haittaohjelmien estämiseen. Mikäli haluat saada enemmän irti palvelusta, hanki maksullinen versio. Se tuo täyden suojauksen viruksia vastaan ja tuo myös lisäsuojan kiristysohjelmille.

AVG Ultimate sisältää eniten ominaisuuksia. Saat siihen myös AVG TuneUpin, AVG Secure VPN-palvelun sekä AVG AntiTrack -ominaisuuden. Voit itse päättää, tarvitsetko näitä ominaisuuksia ja onko Ultimate siten hintansa arvoinen lisäominaisuuksien perusteella.

AVG arvostelut: onko käyttö helppoa?

AVG:n sovelluksen käyttöön tottuu nopeasti, sillä se on hyvin yksinkertainen ja kuvakkeet kertovat päivitetyn tilanteen suojauksen osalta. On siis helppo tarkistaa, koska skannaus on päättynyt ja laite on tarkistettu viruksilta.

Itse skannauksen aloittaminen on myös helppoa, sillä voit vain klikata skannauspainiketta ja se käynnistyy automaattisesti. Halutessasi voit muokata skannausta ja päättää, kuinka usein tai kuinka perusteellisesti skannaus tehdään.

Mitä tulee mobiilisovelluksiin, on kokemus samanlainen työpöytäsovelluksen kanssa. Jotkin ominaisuudet ovat kuitenkin varta vasten räätälöity mobiililaitteille (Android ja iOS). Tällaisia hyödyllisiä ominaisuuksia ovat muun muassa RAM-muistin tehostaminen, tallennustilan puhdistaminen sekä Wifi-verkon tarkistaminen mahdollisten uhkien varalta.

Yhteensopivuus muiden laitteiden kanssa

AVG arvostelut tehdessä on myös tärkeää mainita, millä laitteilla palvelua voidaan käyttää. Selvitimme, että ohjelma toimii Windowsilla, Macilla, Androidilla sekä iOS:llä. Et myöskään tarvitse ylimääräisiä tilauksia kattaaksesi kaikkien laitteiden suojan, vaan AVG tarjoaa suojan jopa kymmenelle laitteelle, kun teet yhden maksullisen tilauksen. Näin voit pitää koko perheen laitteet suojattuina.

Mikäli käytät ennemmin selainversiota, ei sinun tarvitse ladata lainkaan sovellusta käyttöösi. Kun asennat AVG:n laitteelle, tulee käyttöösi kuitenkin automaattisesti myös Secure Browser -suojattu selain.

Tilaa tästä

AVG arvostelut: asiakaspalvelu

AVG:n asiakaspalvelu vastaa kyselyihin nopeasti, mutta esimerkiksi live chatin käyttäminen ei ollut kovin helppoa. Sinun tulee ensin etsiä vastausta kysymykseen usein kysyttyjen kysymysten sekä tukipalstan kautta ennen kuin sivusto tarjoaa mahdollisuutta keskustella oikean henkilön kanssa.

Live chat on kuitenkin avoinna vuorokauden ympäri kaikkina päivinä ja vastaukset olivat erittäin ammattimaisia. Saimme apua heti, kun pääsimme live chattiin ja vieläpä suomen kielellä. Maksullista versiota tyrkytettiin kuitenkin suhteellisen paljon.

Keskustelupalsta on kattava ja voit kysyä siellä myös mitä tahansa aiheeseen liittyvää tai selata jo valmiiksi käytyjä keskusteluja aiheittain. Pääset AVG:n asiakastukeen tämän linkin kautta.

AVG Antivirus vs kilpailijat

Kuinka hyvin AVG Technologie pärjää muita viruksentorjuntaohjelmia vastaan? Se selviää tästä osiosta, kun vertasimme palvelua kolmen kärkeen.

AVG Antivirus vs Norton Antivirus

McAfee Total Protection on mielestämme parempi ominaisuuksilta ja suorituskyvyltä. Se on myös melko samanhintainen AVG:n kanssa, joten sen perusteella on vaikea tehdä erotusta. Norton Antivirus pitää luotettavasti käyttäjän tiedot turvassa.

Norton on testitulosten perusteella parempi suojaamaan laitetta niin reaaliaikaisesti kuin myös normaalin skannauksen aikana.

AVG Antivirus vs McAfee Total Protection

AVG päihittää Malwarebytes haittaohjelmien löytämisen tarkkuudella laboratoriotestien tulosten mukaan. Molemmat ovat kuitenkin luotettavia palveluita ja McAfee tarjoaa erinomaisen suojan verkolle ja sen asiakaspalveluun on helppo olla yhteydessä.

McAfee on helppokäyttöinen ja turvallinen palvelu, joka on saanut parhaat arvostelut meidän testeissämme. Suosittelemme kokeilemaan tätä täyden suojan tarjoavaa viruksentorjuntaohjelmaa.

AVG Antivirus vs Malwarebytes

Norton 360 Antivirus sisältää sisäänrakennetun VPN:n turvallisuuden tehostamiseksi, mutta se on hyvin rajoitettu. Sovellus on helppokäyttöinen ja huoliteltu, joten siitä pisteet Malwarebytesille. Se sopii helposti myös ensimmäistä kertaa viruksentorjuntaohjelmaa käyttäville.

Malwarebytes tarjoaa erinomaisen vaihtoehdon yksinkertaista viruksentorjuntaohjelmaa suosivalle, joka suoriutuu tehtävästä tehokkaasti.

AVG arvostelut: yhteenveto

Onko AVG Technologie ostamisen arvoinen palvelu? Jos haluat helppokäyttöisen viruksentorjuntaohjelman, joka ei hidasta laitetta, on AVG hyvä valinta. Se tarjoaa myös melko edullisen tilauksen, mutta live chattiin on hankala päästä, kun tarvitset apua. AVG:n ilmainen versio tarjoaa vain perustason suojauksen, joten kannattaa hankkia maksullinen versio ja kokeilla sitä 60 päivän ajan veloituksetta.

Jos et ole varma, mikä viruksentorjuntaohjelma sopii juuri sinulle, suosittelemme kokeilemaan Malwarebytes. Se tarjoaa AVG:tä paremman suojan laitteelle ja on varmasti turvallinen palvelu. Pääset palvelun nettisivuille alla olevasta linkistä.

AVG Antivirus
8.7 Pisteet
AVG Antivirus arvostelu

Turvallisuus ja yksityisyys
8
Ominaisuudet
9
Asiakaspalvelu
9.5
Hinta-laatusuhde
8.5
Helppokäyttöisyys
9
Etuja
  • Suomenkielinen live chat
  • Hyvä virustorjunta
  • Yksi tili usealle laitteelle
  • Hyvä sovellus
  • Yhteensopiva yleisimpien laitteiden kanssa
Haitat
  • VPN
  • Yksityisyysrikkomukset
Eetu

Eetu, taitava IT-ammattilainen, jolla on tausta ohjelmistosuunnittelusta, tunnistaa verkkomaailman hämmästyttävän tiedon, viihteen ja paljon muuta. Taitavana kyberturvallisuusanalyytikona hän on valtavan kiitollinen mahdollisuudesta jakaa tietoa verkkoyksityisyydestä, kyberturvallisuudesta ja ohjata kaikki turvallisesti Internet-maailmaan. Mahdollisissa tiedusteluissa tai yhteistyömahdollisuuksissa ota rohkeasti yhteyttä Eetuun sähköpostitse osoitteeseen eetu@privacyonline.fi.

Kuulemme mielellämme ajatuksesi

Jätä kommentti

PrivacyOnline.fi