Atlas VPN -arvostelu 2024

Atlas VPN

Atlas VPN on markkinoille tullut uusi palvelu, josta on saatavilla ilmainen ja maksullinen versio, sillä yhtiö haluaa antaa vaihtoehtoja kaikille käyttäjille. Mutta onko VPN-palvelu kokeilemisen arvoinen ja miten se on verrattavissa muihin samankaltaisiin palveluihin? Jatka arvostelun lukemista, niin saat tietää lisää AtlasVPN -palvelusta.

Kokeile Atlas VPN:ää heti
Hanki AtlasVPN ja säästä jopa 83 %

Hyödynnä Atlas VPN -tarjous ja hanki kahden vuoden tilaus 83 % alennuksella. Saat 3 kk kaupan päälle.

Artikkeli päivitetty: 19 kesäkuu 2024

Atlas VPN: millainen palvelu on kyseessä?

AtlasVPN on alunperin Yhdysvalloista. Se perustettiin vuonna 2019. Tämä VPN-palvelu käyttää WireGuard-protokollaa verkkoyhteyden tunnelointiin ja sillä on 750 palvelinta 45 eri maassa. Yhtiön tavoitteena on antaa käyttäjille turvallinen ja avoin mahdollisuus käyttää nettiä päivittäisiin aktiviteetteihin.

Koska AtlasVPN-palvelu on vuodesta 2021 lähtien ollut osa Nord Security -yritystä, tarjoaa se laadukkaita yksityisyyteen ja verkkoturvallisuuteen panostavia palveluita. Sillä on jo yli 6 miljoonaa käyttäjää ympäri maailmaa, mikä on jo itsessään hieno saavutus näin uudelta VPN-palvelulta.

Yritys haluaa myös tarjota asiakkailleen mahdollisuuden käyttää VPN:ää joko ilmaiseksi tai maksullisesti. Se on hienoa, koska näin kaikilla on tilaisuus kokeilla VPN:ää ja turvata yksityisyys verkossa. Ilmaisversio ei luonnollisesti sisällä yhtä monia ominaisuuksia, kuin varsinainen maksullinen versio, joten huomioithan sitä hankkiessa mihin kaikkeen tarvitset VPN:ää.

AtlasVPN-palvelu on myös tehty aloittelijat mielessä pitäen. Ei siis haittaa, vaikka käyttäisit VPN:ää vasta ensimmäistä kertaa, sillä sovellus on luotu helppokäyttöiseksi.

Kyberturvallisuudesta huolehtiminen ja alan huipulla pysyminen on tälle yritykselle erityisen tärkeää. AtlasVPN:n tiimi koostuukin taitavista osaajista, jotka kehittelevät tuotetta edelleen jatkuvasti.

VPN-palvelu sisältääkin monipuolisesti ominaisuuksia, joilla pyritään estämään yksityisten tietojen sekä verkkotoimien tarkkailua ja sensuuria sekä kiertämään maakohtaiset rajoitukset. Alla vielä listattuna joitakin tämän palvelun sisältämiä huippuominaisuuksia:

 • SafeSwab: käytä useita eri IP-osoitteita samaan aikaan anonymiteetin parantamiseksi.
 • WireGuard-protokolla: varmista turvallinen kokemus netissä.
 • IPv4- ja IPv6-vuodoilta suojaus: varmista, etteivät IP-vuotoja tapahdu.
 • Split tunneling -jaettu tunnelointi: käytä nettiä suojatun tunnelin kautta.
 • Tracker Blocker – estäjä: estä mainoksia ja haittaohjelmia jäljittämästä toimintaasi verkossa.
 • Yksityinen DNS: käytä yksityistä nimipalvelujärjestelmää ilman pelkoa pyyntöjen vuotamisesta.
 • Tietovuotojen tarkkailu: tarkkaile tietojesi mahdollista vuotamista.
 • Kill Switch -hätäkytkin: ota käyttöön ominaisuus, joka lopettaa verkon käytön, mikäli VPN menee vahingossa pois päältä.

