Avast vs AVG: kumpi on parempi virustorjuntaohjelma 2024?

Avast ja AVG ovat kaksi markkinoiden suosituinta virustorjuntaohjelmaa, mutta kumpi on parempi? Tämä AVG Avast -vertailu antaa sinulle vastauksen. Jatka siis artikkelin lukemista ja selvitä, kumpi on parempi virustorjuntaohjelma 2024.

Kokeile tästä
Kokeile voittanutta virustorjuntaohjelmaa Avast Antivirus.

Valitse Avast Antivirus ja saat 47 % alennuksen vuoden Premium-tilauksesta. Hyödynnä myös 30 päivän rahat takaisin -takuu.

Artikkeli päivitetty: 22 toukokuu 2024

AVG Avast -vertailutaulukko

Jos tarvitset virustorjuntaohjelman nopeasti eikä sinulla ole aikaa lukea koko artikkelia päätöksen tekemiseksi, voit tarkistaa alla olevan taulukon. Olemme listanneet siihen vertailutulokset Avast AVG -virustorjuntaohjelmien välillä ja selvittäneet voittajan. Suosittelemme Avast Antiviruksen hankkimista, sillä se osoittautui paremmaksi vertailuissa.

Katso vertailussa olleet kriteerit ja tulokset alta.

Kriteerit Avast AVG
Suorituskyky Voittaja Häviäjä
Hinta Voittaja Häviäjä
Ominaisuudet Voittaja Häviäjä
Asiakaspalvelu Tasapeli Tasapeli
Yhteensopivuus Voittaja Häviäjä

Jatka lukemista, jos haluat oppia enemmän näistä virustorjuntaohjelmista.

Kokeile voittajaa: Avast Antivirus

AVG Antivirus ja Avast Antivirus esittely

Tutustutaan aluksi lisää kumpaankin ohjelmaan ja selvitetään sitten kunkin kriteerin voittaja vaiheittain.

Avast

Avast Antivirus on vuonna 1991 perustettu virustorjuntaohjelma, joka aloitti toimintansa ALWIL Software -yhtiönä. Kyseessä on yksi markkinoiden suosituimmista virustorjuntaohjelmista. Sen suosio on kasvanut valtavasti varsinkin sen jälkeen, kun yritys päätti tarjota asiakkailleen mahdollisuuden käyttää ilmaista virustorjuntaa.

Avastilla on yli 435 miljoonaa käyttäjää ympäri maailmaa ja se on käytettävissä useimmilla laitteilla. Se tarjoaa täyden yksityisyyden verkossa suojaten käyttäjien digitaalista identiteettiä.

Lue lisää kyseisestä ohjelmasta tästä arvostelusta.

Avast antivirus and AVG antivirus

AVG

AVG on osa Avastin tuoteperhettä, joka tarjoaa oman virustorjuntaohjelman. Se on AVG Technologies -yhtiön kehittämä sovellus, joka on voittanut useita palkintoja. AVG on erittäin suosittu käyttäjien keskuudessa ja se tarjoaa turvallisen kokemuksen verkon selailuun niin yrityksille kuin yksityisille asiakkaille.

Se on kuitenkin saanut hieman huonoa palautetta yksityisyysrikkomusten suhteen ja lokitietojen keräämisestä. Tästä huolimatta palvelu on edelleen yksi markkinoiden johtavista virustorjuntaohjelmista.

Lue lisää kyseisestä ohjelmasta tästä arvostelusta.

AVG antivirus and AVG antivirus Avast antivirus

AVG Avast -vertailun ensimmäinen erä: turvallisuus

Turvallisuus on aina yksi tärkeimmistä kriteereistä verkon palveluita ja ohjelmia valitessa, näin on myös virustorjunnan kohdalla. Tarkastellaan nyt AVG Antivirus Avast -ohjelmien turvallisuusominaisuuksia yksitellen.

Palomuuri

Kummatkin ohjelmat sisältävät palomuurin ja Avastin palomuuri sisältyy ainoastaan maksullisiin Premium- ja Ultimate-tilauksiin. Palomuurin avulla voit valvoa laitteeseen kohdistuvaa verkkoliikennettä sekä suojata konetta kiristysohjelmilta, joten sen käyttö on tärkeää. Avast tarjoaa AVG:tä edistyneemmän palomuurin ja yleisen suojauksen.

Pimeän verkon tarkkailu

On tärkeää pysytellä askeleen edellä ja tarkkailla pimeää verkkoa mahdollisten tietovuotojen osalta. Näin voit estää ne ennen kuin pahin ehtii tapahtua. AVG Antivirus Avast -ohjelmat tarjoavat kummatkin tämän mahdollisuuden ja suoriutuvat tehtävästä hyvin.

