Dashlane vs 1password: kumpi on parempi vuonna 2024?

Tämän artikkelin aiheena on Dashlane vs 1Password. Kumpi näistä suosituista salasanojen hallintaohjelmista vie voiton parempana? Se selviää, kun luet tämän 1Password vs Dashlane -artikkelin. Tutustumme Dashlane 1Password -salasanojen hallintaohjelmiin ja vertailemme niitä keskenään. Jatka lukemista, niin saat selville voittajan.

Hanki 1Password
Kumpi näistä suosituista salasanojen hallintaohjelmista ?

Kokeile 1Password: Hallitse salasanoja ja turvaa tilisi 1Password avulla muutamalla eurolla tällä ainutlaatuisella alennuksella ja saat rahat takaisin, jos et ole tyytyväinen palveluun.

Artikkeli päivitetty: 19 kesäkuu 2024

Dashlane vs 1Password: vertailutulokset

Oletko aikeissa hankkia salasanojen hallintaohjelman, mutta et tiedä, mikä palvelu kannattaa ostaa? Dashlane ja 1Password ovat kumpikin varteenotettavia ja  kannattavia vaihtoehtoja salasanojen hallintaan. Lopullinen päätös riippuu pitkälti kuluttajan omista tarpeista sekä ohjelmien sisältämistä ominaisuuksista. Olemme vertailleet keskenään Dashlane 1Password -tuotteita ja kerromme kohta tarkemmin muun muassa niiden ominaisuuksista ja turvallisuudesta.

Mutta mihin salasanojen hallintaohjelmaa tarvitaan ja mitä hyötyä siitä on? Jos olet kyllästynyt muistamaan kaikki mahdolliset salasanat tuhansille eri tileille, on salasanojen hallintaohjelma juuri oikea valinta. Se nimittäin tallentaa salasanat automaattisesti ja täyttää lomakkeet verkossa omilla tiedoillasi. Voit luoda ainutlaatuisia ja vahvoja salasanoja kaikille käyttämillesi tileille. Näin estät hakkereita pääsemästä käsiksi tietoihin, kun tilille kirjautumisesta tulee vaikeampaa. Tästä syystä onkin suositeltavaa hankkia oma salasanojen hallintaohjelma. Olemme tehneet ohjelman valinnasta käyttäjille helpompaa tekemällä tämän Dashlane vs One Password – vertailun.

Mutta kumpi salasanojen hallintaohjelma voittaa Dashlane vs One Password -vertailussa? Alla näet taulukon, johon olemme koonneet kaikki tärkeimmät kriteerit arviota tehdessä. Näitä kriteereitä ovat suorituskyky, ominaisuudet, turvallisuus ja yksityisyys, asiakaspalvelu sekä hinta. Niiden arviointi auttaa tekemään valinnan 1Password vs Dashlane -kilpailussa. Mikäli haluat tehdä pikaisen valinnan näiden kahden salasanojen hallintaohjelman välillä, voit tarkastella alla olevaa taulukkoa. Kokonaistuloksen mukaan 1Password vs Dashlane -vertailussa voittajaksi selviytyy Dashlane. Näet jokaisen osion voittajan taulukossa erikseen.

Dashland 1Password
Suorituskyky Voittaja Häviäminen
Ominaisuudet Voittaja Häviäminen
Turvallisuus ja yksityisyys Voittaja Häviäminen
Asiakaspalvelu Yhtä Yhtä
Hinta Häviäminen Voittaja

Siirry 1Password

Salasanojen hallintaohjelmat

Tutustutaan nyt hieman paremmin näihin kahteen salasanojen hallintaohjelmaan. Tässä lyhyt esittely kummastakin palvelusta.

Dashlane

Dashlane on perustettu vuonna 2009. Tämän amerikkalaisen yrityksen tavoitteena on tehostaa kuluttajien digitaalista yksityisyyttä. Dashlane on turvallinen tapa tallentaa salasanat ja maksutiedot sekä täyttää lomakkeet netissä automaattisesti omilla henkilökohtaisilla tiedoilla. Yritys on panostanut turvallisuuteen ja voit käyttää nettiä huoletta pelkäämättä tietojesi vuotavan pimeille sivustoille. Valitse ainutlaatuinen salasana ja turvaa käyttämäsi tilit Dashlane -salasanojen hallintaohjelman avulla. Lue lisää Dashlane-palvelusta tästä artikkelista.

dashlane vs one password

1Password

1Password on perustettu vuonna 2005. Se on Dashlane-ohjelman lisäksi myös yksi suosituimmista salasanojen hallintaohjelmista ja 1Password on vertailumme kakkossijalla. Se on helppo tapa tallentaa salasanat muistiin ja tehdä niistä riittävän vahvoja. Sillä on myös omia ainutlaatuisia ominaisuuksia, joiden avulla päivittäisestä elämästä tulee huomattavasti helpompaa. 1Password on siis erittäin hyödyllinen apuväline salasanojen hallintaan ja sillä onkin nykyään miljoonia käyttäjiä ympäri maailmaa.

