Avast Antivirus -Arvostelu 2024

Avast Arvostelu

Hyvän virustorjunnan löytäminen on tärkeää. Tämä Avast Antivirus arvostelu 2024 selvittää, onko palvelu ostamisen arvoinen. Suosittelemme jatkamaan artikkelin lukemista, mikäli sinullakin on hankaluuksia löytää täydellinen virustorjuntaohjelma.

Hanki tästä
Avast Antivirus: Markkinoiden suosituin virustorjunta

Muutakin kuin pelkkä virustorjunta – Avast Premium Security tarjoaa täyden Internet-suojauksen kaikille tietokoneillesi, puhelimillesi ja tableteillesi. Tilaa Avast Antivirus 47 % alennuksella. Saat 30 päivän rahat takaisin -takuun.

Artikkeli päivitetty: 22 toukokuu 2024

Avast arvostelu: tietoa yrityksestä

Tässä Avast arvostelun ensimmäisessä osiossa tutustumme tarkemmin itse yritykseen. Avast sai alkunsa vuonna 1991 ALWIL Software -yhtiön perustamisen muodossa. Se on vuosien saatossa kasvattanut suosiotaan hurjasti ja varsinkin sen jälkeen, kun yritys mahdollisti ilmaisen virustorjunnan käytön.

Avastilla on jo yli 435 miljoonaa käyttäjää ympäri maailmaa ja sen tavoitteena on suojata kaikkien käyttäjien digitaalista vapautta. Netin ei pitäisi olla rajoitettu tai sensuroitu ja kaikilla pitäisi olla oikeus pysyä suojattuna netissä. Tästä syystä Avast on mahdollistanut ilmaisen version käytön.

Avast arvostelussa on kuitenkin pakko mainita, että yritys joutui vuonna 2020 kohun keskelle myytyään miljoonien käyttäjiensä yksityiset tiedot mainonta- ja teknologiayrityksille, kuten esimerkiksi Googlelle. Tämä horjutti hieman palvelun suosiota ja syystä.

Avast sisältää tuotteita erikseen yrityksille ja yksityisille käyttäjille. Se ottaa huomioon käyttäjän yksityisyyden ja pitää selaimen varmasti suojattuna. Voit puhdistaa laitteen helposti virustorjuntaohjelman helppokäyttöisten työkalujen avulla. Mutta mihin hintaan Avast on mahdollista hankkia? Se selviää seuraavassa osiossa, joten jatka lukemista.

Avast Antivirus arvostelu: hinta

Tarkastellaan nyt eri hintvaihtoehtoja Avast-palvelulle. Avast Antivirus on saatavilla kolmella eri tilausvaihtoehdolla: Free, Premium Security ja Ultimate.

Avast Antivirus hinta

 • Free on nimensä mukaisesti tietenkin ilmainen vaihtoehto, mutta huomaathan, että se ei sisällä läheskään kaikkia ominaisuuksia, joita maksulliset versiot tarjoavat. Sen kanssa voit kuitenkin torjua virukset ja haittaohjelmat sekä suojautua kiristysohjelmilta.
 • Premium Security on seuraava vaihtoehto, joka tarjoaa jo huomattavasti enemmän lisäominaisuuksia. Voit käyttää sitä ="1-10" eri laitteella samaan aikaan. Saat sen kuitenkin tällä hetkellä tarjoushintaan 47 % alennuksella.
 • Ultimate puolestaan sisältää vielä muutaman erityisominaisuuden Premium Securityyn verrattuna, mutta muuten tuotteet ovat samanlaiset.

Tilaukset on käytettävissä lukuisilla eri laitteilla, kuten Windows, macOS, Android, iOS-puhelimella. Saat tilaukseen myös 30 päivän rahat takaisin -takuun, joten voit kokeilla palvelua ja peruuttaa tilauksen, mikäli et ole tyytyväinen.

Hanki nyt

Yhteenvetotaulukko

Alla näet lyhyen yhteenvedon Avastin ominaisuuksista.

