1Password kokemuksia 2024: kuinka turvallinen ohjelma on?

1Password

Haluatko hallita salasanojasi helpommin ja turvallisemmin? Lue 1Password kokemuksia tästä artikkelista, niin kerromme lisää ohjelmasta. Pidä tietosi turvassa ja synkronoi salasanasi kaikille laitteille.

Hanki tästä
1Password-salasanojen hallintaohjelma - 14 päivän ilmainen kokeilu.

Haluatko pitää salasanasi ja yksityiset tietosi turvassa? Hanki 1Password-salasanojen hallintaohjelma ja kokeile ilmaiseksi 14 päivän ajan.

Artikkeli päivitetty: 19 kesäkuu 2024

Yleistä tietoa yrityksestä

1Password on yksi markkinoiden parhaista ja monipuolisista salasanojen hallintaohjelmista. Se on Torontossa sijaitsevan Agile Bits Inc -yhtiön kehittämä sovellus, johon käyttäjät voivat tallentaa salasanoja tai muita tärkeitä henkilökohtaisia tietoja.

1 Password-ohjelmasta on tullut erittäin suosittu apuväline turvallisuuden takaamiseen. Sillä on nykyään miljoonia käyttäjiä ja yli 100 000 yritystä luottaa sen tehokkuuteen. 1Passwordin pääasiallisena tavoitteena on pitää käyttäjät turvassa netissä. Se panostaa turvallisuuteen sekä yksityisyyteen nykyaikaisella tavalla.

1 Password haluaa auttaa käyttäjiään parhaalla mahdollisella tavalla ja välittää asiakkaiden mielipiteistä. Kyseessä on käyttäjäystävällinen sovellus, joka julkaistiin vuonna 2005  ja joka on tänä päivänä yksi luotettuimmista salasanojen hallintaohjelmista. Jatka lukemista, jos haluat kuulla lisää tästä laadukkaasta salasanojen hallintaohjelmasta.

1Password kokemuksia: hinta

1Password hinta riippuu siitä, ostatko sovelluksen henkilökohtaiseen käyttöön vai koko perheelle. Perhetilausta voi käyttää viisi perheenjäsentä ja se on käytettävissä rajoittamattomalla määrällä laitteita. Sovellus on ostettavissa myös yrityskäyttöön ja laskutus tapahtuu kaikissa tilauksissa vuosittain.

1Password hinta

Huomaathan, että ohjelma ei sisällä ilmaista versiota tai tyytyväisyystakuuta, mutta voit kuitenkin kokeilla sitä 14 päivän ajan ilmaiseksi ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Tilaus muuttuu automaattisesti maksulliseksi näiden kahden viikon jälkeen, mikäli et peruuta tilausta.

Tilaa tästä

1Password kokemuksia: yhteenvetotaulukko

Alla näet lyhyen yhteenvedon 1Passwordin ominaisuuksista. Voit vertailla tietoja helpommin muihin salasanojen hallintaohjelmiin ja hankkia sitten itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon.

OMINAISUUS ARVO
Kirjautuminen useille tileille samanaikaisesti Enintään ∞ samanaikaiset yhteydet
Yhteensopivat käyttöjärjestelmät Windows, macOS, Linux, Chrome OS, Android, iOS
Rahat takaisin takuu? Aikeissa 14 päivää
Salaukset N/A
Alkaa alkaen
Ilmainen versio? Ei saatavilla

1Password kokemuksia: onko ohjelma turvallinen?

Netin aiheuttamat uhat ja hakkerointi ovat yleisiä riskejä, joten turvallisuuteen on syytä kiinnittää enemmän huomiota. Turvallisuuden takaaminen netissä on tämän yrityksen päätavoitteena ja se onnistuu siinä hyvin. Lue lisää ohjelman turvallisuusominaisuuksista alta.

Salaus

Kaikki 1Passwordiin tallentamasi tiedot salataan ja ainoastaan ohjelman käyttäjällä on pääsy näihin henkilökohtaisiin tietoihin. Yritys itse ei näe ohjelmaan tallennettuja tietoja eikä näin ollen pysty käyttämään tai myymään niitä.

1Passwordin turvallisuuteen panostavat asiantuntijat ovat varmistaneet, että tiedot pysyvät salassa. Ohjelmassa käytetään nimittäin AES 256-bittistä salausta.