Kokeile Atlas VPN:ää heti

Atlas VPN -arvostelu: hinta ja tilaus

Kuten jo mainitsimme yllä, on AtlasVPN-palvelu saatavilla niin ilmaiseksi kuin myös maksullisesti. Ilmaisversiolla pyritään tarjoamaan kaikille mahdollisuus käyttää suojattua verkkoa. Mikäli olet kuitenkin valmis maksamaan tuotteesta ja saamaan sen myötä enemmän hyödyllisiä ominaisuuksia käyttöösi, kannattaa valita pitkäaikainen tilaus.

Atlas VPN hinta

Saat kolmen vuoden tilauksen 1,75 euron kuukausimaksulla. Hinta perustuu palvelun verkkosivuilla parhaillaan olevaan tarjoukseen, joka kannattaa ehdottomasti hyödyntää, sillä pelkkä yksittäinen kuukausihinta on 9,69 euroa. Mikäli et ole valmis sitoutumaan kolmeksi vuodeksi, voit valita vuoden tilauksen 2,9 euron kuukausihintaan.

Molemmat tarjoukset ovat siis huomattavasti edullisempia yksittäiseen kuukausitilaukseen verrattuna. Saat kumpaankin tarjoukseen 30 päivän rahat takaisin -takuun. Voit valita maksutavaksi joko luottokortin, Google Payn tai PayPalin.

Mikä tilaus sinun siis kannattaa valita? Ilmaisen ja maksullisen version erona on se, että maksullinen sisältää enemmän striimaamiseen erikoistuneita palvelimia ja sitä myöten suoratoistopalvelujen käyttämisestä tulee nopeampaa. Ilmaisen version mukana tulee vain 3 Servers eri sijaintia.

Palvelinten suuri määrä on erittäin hyödyllinen apu VPN:n käytössä. Saat myös parempia turvallisuusominaisuuksia, kun valitset maksullisen version. Ilmaisversio on hyvä, mikäli et vaadi VPN:ltä paljoa. Kolmen vuoden tilausjakso on tällä hetkellä suosituin vaihtoehto ja se tulee myös kaikista halvimmaksi.

Hyödynnä nettisivuillamme oleva AtlasVPN kuponki ja tilaa palvelu jo tänään!

Kokeile Atlas VPN:ää heti

AtlasVPN-arvostelun yhteenvetotaulukko

Alla näet pienen koosteen AtlasVPN:n ominaisuuksista ja yhteensopivuudesta.

OMINAISUUS ARVO
 Zero-logs? Kyllä, tietosi ja henkilöllisyytesi ovat turvassa
 P2p Kyllä
 Netflix US, UK, CA, DE, FR, ES, IT
 Kirjautuminen usealla laitteella ∞ samanaikaista kirjautumista
 Valtiot 45+
 Tuetut käyttöjärjestelmät Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Android TV, Amazon Fire TV/FireStick
 Rahat takaisin takuu? 30 Päivää
 Protokollat WireGuard, IKEv2/IPSec
 Viestintätiedot Rajoittamaton
 Salaus Military AES 256 bits
 IP-osoitteet Ei julkistettu
Palvelimet 750+

Atlas VPN -palvelun käyttö

Mihin kaikkeen tämä VPN oikein soveltuu? On tärkeää, että pystyt käyttämään VPN:ää haluamiisi tarkoituksiin ja siksi olemmekin selvittäneet, miten VPN Atlas -palvelu oikein selviytyy tietyistä merkittävimmistä VPN:n käyttötavoista. Jatka siis lukemista.

Netflixin katsominen

Jos olet valinnut käyttöösi ilmaisen version tästä VPN-palvelusta, ei siltä tule odottaa kovin paljoa. Suoratoistopalveluiden estojen kiertämiseen tarvitaan nimittäin tehokkaampi maksullinen versio. Sen sisältämät palvelimet on optimoitu Netflixin ja muiden suoratoistopalveluiden katsomiseen.

Voit siis katsoa vaikka Yhdysvaltojen tai Ison-Britannian Netflix-palvelun sisältämiä ohjelmia ilman ongelmia. Niiden tarjonta on nimittäin paljon laajempi, kuin mitä Suomen Netflixin tarjonta on ja suosittelemme kokeilemaan niiden katsomista VPN:n avulla.