AVG käyttöliittymä

Identiteettivarkauksilta suojautuminen

Kummatkin virustorjuntaohjelmat sisältävät myös ominaisuuden, jolla voit suojautua identiteettivarkauksilta. Ne skannaavat verkon mahdollisilta henkilökohtaisten tietojen vuotamiselta. Jos näin tapahtuu, saat siitä ilmoituksen ja tilisi voidaan sulkea ennen identiteettivarkauden tapahtumista. Tämän ominaisuuden suhteen ohjelmat ovat myös tasoissa.

VPN

VPN on merkittävä lisäominaisuus, joka on sisäänrakennettu useisiin virustorjuntaohjelmiin. Avastin Ultimate-tilaus sisältää SecureLine VPN:n. Se tuo huomattavasti enemmän turvaa ja yksityisyyttä netin käyttöön. AVG:n Ultimate-tilaus tarjoaa myös Secure VPN -palvelun. VPN ei kuitenkaan ole aivan samaa luokkaa kuin Avastin ja se tallentaa lokitietoja käyttäjästä.

Pilveen varmuuskopiointi

Kumpikaan virustorjuntaohjelma ei tarjoa tätä ominaisuutta yksityisasiakkaille, mutta Avastin yrityspalvelu sisältää myös mahdollisuuden varmuuskopioida tietoja pilveen.

Salasanojen hallintaohjelma

Salasanojen hallintaohjelma on saatavilla kumpaankin Avast AVG -ohjelmaan. Avastin salasanojen hallintaohjelma estää sinua joutumasta huijaussivustoille, jotka pyrkivät varastamaan tietosi. Voit myös puhdistaa selaimen ja estää ponnahdusikkunoita ilmestymästä. AVG:n salasanojen hallintaohjelman avulla voit myös tallentaa salasanoja turvallisesti selaimeen ja ominaisuus on hyvin samankaltainen kuin Avastin vastaava.

Lapsilukko

Tätä ominaisuutta ei ole saatavilla kumpaankaan ohjelmaan.

Avast virustarkistus

Yksityisyyden tarkkailu

AVG Antivirus Avast -ohjelmat ovat panostaneet käyttäjän yksityisyyteen. Tässä suhteessa Avast on kuitenkin askeleen pidemmällä, sillä AVG:n kohdalla on esiintynyt yksityisyysrikkomuksia. Avast tuo käyttäjälle kaiken kaikkiaan paremman turvallisuuden ja yksityisyyden. Se on iso etu virustorjuntaohjelmia verratessa, sillä haluat tietenkin yksityisyytesi pysyvän suojattuna.

Laitteen optimointi

Voit nopeuttaa laitteen toimintaa optimoimalla sitä. Avastin CleanUp-ominaisuus sisältyy ainoastaan Ultimate-tilaukseen, mutta se puhdistaa ja virittää koneen tehokkaasti. Pääset hetkessä eroon tarpeettomista sovelluksista ja tiedostoista sekä tyhjennät selaushistorian.

AVG TuneUp on puolestaan AVG:n tarjoama ominaisuus, joka on myös saatavilla ainoastaan Ultimate-tilaukseen. Molempien ohjelmien tarjoama laitteen optimointi toimii moitteetta.

Tämän erän voittaja: Avast

Kokeile voittajaa: Avast Antivirus

AVG Avast -vertailun toinen erä: käytettävyys

Tässä osiossa vertasimme, kuinka helppoa ohjelmien ominaisuuksien käyttö on. Avastin sovellus toimii samalla tavalla laitteesta riippumatta ja voit selata tai muuttaa asetuksia vaivatta päävalikon kautta. Sovelluksen ulkonäkö on myös miellyttävä. Skannauksen mukauttaminen tai täyden skannauksen tekeminen onnistuu virusskannaus-asetusten kautta.

AVG:n käyttöön on nopea tottua yksinkertaisen sovelluksen ja kuvakkeiden ansiosta. Skannaus tapahtuu helposti yhdellä painalluksella. Avastin sovellus on hieman helppokäyttöisempi ja on saatavilla Suomeksi. Tämän osion voitto menee Avastille.

Tämän erän voittaja: Avast

AVG Avast -vertailun kolmas erä: yhteensopivuus

Millä laitteilla AVG Antivirus Avast -virustorjuntaohjelmia voidaan käyttää? Avast ja AVG toimivat kumpikin Windowsilla ja Macilla sekä Androidilla ja iOS:llä. Niiden tarjoamat mobiilisovellukset eivät poikkea paljon toisistaan ja sisältävät samat ominaisuudet kuin tietokoneiden sovellukset. Tässä suhteessa palvelut eivät eroa kovin paljon ja ne ovat yhteensopivia samoilla laitteilla.

Avast käyttöliittymä

Voit käyttää virustorjuntaohjelmia myös selaimella muun muassa Firefoxilla, Edgellä, Operalla tai Chromella. Avast on kuitenkin käytettävissä parhaimmillaan jopa 30 laitteella yhtä aikaa, kun taas AVG:llä on mahdollisuus käyttää 10 eri laitetta. Saat siis enemmän vastinetta rahalle ja voit suojata koko perheen laitteet yhdellä tilauksella.