Nollatietous

Kuten jo totesimme, ei yrityksellä itsellään ole pääsyä henkilökohtaisiin tietoihisi. Yritys ei säilytä, myy tai seuraa tietojasi. Näin ollen voit olla varma, että vain sinä itse pääset käsiksi omiin salasanoihisi ja näin ollen tilisi pysyvät turvassa.

Sinun tulee muistaa vain yksi salasana, jolla kirjaudut palveluun sisään. Kaikki muut tiedot ovat tämän ainoan salasanan takana piilossa. Varmista siis, että muistat tämän salasanan helposti ja että muut eivät pysty arvaamaan sitä.

Kaksivaiheinen tunnistautuminen

Kaksivaiheinen tunnistautuminen edistää tilin turvallisuutta ja sitä on suositeltavaa käyttää aina kun se vain on mahdollista. Vaikka joku saisikin selville tilin salasanan, ei hän silti pysty kirjautumaan tilille, sillä hän tarvitsee myös puhelimeen, sähköpostiin tai sovellukseen lähetettävän koodin. 1Password tukee kaksivaiheista tunnistautumista.

1Password liitäntä

Biometrinen tunnistautuminen

Kaksivaiheinen tunnistautuminen voi pahimmassa tapauksessa myös pettää, jos hakkerilla on pääsy myös sähköpostiin tai puhelimeen. Biometrinen tunnistautuminen tulee tässä tapauksessa apuun, sillä voit käyttää ainutlaatuisia biologisia piirteitä tilin avaamiseen.

Tunnistaudu siis kasvojen tai sormenjäljen perusteella ja varmista tilin tietojen pysyminen turvassa.

Turvallinen varmuuskopiointi ja synkronointi

1Passwordin avulla voit täyttää netissä olevat lomakkeet automaattisesti, jolloin sinun ei aina tarvitse täyttää kaikkia tietoja manuaalisesti kirjautuessasi nettisivulle tai uuteen sovellukseen.  Se synkronoi salasanat kaikille laitteille. Voit siis pitää salasanat helposti päivitettyinä laitteiden välillä.

1Password-ohjelman käytön aloittaminen

Ohjelman ottaminen käyttöön on helppoa. Seuraa vain alla olevia ohjeita.

  1. Sinun tulee ensin rekisteröityä palveluun. Voit tehdä sen täyttämällä nimesi ja sähköpostiosoitteesi.
  2. Seuraavaksi sinun tulee vahvistaa käyttämäsi sähköpostiosoite, eli saat koodin antamaasi sähköpostiin, jonka voit sitten täyttää sivustolle.
  3. Lataa sitten sovellus laitteelle ja noudata helppoja asennusohjeita.
  4. Luo vahva salasana, joka tulee olemaan tilin pääsalasana. Tämä on ainoa salasana, joka sinun tulee muistaa ja sillä saat pääsyn muihin salasanoihin ja tietoihisi.

Maksukortin tietoja ei pyydetä vielä 14 päivän ilmaisen kokeilujakson alussa, mikä on mahtava etu. Voit halutessasi päivittää tilauksen myös 1Password Pro -ohjelmaan.

Tilaa tästä

1Password kokemuksia: ominaisuudet

Mitä ominaisuuksia tämä ohjelma sisältää? Tutustutaan näihin hyödyllisiin ominaisuuksiin nyt hieman tarkemmin.

Salasanojen lisääminen

Voit lisätä salasanoja palveluun ja pitää ne siellä turvassa muiden henkilökohtaisten tietojen lisäksi. Jaa haluamasi salasanat turvallisesti perheenjäsenten kanssa, kuten esimerkiksi Netflixin tai Wifin salasana.

Salasanojen tuonti ja vienti

Voit tuoda salasanoja helposti muista salasanojen hallintaohjelmista tai viedä 1Passwordista muihin. On sinun päätettävissä, missä haluat säilyttää tietoja.

Saat ohjelman mukana myös 1Gt tallennustilan, johon voit tallentaa kuvia tai muita tiedostoja. Suosittelemme hyödyntämään tämän tallennustilan, sillä sitä ei ole koskaan liikaa.

1Password ominaisuudet

Salasanojen luominen

Heikot tai käytetyt salasanat ovat usein syynä tietovuotojen tapahtumiseen. Tarvitset siis ainutlaatuisen ja vahvan salasanan kaikille eri tileille. 1Password auttaa luomaan useita eri salasanoja eikä sinun tarvitse muistaa niitä. Muista vain yksi pääsalasana ja kirjaudu sisään. Salasana on tässä ohjelmassa oletuksena 20 merkkiä pitkä.