Testasimme VPN:ää myös muiden suoratoistopalveluiden (kuten Netflix, BBC iPlayer, HBO Max, DAZN, Amazon Prime Video) kanssa ja se toimii yhtä hyvin ja luotettavasti.

Torrenttien lataus

Torrenttien lataamiseen tarvitaan P2P-liikennettä ja tämä on yksi AtlasVPN:n ominaisuuksista. Voit siis ladata torrentteja turvallisesti VPN:n avulla. Koska AtlasVPN:n palvelinten määrä on rajoitettu, ei yhteysnopeus ole välttämättä kaikista paras, mutta VPN selviytyy kuitenkin tehtävästään ladata torrentteja täysin anonyymisti.

Kiinan sensuuri

Kiinan hallituksen asettaman rajoitetun netin käytön kiertäminen ei ole aina helppoa, mutta AtlasVPN-palvelu on tehnyt siitä kuitenkin mahdollista. Ilman VPN:ää ei Kiinassa voi katsoa esimerkiksi Youtubea tai Netflixiä saati käyttää Facebookia tai Twitteriä. Verkon käyttäjien vapaus on siis hyvin rajoitettua.

Mikäli valitset VPN:n sijainniksi kuitenkin jonkin toisen maan, onnistuu Kiinan sensuurin kiertäminen. Tällaisen VPN:n löytäminen on kuitenkin hankalaa, mutta voimme todeta AtlasVPN:n maksullisen version suoriutuvan siitä erinomaisesti.

Pelaaminen netissä

Koska nopeus on tärkeää pelatessa, kokeilimme tätä VPN:ää muutaman viikon ajan saadaksemme todellisen tiedon sen suorituskyvystä. Tulokset olivat kaiken kaikkiaan positiiviset ja netin selaus, torrenttien lataus sekä suoratoistpalveluiden katsominen onnistui nopeasti.

Samoin on myös pelaamisen kanssa. Pelaaminen ei pätkinyt tai hidastunut juuri lainkaan. Voimme siis suositella AtlasVPN:ää pelaamiseen.

Atlas VPN:n ominaisuudet ja hyödyt

Tähän osioon olemme keränneet eri ominaisuuksia, joista uskomme olevan hyötyä kaikille käyttäjille. Tutustuthan niihin lisää alla.

SafeSwap

SafeSwap on lisäsuojaa tuova ominaisuus, joka tekee käyttäjästä täysin anonyymin verkossa. Voit nimittäin piilottaa jälkesi lukuisten eri IP-osoitteiden taakse.

Kyseessä on uudenlainen turvallisuusmenetelmä, joka on alan asiantuntijoiden kehittämä. Kun yhdistät laitteen yhteen VPN-palvelimeen, voit selata nettiä useiden ja jatkuvasti vaihtuvien IP-osoitteiden kanssa. Tämä parantaa huomattavasti anonymiteettiä verkossa ja netin käytön jäljittäminen vaikeutuu.

Tracker Blocker

Haluatko estää hakkereita jäljittämästä sinua ja estää haittaohjelmia sekä mainoksia ilmestymästä näyttöön? Suosittelemme kokeilemaan tätä Tracker Blocker -ominaisuutta. Vaikka VPN piilottaakin jo sijaintisi, voidaan käyttäjää yhä seurata kolmansien osapuolten käyttämien jäljittimien avulla.

Kun sinulla on tämä ominaisuus käytössä, voit kuitenkin estää mainostajia ja markkinoijia seuraamasta puuhiasi tai kohdistamasta mainoksia sinulle. Voit myös selvittää, kuka tarkalleen ottaen jäljittää sinua ja milloin. Helpota siis netin selaamista hankkimalla Tracker Blocker. Siten voit myös nopeuttaa toimia, kun mainosten lataamiseen ei kulu aikaa.

Atlas VPN:n ominaisuudet ja hyödyt

Split Tunneling

Split Tunneling -jaettu tunnelointi on monille varmasti tuttu jo muiden VPN-palveluiden tarjoamista ominaisuuksista. Se auttaa säilyttämään tärkeät tiedot yksityisinä ja optimoimaan selauskokemuksen.