OMINAISUUS ARVO
Saatavilla olevat versiot Avast One Essential, Avast One, Premium Security
Kirjautuminen usealla laitteella ="1-10" laitteet
Tuetut laitteet Windows, macOS, Android, iOS
Rahat takaisin takuu? 30 päivää
Alkaa alkaen 89,99 € (7,5 € kuukaudessa)
Ilmainen kokeilu? Ei

Avast Antivirus arvostelu: turvallisuus

Kuinka turvallinen palvelu on? Mikäli Avast Free Antivirus kokemuksia on uskominen, on Avast panostanut huomattavasti asiakkaiden suojaukseen verkossa. Lue alta lisää palvelun suojausominaisuuksista.

Virusskannaus

Testasimme virusten skannauksen tehokkuuden ja Avast tunnisti lähes täysin kaikki laitteella olevat haittaohjelmat. Voit suorittaa joko täyden skannauksen, jossa ohjelma tarkistaa koko järjestelmän. Tämä kuitenkin vie hieman enemmän aikaa, joten pikaskannaus on toisinaan hyödyllisempi vaihtoehto.

Avast Antivirus turvallisuus

Pikaskannauksen aikana ohjelma tarkistaa vain laitteen osat, joilla on suurin saastumisen riski. Halutessasi voit myös kohdentaa skannauksen vain tiettyihin tiedostoihin ja kansioihin. Pikaskannaus kestää vain pari minuuttia, kun taas täydellinen skannaus voi kestää jopa parikymmentä minuuttia.

Reaaliaikainen suojaus

Avast varoittaa mahdollisista haittatiedostoista ja siirtää ne karanteeniin, mikäli tiedostot ovat jo ehtineet laitteelle. Reaaliaikainen haittaohjelmien tunnistaminen ja niiltä suojaaminen on tärkeää ja Avast pärjäsi tässä erinomaisesti. Se sai täydet pisteet testeissämme.

Suorituskyky

Mitä tulee järjestelmän suorituskykyyn ja ohjelman vaikutukseen laitteeseen, on Avast hieman keskivertoa huonompi tämän suhteen. Sen käyttö hidastaa sivustojen sekä asennettujen ohjelmien avaamista. Mikäli tällä on suuri merkitys käyttäjälle, ei Avast välttämättä ole kaikista paras vaihtoehto.

Asennusprosessi

Jotkut virustorjuntaohjelmat vievät aikaa asennuksessa, mutta Avast suoriutui tästä hyvin nopeasti. Hankimme Avast Windows ja Avast Mac kokemuksia asennuksen suhteen ja molemmissa laitteissa sovellukset ovat helppokäyttöisiä ja nopeita asentaa.

Rekisteröidy vain käyttäjäksi Avastin nettisivuilla ja vahvista sähköpostiosoitteesi siihen lähetetyn sähköpostin avulla. Sen jälkeen voit ladata ja asentaa ohjelman laitteelle noudattamalla näyttöön tulevia asennusohjeita. Siinä ei pitäisi viedä kauempaa kuin viisi minuuttia! Jos hankit ilmaisen Avast-ohjelman, voit myöhemmin päivittää ohjelman Premium- tai Ultimate-versioon sovelluksen asetuksissa.

Hanki nyt

Avast Antivirus arvostelu: muita ominaisuuksia

Avast sisältää laajasti eri ominaisuuksia, jotka palvelevat käyttäjiä suojaten laitteita ja käyttöjärjestelmiä. Tässä Avast Antivirus arvostelun osiossa näet alla vielä listattuna muita Avastin sisältämiä ominaisuuksia suojauksen parantamiseksi.