Salasanojen automaattinen täyttö

Koska salasanat ja muut netin lomakkeisiin tulevat tiedot täytetään automaattisesti, ei sinun tarvitse enää koskaan näpytellä samoja tietoja manuaalisesti. Se säästää aikaa ja tekee netin käytöstä paljon mutkattomampaa.

Salasanojen vahvuuden tarkistaminen

Jotta voisit olla varma salasanojen vahvuudesta, voit tarkistaa ne 1Passwordin avulla. Valitse aina uniikki ja uusi salasana, jota et ole käyttänyt koskaan aikaisemmin. Näin suojaudut paremmin tietomurroilta.

Muita ominaisuuksia

Jos käytät perhetiliä, saavat kaikki perheenjäsenet oman henkilökohtaisen säilön. Sitten voit päättää, mitä tietoja tai salasanoja haluat jakaa muiden kanssa. Se helpottaa tilien kirjautumistietojen pitämistä hallussa.

Jos matkustat paljon, voit myös poistaa henkilökohtaiset tiedot laitteilta rajan ylittäessä. Saat hälytyksen mahdollisista salasanojen tietovuodoista sekä muista turvallisuusongelmista.

1Password kokemuksia

Suosittelemme ehdottomasti ottamaan kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttöön, sillä saat sen avulla entistä paremman turvallisuuden tilille. Tallenna henkilökohtaiset tietosi ja maksutiedot 1Password-ohjelmaan, eikä sinun tarvitse enää täyttää lomakkeita manuaalisesti.

Mutta kuinka näiden ominaisuuksien käyttäminen oikein sujuu? Lue seuraava osio, niin kerromme kuinka helppoa se on.

Käytettävyys

1 Password-ohjelman sisältämien ominaisuuksien käyttäminen on hyvin yksinkertaista. Ohjelma soveltuu hyvin kaikille käyttäjille ja se on kokonaisuutena hyvin suunniteltu.

Jos haluat esimerkiksi lisätä maksukortin tiedot palveluun, valitse vain ”Maksukortit” päävalikosta ja voit täyttää tiedot lomakkeeseen. Sitten löydät tiedot nopeasti aina tarvittaessa. Voit myös nimetä salasanat esimerkiksi eri tilien mukaan: Facebook, Twitter, Gmail ja niin edelleen.

Kaikki nämä helppokäyttöiset toiminnot parantavat ohjelman käytettävyyttä. Sovellus on toimiva ja toimintojen käyttäminen helppoa heti ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien.

Yhteensopivuus

1Password julkaistiin ensimmäisenä Macille vuonna 2006 ja nykyään se toimii myös muilla laitteilla, kuten Windows, Linux, Android ja iOS.

Voit hankkia ohjelmasta myös selainlaajennuksen Chromeen, Firefoxiin, Edgeen ja muihin selaimiin, jolloin sinun ei tarvitse asentaa erillistä sovellusta. Tämän huono puoli on kuitenkin se, että et voi lisätä tai muokata selainlaajennuksessa olevia salasanoja. Et voi myöskään tallentaa kirjanmerkkejä.

Vaikka selainlaajennuksen kehittämisessä onkin vielä varaa, on 1Passwordin sovellusversio erinomainen ja selvästi markkinoiden parhaimmistoa. Suosittelemme tilaamaan palvelun alla olevasta linkistä. Tutustu ilmaiseksi 14 päivän ajan.

Tilaa tästä

1Password kokemuksia: asiakaspalvelu

Voit olla yhteydessä 1Passwordin asiakaspalveluun kolmella eri tavalla: sähköpostitse, tukifoorumin kautta sekä Twitterissä. Ohjelma ei valitettavasti tarjoa puhelintukea, mutta tämä on hyvin tyypillistä salasanojen hallintaohjelmille.

Testasimme asiakaspalvelun taitoja ja nopeutta ja saimme vastauksen kysymykseen muutaman tunnin sisällä sähköpostitse. Tämän jälkeen pystyimme jatkamaan keskustelua sähköpostitse ja vastaukset tulivat aina nopeasti ja asiantuntevasti.