Kyseessä on jaettu tunneli, joka kulkee VPN:n omien palvelinten läpi. Siten verkkoliikenteesi pysyy aina salattuna ja voit päättää itse, mitkä tiedot kulkevat tämän salatun tunnelin läpi. Ota siis tämä ominaisuus käyttöön, sillä siitä on todella hyötyä.

IP-vuodoilta suojatuminen (IPv4 ja IPv6)

IP-vuodoilta suojautuminen on toinen erittäin tarpeellinen ominaisuus. Testasimme mahdollisia vuotoja, mutta IP-osoitteet eivät näkyneet testituloksissa. Tämä siis tarkoittaa, että ominaisuus on toimiva. Voit siis suojautua IPv4- ja IPv6-vuodoilta tehokkaasti.

Yksityinen DNS

Tämän ominaisuuden käyttäminen on myös hyödyllistä, sillä käyttäjän ei enää tarvitse huolehtia pyyntöjen lokitietojen keräämisestä. Kyseessä on nimittäin yksityinen DNS-palvelin, joka muuttaa verkkotunnukset IP-osoitteiksi. Sitä kutsutaan myös nimipalvelujärjestelmäksi, jonka avulla voit käyttää helpommin mielessä pysyviä nimiä varsinaisten IP-osoitteiden sijaan.

Tietovuotojen tarkkailu

Tietovuodot ovat ikäviä tapauksia, joissa henkilökohtaiset tiedot ovat päässeet paljastumaan ilman lupaa. Tällaisia tietoja voivat olla muun muassa pankkitilin tiedot, sähköpostiosoite, sosiaaliturvatunnus ja niin edelleen.

Haluatko selvittää, ovatko yksityiset tietosi vuotaneet nettiin? Se onnistuu helposti tietovuotojen tarkkailuominaisuuden avulla. Tämä toiminto skannaa toistuvasti verkon tietovuotoja ja tarkistaa, mikäli käyttäjän sähköpostiosoitteeseen yhdistettävät tiedot ovat päässeet leviämään. Saat varoituksen, mikäli näin on tapahtunut.

Atlas VPN käyttöliittymä

Kill Switch -hätäkytkin

Kill Switch -ominaisuus on suunniteltu katkaisemaan verkkoyhteys aina, jos VPN menee yhtäkkiä pois päältä. Siten et vahingossakaan selaa verkkoa ilman VPN:ää ja altistu netissä piileville vaaroille. Kill Switch -hätäkytkin on siis syytä pitää aina päällä tietovuotojen ehkäisemiseksi.

Se on saatavilla kaikkien laitteiden sovelluksiin, myös AtlasVPN:n ilmaisessa versiossa. Voit ottaa sen käyttöön sovelluksen asetuksissa.

Kokeile Atlas VPN:ää heti

Atlas VPN ja Windows

Millä tavalla AtlasVPN-palvelu ja Windows toimivat keskenään? Se selviää tässä osiossa, kun testasimme sovellusta Windows-laitteella. Sovellusta on varsin helppo käyttää ja perustoimintojen suorittaminen ensimmäistä kertaa onnistuu sujuvasti jopa aloittelevalta käyttäjältä.

Toimintojen suorittaminen on nopeaa ja tarvittavien taitojen oppiminen helppoa. Mikäli sovellukseen tulee virheilmoitus, käy sen ohittaminen ja ratkaiseminen myös kätevästi. Sovellus on itsessään hyvin miellyttävä ja yksinkertainen. Tämä on juuri sitä, mitä odotamme ja haluamme VPN-palvelulta.

Atlas VPN ja Windows

Kun olet asentanut VPN-palvelun laitteelle lataamalla sen AtlasVPN-palvelun verkkosivuilta, voit joko säätää asetukset itse omien mieltymysten mukaan tai käyttää oletusasetuksia. Jälkimmäinen vaihtoehto on yleensä helpompi varsinkin ensimmäistä kertaa VPN:ää käyttäville.

Oletusasetukset ovat nimittäin suunniteltu tuomaan riittävää suojaa. Varmistathan kuitenkin, että Kill Switch -hätäkytkin on käytössä.