Avast Antivirus käyttöliittymä

 • Suojaus kiristysohjelmia vastaan. Avast tunnistaa mahdolliset epäilyttävät tiedostot automaattisesti ja tarkastaa niiden sisällön. Voit torjua sen avulla virukset ja haittohjelmat.
 • Salasanasuojaus. Voit hallita salasanaa, puhdistaa selaimen ja suojata verkon sekä poistaa ponnahdusikkunat.
 • Palomuuri. Tehokas palomuuriominaisuus auttaa käyttäjiä hallitsemaan sekä tulevaa että lähtevää verkkoliikennettä. (Sisältyy vain Premium- ja Ultimate-tilaukseen)
 • Kalastelusuoja. Erinomainen suoja viruksia, haittaohjelmia sekä tietojenkalasteluyrityksiä vastaan. (Sisältyy vain Premium- ja Ultimate-tilaukseen)
 • WLAN-verkkojen turvallisuuden varmistaminen. Voit varmistaa, että verkko sekä sivustot ovat turvallisia. (Sisältyy vain Premium- ja Ultimate-tilaukseen)
 • Tietokoneen etähyökkäysten estäminen. (Sisältyy vain Premium- ja Ultimate-tilaukseen)
 • SecureLine VPN. Sisäänrakennettu VPN, joka tuo lisää turvallisuutta ja yksityisyyttä verkon käyttöön. (Sisältyy vain Ultimate-tilaukseen)
 • CleanUp Premium. Tämän ominaisuuden avulla voit puhdistaa ja virittää tietokoneen. (Sisältyy vain Ultimate-tilaukseen)
 • AntiTrack. Salaa henkilöllisyytesi netissä käyttämällä tätä ominaisuutta. (Sisältyy vain Ultimate-tilaukseen)

Sovelluksen käytettävyys

Selvitimme, kuinka helppoa ja miellyttävää ominaisuuksien käyttö on. Tässä tulokset. Sovelluksen käyttäminen oli helppoa laitteesta riippumatta. Ominaisuudet on helppo löytää sovelluksen asetusvalikossa ja sovellus on ulkonäöltä miellyttävä.

Avast Antivirus ominaisuuksia

Voit valita täyden skannauksen tai mukauttaa skannausta helposti suojausasetusten virusskannaus-kohdassa. Avast on ehkä yksi helppokäyttöisimmistä virustorjuntaohjelmista, joten se sopii hyvin aloittelijoille tai ensimmäistä kertaa käyttäville.

Windowsin ja Macin sovellukset ovat hyvin samankaltaiset ja voit myös päivittää tilauksen maksulliseen Avastin sovelluksen kautta. Macilta tosin puuttuu joitakin ominaisuuksia, joita Windowsilla voidaan käyttää. Sovellus on saatavilla suomen kielelle, joten tästä ehdottomasti plussaa.

Yhteensopivuus eri laitteiden kanssa

Kuten jo totesimme, on sovellus saatavilla Windows, macOS, Android, iOS-koneelle eivätkä ne poikkea kauheasti toisistaan. Voit käyttää Avastia myös mobiilisovelluksessa iOS- tai Android-puhelimella. Ne sisältävät aivan samat ominaisuudet kuin tietokoneenkin sovellukset.

Mikäli haluat käyttää Avastia selaimella, voit hankkia erillisen selainlaajennuksen muun muassa Chromeen, Firefoxiin, Edgeen tai Operaan.

Avast Antivirus Asiakaspalvelun

Hanki nyt

Asiakaspalvelun laatu

Avast arvostelua tehdessä on tärkeää selvittää myös asiakaspalvelun laatu.

Avast Suomi asiakaspalvelua ei valitettavasti ole tarjolla. Saat tukea sen sijaan englanniksi. Tukisivusto on suhteellisen selkeä ja helposti navigoitavissa. Voit saada tukea esimerkiksi asennukseen ja aktivointiin, tyytyväisyystakuun palautukseen tai tilauksen peruutukseen liittyen. Valitse vain haluamasi kategoria tukisivustolla.

Testasimme 24/7 toimivaa live chattia ja vastauksessa kesti hieman odotettua pidempään, mutta vastaus oli kuitenkin hyvä ja asiantunteva. Suosittelemme tätä yhteydenottotapaa kiireisiin kysymyksiin.

Voit olla yhteydessä Avastiin myös tukifoorumin kautta. Muut käyttäjät vastaavat siellä myös aktiivisesti kysymyksiin ja auttavat palstan ylläpidossa. Vastaus ei kuitenkaan välttämättä tule yhtä nopeasti. Toisaalta keskustelupalstalla voi olla jo valmiiksi vastaus etsimääsi kysymykseen.

Voit olla yhteydessä Avastin asiakaspalveluun tämän linkin kautta.

Avast vs kilpailijat

Seuraavaksi olemme vertailleet, kuinka Avast Antivirus pärjää kovimpiin kilpailijoihin verrattuna. Vertasimme sitä alla kolmeen suosikkiimme: Norton 360, McAfee ja Malwarebytes. Lue, mitä mieltä olemme.