Mutta kumpi näistä salasanojen hallintaohjelmista on parempi ja millaisia eroja niillä on? On aika tehdä Dashlane vs One Password -vertailu ja perustaa päätös testiarvioihin. Jatka siis lukemista.

1password vs dashlane

Dashlane vs 1Password: turvallisuus

Nyt on aika vertailla Dashlane 1Password -palveluita keskenään. Aloitetaan ensin turvallisuudesta, joka on erittäin tärkeä kriteeri salasanojen hallintaohjelmaa valitessa. Molemmat palvelut takaavat turvallisuuden ja yksityisyyden verkossa, mutta Dashlane vetää lopulta paremman korren. Sen salaus on hieman edistyneempää, kuin 1Password-ohjelman. Kumpikin ohjelma käyttää kuitenkin 256-bittistä AES-salausta, kaksivaiheista tunnistautumista sekä biometristä tunnistautumista kirjautumiseen. Tämän lisäksi Dashlane suojaa päätilin salasanaa ylimääräisellä PBKDF2-salauksella. 1Password puolestaan luo tähän tarkoitukseen 64-lukuisen salausavaimen.

Dashlane havaitsee myös piilohallintaohjelmat. Se tarkoittaa sitä, että palvelu hälyttää käyttäjää, mikäli hakkerit yrittävät päästä käsiksi laitteeseen. Tämä on hyödyllinen etu ja tuo merkittävää lisäturvaa käyttäjille. Dashlane 1Password -ohjelmat luovat kummatkin ainutlaatuisia ja vaikeasti hakkeroitavia salasanoja. Ne ovat vahvoja salasanoja ja saat eri salasanan eri tileille. Salasanat koostuvat niin kirjaimista, numeroista kuin myös erikoismerkeistä eivätkä ne ole koskaan samanlaisia.

dashlane vs one password

Dashlane vs One Password -vertailussa keskityttiin myös tietojen keräämiseen. Dashlane-ohjelmalla on tästä käytössä nollalinjaus. Kenelläkään muulla ei siis ole pääsyä palvelua käyttävän yksityisiin tietoihin, kuin palvelun käyttäjällä itsellään. Voit siis turvallisesti tallentaa tietojasi palveluun.

Varmuuskopiointi ja synkronointi sujuvat helposti kummallakin Dashlane 1Password -palvelulla. Voit esimerkiksi synkronoida salasanat käyttämältäsi selaimelta tai vanhasta salasanojen hallintaohjelmasta uuteen. Se on kätevä tapa pitää tiedot aina tallessa.

Tämän osion voittaja: Dashlane

Siirry 1Password

Dashlane vs 1Password: käytettävyys

Dashlane vs One Password -vertailussa seuraavana kriteerinä on käytettävyys. Voimme todeta kummankin sopivan yhteen lukuisten eri laitteiden kanssa ja sovellusten asentaminen on helppoa. Dashlane ei tue Opera-selainta, mutta palvelu tarjoaa ehkä hieman paremman tavan huomioida myös aloittelevat käyttäjät ja on näin ollen tämän kriteerin voittaja. Se antaa nimittäin vaiheittaiset ohjeet asennukseen, mikä helpottaa palvelun käyttöönottoa teknisesti taitamattomilla.

1Password voi puolestaan tuntua alkuun hieman vieraalta ja sekavalta käyttää. Se sisältää useampia henkilökohtaisia säilöjä, mikä saattaa tehdä sovelluksesta Dashlane-sovellusta sekavamman. Tässä mielessä voimme siis todeta 1Password vs Dashlane -vertailussa Dashlane-sovelluksen olevan käyttäjäystävällisempi ja helpompi asentaa varsinkin aloitteleville käyttäjille. Pidämme erityisesti sovelluksen yksinkertaisesta ulkonäöstä.