Atlas VPN ja muut käyttöjärjestelmät

Iloksemme voimme todeta, että AtlasVPN toimii hienosti myös muiden suosittujen käyttöjärjestelmien, kuten Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Android TV, Amazon Fire TV/FireStick, kanssa. Kyseinen VPN-palvelu on itse asiassa suunniteltu ehkä paremmin mobiilisovellukset mielessä pitäen. Tämä on mahtavaa, sillä käytämme mobiililaitteita jatkuvasti päivittäin ja haluamme toki pitää ne myös suojattuina.

Atlas VPN ja muut käyttöjärjestelmät

Android- ja iOS-sovellukset ovat periaatteessa täysin identtiset, mutta ulkonäkö on hieman erilainen. Tässä vielä listaus AtlasVPN-palvelun tukemista laitteista.

Kokeile Atlas VPN:ää heti

Testitulokset

Testasimme Atlas VPN kokemuksia nopeuden sekä DNS-vuotojen ja torrenttien lataamisen suhteen. Haluammekin nyt jakaa nämä tulokset lukijoillemme.

Nopeus

Verkon selaamiseen tarvittava nopeus on merkittävä tekijä, sillä et varmasti halua odottaa jokaisen sivuston latautumista. Tähän nopeuteen vaikuttavat kuitenkin monet asiat, kuten laitteen ja VPN-palvelimen etäisyys sekä VPN-palvelinta käyttävien lukumäärä.

Alueellisten laajakaistaleveyksien rajoituksilla, netin palveluntarjoajalla sekä prosessorin teholla on myös huomattava vaikutus nopeuteen.

Testitulosten perusteella voimme kuitenkin paljastaa, että AtlasVPN-palvelu tarjoaa nopean yhteyden. Siitä syystä se sopiikin erinomaisesti videopelien pelaamiseen, suoratoistopalveluiden katsomiseen tai torrenttien lataamiseen.

Haluamme kuitenkin mainita tähän väliin, että vaikka nopeus onkin huippuluokkaa, on vielä parempi tässä mielessä. Se tarjoaa vakaan ja luotettavan nopeuden missä tahansa tilanteessa ja voit kokeilla sitä veloituksetta ajan. Se on testitulostemme perusteella nopein VPN-palvelu.

DNS-vuodot ja torrenttien lataaminen

Haluatko selvittää, onko DNS-, IPv4-, IPv6- tai WebRTC-vuoto päässyt tapahtumaan? Tee se helposti IPleak-net-sivuston kautta. Se selvittää hetkessä, mikäli näin on. Testituloksemme osoittavat, että mitään näistä vuodoista ei tapahtunut, eli AtlasVPN osoittautui luotettavaksi.

Mikäli haluat kuitenkin vielä paremman suojauksen, suosittelemme testaamaan :ää. Se tuo tässäkin mielessä enemmän vakautta ja on testitulostemme perusteella ylivoimaisesti turvallisin VPN-palvelu.

Atlas VPN: asiakaspalvelu

AtlasVPN-palvelulla on tällä hetkellä tarjolla vain muutamia vaihtoehtoja asiakaspalvelun kanssa asioimiseen. Voit jättää tukipyynnön VPN:n kotisivuilla tai lähettää sähköpostia asiakaspalveluun. Asiakaspalvelu vastaa tukipyyntöihin ympäri vuorokauden, mikä tekee tuen saamisesta nopeampaa.

Atlas VPN asiakaspalvelu

Vastaukseen kuluu kuitenkin yleisesti ottaen noin vuorokausi. Live chat -palvelua ei ole saatavilla, mutta voit lukea verkkosivustolla olevia usein kysyttyjä kysymyksiä ja selvittää antavatko ne vastauksen pulmaasi ennen tukipyynnön lähettämistä. Ole tästä yhteydessä asiakaspalveluun.

AtlasVPN vs. kilpailijat

Miten hyvin tämä VPN pärjää kilpailussa muita samankaltaisia palveluita vastaan?

Atlas VPN vs. ExpressVPN

Ensimmäisenä vertailussa on suosikkimme ja testitulosten ykkönen ExpressVPN. ExpressVPN on huomattavasti nopeampi ja luotettavampi. Sen avulla pysyt aina suojattuna eikä yksityisyytesi pääse paljastumaan muille.