1Password salasanaluettelo

Keskustelupalstalla vastaus tuli myös samalla aikaviiveellä, mutta Twitterissä kesti pari tuntia pidempään. Tukifoorumin kautta voit myös tarkistaa jo kysytyt kysymykset ja saat ehkä heti vastauksen ongelmaan, jota muut käyttäjät ovat jo pähkäilleet.

Olimme varsin tyytyväisiä 1Passwordin asiakaspalvelun laatuun ja voit tarvittaessa selata myös yrityksen nettisivuja. Sieltä saa paljon apua muun muassa ohjelman käyttöönottoon sekä muihin käyttöoppaisiin. Voit olla yhteydessä 1Passwordin tukeen tämän linkin kautta.

1Password kokemuksia muihin kilpailijoihin verrattuna

1Password vs Dashlane

Dashlane sisältää salasanojen automaattisen vaihtajan, mikä olisi myös hieno ominaisuus tähän ohjelmaan. Sen avulla voit nimittäin päivittää salasanat nopeasti usealle sivustolle.

Lisäksi Dashlane tuo salasanat suoraan sovelluksen tai selaimen kautta, kun taas 1Passwordissa mobiilisovellukseen tuonti onnistuu ainoastaan CSV-tiedoston avulla. Tämä ei valitettavasti ole yhtä turvallinen vaihtoehto.

Olisi myös hienoa, että tunnukset voisi palauttaa hätätapauksen sattuessa hieman joustavammin, kuten Dashlanella.

Lue lisää Dashlane-ohjelmasta tästä artikkelista. 1Password

1Password vs NordPass

NordPass on NordVPN:n tarjoama vaihtoehtoinen salasanojen hallintaohjelma. Voit myös käyttää kaksivaiheista tunnistautumista sekä biometrisiä tietoja. Sovellus on hyvin yksinkertainen ja tarjoaa lisäominaisuuksia käyttäjille, jotka haluavat päivittää Premium-tilauksen.

Lue lisää NordPass-ohjelmasta tästä artikkelista: Dashlane

1Password vs Password Boss

Password Boss käyttää samaa 256-bittistä salausta ja voit tallentaa ohjelmaan kaikki tärkeät tietosi. Se on melkein saman hintainen kuin 1Password ja ominaisuuksiltaan hyvin samankaltainen. Password Boss tarjoaa käyttäjille 30 päivän ilmaisen kokeilujakson ja siihen on saatavilla Premium-versio.

Lue lisää Password Boss -ohjelmasta tästä artikkelista: RoboForm

1Password kokemuksia 2024: yhteenveto

Mikä tekee 1 Password-salasanojen hallintaohjelmasta ostamisen arvoisen? Se sisältää kaikki parhaat ominaisuudet, kuten salasanojen luonti, automaattinen täyttö sekä vahvuuden tarkistaminen. Jos siis haluat hallita salasanoja helpommin ja turvallisemmin, suosittelemme kokeilemaan ohjelmaa 14 päivän ajan ilmaiseksi.

Kaikki tietosi pysyvät yksityisinä ja sinun tulee muistaa vain yksi pääsalasana, jolla kirjaudut itse palveluun. Tutustu ohjelmaan alla olevan linkin kautta, niin saat parhaan tarjouksen.

8.3 Pisteet
1Password kokemuksia

Yksityisyys ja turvallisuus
9.5
Ominaisuudet
9
Tuki
9.5
Hinta-laatusuhde
9.5
Helppokäyttöisyys
10
Etuja
  • Yhteensopiva useimpien laitteiden kanssa
  • Salasanojen hallinta
  • Kaksivaiheinen tunnistautuminen
  • Edullinen hinta
Haitat
  • Rajoitetut tuontivaihtoehdot
  • Ei sisällä salasanojen automaattista vaihtoa
Eetu

Eetu, taitava IT-ammattilainen, jolla on tausta ohjelmistosuunnittelusta, tunnistaa verkkomaailman hämmästyttävän tiedon, viihteen ja paljon muuta. Taitavana kyberturvallisuusanalyytikona hän on valtavan kiitollinen mahdollisuudesta jakaa tietoa verkkoyksityisyydestä, kyberturvallisuudesta ja ohjata kaikki turvallisesti Internet-maailmaan. Mahdollisissa tiedusteluissa tai yhteistyömahdollisuuksissa ota rohkeasti yhteyttä Eetuun sähköpostitse osoitteeseen eetu@privacyonline.fi.

Kuulemme mielellämme ajatuksesi

Jätä kommentti

PrivacyOnline.fi