Tämän osion voittaja: Dashlane

Siirry 1Password

Dashlane vs 1Password: yhteensopivuus

Millä laitteilla ja käyttöjärjestelmillä Dashlane 1Password -ohjelmat toimivat? Kuten jo totesimme aikaisemmin, ovat molemmat sovellukset saatavilla useimmille laitteille. Voit siis käyttää Android- ja iOS-mobiilisovelluksia, Windows- ja Mac-laitteita sekä ladata selainlaajennuksen suosituimpiin selaimiin, kuten Chrome, Edge, Safari ja Firefox. Pidämme myös siitä, kuinka helppoa sovellusten asennus on eri laitteille ja yhteensopivuus on otettu huomioon mobiililaitteilla sekä tietokoneilla.

dashlane 1password

1Password vs Dashlane -vertailussa huomasimme Dashlane-palvelun tarjoavan käyttäjille kuitenkin enemmän ominaisuuksia ilmaisessa versiossa kokeiltavaksi ennen lopullisen ostopäätöksen tekemistä. Tästä syystä voitto menee tässä osiossa niukasti Dashlane-ohjelmalle. Voit kokeilla Premium-tilausta ilmaiseksi 30 päivän ajan. 1Password ei tarjoa täysin ilmaista versiota, mutta voit kokeilla Personal-tilausta 14 päivän ajan veloituksetta.

Tämän osion voittaja: Dashlane

Dashlane vs 1Password: hinta ja tilausvaihtoehdot

1Password vs Dashlane -vertailussa on nyt vuorossa hinta ja tilausvaihtoehdot. Mitä eri vaihtoehtoja on tarjolla ja kuinka palvelut pärjäävät vertailussa? Kuten jo kerroimme aikaisemmassa osiossa, tarjoaa Dashlane käyttäjille 30 päivän ilmaisen kokeilujakson ja 1Password ainoastaan 14 päivän kokeilun. Dashlane-ohjelma tarjoaa myös täysin ilmaisen version, joka ei muutu maksulliseksi. Voit kokeilla ilmaista Dashlane-sovellusta kuitenkin vain yhdellä laitteella ja voit tallentaa vain 50 salasanaa. Tämä on kuitenkin suuri etu Dashlane vs One Password -vertailussa, sillä yksi laite voi olla riittävä monille käyttäjille. Tällöin käyttäjien ei välttämättä tarvitse maksaa lainkaan Premium-palvelun ostamisesta. 1Password ei puolestaan tarjoa tällaista vaihtoehtoa, vaan käyttäjä joutuu ostamaan Personal-tilauksen.

Voit siis hankkia Dashlane-ohjelman Premium- ja Family-perhetilauksena tai ilmaisena versiona. 1Password puolestaan sisältää kaksi eri tilausvaihtoehtoa, joita ovat Personal- ja Family-perhetilaus.

dashlane vs 1password

Mitä tulee Dashlane vs One Password -hinnoitteluun, on 1Password kuitenkin huomattavasti edullisempi. Saat Dashlane-tilauksen mukana kuitenkin myös VPN-palvelun ja 1Password-ohjelma mukana matkustamiseen tarkoitetun tilan. Perhetilaukset sisältävät samat ominaisuudet, mutta Dashlane on jälleen kalliimpi. Dashlane tarjoaa perhetilauksen kuudelle käyttäjälle, kun taas 1Password vain viidelle, mutta voit maksaa hieman enemmän useammasta käyttäjästä.

Tämän perusteella 1Password vs Dashlane -vertailussa voiton vie 1Password. Se tarjoaa edullisemman kuukausihinnan samoilla ominaisuuksilla.

Tämän osion voittaja: 1Password

Dashlane vs 1Password: laatutakuu

Kumpi tarjoaa paremman rahat takaisin -laatutakuun? Dashlane vs One Password -vertailussa paremman hinta-laatusuhteen tarjoaa Dashlane. Tämä johtuu siitä, että vaikka 1Password tarjoaakin halvemman hinnan, saat Dashlane-ohjelman myös ilmaiseksi tai voit kokeilla Premium-versiota 30 päivän ajan veloituksetta. Siten voit rauhassa testata tuotetta ja mikäli et pidä siitä, saat rahat takaisin. Tarjous kannattaakin hyödyntää ja kokeilla palvelua ennen ostoa.

Dashlane on siis tämän Dashlane vs One Password -vertailuosion voittaja. Se sisältää kolme erilaista tilausvaihtoehtoa: ilmainen, Premium ja Family-perhetilaus. 1Password puolestaan tarjoaa vain kaksi vaihtoehtoa: Personal ja Family-perhetilaus. Voit toki kokeilla 1Password-palvelua ilmaiseksi 14-päivän ajan, mutta se ei tarjoa ilmaisversiota erikseen.