ExpressVPN tarjoaa myös paremman asiakaspalvelun. Molemmat tuet ovat saatavilla vuorokauden ympäri, mutta ExpressVPN:ltä voit odottaa vastausta nopeammin, mikä on tärkeää, kun kyseessä on pikainen avun tarve. Voit myös kokeilla ajan rahat takaisin -tyytyväisyystakuulla. Lue lisää ExpressVPN.

Atlas VPN vs. CyberGhost

CyberGhost on listan toisella sijalla ja haluammekin nyt vertailla näitä kahta palvelua keskenään. CyberGhost-palvelu on myös panostanut palvelinten sijaintiin ja lukumäärään, joten se päihittää tässä suhteen AtlasVPN:n. AtlasVPN ei tarjoa live chat -tukea toisin kuin C-yberGhost, eli tässä on palvelulla vielä parantamisen varaa.

Molemmat palvelut ovat kuitenkin kaiken kaikkiaan luotettavia ja helppokäyttöisiä. Lue lisää CyberGhost.

Atlas VPN vs. Private Internet Access

Entä miten VPN-palvelu pärjää vertailussa listan kolmosta vastaan? PIA eli Private Internet Access sisältää myös kattavan palvelinverkon 84 eri maassa toisin kuin AtlasVPN. Se soveltuu siis hyvin torrenttien lataamiseen ja suoratoistopalveluiden katsomiseen aivan kuten AtlasVPN-palvelukin. PIA mahdollistaa jopa 10 samanaikaista kirjautumista.

Lue lisää Private Internet Access.

Atlas VPN: yhteenveto

Minkälaisen yhteenvedon voimme tehdä tästä tuotteesta? AtlasVPN-palvelu on vasta hiljattain markkinoille tullut VPN, mutta se on osoittautunut varsin toimivaksi vaihtoehdoksi.

Mahtavinta on se, että VPN tarjoaa myös ratkaisun käyttäjille, jotka eivät halua maksaa täysversiosta, vaan voivat tyytyä ilmaiseen tilaukseen. Se tuo riittävästi suojausta laitteelle, mutta ei sisällä kaikkia ominaisuuksia esimerkiksi striimaamiseen tai torrenttien lataamiseen. Mikäli tavoitteenasi on siis käyttää VPN:ää näihin tarkoituksiin, voit hankkia maksullisen Premium-version.

Asiakaspalveluun ei välttämättä ole tarpeeksi tukivaihtoehtoja, mutta vastaukset ovat luotettavia ja suhteellisen nopeita. On myös syytä mainita, että AtlasVPN-palvelu sisältää hyvin rajoitetun määrän palvelimia. Yhteysnopeus kuitenkin säilyy hyvänä ja VPN on edelleen kehittymässä oikeaan suuntaan.

Mikäli haluat kuitenkin varmistaa turvallisen, yksityisen ja vakaan tavan selata nettiä, hanki suosikkipalvelumme . Se tarjoaa huomattavasti paremman hinta-laatusuhteen.

Atlas VPN
Toimiva ja helppokäyttöinen VPN-palvelu
8.1 Pisteet
Atlas VPN

Tehokas ja nopea VPN-palvelu.

Yksityisyys ja turvallisuus
8
Ominaisuudet
8
Tuki
8
Hinta-laatusuhde
8.5
Helppokäyttöisyys
8
Etuja
 • Osa Nord Security -yritystä
 • Tarjoaa ilmaisen tilausvaihtoehdon
 • Sopii pelaamiseen ja torrenttien lataamiseen
 • Yksityinen DNS
Haitat
 • Ei tarpeeksi asiakaspalvelun tukikanavia
 • Rajoitettu määrä palvelimia
Avatar photo

Kattan asiantuntemuksen ansiosta Internet-liittyvissä aiheissa hän, taitava turvallisuustutkija, pyrkii antamaan merkittävän panoksen tälle verkkosivustolle ja palauttamaan yhteisölle. Hänellä on online-turvallisuustodistus, joka rikastuttaa hänen taustaansa ja tietämystään alalla. Kaikki tiedustelut tai yhteistyömahdollisuudet voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen katta@privacyonline.fi.

Kuulemme mielellämme ajatuksesi

Jätä kommentti

PrivacyOnline.fi