Avast Antivirus vs Norton 360

Mielestämme McAfee Total Protection on tehokkaampi ja turvallisempi vaihtoehto. Se tunnistaa haittaohjelmat aina 100-prosenttisesti ja sen tietosuojakäytäntö on erinomainen. Se myös rasittaa vähemmän käyttöjärjestelmää suoriutuen toiminnoista siten lähes kaksi kertaa nopeammin kuin Avast.

Koska palvelut ovat hinnaltaan melko samassa luokassa, suosittelemme ehdottomasti Nortonia Avastin sijaan. Testitulokset nimittäin osoittivat sen pärjäävän paremmin arvosteltavissa kriteereissä.

Avast Antivirus vs McAfee

McAfee on huomattavasti tunnetumpi palvelu ja pärjää erinomaisesti kilpakumppaneita vastaan. Se on helppokäyttöinen eikä se ole hinnalta paljon kalliimpi. Malwarebytes tarjoaa myös enemmän ominaisuuksia kuin Avast. Avast on kuitenkin testitulosten perusteella hieman tehokkaampi virusskannausten suorittamisessa.

Se pitää nopeuden yllä eikä käyttäjän tarvitse kärsiä hitaasta laitteesta. Se pyrkii myös kehittämään käyttöliittymiään, jotta ne voisivat toimia vielä entistä nopeammin. Sen asiakaspalvelu on myös todella laadukasta ja tukea on tarjolla eri muodossa toisin kuin Avastilla.

Avast Antivirus vs Malwarebytes

Norton 360 Antivirus sisältää myös ilmaisen kokeiluversion. Se havaitsee myös sellaiset haittaohjelmat ja virukset, joita muut ilmaiset virustorjuntaohjelmat eivät mahdollisesti huomaa. Ilmainen ohjelma sisältää kuitenkin omat rajoituksensa, kuten on myös Avastin kanssa.

Premium-versioon sisältyy jopa 60 päivän tyytyväisyystakuu ja ohjelmalla on innovatiivinen tapa skannata laitteet. Kyseessä on yksinkertainen ja toimiva kokonaisuus. Voimme ehdottomasti suositella Malwareybtesin kokeilemista.

Avast Antivirus arvostelu: yhteenveto

Avast Arvostelu on tullut päätökseen ja voimme todeta palvelun olevan hinta-laatusuhteelta hieman heikompi valinta muihin virustorjuntaohjelmiin verrattuna. Avast on tosin saatavilla ilmaiseksi. Ilmainen versio tuo melkein tarvittavan suojan, mutta ei tarjoa kaikkia parhaita ominaisuuksia ja kerää myös tietoja käyttäjästä. Premium-versio on kuitenkin hyvä vaihtoehto ja sen skannaus ja asennus sujuvat helposti.

Mikäli et ole varma, mikä virustorjuntaohjelma kannattaa hankkia, suosittelemme tutustumaan Malwarebytes-ohjelmaan. Se tarjoaa turvallisen ja laadukkaan virussuojan, joka säilyttää laitteen nopeuden.

Avast Antivirus
8.5 Pisteet
Avast Antivirus

Yksityisyys ja turvallisuus
9
Ominaisuudet
9.5
Tuki
9
Hinta-laatusuhde
9
Helppokäyttöisyys
9.5
Etuja
 • Erinomainen suojaus
 • Ilmainen versio
 • Edullinen ja helppokäyttöinen
 • Rahat takaisin -takuu
Haitat
 • Käyttäjätietojen myynti
 • Hitaus
Eetu

Eetu, taitava IT-ammattilainen, jolla on tausta ohjelmistosuunnittelusta, tunnistaa verkkomaailman hämmästyttävän tiedon, viihteen ja paljon muuta. Taitavana kyberturvallisuusanalyytikona hän on valtavan kiitollinen mahdollisuudesta jakaa tietoa verkkoyksityisyydestä, kyberturvallisuudesta ja ohjata kaikki turvallisesti Internet-maailmaan. Mahdollisissa tiedusteluissa tai yhteistyömahdollisuuksissa ota rohkeasti yhteyttä Eetuun sähköpostitse osoitteeseen eetu@privacyonline.fi.

Kuulemme mielellämme ajatuksesi

Jätä kommentti

PrivacyOnline.fi