Tämän erän voittaja: Avast

AVG Avast -vertailun neljäs erä: hinta ja paketit

Tutustutaan seuraavaksi eri tilausvaihtoehtoihi ja säästöihin. Avastin virustorjuntaohjelma on saatavilla kolmella eri tilausvaihtoehdolla. Niitä ovat ilmainen Free-tilaus sekä maksulliset tilaukset Premium Security ja Ultimate. Ilmainen tilaus ei sisällä kaikkia ominaisuuksia joita maksulliset versiot tarjoavat. Voit kuitenkin suojautua tyydyttävästi kiristys- sekä haittaohjelmilta ja torjua virukset. Avastin Premium Security -tilaus on tällä hetkellä mahdollista hankkia 47 % alennuksella. 

AVG tarjoaa käyttäjille myös kolme eri tilausvaihtoehtoa: AVG Antivirus ilmainen versio, AVG Internet Security ja AVG Ultimate. Samalla tavalla kuin Avastin ilmainen versio, tarjoaa AVG myös vähiten ominaisuuksia sen käyttäjille. Saat kuitenkin perusturvan laitteelle. Maksullinen versio on saatavilla 36 % alennuksella.

Voit kokeilla kumpaakin AVG Antivirus Avast -ohjelman maksullista versiota 30 päivän ajan ilmaiseksi hyödyntämällä rahat takaisin -takuun. Suosittelemme siis tutustumaan kumpaankin palveluun kuukauden ajan ja valitsemaan oman suosikin. Saat rahat takaisin olemalla yhteydessä asiakaspalveluun. Tarkastellaan seuraavaksi, millaista tukea käyttäjille on tarjolla.

Tämän erän voittaja: tasapeli

Kokeile voittajaa: Avast Antivirus

AVG Avast -vertailun viides erä: asiakaspalvelu

Laadukas asiakaspalvelu on hyvän ohjelman perusta. Kuinka nämä virustorjuntaohjelmat pärjäävät asiakaspalvelussa? Avastin tukisivusto on helposti navigoitavissa ja se tarjoaa tukea kategorioittain. Voit myös olla yhteydessä ohjelman live chattiin vuorokauden ympäri ja vastaukset tulivat testeissämme suhteellisen nopeasti.

AVG virustarkistus

AVG:n asiakaspalvelu oli myös  hyvin asiantuntevaa ja aktiivista. Live chatin löytäminen oli kuitenkin hieman hankalaa. Vastausta tulee ensin etsiä tukipalstan kautta ennen kuin live chat -mahdollisuutta tarjotaan käyttäjälle. Tästä hieman miinusta AVG:lle. Kaiken kaikkiaan ohjelmat tulivat AVG Antivirus Avast -vertailussa tasapeliin asiakaspalvelun suhteen.

Saat yhteyden Avastin asiakaspalveluun tämän linkin kautta.

AVG:n asiakaspalveluun voit puolestaan olla yhteydessä tämän linkin kautta.

Tämän erän voittaja: tasapeli

Kokeile voittajaa: Avast Antivirus

Avast AVG -vertailun yhteenveto: kumpi kannattaa hankkia?

Avast tarjoaa käyttäjille ilmaisen virustorjuntaohjelman, mutta se ei toki sisällä kaikkia huippuominaisuuksia. Rajoittamaton VPN on saatavilla ainoastaan Ultimate-tilaukseen ja voit käyttää palvelua jopa 30 eri laitteella.

AVG puolestaan tarjoaa edullisen tilauksen, joka on saatavilla myös ilmaisversiona. Sen skannausnopeus ei ole yhtä hyvä kuin Avastin ja mikäli haluat käyttää lisäominaisuuksia, tulee sinun päivittää tilaus kalliimpaan versioon. AVG:n VPN ei myöskään ole samalla tasolla Avastin kanssa ja lokitietojen tallentamista voi tapahtua.

Avastin edistyneempi palomuuri ja turvallisuustaso verkon uhkia vastaan on kaiken kaikkiaan niin suuri etu AVG-ohjelmaan verratessa, että tästä syystä voitto menee ansaitusti Avast Antivirus -ohjelmalle. Testaa siis palvelua ja kerro, mitä mieltä sinä olet siitä!

Avatar photo

Kattan asiantuntemuksen ansiosta Internet-liittyvissä aiheissa hän, taitava turvallisuustutkija, pyrkii antamaan merkittävän panoksen tälle verkkosivustolle ja palauttamaan yhteisölle. Hänellä on online-turvallisuustodistus, joka rikastuttaa hänen taustaansa ja tietämystään alalla. Kaikki tiedustelut tai yhteistyömahdollisuudet voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen katta@privacyonline.fi.

Kuulemme mielellämme ajatuksesi

Jätä kommentti

PrivacyOnline.fi