Tämän osion voittaja: Dashlane

Siirry 1Password

Dashlane vs 1Password: ominaisuudet

Dashlane 1Password -palvelut ovat molemmat ominaisuuksiltaan hyvin samankaltaisia. Ne kuitenkin sisältävät myös Dashlane 1Password -palveluille ominaisia ainutlaatuisia lisäominaisuuksia. Voit tallentaa henkilökohtaiset tietosi, maksutiedot, salasanat ja niin edelleen erillisiin säilöihin. Dashlane sisältää vain yhden säilön, kun taas 1Password sisältää useamman. Tämä voi kuitenkin tehdä sovelluksesta paljon sekavamman Dashlane-sovellukseen verrattuna, kun säiliöitä on useampia. Näin käytettävyys kärsii hieman 1Password-sovelluksen kohdalla, kun taas Dashlane on hyvin helppokäyttöinen.

dashlane vs 1password

Dashlane 1Password -sovelluksilla voit tallentaa ja luoda vahvoja salasanoja. Se tapahtuu helposti yhdellä klikkauksella. Parasta Dashlane-palvelussa on kuitenkin sen suojausominaisuudet. Ne antavat merkittävää lisäsuojaa käyttäjille ja tästä syystä tämän 1Password vs Dashlane -vertailuosion voittaja on Dashlane. Se tarjoaa VPN-palvelun ja palvelu suojaa myös henkilötietovarkauksilta sekä tarkkailee pimeitä verkkosivuja. Saat siis hieman enemmän ja parempia ominaisuuksia valitessasi Dashlane-palvelun 1Password-palvelun sijaan.

Tämän osion voittaja: Dashlane

Siirry 1Password

Dashlane vs 1Password: asiakaspalvelu

Ennen palvelun valitsemista on aina hyvä tarkistaa asiakaspalvelun laatu. Mitä 1Password vs Dashlane -vertailussa kävi? Kummatkin palvelut ovat mielestämme yhtä hyviä asiakaspalvelussa. Voit olla Dashlane-tukeen yhteydessä live chatin, sähköpostin ja sosiaalisen median kautta. Sähköposteihin vastataan vuorokauden ympäri ja live chat on avoinna vain maanantaista perjantaihin. Saat kuitenkin aina tarvittavaa tukea sähköpostitse vuorokaudenajasta riippumatta. Voit olla yhteydessä Dashlane-ohjelman tukeen tämän linkin kautta.

1Password tarjoaa muuten saman tuen, mutta live chat ei ole mahdollinen. Löydät myös vastauksia kysymyksiin kummankin palvelun verkkosivujen tukipalstoilta. Voit käydä keskustelua muiden käyttäjien ja moderaattorien kanssa ja saada siten vastauksen ehkä helpommin tai tarkistaa, onko joku toinen jo mahdollisesti kohdannut saman ongelman. Pääset tukipalveluun tästä linkistä.

Dashlane vs One Password -vertailussa asiakaspalvelu toimii siis moitteettomasti kummankin kohdalla. Tässä osiossa tuli siis tasapeli Dashlane 1Password -ohjelmien välille.

Tämän osion voittaja: tasapeli

Dashlane vs 1Password -vertailun voittaja

Nyt on aika tehdä lyhyt yhteenveto Dashlane 1Password -palveluista ja julistaa Dashlane vs 1Password -vertailun virallinen voittaja. Kilpailu on ollut tiukka ja valinta on loppupeleissä aina käyttäjällä. 1Password vs Dashlane -vertailua tehdessämme tulimme kuitenkin siihen lopputulokseen, että Dashlane tarjoaa helpomman ja käyttäjäystävällisemmän sovelluksen. Se sisältää myös useampia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä ainutlaatuisemman Dashlane vs One Password -vertailussa.

Mikäli haluat kuitenkin edullisemman vaihtoehdon, tarjoaa 1Password halvemman tilauksen. Sitä ei kuitenkaan ole saatavilla ilmaiseksi, toisin kuin Dashlane. Voit käyttää Dashlane-sovelluksen ilmaista versiota vain yhdellä laitteella ja tallentaa ainoastaan 50 salasanaa, mutta tämä voi olla joillekin käyttäjille varsin riittävä määrä. Voit myös halutessasi kokeilla Premium-tilausta 30 päivän ajan ilmaiseksi ja saat rahat takaisin -laatutakuun. Suosittelemme hyödyntämään tarjouksen ja kokeilemaan 1Password vs Dashlane -vertailun vuoksi myös 1Passwordin Personal-tilausta 14 päivän kokeilujaksolla. Kiitos, kun luit artikkelin.

Avatar photo

Kattan asiantuntemuksen ansiosta Internet-liittyvissä aiheissa hän, taitava turvallisuustutkija, pyrkii antamaan merkittävän panoksen tälle verkkosivustolle ja palauttamaan yhteisölle. Hänellä on online-turvallisuustodistus, joka rikastuttaa hänen taustaansa ja tietämystään alalla. Kaikki tiedustelut tai yhteistyömahdollisuudet voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen katta@privacyonline.fi.

Kuulemme mielellämme ajatuksesi

Jätä kommentti

PrivacyOnline.fi